Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

3D Print Parçalar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alperuzi

Kendi konusu olsa iyi olur gibi geldi.

Bazı bulunması zor veya onarımı pahalı/imkansız parça problemlerini üç boyutlu yazıcılardan çizip basarak çözüyorum. Bunları paylaşmak da isterim, BSD lisansı ile thingieverse gibi sitelerde yayınlıyorum zaten, isteyen istediği gibi paylaşabilir, basabilir, kullanabilir, değişiklik yaparak tekrar yayınlayabilir.

Gözlük kutusu yanı mikrofon adaptörü
159 daki orjinal miktofon yerine, eğer ana ünite değiştirirseniz ve bluetoothlu bir sistem tercih ederseniz farklı bir mikrofon gelecektir. Bu da genelde yuvarlak bir "electet" dediğimiz mikrofon olacaktır. Bu adaptör parça 159'un orjinal mikrofonunu çıkarıp yerine ana ünite ile gelen mikrofonu takmanızı ve bir miktar ses kalitesi artışı sağlamanızı sağlıyor. Dosya şurada:
You are not allowed to view links. Register or Login

159 Bagaj halısındaki çevirmeli kapak kilidi
Bunlar kırılıyor, düşüyor, kayboluyor. 1 tane örnek kalmıştı benim araçta, onu baz alarak çizdim, neredeyse aynısı oldu. Resimler ve çizim dosyaları şu linkte:

Yeni çizimler için önerilere açığım, elimde örnek olması lazım tabi. Ayrıca çıktı almak isteyenler için de belki ilerde yardımcı olmaya çalışabilirim.

blackgear

mahoretti

hakan

haktas

fuatkoc

Başlığı görünce çok sevindim. Modellerinizi kütüphaneme ekledim. Teşekkür ederim.

159 artık eski sayılabilecek araç bu tarz plastik aksamları tedarik etmek zor oluyor.

Bende tek satılmayınca can düğmesi bastım. Malum fiyatlar işlevi, estetik kaygılarımızın önüne geçirdi.  :D

alperuzi

Süper olmuş :)

aslında benim ofiste iki kafalı bir printer var. beyaz ile cam sembolü bile işlenebilir üzerine :)

Bagajda solda bir sigorta kapağı var. Onu basmak istiyorum çünkü bendeki aldığımdan beri kırıktı. Ama kapağı kaybettim :( biri bana kapağı ölçer ve fotoğraflar ise onu da çizebilirim. Veya gönderebilir/ödünç verebilir ise daha da güzel olur!

fuatkoc

:D :D
Bende beyaz basıp şablon sticker yapıştırıp plasti dip mat ile boyamayı düşündüm. Zaman bulamadım.
Kapağı nodelleyip göndermek isterdim ancak benim aracımda da yok. Kırılınca süngerle kapatmış eski sahibi..
Birisi parça konusunda yardımcı olursa iyi olur.  8)

Pervasiz_7

Süper olmuş :)

aslında benim ofiste iki kafalı bir printer var. beyaz ile cam sembolü bile işlenebilir üzerine :)

Bagajda solda bir sigorta kapağı var. Onu basmak istiyorum çünkü bendeki aldığımdan beri kırıktı. Ama kapağı kaybettim :( biri bana kapağı ölçer ve fotoğraflar ise onu da çizebilirim. Veya gönderebilir/ödünç verebilir ise daha da güzel olur!

Merhaba, Ankara'da iseniz benim kapağın ölçüsünü alabilirsiniz. Ben baktım da klipsi falan var nasıl ölçü alınacak bilemedim.

