Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Satılık: 2012 41 bin kmde Giulietta 170 Hp TCT

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Wolfshade1989

Fotoğraflarda ciddi ciddi ağır hasar görülmüyor. İstanbul gibi bir şehirde herkesin başına gelebilir bu tip kaza olayları. Ederinin 5,6 milyar altında satmakta  bana mantıklı gelmiyor açıkçası yazık günah. Fakat insanlar buna zorluyor!
Kişi; - şimdi ben alırım fakat satarken elbet alıcı kişi sıkıntı çıkaracaktır düşüncesi ile daha uygun fiyata almak istiyor. Ya da yanaşmıyor.. Herkes farklı düşünceye sahip sonuçta.
Alıcı kişinin takıntılı olmaması lazım. Ne kadar dikkat etsek de temiz, kusursuz diye aldığımız araçlar inanılmaz bir şekilde boyalı, kazalı vs. çıkabiliyor.

Aracınız tertemiz, kilometresi de gayet iyi. Hayırlı satışlar.

2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

erkan

Yahu değişeni olsa ne olacak.... hocam kimseye aracına değer bictirtme bu aralar forumda moda oldu eder,etmez.pahalı, şu ilan daki aracin boyası var ,kazası var...... BU piyasa boş insanlara araba takip etmek gibi boş hobiler edindirdi  sen herşeyi bir kenara bırakıp ilan daki açıklama kısmını da ķıssa tutarak gerçek alıcılara hitap et güzel araç elbet kendi eder ini kendi belirler normal şartlarda, iyi satışlar.

Utku

Dolandirici firsatci rantci yalanci ahlaksiz saticilar yuzunden olusmus bi piyasa var.
degisen varsa kezin agzi burnu dagilmistir, boya varsa kesin kaza yapmistir ongorusu yuzunden bu hallere geldik.guven diye bi kavram kalmadi insanimizda.

Ulkedeki ikici el otomobil mevzusu tez yazilacak kadar vahim, ayri bi baslikta konusulsa iyi olur iyice kaynattik burayi
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar bakın yine konu saptırılıyor ,!!!
Yorum yapan arkadaşlar , ya okumadan yada anlamadan yazıyor ,
Arkadaşın arabası (yeniiiiiiiiiii)  hala 147 156 Gt 166 yazıyorsunuz ! Bu araçlar artık 10 yılı devirmiş burda bakımı ve kozmetiği onemli , tabiki !!
Bunların fiyat ortalaması aynı modelde 10 bin tl farklar olabiliyor..
Şimdi bu aracın modeli geregı emsalleri  garantili ve hala servis bakımlı yani mekanik olarak ucurumlar yok ! Aynı arac donanım mekanik , km birbirine yakın !! Bu araçtan  malum stede 7 adet satılık var ! Yani çok satılmamış bunu anlıyoruz !!!kriter 1.
Aynı araç ve donanımda  3 araç var ! You are not allowed to view links. Register or Login galericilerin elinde ve 55-56 isteniyor , tramer yok deniliyor arka tarafta 2 parça boya deniliyor ( bakmak lazım tabi ) hadi gercekten dogru büyük ihtimalle öyle ... Şimdi
55-56 bin tl isteniyor  ve satılmıyorlar hala,... Satış fiyatı satılmaz ise 54lere düşecek !!! Büyük bir ihtimalle ,
5 parçası değişmiş aynı model aracı alırken , kaça alırsınız ?????????
Satacagınız zamanda kaça satacaksınız ????????
Kimse parasını sokakta bulmuyor ,
Arabayı alırken renk farkı ödüyorsunuz ! Ve aynı aracın beyazı 2. Elde daha fazla para eden bir ülkede yaşıyorken hala  o böyle şu böyle yazmayalım , bu formda giu bakan insan sayısı 156,166 ya göre 10 katıdır , kimse cıkıpta bu aracaı 51 tl vermez , birisi bişey söyleyınce diğeri , topluluk psikolojisi hemen hak veriyor,  Ona yakınsa !!! Git al desen almaz , birisi cıkıp 2005 model   teneke hondaya 35000 tl istiyor ! Diyor... İster Adamın malı , ona bakılırsa , 45 bin tl 'ye 120'lik giularada , 45 tl istenirken, 147'lere 32-33 bin tl para isteyenlerde , var honda formundada adam cıkıp sağ solu dökülen 147 ye, 32-33 verilirmi ? Demezmi ? Kusura bakmasın kimse bazen bu kadar acık sözlü olunca sevmiyorum kendimi , ancak yazdıklarımın mutlaka bir bölümün doğruluk payının olduğunu düşünüyorum ,

Reyiz allahını seversen her yere !!!! koyma okurken geriliyorum  :'( Birde... Noktalama işaretlerini... düzgün !!! koyarsak , 10 defa... okumakkk! zorunda kalmayız!!!

master

Ben çok fazla bir şeyi saptırdığımı düşünmüyorum.

