Herkese merhabalar, 156ıma ana üniteyi değiştirmeden ufak bir sistem kurmak istiyorum. Bu işin sonunun olmadığını bildiğim için bütçeyi 1000 YTL ile sınırladım. Bu arada bu işten hiç anlamadığımı belirteyim sadece forumlardan okuyarak öğrendiklerim var.
İstediğim bass sesleri biraz dha güçlendirmek ama öle ahım şahım birşeye ihtiyacım yok. Konuştuğum yerler anfiyle bagaja bi subwooferin yeterli olacağını soyluyorlar. Ancak ben uyumlu bir sistem olmasını istiorum. Çalan müziği dumadan bass altında boğulmak istemiorum. Ne beklediğimi daha iyi anlamanız açısın astra gmdeki standart 4*20 teyb bana gayet yeterli geliyordu. 156da bunu bile bulamadım.
Sizden ricam marka ve model belirterek bana sistem oluşturmamda yardımcı olmanız. Tabi sistem önerilerinizde benim için önemli. Kapılara component alıp bunu amfiyle beslemek (woofersız) ya da wooferlı bir sistem oluşturmak vs.
Ayrıca montajda dikkat edilmesi gereken husuları da belirtirseniz sevinirim. Kablolama, yalıtım gereklimi nerelere yapılmalı vs.
Aslında güçlü bi ana üniteyle kapılardaki hoparlörleri değiştirmeye karar vermiştim ancak hırsızlık olaylarından çekindiğim için hali hazırdakini güçlendirmek istiyorum. Şimdiden yardımlarınz için teşekkürler.
Genel bilgi olması açısından daha önce tartışılan buradaki link (http://www.alfistiturkey.com/index/topic.asp?TOPIC_ID=1414&FORUM_ID=4&CAT_ID=3&Topic_Title=156+i%E7in+ses+sistemi&Forum_Title=Genel)e bakabilirsiniz.
Müzik sistemleri ile ilgili gerekli bilgileri Burada (http://www.alfistiturkey.com/index/topic.asp?TOPIC_ID=2241&FORUM_ID=37&CAT_ID=3&Topic_Title=Ses+Sistemleri+hakk%FDnda+bilinmesi+gerekenler%2E%2E&Forum_Title=Modifiye) bulabilirsiniz
Bir kere 2004 sonrası 156'ların orjinal ana üniteleri çok ama çok kötü.. Bence onu değiştirmeden ne yapsanız pek verim alamazsınız.. Ayrıca bu orjinal ünitelerde ampli çıkışı olmadığından deck çevirici kullanmak gerekiyor bu da hem kaliteyi düşütüyor hemde sağlıklı bir sistem oluşturmuyor.
Bence ilk iş ana ünite değişimi olmalı, ondan sonra ampli, hoparlör ve bass işine girmeli..
Yalıtım orta seviye sistemler için çok gerekli değildir, ancak olursa da daha güzel olur tabiki.. Kaliteli kablo kullanmaktan asla kaçınılmamalı..
Bu fiyatlara JBL olabilir..
JBL GTO 75.4 ampli + JBL GTO 6506C component + JBL GTO1202D subwoofer
istediğiniz fiyatlara çıkar tahminen..
Zaten componenetin ne olduğunu ve direksiyon kumadası olayını bu linklerden öğrenmiştim:) Alfamı çoğunlukla dışarıya park ediyorum ve oyle zamanlar oluo ki 1-2 ay şehir dışında oluyorum. O yüzden ana üniteyle iştah kabartmayayım diyorum. Ama hali hazırdakinin kötülüğününde farkındayım. Geçen hafta neredeyse alpine (5850 ya da 5852 idi sanırım) bi ana ünite alıyordum sonradan bu mevzu aklıma geldi ve vazgeçtim.