Yaptığınız çalışmalar çok güzel forumda böyle bir arşiv olursa çok faydalı olur. Bu tür parçaları bulmak çok zor bulunca da çok yüksek bedeller isteniyor. Artık kendi alternatifimizi bulmuş oluruz :)
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

hi_cazz

Size bir şey sorayım. Araç içinde kullandığınız baskıları hangi filament ile basıyorsunuz? Ben kendi aracım için bir parça yaptırmıştım ve pla basmışlar sanırım sıcakta deforme oldu. Eğer sıcakta deforme olmayacak abs tür bir filament ile basıyorsanız size bir parça bastırmak isteyeceğim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

alperuzi

Ömer, kapak için bir ara rahatsız edeceğim, başka da istek çıktı, çabuk kırılan bir parça demek ki.

Halit, şimdiye kadar PLA bastım ama dediğin doğru, PLA 50-60 derecede yumuşar, bırakır kendini. Sıcakta da araç içleri 70-80 leri bulabiliyor.

ABS veya PETG de basabilirim, onlar 200 lere kadar sağlam kalıyor. ABS PLA gibi sert olur, PETG ise biraz daha esnek.

alperuzi

159 için ön kapı içi hoparlör adaptörü, orjinal hoparlör yerine tam uyuyor, 16.5cm hoparlörler ile kullanılabilir:

Kapı açma kolu içinde kalan vidanın kapağı, normalde tırnaklıdır orjinali ama tırnakları çabuk kırılır, benim çizdiğim tırnaksız, sıkı geçme ile yerinde duruyor:

Pervasiz_7

159 için ön kapı içi hoparlör adaptörü, orjinal hoparlör yerine tam uyuyor, 16.5cm hoparlörler ile kullanılabilir:

Kapı açma kolu içinde kalan vidanın kapağı, normalde tırnaklıdır orjinali ama tırnakları çabuk kırılır, benim çizdiğim tırnaksız, sıkı geçme ile yerinde duruyor:

Elinize sağlık. Kapak için ne zaman isteseniz.
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

alperuzi

Unutmuş değilim, ama ufaklık nedeniyle pek boş zaman bulamıyorum. Mesai saatleri içinde belki gelip alabilirim.

Alfista35

Harika bir çalışma , elinize sağlık.  :alkis: Umarım bu çizimler zamanla çoğalır. Benimde 3D yazıcı alma niyetim var , gerçekleştirirsem parça basımı konusunda sizlere destek verebilirim.
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

EmreKaraman

arka klima butonunun orta kısmı kayıp bende. onun yazılması mümkün müdür?
1998 Honda Civic S
2005 Audi A3
2001 Alfa Romeo 156
2007 Alfa Romeo 159

alperuzi

Fotoğraf lazım tam neresi olduğunu anlamam için, ama tahmin ettiğim yerse çok hoş durmayabilir 3Dprint oraya.

EmreKaraman

1998 Honda Civic S
2005 Audi A3
2001 Alfa Romeo 156
2007 Alfa Romeo 159

alperuzi

OK tahmin ettiğim yermiş, kırmadan sökebilir miyim diye bakacağım. Dediğim gibi 3Dprint olunca orjinal gibi düz pürüzsüz olmaz, yukarıda fuatkoc cam açma butonu resmi paylaşmıştı, onun gibi duracak (eğer olursa) :)

EmreKaraman

parçanın düğmesine kadar sökümü kolay ve kolay toplanıyor. sadece derece ayarlama teli var daireye bağlı. onun bağlantı yerine dikkat edin yeter. zahmetin için teşekkür ederim. eğer zorlanırsan ben benimkini uygun bir zamanda söküp tasarlayıp atabilirim sana.
1998 Honda Civic S
2005 Audi A3
2001 Alfa Romeo 156
2007 Alfa Romeo 159

EmreKaraman

OK tahmin ettiğim yermiş, kırmadan sökebilir miyim diye bakacağım. Dediğim gibi 3Dprint olunca orjinal gibi düz pürüzsüz olmaz, yukarıda fuatkoc cam açma butonu resmi paylaşmıştı, onun gibi duracak (eğer olursa) :)

Düğmeyi tasarladım nasıl ulaşabilirim sana ?
1998 Honda Civic S
2005 Audi A3
2001 Alfa Romeo 156
2007 Alfa Romeo 159