Yıllar içinde aile dahilinde de birçok ikinci el araba alıp sattık. Bu yüzden ikinci el arabalar konusunda da üç beş bilgimiz mevcut. 25.000 km'de olup bitik olan araba da var emin olun ki. Hayır bir de arkadaşlar ne güzel anlatmış, arabanın sadece kasasında değişen olunca niye değerinin düşmesi gerekiyor? Örnek veriyorum amortisörleri, trigeri, turboyu, debriyajı değiştiriyoruz düzenli olarak. Ya gidip birisi ikinci el amortisör taktıysa aracına? Ya salyangozu çatlak turbonun sadece palleri revize edildiyse? Ya arabanın bütün yürüyeni yepyeni ama 3. kalite yan sanayi ile yenilendiyse? Ve bu aracın nokta boyası yoksa?

Ben bu arabayı almam, gider şasesi düzgün ama değişeni olan, buna ek olarak mekaniği de kaliteli parçalarla düzenli bakıma girmiş arabayı tercih ederim. Eğer eşek aramıyorsam.

7-8 senelik araç ile 1-2 senelik araç arasında "değişen" mantığında bir fark bence yok. 1-2 senelik araçta da değişen olsa bile mekaniği kaliteli olanı tercih ederim. Yurdumun araba sahiplerinin %5'i bile Alfista titizliğinde yaklaşmıyor aracına. Ben size çok örnek veririm üniversite zamanımdan, arabası 50.000 km'yi ve 2 yaşını geçmemiş ama asla alınmayacak araba olan. Motoru çalıştırır çalıştırmaz dip gaz gazlayan, çukurlar umrunda olmayan, her virajda el freni veren adam da var arabasının değişeni olmayan. Bunlardan 2 tanesi benle "hehehe Alfa aldı, sanayiden çıkabiliyon mu bari?" diye dalga geçerken birinin VW Golf'ü FSI motorun problemleri, birinin Mini Cooper'ı sürekli arıza vermesi yüzünden servisten çıkamadı. Ben o esnada periyodik bakımlarla 156'mı kullanıyordum. Golf de Cooper da sıfır alınmıştı bu arada, Golf'ün de değişeni yoktu satana kadar, illallah diyip sattı arkadaş.

Ha bir de eniştem geçenlerde 95 model Mercedes C serisi sattı. Yalan olmasın 15 seneden uzun süredir kendisindeydi. 100 küsür bin km'de satın aldı, 500 küsür bin km'de de sattı. Arabanın değişeni de var, kazası da var. Ama öyle bir bakar, öyle bir kullanırdı ki, satarken hala saat gibi ve masrafsızdı. Arabayı da piyasa fiyatına sattı, altına değil.

Özet olarak, şase düzgün oldukça araba ister sıfır olsun ister 20 yaşında, ben değişene boyaya bakmam, mekaniğe bakarım. Bugüne kadar pişman da olmadım.

Arkadaşlar bakın yine konu saptırılıyor ,!!!
Yorum yapan arkadaşlar , ya okumadan yada anlamadan yazıyor ,
Arkadaşın arabası (yeniiiiiiiiiii)  hala 147 156 Gt 166 yazıyorsunuz ! Bu araçlar artık 10 yılı devirmiş burda bakımı ve kozmetiği onemli , tabiki !!
Bunların fiyat ortalaması aynı modelde 10 bin tl farklar olabiliyor..