Erhan bey sizin sisteminizi adım adım defalarca okudum, bi kaç gömlek altı modellerden oluşturmak geldi aklıma. Ancak model bazında nihai kararı bi türlü alamıyorum, ne ne ile kullanılır, nasıl yapılır bilmediğimden. Bahsettiğiniz ürünleri inceleyeceğim. Ana ünite olarak volkan arkadaşımızın kullandığı gto-200ü nasıl yeterli gelir mi peki? Bahsettiğim gibi aman aman birşey istemiyorum ama uyumsuz bir sistemden de rahatsız olurum. Özellikle orijinal ana üniteyle kurulacak sistemde parazit, sesi açtığımda çatlama olacaksa veya anfi ve hoparlörleri verimli bir şekilde kullanamayacaksam vazgeçmekten başka şansım kalmıyor.
Bahsettiğiniz modellere baktım bunların üzerine orta düzey bir ana ünite koyduğumda zannedersem 1.500 YTL'ye montaj dahil halledebilirim.
Edited by - ilkaysarp on 22/01/2007 12:10:42
bana geçen hfta başında..
jbl 75.4 amfi
jbl 6507c component
jbl gto-1002d bass
hazır değil yeni kutu yapılcak şekilde.
bütün kablolamalar dahil 580dolar gibi bir fiyat çıkardılar. +150ytl ye yakında işçilik..
bass ve amfi bnm tercihimdi.ama komponent i ben başka markadan seçicem.. bu fiyat sadece fiyat almak için gidip alınmış bir fiyat herhalde iş yapımına sıra geldiğinde belli bir pazarlık yapılabilir diye düşünüyorum..
Edited by - Can on 22/01/2007 13:17:01
Orta halli komponent için Infinity referans serisini tavsiye ederim. Benim komponentler JBL ama ilk fırsatta Infinity ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Bülent Abi değiştirmişken Focal al tam olsun :)
Ben JBL'lerden acayip memnunum ama Focal aklıma girmeye başladı yavaş yavaş :)
focal falan bitti bunlar :) eski ürünlere para vermeyin..
Ya öyle deme Sercan , ben hala 165 V2 gibi ses veren bişi duymadım. Ama yerine aynı fiyatlara tavsiyen varsa o da olur :)
quote:
Ya öyle deme Sercan , ben hala 165 V2 gibi ses veren bişi duymadım. Ama yerine aynı fiyatlara tavsiyen varsa o da olur :)
Alpine SPX-177R 
165v2'lerin güzel yanı koy arabaya çalsın..
SPX-177R kesinlikle çok daha iyi; yalnız çok iyi konumlama, çok iyi ayarlama ve çok fazla uğraş istiyor, şu anki verimi alana kadar bana kafayı yedirtti
önder o kadar seçenek varki focal yerine.. :) alt seviye bir compt alıp 65v2 ler gibi bile caldırırsın yap izoleni falan :D
Eğer ikinci el düşünürseniz buraya (http://www.alfistiturkey.com/index/topic.asp?TOPIC_ID=2337&FORUM_ID=7&CAT_ID=3&Topic_Title=Sat%FDl%FDk+hoparl%F6r+ve+amfi&Forum_Title=ikinci+el) da bakabilirsiniz
Teşekkürler ikinci el düşünmüyorum.
Şu durumda erhan'ın tavsiye ettikleri sadece komponentleri infinity reference serisiyle değiştirerek oluşturmak kafama yattı. Önce standart teyple deneyip memnun kalmazsam ana üniteyi değiştireyim diyorum. Herhalde sonradan ana üniteyi kolayca değiştirebilirim değil mi?
Birde orijinal üniteyi kullanırsam nelere dikkat etmem gerekir, anladığım kadarıyla bi deck dönüştürü olacak, parazit önleyiciye falan ihtiyacım var mı? Bu sistemde kullanılacak kablo ne marka olmalı neye dikket etmeli?
Şimdi sorun bu işi yapacak yer. Tavsiye edebileceğiniz, işi bilen ve temiz yapan bir yer var mı? Açıkcası kablolama sırasında sök tak olaylarından sonra olası tıkırtılardan çekiniyorum. Tabi fiyatta da bir güzellik hiç fena olmaz.
Can: Peki bu fiyatları aldığın yer neresidir? Bi konuşup pazarlık etmekte fayda var.
bencede infinity ref. daha iyi bir tercih..
Sonradan üniteyi değiştirmek problem değil..
Amfi kablolarını stinger yada audison kullanabilirsiniz. Candence'in de kabloları fiyatlarına göre güzel..
Parazit almanız durumunda mecburen parazit önleyici kullanmak durumunda kalabilirsiniz. Ancak bu paraziti deck çevirici de yapabilir onu da aklınızda bulundurun..
Ben biraz gıcık olurum da deck çeviricilere

Yer konusunda ben yardımcı olamicam çünkü kendi sistemcimi bıraktım bazı nedenlerden dolayı..
walla bu işlerle tecrübeli SerCy nin onayını almış olduğum ve bana birçok kez tavsiye edilen Speed-Sound. Erdoğan usta. eskiden OKÇU nun yanında çalışıyormuş şimdi kendi yerini açmış..
Maslak 2.kısım da PowerShop var onun tam yanında..
işçilik konusunda bende çok çekindiğim için çok ama çok araştırdım herkes ya Erdoğan a yada yılmaz oto mu ne öyle biryeri tavsiye etti (snrm Erhan ın eski tesisatçısıydı)..
ama Erdoğan hakkında negatif hiç eleştiri duymadım öteki bahsettiğim yerden memnun kalmayanlar olmuş yanılmıyorsam..
adres
maslak sanayi 2.kısım 20.sokak no:653
0212 2768849
DİPNOT : bnm sadece tavsiyeler üzerine İLK defa gittiğim biryer..herkes çok meth edip Sercan da ''iyidir'' deyince. tam adresi ismi yazmakta sakınca görmedim..MOD ların bilgisine
Tamam Can, madem ısrar ediyorsun ben de bir ara uğrarım :)))
ehehe kesin git abi :) gitmezsen kalbim kırılır vallah

Bugün speed soundla konuştum fiyat aldım, Can'a verdiklerinden 50$ fazla çıktı, kdv hariç peşin nakit 1100 YTL. Açıkcası bana biraz çok gibi geldi, parçalar dışarıda kdv dahil aşağı yukarı aynı fiyat üstelik kktına taksit imkanıda var.
jbl 75.4 amfi 240$
jbl 6507c component 113$
jbl gto-1002d bass 132$(kutulu sanırım)
kablo, deck çevirici, sigorta, falan fıstık 145$
Montajda 100$
Kredi kartıyla almak istersem bide kdv binecek bu fiyatlara. Taksitte bide %10:) Ne dersiniz bu mudur? Buna değecek bir yer midir? Ya da yardımcı olabilecek var mıdır aranızda:)
Dışarıdan toplayıp gitsem bu seferde montaj artacak:)
Edited by - ilkaysarp on 29/01/2007 10:56:45
Malzemeler üç aşağı, 5 yukarı benzer fiyatlarla piyasadan toplanabilir, fakat burda önemli olan işçilik. Bu takma işini sıradan bir yerde çok çok daha ucuza yaptırabilirsiniz ama ne kadar güvenirsiniz orası muamma. Bu tip yerler montaj için biraz fazla isterler ama sonuta ortaya çıkacak iş ve aracınıza yapılacak müdehülelerde ona göre içinize sinecektir.
Montajda sorun yok onu göze almıştım zaten. Parçaların fiyatlarıda tamamsa ok. Ben kdv olayına takılmıştım.
Aklıma şimdi geldi, bu durumda benim arka kapılardaki hoparlörler ne olacak. Ya da ne yapmalıyım. Bahsettiğiniz gibi sistemin dar boğazı orası oldu sanırım.
Edited by - ilkaysarp on 29/01/2007 11:53:29
Ben olsam iptal ettiririm ki benim arka kapılarda Alpine Type-s componentler var eski sahibinden kalma onlar şu an iptal edilmiş durumda..
Çünkü şu durumda arkadan alacağınız ses kaliteyi bozacaktır..
