Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç Kamera konusu-Yol Kayıt Kameraları-Aksiyon Kamera Çeşitleri ve Yorumları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

harunk

You are not allowed to view links. Register or Login
Zaten oldum olası motorsikletçilere önyargılıyım, olabildiğince dikkat ederim çünkü birden dibinde bitiverirler. sinyal verirsin düt diye bi ses kör noktandan... Bazı motorcu arkadaşlarda öyle tripler oluyor ki sanki kaza yapsak ona bişey olmayacak bana olacak. Gerçi o da bir yere kadar doğru, ben başım ağrımasın diye dikkat ediyorum sürekli motorculara. Motorun karıştığı kazaya ambulans geliyor ambulans gelince iş karakolda bitiyor. O motorcu da Kütahya' da karaktersizliğin alasını yaptı, şehir içinde gazı o kadar açtım diye pişman olacağına 3-5 ne koparırım peşinde. Ben kaydı vermesem koparırdı da...

Bir de ben 4-5 yıldır falan kullanıyorum sanırım ama Ruslar' ın bu aletle geçmişi daha fazla. Dikkat ederseniz uzunca bir zamandır kaza videoları sürekli Rusya' da diye "Ruslar araba kullanamaz" diye bir intiba oluştu milletimizde. Alakası bile yok, Polis o kadar rüşvet yiyor ki orada herkes kendini polisten dahi korumak durumunda. :)

Oldum olasi motorsikletcilere onyargiliyim cumlesi gayet yanlis bir cumle olmus.
Nasil otomobil suruculerinde bilincsizce kullananlar asiri hiz yapanlar varsa motorsiklet suruculerinde de bu mevcut, genelleme yapmak yanlis. Benimde bazi kendini bilmez motorculara sovdugum oluyor bu dogru ama genelleme yanlis. Arac icinde kameram yok ama motorda gopro m var benimde kayitlarimda ceza niteligi tasiyacak cok kaydim var aslinda ama bi kere denedim uzun hikaye diye ugrasamadim sonrasinda.
Ford Focus 1.6ecoboost 180hp
Alfa Romeo 159 1.9jdm  10 HK 757  & Regal Raptor E350-6
Polo 2011 1.6tdi            10 HK 216
A4 2010 1.8tfsi             10 HR 358
A3 2010 1.4tfsi             10 HR 355 & Borelli Ledow 250cc
Golf 6 2011 1.4tsi         34 GT 5151

universeee

Çok doğru. Benim deneyimimde de, karakoldan direkt beni aradılar, şahsın ve babasının yanlarında olduğunu, benimle görüşmek istediklerini söylediler ve cep telefonumu vermemi isteyip istemediğimi sordular. Ben onlarınkini istedim ve benimkini vermeyin dedim. Sonra da ben kendim aradım. Tabii müşteki olunca iş mahkemeye gidiyor, orada adresiniz filan belgelerde geçiyor diye biliyorum.
Mahkemelik bir durum olmadan başımıza geldi zaten sıkıntı da bu. Mahkemelik durum olduğunda bile ad soyad dışında bilgilerin taraflara gözükmesi hiç hoş değil. Zaten ülkenin neresinden tutsak elimizde kalıyor.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Adza

Oldum olasi motorsikletcilere onyargiliyim cumlesi gayet yanlis bir cumle olmus.
Nasil otomobil suruculerinde bilincsizce kullananlar asiri hiz yapanlar varsa motorsiklet suruculerinde de bu mevcut, genelleme yapmak yanlis. Benimde bazi kendini bilmez motorculara sovdugum oluyor bu dogru ama genelleme yanlis. Arac icinde kameram yok ama motorda gopro m var benimde kayitlarimda ceza niteligi tasiyacak cok kaydim var aslinda ama bi kere denedim uzun hikaye diye ugrasamadim sonrasinda.

Dediğin doğru, oran olarak otomobillerde oran daha fazla bile olabilir. Ama motorcuların mantığını anlayamıyorum ben, otomobildeki adam kaputu değiştirir çamurluğu boyatır hayatına devam eder. Motorda kaporta kendinsin, önce kendini düşüneceksin. Ne yazık ki durum iki tarafın da birbirini anlamaması üzerine kurulu. Ancak hem motor hem otomobil kullananlar daha hassas davranıyor. Motorculara karşı böyle dediğime bakma iyi ardçıyımdır, bumotku nun toplantılarına falan da giderim :D

harunk

Dediğin doğru, oran olarak otomobillerde oran daha fazla bile olabilir. Ama motorcuların mantığını anlayamıyorum ben, otomobildeki adam kaputu değiştirir çamurluğu boyatır hayatına devam eder. Motorda kaporta kendinsin, önce kendini düşüneceksin. Ne yazık ki durum iki tarafın da birbirini anlamaması üzerine kurulu. Ancak hem motor hem otomobil kullananlar daha hassas davranıyor. Motorculara karşı böyle dediğime bakma iyi ardçıyımdır, bumotku nun toplantılarına falan da giderim :D

