Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Krom Kaplama Paslanmaz Çelik Kapı Eşiği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
Gözden kaçıranlar olmuştur belki, güncel tutalım :yukari-ok:
Yok mu orijinal yazı tipinde kapı eşiği isteyen 147 sahibi :haydi:

Olur tabi sıkıntı yok, listelerden herhangi birine 2 kişi daha bulabilirsek yaptırmak için konuşurum tekrar.

Tabi You are not allowed to view links. Register or Login ve You are not allowed to view links. Register or Login alma düşüncelerinden vazgeçmedilerse şayet :)

Takacak Alfam yok Evren :)
Abi duvara asardın :D

Allah en kısa zamanda gönlüne göre versin, doğru sen arabayı göndermiştin, kusura bakma unutmuşum :)
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

universeee

Tamamdır, senin ölçüye göre sen hallet bir bak bakalım. Bu arada montaj öncesi senin eşiği bir çekersen görelim karşılaştıralım. Benim Mk1 kasa çünkü, senin herhalde Mk2. Belki ufak tefek farklılık vardır, sorun olmasın sonra.

Merakla bekliyorum :)

Şu işi halledelim o Kamil Hoca işini bir konuşuruz burada konu dışı oldu çok, özelden hallederiz, ama önce iş :)

sercanko

Tamamdır, senin ölçüye göre sen hallet bir bak bakalım. Bu arada montaj öncesi senin eşiği bir çekersen görelim karşılaştıralım. Benim Mk1 kasa çünkü, senin herhalde Mk2. Belki ufak tefek farklılık vardır, sorun olmasın sonra.

Şu işi halledelim o Kamil Hoca işini bir konuşuruz burada konu dışı oldu çok, özelden hallederiz, ama önce iş :)

Aynen en başta söyleneceği söylemedik benim eşik 147 mk2 ye göre olacak :))

universeee

Aynen en başta söyleneceği söylemedik benim eşik 147 mk2 ye göre olacak :))
Ölçülerin çok fark edeceğini sanmıyorum ama tedbirli olmakta fayda var. Senin nereleri ölçtüğünü bir görürsem ben de gidip benim arabada bakarım durum nedir anlarız.

Incablue

Incablue

Çıtanın uzunluğu: 60 cm
Sol baş taraf: 4 cm genişliğinde, sağ son taraf:3 cm genişliğinde (sağa doğru çıta daralıyor, anlatmak istediğim buydu)
Kalınlık: 1 mm
Ortadaki 'alfa romeo' yazısı: 25.5 cm uzunluğunda 2 cm genişliğinde.
Bir de çıtanın bir tarafı hafif kıvrımlı, burası da kapıyı kapatırken takılmaması için sanırım.

universeee

Sağolasın kardeşim You are not allowed to view links. Register or Login zahmet verdik :)

Baştan sona daralma sebebini anlamış değilim eşiğe bir bakmam lazım. Ama ben çıta için açıkçası senin fotoğrafta gözüken çıtanın üstündeki alfa romeo yazısının tam üstünü düşünüyorum ama bilmiyorum Sercan ne der. Yada o da orayı mı düşündü acaba?

Incablue

Estağfurullah. Çorbada tuzumuz olacaksa ne mutlu. Çıtanın baştan sona daralmasının bir esprisini göremedim. Yapıştıracağımız yerde böyle bir simetri de yok. Heyecanla You are not allowed to view links. Register or Login dan gelecek görseli bekliyorum  :))

sercanko

Sağolasın kardeşim You are not allowed to view links. Register or Login zahmet verdik :)

Baştan sona daralma sebebini anlamış değilim eşiğe bir bakmam lazım. Ama ben çıta için açıkçası senin fotoğrafta gözüken çıtanın üstündeki alfa romeo yazısının tam üstünü düşünüyorum ama bilmiyorum Sercan ne der. Yada o da orayı mı düşündü acaba?

You are not allowed to view links. Register or Login teşekkürler dostum fotoğraflar için , fakat bu eşik çok büyük ben böyle komple eşik düşünmüyorum,komple eşikten ziyade eşik üzerinde senin çıtada yazan alfa romeo yazısı ebatlarında birşey olacak , bu bence çok hoş bi eşik değil daha ince daha zarif eşik çıtası daha hoş olur bence.Muhtemelen bende bugün bir kaç fotoğraf paylaşıcam yapım aşamasındayım şuan :)

sercanko

Ayrıca şimdi farkettim benim bahsettiğim kısım senin eşiği koyduğun kısım değil onun bir üst katındaki plastik kısım oradaki plastik formlu kısmı krom yapıcam benim derdim oydu açıkçası :D yanlışmı anlaştık acaba :D

universeee

Ayrıca şimdi farkettim benim bahsettiğim kısım senin eşiği koyduğun kısım değil onun bir üst katındaki plastik kısım oradaki plastik formlu kısmı krom yapıcam benim derdim oydu açıkçası :D yanlışmı anlaştık acaba :D
Şu içinde Alfa Romeo yazan yeri diyorsun değil mi sende? Ben orayı kastediyorum senin yapacağın ürün için.

