Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Dış Aks Kafası Marka Önerisi (159)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abdoganay

Selamünaleyküm Arkadaşlar,

2007 Model 159'um sağa ve sola tam tur dönüşlerde tıkırtı veriyor, Sivas'taki ustam dış aks kafalarının değişmesi gerektiğini söyledi.

Mengerlere sordum, tanesi 535TL+KDV, tabiyki pahalı geldi :(

Sizlere sormak istedim, orijinal olmayan bir parça çok başımı ağrıtır mı? Marka önerisi nedir acaba? aşağıda parçaları sıraladım, yardımcı olursanız çok sevinirim. Veka, Malo (Akron) vb..bir de CIFAM varmış.

You are not allowed to view links. Register or Login

Rotweiler

159un ön takımı ile gereğinden fazla istemeyuerek haşır neşir olmuş biri olarak, parayı orijinale bayılın derim.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Adza

delıfısek

cifam ve malo kaliteli yan sanayilerdir. en son linkteki malzeme ne idügü belirsiz yanlız   :)  bi aks kafası 550 tl yapmaz  o zaman her parçanın orjinalini almak lazım.  >:D mantıksız

abdoganay

cifam ve malo kaliteli yan sanayilerdir. en son linkteki malzeme ne idügü belirsiz yanlız   :)  bi aks kafası 550 tl yapmaz  o zaman her parçanın orjinalini almak lazım.  >:D mantıksız
Üstadım biraz senin gibi düşünüyorum. Tabiki diğer arkadaşlara da katılıyorum. Her daim orijinal daha verimli, lakin şunu anlamıyorum. Bir aracın nasıl olur da dış aks kafası debriyaj baskı balata veya volanıyla aynı fiyat oluyor. Mekanik anlamda üretimi çok zor ve masraflı ise yan sanayi dediklerimiz neden bu kadar ucuzz. Bu yan sanayi markaları için özellikle gsp için neredeyse tüm firmalar etraflarında bulunan tüm Alfa servislerine verdiklerini söyledi, ve sorun olsa satmayız zaten dediler. Bu yüzden acaba birebir gsp kullanan arkadaş varmıdır diye sormam lazım sanırım.

master

Dış aks kafası özelinde konuşamam, çünkü yan sanayi vs orjinal karşılaştırması yapacak deneyimim yok.

Ancak genel olarak süspansiyonda bugüne kadar hem yan sanayi hem orjinal denemiş birisi olarak diğer arkadaşlara katılıyorum: Orjinal varken yan sanayiye gerek yok. Uzunca süredir sadece orjinal ile gidiyorum.

Bunun tek istisnası forumlarda uzun süre konuşulup "daha iyi" veya "orjinali kadar kaliteli" olduğu üzerinde hemfikir olunmuş parçalar. Örnek veriyorum "Powerflex" burçlar, "yan sanayi" olarak değerlendirilmekten ziyade orjinal araç üstündekilerden daha kaliteli, bu yüzden herkes tavsiye eder. Ya da orjinal amortisör yerine Monroe, Koni gibi markaların ürettiklerinden herkes memnun. Ya da öyle modeller var ki Brembo disk almak orjinal disk almakla aynı paraya veya daha ucuza gelebiliyor.

Ama konu üstünde fikir olmayan parçalara geldiğinde benim bir-iki olumlu tecrübem dışında yan sanayi hep orjinalden kötü (takılan yan sanayi salıncakların direksiyon tepkisine olumsuz etkisi gibi) ve kısa ömürlü çıktı. Açıkçası çok detaylı maliyet analizi yapmadım. Çünkü misal yan sanayi orjinalden daha kötüdür, ama sen 1 tane orjinal alana kadar 3 tane yan sanayi alabiliyorsundur ve o 3 yan sanayiyi almanın, taktırmanın maliyeti ömür toplamına vurduğunda orjinalden daha mantıklı rakama geliyordur. Bilemiyorum.

Ama genelde süspansiyon ve aktarma parçaları ile ilgili işçilikler zaman aldığı ve maliyeti yüksek olduğu için yan sanayi parça kullanıp kısa ömürle birlikte tekrar tekrar fazla işçilik parası vermek yerine orjinal kullanıp tek işçilik vermek bence daha mantıklı.

Benim de çok canımı sıkıyor, çok yakın zamanda ufacık parçaların tanesine 600-700 TL verdiğim oldu, alternatifi belki 1/5'i fiyatına. Bir bakıyorsun 3-5 tane ufak parça değişmiş, binlerce lira fatura. Parçaya bakıyorsun "bu mu yani bu kadar para eden" diyorsun. Ama kafa rahatlığı için eski tecrübelere de dayanarak, çok gereksiz para da olsa orjinalden gidiyorum. Kız arkadaşım Palio kullanıyor, kendisi de sanayi sevenlerdendir :) Bazen değiştirilecek parçaları bana soruyor, "bu parçaları değiştirmeye 200 TL istediler iyi mi sence?" falan diyor, bi bakıyorum ben aynı parçalara 1200 TL vermişim :) Özellikle konu süspansiyon olduğunda, iyi yol tutuşun karşılığını nakit olarak cebimizden çekiyor Alfa Romeo'larımız.

Fakat tabii ki günün sonunda hangisi kafanıza yatıyorsa oradan devam etmek lazım.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

abdoganay

Yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle, bu işin özü tabiyki maddiyatla ilgili  :(

Sonuç olarak, kendimi ateşe atıyorum  :haydi: Deneyip uzun vadede (inşallah uzun vade olur :))) sonuçlarını paylaşmak üzere önümüzdeki hafta GSP (italyan malı dediler) markalı olanı tanesi 100 TL'den alacağım.

Not: CİFAM her yerde sordurtturdum lakin bulamadım, buradan yardımcı olabilecek arkadaş olursa çok sevinirim. 

Adza

Önder Abi' ya katılıyorum. Forum ve dışından bir çok tecrübeye dayanarak bir elin parmaklarını geçmeyecek tercih edilebilir nitelikte yan sanayii üreticiler var.
Onun dışında bence her türlü yan sanayii kumardan baska bir şey değildir.
Parçalar şekil itibariyle aynı olabilir ancak tanecik yapıları ve işlenme metodları çok farklı mukavemet sonuçları verebilir. Belki bir derece sıradan parçalarda deneme amaçlı yan sanayi kullanılabilir ama ağır yük altında çalışan ve yorulmaya maruz kalan hayati parçalar kesinlikle orjinal alınmalı.
Hiç bir belirti vermeden aniden kopma ihtimali dahi var ve oyle bir durumda kendisi dışında bir çok parçaya da zarar verebilir.
Kısaca söylemek istediğim şu;
Evet her şey imkanla ilgili, evet 120tl ye alip takilabilecek bir parçaya 590tl vermek herkese dokunur ama;
Orjinal, sırf üstünde marka yazdığı için pahalı değildir. Üretimi bizzat fabrika denetiminde ve her türlü toleranslari minimuma indirilerek üretilmiş parçalardır.
Karar kullanıcıya kalmış tabiki. :)
Iyi forumlar :)