Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Turkcell SMS HASAR HİZMETİ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Borracho

Arkadaşlar dün bir başka konuda değinilmişti, güme gitmesin diye burada ayrı bir başlıkla açmak istedim. Turkcell plaka numarası yazıp 5664'e gönderdiğinizde o plakalı aracın kaza gecirip gecirmedigi bilgisini eriyor. Ben dün kendi plakamla denedim  aracım 2008 model 2008, 1 agustosta teslim almistim. tam 6 adet hasar gösterdi.

2004 carpma /
2007 carpma /
2007 bir carpma daha ve 2219 tl hasar /
2009 hasar /
2009 bir hasar daha 7599 tl (yuh!) /
2010 hasar 1585 tl

halbuki benim basima aldigimdan beri kötü bir durum gelmedi. Neyse bu sms ile birlikte aracın sasi no'sunun son 4 rakamı da geliyor. Ruhsatıma baktım benimkiyle örtüsmüyor. Cok büyük bir ihtimal bu plakayı ilk alan aracın sasi nosu sisteme giriyor ve orada oyle kaliyor. o sasi no'lu arac ta kaza yapmaya devam ettikce bu aynı plakaya isliyor otomatikman...

buraya yazmamanı sebebi su: 2. el satımlarda insanlar bu hizmeti kullanırlarsa cok kafa karıstıracak, cok mide bulandiracaktir. aracini satmak isteyen, satan bir arkadasimiz varsa once buradan kontrolünü yapsın ki, bir soru gelirse aciklamasini yapabilsin...

Cem

Bu sisteme güvenmeyin arkadaşlar, pert araç için sağlam diyebiliyor:)

alfa147black

plaka sorgulamak yerine internet sitesinden şasi no ile sorgulama yapmak en iyisi. ama sonuçta sigorta kaydı olduğu için fazlada güvenmemek lazım.

Edited by - alfa147black on 25/03/2010  20:08:15