Incablue

Olması gereken yer orası zaten, doğru söylüyorsunuz. Hava kararmadan bir an önce fotoğraf çekmek için acele ettiğimden dikkat etmemişim. İlk iletilerimde 'ben krom çıta aldım ama hoşuma gitmedi yapıştırmadım' demiştim zaten :D 

universeee

Olması gereken yer orası zaten, doğru söylüyorsunuz. Hava kararmadan bir an önce fotoğraf çekmek için acele ettiğimden dikkat etmemişim. İlk iletilerimde 'ben krom çıta aldım ama hoşuma gitmedi yapıştırmadım' demiştim zaten :D
Ürünün kalitesini bilemiyorum ama yazı tipi benim için oldukça itici. Zaten bu konuyu zamanında onun için açmıştık, orjinal yazı olan kapı eşiği ürettirebilmek için.

sercanko

İyi bari doğru anlaşmışız o zaman  :yukari-ok:

universeee

Ama tabi Mk2'deki o yerin ölçüleri Mk1'de de aynı mı acaba?

sercanko

Ama tabi Mk2'deki o yerin ölçüleri Mk1'de de aynı mı acaba?

Ölçüler şöyle aşağıdaki gibi MK2 ler için bi karşılaştırın bakalım,et kalınlığıda 0.40 mm

universeee

Ben arabadan oldukça uzaktayım ofiste olduğum için. You are not allowed to view links. Register or Login sende durum nedir? :)

Incablue

Ben arabadan oldukça uzaktayım ofiste olduğum için. You are not allowed to view links. Register or Login sende durum nedir? :)

ben işe arabayla gelmedim bugün, akşam 7 den önce bakabilme şansım yok malesef

universeee

Neyse You are not allowed to view links. Register or Login sen şimdilik kendin için bir yap bakalım. Ben bu akşam bir karşılaştırmaya çalışırım ama o köşelerin çaplarını ölçemem büyük ihtimalle. En boy tamam ama :)

Belki bir akşam seni Kemal Hoca'nın yanındayken ziyaret edip ölçü aldırsak olabilir :D

Incablue

Yukarıdaki linkten yola çıkarsak bir fark yoktur, olsaydı burada mk1 ve mk2 olarak ayrılırdı. Ayrıca çıta benim yanlışlıkla koyduğum yede duruyor :D

sercanko

Yukarıdaki linkten yola çıkarsak bir fark yoktur, olsaydı burada mk1 ve mk2 olarak ayrılırdı. Ayrıca çıta benim yanlışlıkla koyduğum yede duruyor :D

Abi benim baksettiğim eşik değil çıta :D o ayrı birşey onda pres işi falan var uzun hikaye o :D ayrıca takımınada 600 tl istiyor o işede girebiliriz :D , nekadar uçmuş abi bu adamlar fiyatlarda aklım almıyor :D

Incablue

Abi benim baksettiğim eşik değil çıta :D o ayrı birşey onda pres işi falan var uzun hikaye o :D ayrıca takımınada 600 tl istiyor o işede girebiliriz :D , nekadar uçmuş abi bu adamlar fiyatlarda aklım almıyor :D

Tamam kardeşim, bir yerde farklı düşünüyoruz demek ki, senden görsel gelene kadar beklemedeyim  ;)

GooSe

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Uğurcan benim eskilerin fotosunu istemisti sabah çok net cekememisim ama

Motorola cihazımdan Tapatalk ile gönderildi.

sercanko

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Uğurcan benim eskilerin fotosunu istemisti sabah çok net cekememisim ama

Motorola cihazımdan Tapatalk ile gönderildi.

Tam olarak noktayı koymuş goose yapacağımız şey budur :)

universeee

Hah işte benim düşündüğüm You are not allowed to view links. Register or Login 'nin gönderdiği, sen de aynı düşünüyorsun değil mi You are not allowed to view links. Register or Login ?

Bu arada arkadaşlar ortadaki karışıklığı çözmek adına yazıyorum: O pres işi gerektiren parça eşik darbe çıtası falan gibi bir isimle anılıyor normalde. Eşik çıtası ise bizim şu an üzerinde konuştuğumuz, eşikte sadece görsellik olarak güzellik oluşturacak bir parça. Diğeri sürekli inilip binilen yerde oluşma ihtimali olan darbeleri boya yerine metalde karşılamak için. Bilmiyorum anlatabildim mi demek istediğimi? :)

Kısacası biz sadece metal kapı eşiğinden bahsediyoruz. Darbe çıtasını karıştırmayın şimdi :)

Sercan malzeme ne kullanıyorsun bu arada???