Bu arada 147 dökülüyor demem !!adamın  arabasına ö kaka demekse ! Herkes bir ö kakaa diyecek bişey bulur ! Der anlamında , kendim bizzat 2.0 147 aramış birisi olarak bu demem
Şimdi bu aracın modeli geregı emsalleri  garantili ve hala servis bakımlı yani mekanik olarak ucurumlar yok ! Aynı arac donanım mekanik , km birbirine yakın !! Bu araçtan  malum stede 7 adet satılık var ! Yani çok satılmamış bunu anlıyoruz !!!kriter 1.
Aynı araç ve donanımda  3 araç var ! You are not allowed to view links. Register or Login galericilerin elinde ve 55-56 isteniyor , tramer yok deniliyor arka tarafta 2 parça boya deniliyor ( bakmak lazım tabi ) hadi gercekten dogru büyük ihtimalle öyle ... Şimdi
55-56 bin tl isteniyor  ve satılmıyorlar hala,... Satış fiyatı satılmaz ise 54lere düşecek !!! Büyük bir ihtimalle ,
5 parçası değişmiş aynı model aracı alırken , kaça alırsınız ?????????
Satacagınız zamanda kaça satacaksınız ????????
Kimse parasını sokakta bulmuyor ,
Arabayı alırken renk farkı ödüyorsunuz ! Ve aynı aracın beyazı 2. Elde daha fazla para eden bir ülkede yaşıyorken hala  o böyle şu böyle yazmayalım , bu formda giu bakan insan sayısı 156,166 ya göre 10 katıdır , kimse cıkıpta bu aracaı 51 tl vermez , birisi bişey söyleyınce diğeri , topluluk psikolojisi hemen hak veriyor,  Ona yakınsa !!! Git al desen almaz , birisi cıkıp 2005 model   teneke hondaya 35000 tl istiyor ! Diyor... İster Adamın malı , ona bakılırsa , 45 bin tl 'ye 120'lik giularada , 45 tl istenirken, 147'lere 32-33 bin tl para isteyenlerde , var honda formundada adam cıkıp sağ solu dökülen 147 ye, 32-33 verilirmi ? Demezmi ? Kusura bakmasın kimse bazen bu kadar acık sözlü olunca sevmiyorum kendimi , ancak yazdıklarımın mutlaka bir bölümün doğruluk payının olduğunu düşünüyorum ,
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Erdinc küflü

Master , yaşlandım herhalde  idare et artık ,

alisto

Bence konuştukça insanların gözünde büyüyor bu boyalı, değişenli konusu..

Dostlar, bugün biz kendimiz, yani "insan" dediğimiz varlık hastalık geçiriyor, kolu bacağı kırılıyor. Bindiğimiz arabanın boyası olsa ne olur, değişeni olsa ne olur, sizlere birşey olmasın.

Kendi aracımın da sağ kapıları boyalı ve alırken bunu hiç sorun etmedim. Bunun üzerinden de çirkin bir pazarlık yapmadım. Çünkü bu boyalı kapılar, yakıt tüketimini artırmıyor, yada 80'i geçince araba sağa çekmiyor :)

Satarken sıkıntı mı olacak ? Varsın o adam almasın. Çıkar elbet benim gibi birisi de bunlara önem vermeyen.

Bence önce kendimiz bu işi kafamızda çözmeliyiz.

Bi ustadan duyduğum lafı da ekleyeyim "Boya yolda bırakmaz"  ;)

coyote

Bir satış ilanı altında, ilgili ilandan tamamen bağımsız olarak, ilanın altında kalabalık edecek genel yazılar yazmak çok doğru olmasa da, yeni katıldığım bu forumda karşılaştığım seviyeli tartışmada naçizane fikrimi beyan etmek istedim.

Bir aracın kaporta aksamında parça değiştirilmesi, ne yazık ki akla direkt olarak büyük bir kaza ihtimalini getiriyor. Büyükten kastım, hasarın sadece değişen kaporta aksamı ile sınırlı olmayıp, değişen parçanın yerine göre, şase, direkler, motor, yürüyen vesairenin de zarar görmüş olması. Ülkemiz şartlarında, bu hassasiyetin bilinmesinden dolayı, parça değişimleri son çare olarak yapılıyor. Bu nedenle insanları, parça değişimi konusunda hassas davranmakla suçlamak bence çok doğru değil.

