Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147'ye gündüz ledi.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login tabi ki kullanırsın ama sis, yağmur ve karda önünü göremez taktığına takacağına pişman olursun. Benim bildiğim sis farı zaten mümkün mertebe sarıya doğru falan olmalı. Normal farları ise 4300K gibi bir değerde tutmanın en optimum ışık seviyesini verdiğini söylüyorlar. Ortalıkta 5000K diye bir safsata dolaşıyor ama bu işle uğraşan biriyle konuşurken onun söylediği 5000K'ların hepsinin 5000 etiketli 4300 olduğu. Diyelim daha beyaz görüntü için 6000 taktın o zaman görüntü olarak hoş durur ama aydınlanmadan kaybedersin. Hatta sisli yolda önünde baya baya perde oluştuğunu söylüyor bazı kullananlar. Forumdan bir arkadaşımla konuşurken o da memnun olmadığını 4300'e geçeceğini söylemişti bana.

Daha önce paylaştığım bir tabloyu tekrar paylaşayım burada. O tablo üzerinden ışığın renginin beyazdan maviye doğru gittikçe nasıl aydınlanmasını etkilediğini görebilirsin lümen (lm) değerinden.

Tabi bu arada bunlar benim bildiklerim. Yüzde yüz doğrudur demiyorum ama araştırmalarımdan çıkardıklarım bunlar. Yanlışım varsa beni bilen birileri düzeltsin ben de doğrusunu öğrenmiş olurum.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ByAKINCI

You are not allowed to view links. Register or Login  açıklayıcı bilgiler için teşekkürler  :) Standart farlarımın yol aydınlatmasından son derece memnunum fakat beyazımsı far ışığı çok hoş durduğu için merak ediyordum birazda kafamı karıştırıyor bu değerler detaylı paylaşımın çok iyi oldu  :yukari-ok:
147 Blackline Red

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login  açıklayıcı bilgiler için teşekkürler  :) Standart farlarımın yol aydınlatmasından son derece memnunum fakat beyazımsı far ışığı çok hoş durduğu için merak ediyordum birazda kafamı karıştırıyor bu değerler detaylı paylaşımın çok iyi oldu  :yukari-ok:

Rica ederim. Şahsen yerinde olsam, ki önümüzdeki süreçte mercek montajı yapıp xenon takacağım için yerinde olacağım sayılır :), önümüz kışken 4300 dışında bir şey takmam. Ama illa deneyip görmek istiyor olsam yaza doğru nasıl olsa pek yağmur, sis falan kalmaz o zaman alıp deneyebilirim.

ArinFırat

3-5 yıl önce mk2 147 de angel eye görmüştüm..çok güzeldi..mk2 147 ve 156ya sadece angel eye yakışır çünkü far yapısı müsait..sonradan takılan çin malı ledler eğreti duruyor ben çakmayım diye bağırıyor resmen

ar.159

Benim angel kastim bu degil ama daha genis ve farin yuvarlak kismini cerceve gibi saran birseyden bahsediyorum hemen yanina da surme misali duz cizgi cekilebilir bence bir geceucusuna bak adamlar asmis
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

universeee

Benim angel kastim bu degil ama daha genis ve farin yuvarlak kismini cerceve gibi saran birseyden bahsediyorum hemen yanina da surme misali duz cizgi cekilebilir bence bir geceucusuna bak adamlar asmis
Abi o sitede baya bir şeyler yapmış insanlar var ama bizim arabalarda şöyle bir sıkıntı var, daha doğrusu sıkıntı olacağını tahmin ediyorum: Far tası falan çok küçük sağına soluna pek bir şey sokuşturabilecek alan yok. Yapılan farlara falan ben biraz baktım genelde büyük farlara çalışmalar yapmışlar. Tabi bu bizim farlarda yapılamaz demek değil ama ciddi zaman, uğraş, el becerisi ve maddiyat gerektirebilir her başarısız deneme sonrası yeni bir uygulamaya geçileceği için :)

feridunaksu

Elektrikçi ustamın Alfa Romeo 156 için angel far uygulama resimleri.

İnsan beyni bizim anlayabileceğimiz kadar basit olsaydı, onu anlamayacak kadar aptal olmamız gerekirdi.

ByAKINCI

Rica ederim. Şahsen yerinde olsam, ki önümüzdeki süreçte mercek montajı yapıp xenon takacağım için yerinde olacağım sayılır :), önümüz kışken 4300 dışında bir şey takmam. Ama illa deneyip görmek istiyor olsam yaza doğru nasıl olsa pek yağmur, sis falan kalmaz o zaman alıp deneyebilirim.
:yukari-ok:
147 Blackline Red

ealprsln

Bir zamanlar gezinirken denk geldiğim bir uygulama. Gerçekten yapan kişiyi tebrik etmek gerekir.

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Adalı35

Bir zamanlar gezinirken denk geldiğim bir uygulama. Gerçekten yapan kişiyi tebrik etmek gerekir.

Harbiden Tebrikler. Gayet başarılı bir çalışma olmuş
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

Murad

147 mk1 icin sadece far karartmak yetiyor bence. Angel filan gerek yok diye dusunuyorum. Sadece karartma aracin cehresini bakisini degistiriyor.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ar.159

tam olarak bahsettiğim buydu
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

fatihmehmet

Mk2'ye Amerikan park nasıl oluyor acaba hic görsel bulamadım

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

koroglubrk

Bende gezinirken ebay'da şöyle birşey buldum 147 ile uyumlu olarak yazıyor listede. sizce mk2 nasıl durur?

10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS