Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

1.6TS motoru 2.0TS'e dönüştürme!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

quote:

Herkesin arabası kendine temzidir zaten. Sizinkilerde çok iyi durumdalardır olabilir. Fakat sırf az vergi vereyim diye girilecek risk de değil bence. En az sizinkiler kadar temzi 2.0'ların var olduğuna ben inanıyorum.
Tamamı kendi şahsi düşüncemdir.

Risk almak ayrı, zevk almak ayrı şeyler, sizinle bu konuda anlaşmamız pek mümkün gözükmüyor =) Ben 2.0 alsam bile rahat durmayıp onunda performasını arttırmaya çalışacağım çünkü bu tip uğraşlardan zevk alıyorum, ki buda riskli bir durum.

Bu dönüşüm 'neden benim arabam 2.0 değil?' diye dövündüğümden değil, tamamen zevk meselesi. Üstelik konuyu açan üyemiz yeni motor yapılırken, biraz fazla para verip, 1.6 motor yerine 2.0 motor yapmaktan söz etmiş, benimde fikrim uzun zamandır bu yönde. Devamlı kullandığım aracı satıp, nasıl kullanıldığını bilmediğim bir 2.0 alacağıma, motor yaparken 2.0 motor parçalarıyla daha iyi verim alabilirmiyiz onu tartışıyoruz.Konu 1.6TS motoru 2.0TS'e dönüştürme olduğundan satıp 2.0 alın demeniz yerine, varsa bildiğiniz nedenlerini belirterek neden sağlıklı bir dönüşüm olmayacağını yazmanız daha yerinde olacaktır.

Edited by - ATA on 04/04/2009  19:18:05
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Gouki

Ata önderimiz ol bütün 1.6 lar 2.0 olsun :)

tolga_ozhan

Ata bende konunun 1.6'yı  2.0'a dönüştürmek olduğunun farkındayım. Benim söylemek istediğimde bu yönde zaten.
1.6'yı 2.0'a dönüştürmenin en rahat ve mantıklı yolu 1.6'yı satıp 2.0 almak'da benim fikrimdir konuyla ilgili olarak. Ben sadece bunu paylaşmak istedim. Hata ettiysem kusura bakmayın. Ben bununkonuyla alakalı olduğunu sanıyormuşum, yanılmışım. Bir daha yazmam bu konuya ok.

ATA

Evet ama konu araba alıp satmak, motor swaplamak değil, hacim büyütmek! Kızıp, darılacak bir şeyde yazdığımı sanmıyorum, ben birdaha yazma diye bir şeyde ima etmedim, kırılmanı istemezdim...

Edited by - ATA on 05/04/2009  02:52:14
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Burak1985

Anıl bey pipercrossu taktınızmı? eger hala takmadıysanız bence hemen iptal edin bizzat 156 1.6 ts ye takmış ve denemiş biri olarak sölüorum... pipercross hava filtresi müthiş ama bzim araçlarda hiç olmuyor... ata da bilir bnm araçtan çıkan sesi ama bi süre sonra motor arıza lambası yandı sensorleri bozudu araba çekişten düştü son hız düştü anlıyacağınız bir sürü masraf ben bunu tecrube etmiş biri olrak sizi uyarmak isterim. ses konusunda sizi öle tatmin ederki benzini koyduunuz sıklığı arttırır ama dediğim gibi pire için yorgan yakmak oluyor bence bazı konularda bende yardımcı olabilirim eger sormak istediğiniz bişi olursa özel msj atabilirsiniz...

Anıl

Merhaba, konu hortladı diye korktum, 1.6 2.0 olur olmaz tartışması uzamasın diye!Pipercross'u taktım, 80mm giriş tam bizim araca uydu,yaklaşık 10cm sert plastik uzatma yaptım,orjinal kutunun içine koydum süper oldu,tam cuk dedi yani Gidiş olsun,sensörler olsun hiçbirşey farketmedi, ki zaten halihazırda debimetre ve lambda uyarısı veriyor ama vermeden öncede gidişte ve motorda bir sorun yoktu!Ses duymak için gaza yüklenmiyorum zaten orjinalde de aracın sesi güzel ama 3000den sonra daha hoş ses vermeye başladı!Daha önce kutu içi KN vardı, bunu takınca hiçbir fark hissetmedim...Uzun vade de neler olur bilinmez, uzun süredir kullanıp sorun yaşamayanda var,taktığı an sensörleri bozanda,şuan için memnunum...Pipercross seçme nedenim daha önce kullanmış olmam, birde sünger filtre olması, neden derseniz hava geçirgenliği daha iyi(toz geçirgenliği yüksek derler ama arada hava filtre borusunu söktüğümde öyle görülür bir tozlanma farketmemiştim),birde yağlı olmadığından boğaz kelebeği ve sensörleri kirletmemesi diğer sebebimdi...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Jakomo

quote:

Dediğiniz gibi 1.6 motoru 2.0 yapmanız mümkün. Ancak;
maliyet sizin sandığınızdan daha yüksek çıkacaktır.
Aklıma gelenleri yazayım size;
1. Piston
2. sekman
3. krank
4. Ana yataklar
5. kol yatakları
6. conta takımı
7. eksantrikler
8. 2.0 yazılım
9. triger seti
10. piston kolu
11. 2.0 baskı balata
12. 2.0 şanzıman (değişmezseniz 2. viteste dahi ani gaz verdiğinizde sarma yapıyor.
Bunların haricinde kapakcı, rektefiyeci ve standard değişmesi gerekebilecek varyatör ve fincanlar var. birde yağ pompasının değişmeside motorun sağlığı açısından önemli parçalardan birisi.
2.0 blokla 1.6 blok arasındaki tek fark balans millerinin olmaması. Ve piston arasındaki fark 1mm. değil 2mm. tam hatırlayamıyorum ama 80 1.6 / 82 2.0 mı veya 82 1.6 / 84 2.0 mı öyle bişeydi.
Sonuç olarak sadece piston ve sekman 1.000.-TLnin üzerindeydi sanırım.
Kısacası ya aracı değiştir, yada çıkma bir tane temiz 2.0 motor al.

Tecrübeli ve ne diyeceğini bilen insanların bazı şeyleri anlatması da ayrı bir zevk yahu !!!! Ne de olsa tecrübe, değil mi Tanerim ???
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

alfa146

quote:

quote:

Dediğiniz gibi 1.6 motoru 2.0 yapmanız mümkün. Ancak;
maliyet sizin sandığınızdan daha yüksek çıkacaktır.
Aklıma gelenleri yazayım size;
1. Piston
2. sekman
3. krank
4. Ana yataklar
5. kol yatakları
6. conta takımı
7. eksantrikler
8. 2.0 yazılım
9. triger seti
10. piston kolu
11. 2.0 baskı balata
12. 2.0 şanzıman (değişmezseniz 2. viteste dahi ani gaz verdiğinizde sarma yapıyor.
Bunların haricinde kapakcı, rektefiyeci ve standard değişmesi gerekebilecek varyatör ve fincanlar var. birde yağ pompasının değişmeside motorun sağlığı açısından önemli parçalardan birisi.
2.0 blokla 1.6 blok arasındaki tek fark balans millerinin olmaması. Ve piston arasındaki fark 1mm. değil 2mm. tam hatırlayamıyorum ama 80 1.6 / 82 2.0 mı veya 82 1.6 / 84 2.0 mı öyle bişeydi.
Sonuç olarak sadece piston ve sekman 1.000.-TLnin üzerindeydi sanırım.
Kısacası ya aracı değiştir, yada çıkma bir tane temiz 2.0 motor al.

Tecrübeli ve ne diyeceğini bilen insanların bazı şeyleri anlatması da ayrı bir zevk yahu !!!! Ne de olsa tecrübe, değil mi Tanerim ???

Hemde ne tecrübe, bir daha kesinlikle böyle bi değişiklik yapmam heralde. Hem maddi hemde sıkıntıları giderene kadar canım çıktı.

Burak1985

quote:

Merhaba, konu hortladı diye korktum, 1.6 2.0 olur olmaz tartışması uzamasın diye!Pipercross'u taktım, 80mm giriş tam bizim araca uydu,yaklaşık 10cm sert plastik uzatma yaptım,orjinal kutunun içine koydum süper oldu,tam cuk dedi yani Gidiş olsun,sensörler olsun hiçbirşey farketmedi, ki zaten halihazırda debimetre ve lambda uyarısı veriyor ama vermeden öncede gidişte ve motorda bir sorun yoktu!Ses duymak için gaza yüklenmiyorum zaten orjinalde de aracın sesi güzel ama 3000den sonra daha hoş ses vermeye başladı!Daha önce kutu içi KN vardı, bunu takınca hiçbir fark hissetmedim...Uzun vade de neler olur bilinmez, uzun süredir kullanıp sorun yaşamayanda var,taktığı an sensörleri bozanda,şuan için memnunum...Pipercross seçme nedenim daha önce kullanmış olmam, birde sünger filtre olması, neden derseniz hava geçirgenliği daha iyi(toz geçirgenliği yüksek derler ama arada hava filtre borusunu söktüğümde öyle görülür bir tozlanma farketmemiştim),birde yağlı olmadığından boğaz kelebeği ve sensörleri kirletmemesi diğer sebebimdi...

Eger siz göze aldıysanız sorun yok bence takabileceğiniz ve tatmin olabileceğiniz en ii hava filtresini almışsınız(onun sesini okadar özledimki anlatamam :) )... inş sorunda çıkartmaz ileride. size tek tavsiyem yaz aylarına da giriyoruz toz toprak çok olur temizliğini sık yapmanızdır

CAPTAIN

Düşük basınçlı bir Turbo sanki sorunları çözer sizi de performans olarak tatmin eder gibime geldi.

Anıl

Düşük basınç,motoru komple çözebilir,çünkü aracım şuan 142binde,bunu kaldıracağını zannetmiyorum...

1998 GTV V6 TB

CAPTAIN

Takmadan önce iyice ince eleyip sık dokuyorlar özellikle motor bloğunu baya bir inceleniyor diye biliyorum.
Bir ara bende niyetlenmiştim ama Selespeed engeli var.

ATA

Segman, gömlek ve üst kapağın durumuna bakmak gerekir. Bunlar kötüye pison ve piton ol yataklarına bakmak gerekir. Zaten stock parçalara çok a basınç uygulanabileceğinden ve adan ibi turbo uygulaması içi forged piston, pistn kolu ve krank kullanılması gerektiğindn fzlasıyla çetrefilli bir iş halini alyor.

Sanayi'de kalıbı alınarak yapılan turbo manifoluda ne kadar verimli olur tartışılır.

Bence düşük basınç uygulanacaksa kasnak sistemi ile supercharger uygulamak daha iyi olabilir.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Son debimetre vakasından sonra bu araçla fazla oynamama taraftarıyım,çünkü bir yeri düzeliyor diğer tarafı bozuluyor,bu kadar kapsamlı bir olayda kim bilir ne arızalar çıkarır...Şuan satılık bir motorum var o satılınca 2.0 yapmak için harcayacağım parayı buna ekleyip 155 Q4 almayı düşünüyorum, çeşmede vardı 7bine filan satıldı,aynı araç şimdi bakımları filan yapılmış 8500'e satılık,temiz olduktan sonra bence süper araçlar,hey gidi gençlik günlerim yolda gördüğümde dönüp dönüp bakardım,şimdi şahin fiyatına zor gidiyor.

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

155 Q4 iyiyse asfaltı ağlatır, kötüyse sahibini ağlatır. Aman dikkat :)

admin

Arkadaş var, oda almıştı, canavar gibi topladı acayip bişi oldu. Ama gelgörki ekonomik kriz onuda vurdu şirket kapandı. Geçen 11'e vericekti birine. Yemede yanında yat türünden bi Q4 dü.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

CAPTAIN

O zaman başta denilen oldu direk 2.0 al dertten kurtul.
Ama toplanacak olan Q4 te de problemler çıkabilir.
Ben şunu gördüm bir yeri yapılırken illaki bir yeri bozuluyor ne marka ne model olursa olsun.
Malzeme yorgunluğunun önüne geçmek imkansız.
O yüzden daha yeni bir 2.0 156 sizi daha az yorabilir bence.

Anıl

quote:

Arkadaş var, oda almıştı, canavar gibi topladı acayip bişi oldu. Ama gelgörki ekonomik kriz onuda vurdu şirket kapandı. Geçen 11'e vericekti birine. Yemede yanında yat türünden bi Q4 dü.

Eşim sağolsun,99 156'yı bile zor aldırdı eski dedi,herneyse ne anlar işte...Tercih tek bana kalsaydı en temizini bulup 155 Q4 alırdım,eskiden 155 GTA'ları pistlerde hep izlerdim,BMW lerin topunu arttırırdı,bence görüntüsüde güzel ama işte ailevi nedenler, aldık 1.6 takılıyoruz işte...
Benim dediğim araç bu,önceki sahibinde iyi durmuyordu ama bu sahibi toplamış... You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - Anıl on 25/05/2009  23:51:02

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

Q4 dediğin wide body olacak ya, bu çok mülayim duruyor :)

tolga_ozhan

1.6 normal 155 alıp onu Q4 yapmak var birde.

mutu

hiç birşey orjinali gibi olmaz sonuçta, açıkcası motorla bukadar oynanan bi araba ya ben asla güvenmem, ayrıca tolga beye katılıyorum ikinci el fiyatlarında fazla fark yok..

Edited by - mutu on 26/05/2009  18:10:28
Muhammet İNNECİ
34 AJ 1212
156 t.spark
159 jtd