Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alınık Jant (Giu İçin)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
Replika jantı kim nerde üretiyor. Nasıl bir ar-ge ile? Kim kontrol ediyor, üretim sonrası radyografik kontrolden geçiyor mu? Teknik spesifikasyonu var mı? Bu jantların avrupa'da satışına izin verirler mi sizce?
Çok daha önemsiz parçalar için yukarıdaki soruları soruyorum ben tedarikçi firmalarıma.
TSE belgesi var dedikleri şey basit bir kağıt parçası ve ürüne ait değildir.
Zorla kimseye birşey alın yada almayın demiyorum. Herkesin paşa gönlü bilir.

Ama bu iş "ben kullandım bir zararını görmedim" seviyesine indirgenebilecek bir konu değildir.

Tapatalk

Bülent replika diye bahsettiğimiz jantların çoğu da zaten markalı jantlar. Replika diye bahsettiğimiz aslında gerçek deyiş ile "taklit" jantlar dünyanın her yerinden kullanılmakta. Bunlarda merdiven altında üretilebilecek ürünler olmayıp üretildikleri yerlerde de belirli yaptırımları var elbet. Japonya'da 18" inch GTA jantına rastlayabilirsiniz örneğin... Ya da Avusturya'da farklı bir modelde bulunamayacak bir ölçüde janta...

Bence ise " 'ben kullandım zararını görmedim' seviyesine indirgenecek bir konu değildir diyerek geçiştirmeye indirgenecek" bir konu değil zira bunlar sanayi ürünleri, bahsettiğim gibi bunlarında markaları var ve merdiven altından üretilemeyecek kadar büyük yatırımlar isterler...

TSE kağıt parçası demişisn birde ben de buna katılabilirim fakat, CMS yıllardan beri Alfa Romeo dahil birçok markaya OEM jant üretiyor. Bunlardan en popüleri orjinal Alfa 156 delikli jantıdır. Bunlarda TSE onayı ile üretilmiyorlar mı? Aynı jenereasyon araçlarınızı lifte kaldırıp inceleyin. Baktığınızda göreceksinizki, 147 156 GT daha da varsa bilemiyorum, bu modellerin orjinal amörtisörleri yine TÜRK MALI yani beğenmediğimiz TSE onayı ile üretiln ürünler.

Not: Gönül isterki herkes orjinal ürün kullanabilsin, herkesin bütçesi buna elversin. Forumda dahi yüzlerce replika jant kullanan arkadaş varken, orjinalden yana olan benim gibi birçok arkadaşta büyük ihtimalle repkila jantları yıllarca kullanıp hiç sorun yaşamamışken, bu başlık altında geçen mevzulardan sonra allah İlhan hocama kolaylık versin...

Tse ürüne onay vermez. Üreticiye yada üreticinin üretim tekniklerine onay verir.
Türk malı ürünlerin olmasının konuyla ne alakası var ki?

Tapatalk

Alfadanadam

Ek olarak bildiğiniz gibi mesleğim Metalurji ve malzeme mühendisliği, ben güvenemiyorum bu tür ürünlere.

Tapatalk

asklepios

Bu konuda Bülent abi ve Sercan'a sonuna kadar katılıyorum...Replika jant ve ucuz lastik hayatta kullanmam...

Sırf zevki için arabasına ekstra 2000 TL harcayan adam, bi 2000 daha "kafası rahat olsun" diye harcar bence...

Cebindeki son 2000 TL ile jant-lastik alan adamı da Allah ıslah etsin zaten

Veloce

Kaç tane replika kullanan varsa alayının o zaman :)))) neyse beyler bu mevzu uzadı...

Alfadanadam

Maksat fikirleri paylaşmak ya zaten. kimsenin kötü niyeti olduğunu asla düşünmüyorum. Meslek müsaade etmiyor napim :)
selamlar.

