Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

166 'ya teyp olur mu?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erk1n

166 'nın konsolu farklı ve teyp uydurmak zormuş gibi görünüyor.

166'ya double din teyp takmak mümkün müdür?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

sariertan

Her araca takarlar gibime geliyor =) Fakat orjinal göstergesindeki bilgileri taktıracağınız üründe göremezsiniz.  Lakin neden böyle bir şeye girişip o güzelliği bozacaksınız ki? Ne istediğinizi tam bilmediğimden farklı yollar tavsiye edemiyorum şu anda. He bu arada sanırım bir 166 yolda ;)

milano 75

166 ya kafayı taktığım zamanlarda araştırmıştım.yurtdışında allttaki gibi çalışmalar var. 166 ıcs mediaplayer
You are not allowed to view links. Register or Login
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

tolga_ozhan

Amaç ne olacak bu işlemde asıl önemlisi bu.
Mehmet abi senin gösterdiklerin sonradan takılan ekranımsı birşey. Yani orjinal cihaz olduğu gibi durmaya devam ediyor.
Sonuçta klima kontrolü, yol bilgisayarı hatta araç saati bile ics yani integrated control system'de. O cihazın tek görevi müzik çalmak değil.

erk1n

Amaç şu:
Çift anfili ses sistemi kurmak için RCA çıkışları olan kaliteli sesi olan, usb den mp3 çalabilen bir müzik çalar takabilmek: Alpine, Clarion, Pioneer, Kenwood gibi marka..

Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

erk1n

2.0T motorlu temiz bulursam istiyorum 166.

Maserati Quatroporte gibi araç maşallah.

Bulamazsam 156 mk2 2.0T SS
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tolga_ozhan

Amaç şu:
Çift anfili ses sistemi kurmak için RCA çıkışları olan kaliteli sesi olan, usb den mp3 çalabilen bir müzik çalar takabilmek: Alpine, Clarion, Pioneer, Kenwood gibi marka..

166'da zaten orjinalde 1 adet çok kaliteli Alman malı bir amfi ve 2 adet sub vardır. Buna ilaveten 4 tane gayet tatmin edici komponentleri vardır. Ana ünitede yine Beckher üretimi ve aşırı kalitelidir. (aynı kalitede bir ana ünite 1500 TL'nin altına olmaz)
Size tavsiyem önce standart sistemi bir dinleyin.
Ayrıca orjinalde 6'lı cd changer vardır. Dilerseniz bu cd changer soketini cihaz üzerinden iptal edip yerine usb, sd kart ve aux çıkışını bir arada sağlayan bir ara modül kullanabilirsiniz.
Ben 166'mda şu an müzikleri ana ünite üzerinden USB ile dinliyorum.

milano 75

bütün kontroller orda olduğuna göre ancak kesip biçerek,kısacası orayı harcıyarak belki bişiler yapılır arka kısım musaitse.166 da hiç rastlamadım öyle bi çalışmaya,zamanında bende çok takmıştım 166 ya ve bolca araştırmışlığım var netten.

tolga_ozhan

Hiçbirisi satılık değil ama şu an bulunduğum yerde 2 tane 2.0 TS ve 1 tane 2.0 TB 166 ile beraberim :)
Kendimi aşırı şanslı hissediyorum.

milano 75

Amaç şu:

166'da zaten orjinalde 1 adet çok kaliteli Alman malı bir amfi ve 2 adet sub vardır. Buna ilaveten 4 tane gayet tatmin edici komponentleri vardır. Ana ünitede yine Beckher üretimi ve aşırı kalitelidir. (aynı kalitede bir ana ünite 1500 TL'nin altına olmaz)
Size tavsiyem önce standart sistemi bir dinleyin.
Ayrıca orjinalde 6'lı cd changer vardır. Dilerseniz bu cd changer soketini cihaz üzerinden iptal edip yerine usb, sd kart ve aux çıkışını bir arada sağlayan bir ara modül kullanabilirsiniz.
Ben 166'mda şu an müzikleri ana ünite üzerinden USB ile dinliyorum.
bakk bu fazlasıyla iyiymiş zaten.

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login sen 166 nın zender ini falan bitit bende 75 i dodikliyim falan,sonrada takaslıyalım,birazda sen yanla  ;)

sariertan

Amaç şu:

Tolga anlatmış durumu. Ben senin istediğini yaptım. Çift amfi ile bir bas ve kapıları besledim. Orjinal çıkışı iki kanal amfi çıkışıdır. Orjinal amfisini söktüm soketlere ve kablolara zarar vermeden kesip biçmeden yeni sistemi montaj yaptım. Ana unite 5 kanal çıkışlı olsa çok daha iyi olurdu tabi ama şu anda orjinalinden çoooooooooooookk daha iyi oldu. Değdi verdiğim emeklere. Kısacası orjinal ünite ile bu dediğini yapabilirsin. Tolganın dediği gibi bagajdaki 6lı cd yi iptal edip küçük bir kutu ile usb dende müzik dinleme özgürlüğün olacaktır.