Eğer arkadan ses almaktan feragat etmek istemiyorsanız ön kapılardan çıkan hoparlörleri arka kapıya alın ve teybin çıkışından besleyin.. Ancak arka hoparlörleri ön hoparlörlerin tamamlayıcısı olarak ayarlatın, yani arka hoparlörlerden ön hoparlörlerin en fazla yarısı kadar ses çıksın..
İlkay Bey size ne kadar uyar bilmiyorum ama bahsettiğiniz modelleri Doğubanktan ciddi uygun rakamlara temin edebileceğinizi tahmin ediyorum. Garanti konusunu da bir şekilde aranızda halletme ihtimaliniz var.
Fikir vermesi açısından ben benzer bir sistemi Ereğli'de gayet düzgün bir işçilikle 60 YTL'ye monte ettirmiştim. Üstelik malzemeleri satın aldığım yer de burası değildi.
Arka kapılardaki hoparlörler teybinize direk bağlı çalışacak ya da iptal olacak (bu sizin seçiminize bağlı),
Ön kapılardaki komponentlere amfinin birer kanalı, bas için ise kalan iki kanal köprülenerek bağlanacak.
Konu dışı ama ben genelde İstanbul fiyatlarının daha iyi olduğunu düşünürdüm, özellikle işçilik, ancak pek te öyle değilmiş dmeek ki.
Bu arada ön kapılardakiler arkalardan farklı mı ki? Eğer öyleyse bunu öğrendiğim iyi oldu. Teypten ön-arka ayarıyla çözerim sanırım.
Cengiz bey söylediğiniz gibi garanti olayı problem olabilir. Ama bakmak lazım, çok avantajlı olursa neden olmasın. Fiyatlar hakkında pek bi fikrim yok, montaj işine gelince bi ton masraf çıkıyor. Birde bahsettiğim gibi temiz bir iş istiyorum. Haftasonu gider iyice bi konuşurum artık. Tekrar teşekkürler.
amfi komponent ve kutulu bas ın fiyatları banada 1-2 dolar farkla aynı çıktı..
montaj komponent dahil aşağı yukarı gene aynı..
bitek kablo sigorta kısmı bna biraz daha düşük verilmişti..
yani çok fark yok bana verilen fiyatla.
Burada genelde o civarda alım yapıldığında montaj ücreti almıyorlar ama İstanbul'da durum farklı olabilir tabii...
Arkadaslar tavsiyeleriniz dogrultusunda bugun sonunda muzik sistemime kavustum. Sonuc beklentilerimin cok ustunde. Simdiye kadar arabada muzik dinlemiyormusum. Yardimlariniz icin hepinize cok tesekkur ederim.
Simdi sira biraz daha detay bilgilere geldi.
Sistemim: orijinal ana unite uzerine jbl 75.4 amfi, onlerde gto6507c komponentler ve 25 cmlik jbl gt4 woofer.
Oncellikle deck ceviricilerin cok basarili olmadiklarini biliyorum ancak su an ses sifirdayken hafif bir tislama var. Bunu amfinin ayarlarindan azaltma ya da onleme sansim var mi? Montajdan sonra kulaklarim yoruldugu icin farkedememisim. amfinin uzerindeki ayarlar input level, freq ve arkalar(woofer) icin bass boost. Bunlardan hangisine ya da hangilerine ne turlu ince ayarla bu sesi azaltabilirim.
öncelikle hayırlı olsun.
o sesi azaltmanız imkansız gibi :)
bndede aynısı mevcut convertor nekdr iyi olursa olsun yinede oluşuyor.
özellikle sesi kısın sonra bi gazlayın :) hafiften motor sesinide çektiğini anlıcaksınız..ki ztn motor kapalıyken tıs lama yok denicek kadar azdır.
komponentleri daha başarılı bir seçim yapabilirdiniz ama siz memnunsanız HİÇ PROBLEM değil :) öenmli olan memnun kalmak :)
bu değişimlerden sonra ses kalitesindeki değişim resmen ''ben eskiden muzikdinlemiomuşum'' oluyor dediğini gibi oluyor

bnmde önümdeki hedef teybi değiştirmek. bu sesten kurtulmanın en kesin yolu ve dahada kaliteli ve kontrollü ses almak için tek seçenek.
buarada nerede yaptırdınız ve nekdara mal oldu?eğer sakıncası yoksa.

