Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Pro-Kit orijinal yaylardan daha konforlu desem ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

desilvera

evet arkadaşlar bu hafta sonu benim 156 pro-kit yaylarına kavuştu 3 saat süren montajın ardından aracın profilini 34mm düşürmüş olduk.. en büyük kaygım konforun düşmesiydi fakat tam aksine konforda hiç bir azalma hissettmedim hakeza ağırlık merkezini 34mm aşağı indirdiğimiz için virajlardaki mukavemet en az %15 daha iyi ve dolayısı ile virajlardaki konfor daha da arttı.. fotolar yakında.

alfistihrn

Hayırlı olsun. Siz yinede daha dikkatli olun. İlk taktırdığımda bana da öyle gelmişti.

Sercan Keklik

hayırlı olsun ;)

evet daha konforlu ve daha güven verici oldugu söylenilebilir :) ama şu hatırlatmayı her yeni yay takan arkadaşa söylüyorum yanlış anlamayın...

Yay tek başına Superman degildir.. Genede fazla zorlamamak lazım ;)

bu arada sanırım %99 147 yayı takmışsınız. 156 yayı 34mm indirmez cünkü
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

Güle güle kullanın suat bey....Fakat şöyle bir şey varki yayın yanında , amortisörde takılması hem yol tutuşu hemde sessizlik açısında çok çok farklı...şahsen bende koni var,sercan ve orçun arkadaşlarımızın araçlarındaki gibi bir olay mevcut değil..Araçlar hem daha iyi yol tutuyor hemde çok farklı bir şekilde normalde kendi aracımla gittiğim yolları orçun ve sercanın araçları ile çok daha sessiz - pürüsssüz ,stabil gidebiliyorum.Amortisörde de yayın getirdiği artıları bir üst seviyeye çıkarır cinsten...tekrar güle güle kullanın... :)

ATA

Güle güle kullanın. Bende yaklaşık 1 ay önce pro-kit taktırdım. Konfor konusunda siznle aynı görüşde değilim yanlız. Yoldaki en ufak bir pürüzü bile komple hissediyorum. Bu yüzden yüksek hızlarda zıplamadığı için, eski yaylar daha güven vericiydi sanki.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

selim

Yayların alçaltma seviyesi amortisör durumuna göre de değişiyor.Yani eskidikçe amortisörler araç daha da alçalıyor.Bu sebeple 30 mm lik bir yayın 35 civarı alçalması olağan.

Benim de eibach 30 luk vardı 156 da,orjinal yaylardan sonra yol tutuşu çok kontrollü oluyor,ancak bozuk yollarda aman dikkat.Özellikle bozuk satıhlı yahut köprü bağlantı demirlerinde viraja hızlı girmemeye özen göstermek gerekiyor,aksi takdirde sertlik yüzünden araç zıplama yapıyor.Düz yollarda ise aşırı derece bozuk değilse (ki orjinal de fark etmez)araç bozuk satıhlardan geçerken kendini çok iyi topralıyor,mesela orjinallerde böyle güvenli değil.Ancak son derece güvenli bir sürüş ve şerit değişitrme sağlıyor,aracının altını alçaltmaktan korkmayan herkese tavsiye ederim,görüntüden daha çok fonksyonelliği sizi çok tatmin edecek.

Aracımı satmadan önce yaylarımı çikarttım,orjinaller takıldı yerine ve yol tutuşunda fark inanılmaz hissediliyor,yaylar varken kendimi daha güvende hissediyordum.

Edited by - selim on 19/11/2007  12:16:12
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

desilvera

quote:

Güle güle kullanın. Bende yaklaşık 1 ay önce pro-kit taktırdım. Konfor konusunda siznle aynı görüşde değilim yanlız. Yoldaki en ufak bir pürüzü bile komple hissediyorum. Bu yüzden yüksek hızlarda zıplamadığı için, eski yaylar daha güven vericiydi sanki.

teşekkür ederim, yanlış hatırlamıyorsam siz yaylarla beraber lastikleri de değiştirmiştiniz ve daha düşük profilli bir lastik takmıştınız, yoldaki pürüzleri hissetmenizin en büyük sebebi bu gibi geliyor bana..

alfa146

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

şunuda unutmamak lazım alçaltılmış arabanın virajda kopması çok daha farklı oluyor. normali gibi önceden çok fazla hissettirmiyor. alışana kadar temkinli olmanızı temenni ederim.

ATA

quote:

quote:

teşekkür ederim, yanlış hatırlamıyorsam siz yaylarla beraber lastikleri de değiştirmiştiniz ve daha düşük profilli bir lastik takmıştınız, yoldaki pürüzleri hissetmenizin en büyük sebebi bu gibi geliyor bana..

Lastikleri tam 1 ay sonra taktım :) Standart jantlarlada bir mudded kullanma sansım oldu yani.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

Açıkcası her yay konusu açıldığında benim kafam biraz daha karışıyor, daha doğrusu kararsızlığımı arttırıyor...

Yay değiştirmenin avantajları ve dezavantajları sıralandı bu ve benzer topiklerde..Ancak ben hala sürüş güvenliği mi sağlıyor yoksa yollarımızda her zaman görmeye alıştığımız sürprizlerde sürüş güvenliğini daha beter tehlikeye mi atıyor, çözebilmiş değilim...

Örneğin Taner beyin alçaltılmış aracın virajda ani kopma uyarısı dikkatimi çekti..Bozuk satıhta aracın zıplaması da hoş değil..