Motordayken aklimdan cikmayan seydir,klasik ama 'Kaportanin bi parcasi da benim' .Suna katiliyorum ama ozellikle cogu kuryenin kullanisindan dolayi bi onyargi var. Mesela normalde motorlarinda emniyet seridini kullanmasi yasak ama Istanbul da ozellikle buna gozyumuluyor cunku motor dedigin emniyet seridini kullanmazsa birde kurala tam olarak uyup araya girmek yerine bi arackadar yer kaplarsa Istanbul da ki herkes isten eve gidis suresine bi 45 dk daha ekler,
Neyse konuyu dagitmayalim

Arkadaslar ara ici kameralarda guzeller var arastirma yapmistim ama benim mantigim gopro yada daha ekonomik olan Sj4000 falan diyor cunku bu kameralari arac ici haricinde hobi olarakta kullanma olanagi oldugu icin ben boylebir secim yaptim
Ford Focus 1.6ecoboost 180hp
Alfa Romeo 159 1.9jdm  10 HK 757  & Regal Raptor E350-6
Polo 2011 1.6tdi            10 HK 216
A4 2010 1.8tfsi             10 HR 358
A3 2010 1.4tfsi             10 HR 355 & Borelli Ledow 250cc
Golf 6 2011 1.4tsi         34 GT 5151

E.Ç.M. (MiTongin)

Merhaba Arkadaşlar

Eminim ki hepimizin ilgisini çeken bir konu. Piyasada ki en çok tercih edilen ve ilk akla gelen GoPro markası oluyor. Çeşitli bloglar da bu markanın çok pahalı olduğunu ve çok yakın alternatiflerinin 4/1 fiyatlarına satıldığını söylüyorlar. En büyük rakip olarak Sjcam markası ön plana çıkıyor. Bu ütün hakkında da en iyi yorumu You are not allowed to view links. Register or Login arkadaşımız yapacaktır  :yukari-ok: onun haricinde tecrübe yada fikirlerimizi burada toparlarsak güzel bir topic olacaktır  :alfisti:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

alisto

Sjcam 4000 wifi modelini kullanıyorum, yaklaşık 250 TL civarında temin edilebiliyor.

İçinden onlarca montaj aparatı da çıkıyor.

Araca montaj için 30-40 TL gibi bir rakama vantuz da almıştım. 160-170 km hızlarda bile hiç bir sıkıntı olmadı.

Ayrıca akıllı telefonlar için minik bir yazılımı da mevcut ve cep telefonundan kolayca müdahale edilebiliyor.

İçinden çıkan aparatlar ile su altında da denedim, oldukça başarılı. Su altında ses yok yalnız :)

Video kayıt halinde içindeki pil yaklaşık 40-50 dk kayıt yapabiliyor. 20 TL'ye ekstra pil almak da mümkün.

Fiyat/Performans olarak değerlendirenlere tavsiye ederim. Çok memnunum.

pylon

Bir ara bende aksiyon kamerasi almaya niyetlenmistim ve biraz arastirmistim. Uygun fiyatlara xiaomi action sport camera hosuma gitmisti ama kullanmadim. Bunu da arastirmanizi tavsiye ederim

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

admin

Benzer iki konu olduğundan yeni bir başlık altında birleştirilmiştir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

E.Ç.M. (MiTongin)

Benzer iki konu olduğundan yeni bir başlık altında birleştirilmiştir.
ufak bir ara butonunda bakmistim ama denk gelmemistim. Teşekkürler  :yukari-ok:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

hiktor

Çinden aldığım ucuz araç içi kayıt cihazı vantuz ile takılı olduğu ön camda Fethiye'de 49 derece güneş ışığı altında şekli şemali kaydı. LCD ekranında lekeler oluştu. Plastik kasası bayağı deforme oldu. Kayıt işlemini yaptığına dair bilgiler veriyor fakat ne kadar temiz kayıt yapıyor henüz bilemiyorum.
Aşağıda linkini verdiğim ürünün 720p olan versiyonu. Muhtemelen aldığım ürün de taklit olabilir.

1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)