tekrar hayırlı olsun iyi günlerde dinleyin ve KASKO nuza enyakın zamanda takılanları işletin gerçekten çok komik bi rakam artışı oluyor yıılık prim de.
hayırlı olsun ii günlerde kullanın..
Güle güle kullanın.
Güle güle, daha bir keyifli kullanırsınız umarım :)
quote:
öncelikle hayırlı olsun.
o sesi azaltmanız imkansız gibi :)
bndede aynısı mevcut convertor nekdr iyi olursa olsun yinede oluşuyor.
özellikle sesi kısın sonra bi gazlayın :) hafiften motor sesinide çektiğini anlıcaksınız..ki ztn motor kapalıyken tıs lama yok denicek kadar azdır.
komponentleri daha başarılı bir seçim yapabilirdiniz ama siz memnunsanız HİÇ PROBLEM değil :) öenmli olan memnun kalmak :)
bu değişimlerden sonra ses kalitesindeki değişim resmen ''ben eskiden muzikdinlemiomuşum'' oluyor dediğini gibi oluyor 
bnmde önümdeki hedef teybi değiştirmek. bu sesten kurtulmanın en kesin yolu ve dahada kaliteli ve kontrollü ses almak için tek seçenek.
buarada nerede yaptırdınız ve nekdara mal oldu?eğer sakıncası yoksa. 
tekrar hayırlı olsun iyi günlerde dinleyin ve KASKO nuza enyakın zamanda takılanları işletin gerçekten çok komik bi rakam artışı oluyor yıılık prim de.
Ilk montajdan sonra motor sesini aliyordu, hatta her seyden etkileniyordu. Cok canim sikilmisti ama sonra araya bi bobin ya da bunun gibi bisi kondu simdi hic motor sesi yok. Ama az biraz tislio iste:)Benim kafama takilan son durumda motor calisirkende calismazkende tislama ayni, belki ayarlardan biraz daha azaltilabilir diye dusundum ama cokta onemli degil. Teyp benimde aklimda var ama bu sefer disaridakilarin dikkatini cekecek, su an disaridan hersey standart gorunuyor.
Yine sizin tavsiye ettiginiz speed-sound da yaptirdim montaji. Toplam 1050 YTL'ye maloldu. Ama gercekten cok temiz calisiyorlar, bu acidan da cok memnun kaldim. Hatta servisin cozemedigi kapi kilidinden gelen bir ses vardi o sorunda cozuldu sanirim. Yine servisin yapmadigi doseme kusuruda cozuldu:) Gerci yeni bir iki tikirti kazanmis olabilirim ama duymuyorum artik.
Hepinize tekrar tesekkur ederim:)
Hayırlı olsun keyifli sürüşler :)
ilkay bey güle güle kullanın
hayırlı olsun.aynı sıstemı 145 e kurdum.sadece componentler dls marka cok ıyı ses aldım.ama dedıgın gıbı sonu yok.bu ses zamanı gelecek yetmeyecek:)tekrar gule gule kullan
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Orta seviye için JBL en başarılı tercihlerden :)
Hepinize tesekkur ederim.
fiyat ta tam aynı olmuş benimde herşey dahil tam aynı fiyata geldi :)
bnimde direksiyon altındaki 2 vidayla duran ve serviste herbi halt için söktükleri kaplama oynuyordu orda çok basit bi somunla o oynama kesildi bukdar basit bir değişimi servisin nedn yapmadığını anlamadım

ben arabamı elletme konusunda aşırı titiz olduğumdan erdoğan ustadan çok memnun kaldım şahsım adına sizinde memnun kalmanız sevindirici..
işte teyp işi dediğiniz gibi dikkat çekici olabilir biraz ama yinede bnm hedeflerim içinde :)
işte alarm eklicez cam filmi biraz dha içerinin kolay görünmesini engelliyor falan..gerisi yukardakine havale :)
tekrar hayırlı olsun iyi günlerde dinleyin :)