Şahsım adına konuşacak olursam; Kaporta aksamlarındaki macun dalgalanmalarından nefret ediyorum. Bir parçanın bu şekilde düzeltilmiş olmasındansa değiştirilmesi benim için kesinlikle daha iyi. Ama dediğim gibi, bu durum ancak, değişime sebep olan kazanın resimlerini görüp, değişimin tabiri caiz ise, keyfekeder yapıldığı, kaporta aksamı dışında zarar gören bir yer olmadığı konusunda emin olabilirsem geçerli. Yoksa neden birkaç vida ile sökülebilecek bir parçanın değiştirilmesini sorun edeyim. Bunun tek istisnası, sökülmesi için yoğun kesim, tekrar montajı için de yoğun kaynak yapılması gereken kaporta parçalarının değiştirilmesi. Böyle işlemlere maruz kalmış araçlara da mesafeli duruyorum. Ancak dediğim gibi, bu benim kişisel tercihim.

Bence asıl tartışmamız gereken, artık ne yazık ki, etrafta güvenebilecek çok az insan kalmış olması ve bunun sonucunda artık çoğumuzun devamlı tam savunma pozisyonunda olması.

İlan sahibi arkadaşa hayırlı alışverişler dilerim.

ES53

Olusan hasarlarin zaten fotograflari var.Nasil ve ne buyuklukte oldugu belli.Bu arac piyasasinin 1-2 milyar asagisinda olsa bile ben olsam alirim,dert etmem.Cogu kisi kazik yemisim damgasi vurur ama ben hic oyle dusunmuyorum.Sase ye motora darbe almamis mekanik sorunu olmayan bir aracin istedigi kadar bu giu da oldugu sekilde degiseni olsun tereddut etmem alirim.Zaten yetkilide islem gormus bir aracta cok cabuk parca degistiriliyor hasarlarda ufak gozukse bile hasar

Bundan bir kac ay once anneme citroen ds3 ariyorduk.aractan cok az var ve piyasasi yok,butcemizde fazla degildi.Piyasasi 37-38 di ama 33 ten yukari cikamiyorduk biz.Sonra bir baktim 3 aydir ilanda olan bir ds3 var.Aradim konustum satan arkadasa neden satilmadigini,sagolsun butun detaylariyla anlatti.Aracta 1 parca degisen 3 parca boya var onceden airbag acmis.Kimse yanasmiyor kardesim bende anlamadim arabanin mekanik hicbir sorunu yok dedi.2 farkli yere baktirdik evet gercekten boya ve degisen var ama on takim,yuruyen motor iyi cikti.Piyasasinin 4-5 milyar asagisina anlastik ve aldik.Yaklasik 10.000 km dir bizde en ufak bir sikinti cekmedik.

Bir arkadas yazmis ben kesinlikle katiliyorum eskiden bu kadar takinti yoktu internet uzerinden satistan sonra basladi bu olay.

Konuyu fazla saptirmadan hayirli satislar diliyorum bence aracinizin fiyati yuksek degil

Sent from my iPhone using Tapatalk

mktlmz

Merhaba, teşekkürler herkese. Yani alım-satım için arayanların verdikleri fiyatlar ile alıp kullanacak arkadaşların verdikleri fiyatlar arasında ciddi fark var maalesef.. Tabi ki bu işin ticaretini yapan da buradan ekmek yiyecek, ancak satarsam binicisine satacağım anlaşılan... Şimdilik bir alıcı ile anlaşmaya varamadık maalesef, bir süre daha dursun ilanda bakalım :) İçini dışını gösteren bir iki foto bırakayım buraya, hatıra kalsın :)

rain man

Acele etmeyin hocam. Elbet dilediğiniz gibi bir alıcı karşınıza çıkacaktır. Sadece zaman meselesi. Hem acelesi yoksa kullanın keyifle hala
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

mktlmz

Merhaba, ilan günceldir. Sevgiler, saygılar.

mktlmz

mktlmz

Rutin detaylı temizliğimizi de yaptırdık:)

mktlmz

mktlmz

mktlmz

Fiyat 51.750 TL'ye çekildi, ilan günceldir.

pierrecardin

A     R
L     O
F     M
A     E
       O

coolistanbul

Fiyat uygun bence de. Mekanik sorunlar olmadıkça diğer arkadaşlar ile aynı fikirdeyim.