erk1n

Hiçbirisi satılık değil ama şu an bulunduğum yerde 2 tane 2.0 TS ve 1 tane 2.0 TB 166 ile beraberim :)

Milano'da falan mı yaşıyorsunuz? 3 tane 166 bir arada. Satmaz mı ki hiç birisi? =)
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

tolga_ozhan

Milano'da falan mı yaşıyorsunuz? 3 tane 166 bir arada. Satmaz mı ki hiç birisi? =)

Birisi benim diğeride samimi olduğum 2 abime ait. İstanbul'da yaşıyorum.

erk1n

Tolga anlatmış durumu. Ben senin istediğini yaptım. Çift amfi ile bir bas ve kapıları besledim. Orjinal çıkışı iki kanal amfi çıkışıdır. Orjinal amfisini söktüm soketlere ve kablolara zarar vermeden kesip biçmeden yeni sistemi montaj yaptım. Ana unite 5 kanal çıkışlı olsa çok daha iyi olurdu tabi ama şu anda orjinalinden çoooooooooooookk daha iyi oldu. Değdi verdiğim emeklere. Kısacası orjinal ünite ile bu dediğini yapabilirsin. Tolganın dediği gibi bagajdaki 6lı cd yi iptal edip küçük bir kutu ile usb dende müzik dinleme özgürlüğün olacaktır.

Arka camın ordaki sub ları iptal ettiniz bu durumda? Yeni subwoofer ınızı nereye montaj ettiniz? Kutuda bagajda mı? Yoksa arka camın ordaki pandizotta mı? Anfileri nereye montajladınız fotoğraf paylaşabilir misiniz?

USB işini nasıl yaparız?

Ana ünite üzerinden gitmek lazım 166'da. Çünkü dediğiniz gibi sistem aynı zamanda havalandırmayı kontrol ediyor ve yol bilgisayarı işlevi görüyor.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

sariertan

En kisa zamanda resim cekerim. Yada bulusalim. Hem araclar hakkinda fikir alisverisi yapariz. 159 icin sizdende bilgi almis olurum.

halil

166 'nın konsolu farklı ve teyp uydurmak zormuş gibi görünüyor.

166'ya double din teyp takmak mümkün müdür?

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

halil

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

tolga_ozhan

İlk linkteki zaten aracın orjinalinde olan changer.
İkinci linkteki seri üretimi yapılmış satılan birşey değil. Bazı Hollandalı dahiler kendi arabaları için yapmış sadece.

HAKAN-K

Bende bir 166 sahibi olarak konuya dahil olayım. Acaba mevcut ozellikleri destekleyen arayuze sahip bir cihaz üzerinde oynama yapilarak araca uygun hale getirilemez mi ? Mesela bazı aracların multimedya sistemlerinde aynı 166 larda ki gibi klima vs gibi ozellikler mevcut bu uniteler adapte edilemez mi ?

sariertan

O üniteler ilgili araçlar içindir büyük olasılıkla. Hatta soket girişleri bile aracın soketleri ile uyumludur. Amcamın citroen aracına oem marka aldık taktık ve araçdaki her şey çalışmaya devam etti. Alfa 166 için böyle bir oem ünite olduğunu düşünmüyorum. Olsa yurt dışında bu kadar zor yollara gidilmezdi sanırım. Hatta ben bir şey görmüştüm keşke bulsamda paylaşşam =(

HAKAN-K

Porsche pcm sistemini kullaniyor bizimkine benzer bir arayüze sahip özellikle ilk versiyonları birebir gibi . Yeni nesiller nasildir tam bilmiyorum ama 2006 model cayenne bindigim zaman onda ki pcm sistemide cok farklı degil gibiydi . Bunları yazarken maliyetleri isin icine katmiyorum tabi  :D

sariertan

Bahsettiğim dökümanı bulamadım. Adam orjinal ICS yi üstteki gözün oraya yerleştirmiş. Eğimli ve sürücüye bakıyor. Altta boşalan o kacaman yerede double din koymuş. Bana çok mantıklı geldi. Orjinal herşey dururken ses ile alakalı ana unite ilave edilmiş oluyor. Genelde o boş kısma teyp yada benzeri şeyler koyuyorlar ama adam ana sistemi oraya taşımış.

HAKAN-K

Aslında mantiklı geliyor kulaga bir arastirma yapayım

tolga_ozhan

Beyler yapmayın etmeyin. Takın cama vantuzla bir tablet devam edin eğer ihtiyaç varsa.

Ben usb için dijital changer aldım, torpido gözüne gizli bir şekilde yerleştirdim. Şimdi müziği usb ya da aux'tan dinliyorum. Nav ya da video ihtiyacım olursa da takarım cama 100-200 liralık bir cihaz olur biter.