Yay şart diyoruz ama ne kadar şart karar veremiyorum doğrusu...

desilvera

quote:

quote:

quote:

Lastikleri tam 1 ay sonra taktım :) Standart jantlarlada bir mudded kullanma sansım oldu yani.

jantlarınız std. ama lastiklerinizi 195/55/15 yapmıştınız yanlışım yoksa halbuki 156 için optimum değer 195/60/15 dir.

n/a

Türkiye de yol şartlarını göz önünde bulundurursanız yay takmak pek mantılı değil gibi duruyor..Şahsen bende merakımdan taktım...Yol tutuşu anlamında öle çok fazla abartı bir şekilde farklılıklar olmasada yararını hissedebiliyorsunuz...Görüntü bakımından da çok güzel duruyor,fakat denildiği üzere  çukurlarda ve bağlantılarda standart duruma göre çok çok daha fazla dikkat etmek gerekiyor..Özellikle 147'de değilde 156 lardaki karter korumaların biraz sarkık hale gelmesi ile altını vurmayı tahmin etmediğiniz zaman bile aracınız bir şekilde sürtüyor...

ATA

quote:

quote:

quote:

quote:

jantlarınız std. ama lastiklerinizi 195/55/15 yapmıştınız yanlışım yoksa halbuki 156 için optimum değer 195/60/15 dir.

İyi tamam anlıyorum ne demek istediğinizi de, Ben standart yaylarımlada o lastik olcusuyle kullanıyordum, spor yaylarım gelincede o lastiklerle kullandım 1 ay kadar. Aradaki kıyaslamayı yapabilecek kadar iyi tanıyorum otomobilimi  
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

master

Yay+amortisor+ kule gergisi+17" jantli ve standart arac kullandim ben de, gunluk kullanim icin kesinlikle yaysiz araci tavsiye ederim.

Yay+amortisor kombinasyonu duz yollar icin muhtesem, arac yola tam anlamiyla yapisiyor, zaten cok basarili olan Alfa Romeo yol tutusu, bambaska bir boyuta geliyor.

Ancak, sorun su ki, ulkemizde ne kadar duz yol var ? Ben dumduz yolda giderken onume birden cukur ciktiginda napacagim ? Bozuk yollarda ne yapacagim? Oyulmus yollarda ne yapacagim?

Yayli aracim yere oldukca yakindi, Altinyol'da bazi seritler bozuktur, serit degistirirken altini vurdugumu biliyorum aracin, Guzelyali'da bozuk yerler var, orada altini vurdugumu biliyorum, sehirlerarasi yolda ayri bir korku, sehiricinde ayri bir korku, surekli bir korku yani altini vuracak miyim diye. Hele ki azcik engebeli bir yere gelince, duz yolda ne kadar avantaj varsa tersine donuyor.

Misal viraj ortalarina ne mantiksa o tirtiklardan koyarlar yavas giresin diye, yola yapisan o aracin o tirtiklarin ustunden gecince nasil stabilitesini kaybettigini gormek hic hos degil.

Ulkemizde sehirici yollarin bile %30'u duzgun , %70'i berbat oldugu icin (Izmir'de durum boyle en azindan) gunluk kullanilan araca yay takilmasindan yana degilim ben.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

Anlatmak istediğmi en güzel orneklerle anlatmışsın Önder. Bir hevesle "yay şart":) diye taktık, konfor gitti stres geldi :):)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Cem

Bu yay işi,acemi ellerde  çok tehlikeli. Önceki aracım olan A160'da kadıköy girişinde köprüye beni kızdıran bir minibüs yüzünden gereğinden hızlı girdim,zaten yere yapışık olan araca yay takma gafletinde bulunmuştum, pinpon topu misali bir sektim, tam salavat getirirken araç kendine geldi,ama düz yolda takla atabilen ender insanlardan biri olarak tarihe geçmeme ramak kalmıştı .  Alfa Romeo ile kıyaslandığında yol tutuşu stabil olmayan bir araçtı ama yayın bu kadar olumsuz etki edeceğini tahmin edememiştim. Şimdi hiç yay'a niyetlenmiyorum.

n/a

Cem arkadaşlarımızın dediği gibi yaylardan sonra bir nevi sürüş stilin farklı olması gerekli..Buzlu zeminlerde çivili krampon giyen futbolcu kuru zemindeki gibi oynarsa depar bile atamaz, benzetme  ne kadar doğru ama ,,,anlatabildiysem

ersen

Suat bey öncelikle yaylarınızı iyi günlerde kullanmanızı temenni ederim hayırlı olsun.ben kendi 156 ımdada eibach prokit uyguladım sakin kullanımlarda pek sorun çıkmıyo dediğiniz gibi pek konforun bozulduğunu hissetmedim.Ama geçen lerde bir duruşma için izmirden balıkesire uçmak zorunda kaldım resmen.yolda yaylar inanılmaz zorladı beni özellikle köprü bağlantı noktaları hakikaten çok kırıcı tabi bunda 225-40-18 lerde oldukça etken oldu sanırım daha düşük inçlerde bu kadar sorun olmaz.bu anlamda Ataya katılıyorum.

n/a

Balıkesir - İzmir arası yollar iğrenç ötesi...Hele hele ayvalık ,altınoluk yolu, alçak arabalar için resmen mezar gibi...Yazları konilerimle ayvalık' a giderken çok zorlanıyorum gerçekten..Nereden, nasıl çukur çıkacağı hiç belli olmuyor..dikkat etmek lazım, hele hele jantlarınız 17 ve üstü ölçülerde olduğu durumda...

ersen

Ahmet Balıkesir-İzmir arası hakkaten özellikle yolun tek şerite düştüğü bölümlerde resmen 156 yla boğuşmak zorunda kaldım bu meyanda çok haklısın.

nagash

Ben 4 cm Koni yay taktım ama bana hala araba leylek gibi geliyor.Konfor kaybı oldu ama çok değil.Kesmedi yani beni..