Sade vatandaşın boya kaporta takıntısının sebebi, acaba kaza oldu da mekaniği zarar gördü mü görmedi mi bilinmemesi.
Motorda neler hasarlı bilinmemesi, şüpheye kapılıyor olması ve dolayısı ile boyalı veya parçası değişenden uzak duruyorlar. Motordan, mekanikten pek anlamazlar. En azından benim çevremde bu düşüncede arkadaşlarım var. Eğer tanıdık bildik bir otomobilde boya sorunu var ise genelde pek takılmazlar, ama geçmişini bilemedikleri bir otomobilde ufak tefek şeylere bile takılırlar. Herkesin düşüncesine saygı duyarım orası ayrı mesele ama benim gözlemlediğim bu şekilde..
Bir önceki 147 mi alırken 5 parça boyalı aldım. Mekanik sorunu olmadığına emin oldum ve gerisini pek düşünmeden aldım, uzun süre masrafsız ve keyifle kullandım.
İhsan Beyin söylediklerine katılıyorum.

Genelde piyasada şöyle bir algıda var ki arac alacaklar bu konuda hakli :

Eğer bir aracın 4-5 parçası birden ( tek kazada ) değiştiyse araç ciddi bir kaza geçirmiştir. ( Takla, şase eğillmesi vb. )

Bu boyleyse gerçekten satış icin sıkıntılı bir durum. Fakat bu endişeyi de çözmenin yolu parça veya parça değişimine sebep olan kazaların fotosunu çekmek ve alici adayına izah etmektir. Bu durumda konu artik alıcının kararına kalır. Ciddi kazadan kastım aracın şasi ve direklerini zorlayaci bir kazadır. Şahsen ben böyle bir kaza geçirmiş aracı satın almam.

Eğer parçalar hafif kazalar sonucu değişmediyse sorun yok. Zira kaç yasında olursa olsun yeni parçalı arac eski parçalı araca gore daha iyidir. Ayrica boya olayı da tam bir zirvalik bu ülkede.

Tampon boyanmış, bel altı boyanmış, kaput boyanmış ne guzel demek lazim eger boyada bir problem yoksa.

Ben GT yi aldığımda ön-arka tamponun boyalı olduğunu biliyordum ve sahibine benim yerime boyattığı icin tesekkur ettim. Ne bir çizik, ne de bir göçük yoktu pırıl pirildi. Daha ne olsun :-)

İş tavan boyasina gelince : burada da önyargılar mevcut Arac kesin takla atmıştır. Hadi ya ??? Nereden biliyorsun ??? Sahibi fotoğraflarını çekerek alıcıya neden boyattigini ifade ederse bence bir sıkıntı yok. Bu da tampon boyanması gibi bir hadisedir.

Örneğin benim GT nin tavanında aldığımdan beri bir göçük vardi. Sanirim kapi bariyeri,  taş veya levye gibi bir cisimle darbe almış, uzerine iki adet kuş pisliği yanığı eklenince Temmuz ayında dayanamadım artik ve tavanı komple boyattim. Çokta iyi oldu, gicir gicir şimdi. İleride satışı sırasında açıklamama ve resimlere rağmen laf söz eden olursa indirim isterse güle güle arkadaşım derim.

Ayrica aracını total boyatanlarda var, boya gene ciddi bir kaza sebebiyle ( perte yakin, takla, şase eğilmesi vb. ) degilde kozmetik amaçli yapıldıysa harika ! 0 boyalı tertemiz kaputlu bir araç akacaksin ne duruyorsun arkadaşım !

2. el Araç satın alırken daha önemli olan şeyler var :

- Motor
- Km yüksek mi ? ve reel mi ? )
- Yürüyen aksam
- Şase
- Şanzuman
- Katalizörlerin durumu vb.

Bunlar OK ise varsın araçta boya - değişim olsun kaç yazar.

Uzun lafın kısası parça değişti diye indirim, mindirim yapmadan hiç çekinmeden sabrederek istediğiniz rakama yakin degerini bilecek bir alici gelene kadar bekleyin derim....

AŞK yazılır ALFA ROMEO okunur...

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

mktlmz

Merhaba,

Araç satılmadı, ilanı kaldırdım sadece :)

Şu anda Sakaryadayım, forumdan almayı planlayan veya aracı görmek isteyen olursa bana buradan ya da mail ile You are not allowed to view links. Register or Login üzerinden ulaşabilir. Yarın ve Pazar günü İstanbul'da olacağım, araç 43 bin KM'ye geldi, yarın 45 bin KM bakımına sokacağım görmek isteyen olursa Zincirlikuyu Birmot'ta da araç görülebilir.

Herkese iyi günler diliyorum.