Tapatalk

KAKIRMAN

Beni bilenler bilir orijinallik takıntım 1. sıradadır malum. Ama yine dediğim gibi gönlüm ilk mesajdaki jantlardan yana. Ha bir şekilde beklerim fakat bahtımı bilen de bilir. Bekle bekle bekle... Sonra ümidi kesince (başka jant ya da başka nedenler) ortalık bu sefer aramış olduğun ürünlerle dolar taşar. Sağlık olsun diyorum. Şu var tamam replika janta bir şekilde kaşıyım lakin araçta ne varsa iğnesinden ipliğine orijinal olsun isterim. Evet var mı delüklü ( >:D) jantlardan...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Veloce

Replika jantı kim nerde üretiyor. Nasıl bir ar-ge ile? Kim kontrol ediyor, üretim sonrası radyografik kontrolden geçiyor mu? Teknik spesifikasyonu var mı? Bu jantların avrupa'da satışına izin verirler mi sizce?
Çok daha önemsiz parçalar için yukarıdaki soruları soruyorum ben tedarikçi firmalarıma.
TSE belgesi var dedikleri şey basit bir kağıt parçası ve ürüne ait değildir.
Zorla kimseye birşey alın yada almayın demiyorum. Herkesin paşa gönlü bilir.

Ama bu iş "ben kullandım bir zararını görmedim" seviyesine indirgenebilecek bir konu değildir.

Tapatalk

Bülent replika diye bahsettiğimiz jantların çoğu da zaten markalı jantlar. Replika diye bahsettiğimiz aslında gerçek deyiş ile "taklit" jantlar dünyanın her yerinden kullanılmakta. Bunlarda merdiven altında üretilebilecek ürünler olmayıp üretildikleri yerlerde de belirli yaptırımları var elbet. Japonya'da 18" inch GTA jantına rastlayabilirsiniz örneğin... Ya da Avusturya'da farklı bir modelde bulunamayacak bir ölçüde janta...

Bence ise " 'ben kullandım zararını görmedim' seviyesine indirgenecek bir konu değildir diyerek geçiştirmeye indirgenecek" bir konu değil zira bunlar sanayi ürünleri, bahsettiğim gibi bunlarında markaları var ve merdiven altından üretilemeyecek kadar büyük yatırımlar isterler...

TSE kağıt parçası demişisn birde ben de buna katılabilirim fakat, CMS yıllardan beri Alfa Romeo dahil birçok markaya OEM jant üretiyor. Bunlardan en popüleri orjinal Alfa 156 delikli jantıdır. Bunlarda TSE onayı ile üretilmiyorlar mı? Aynı jenereasyon araçlarınızı lifte kaldırıp inceleyin. Baktığınızda göreceksinizki, 147 156 GT daha da varsa bilemiyorum, bu modellerin orjinal amörtisörleri yine TÜRK MALI yani beğenmediğimiz TSE onayı ile üretiln ürünler.

Not: Gönül isterki herkes orjinal ürün kullanabilsin, herkesin bütçesi buna elversin. Forumda dahi yüzlerce replika jant kullanan arkadaş varken, orjinalden yana olan benim gibi birçok arkadaşta büyük ihtimalle repkila jantları yıllarca kullanıp hiç sorun yaşamamışken, bu başlık altında geçen mevzulardan sonra allah İlhan hocama kolaylık versin...

Tse ürüne onay vermez. Üreticiye yada üreticinin üretim tekniklerine onay verir.
Türk malı ürünlerin olmasının konuyla ne alakası var ki?

Tapatalk

Tamam işte üreticisi ve üretim teknikleri onaylanmış bir ürün almak yetmiyor mu? Ne olması, ne yapılması gerekiyor daha? Her jantı test mi etsinler almadan önce tamam bu sağlammış diye? Türk malı olmasının konuyla alakası o ürünlerin de TSE belgeli olmalarından ve üzerlerinde TSE damgası olmasından... ELM cihazları için yorum yapan olmadı enteresan... ;)

KAKIRMAN

Konu kilitlenebilir. Yorum yapan fikrini belirten arkadaşlara teşekkür ediyorum  8)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure