Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 Sis Farı Hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Reha

Malum 159'ların sis farları sorunludur, çoğunun içi kararır dökülür. Orjinalleri de epey bir pahalı. Biraz araştırdıktan sonra Peugeot Boxer'ların sis farıyla bizimkilerin aynı olduğunu gördüm(Trust marka). Zaten kutunun üstünde Alfa Romeo yazısını da göreceksiniz. Fiyatı da 65 lira.  Yani orjinalin 1/3 fiyatına. Ducato da aynı demeyin. Fiat parçacılarını dolaştığımda bana hep Palio sislerini satmak istediler. Hiçbir parçacıda yok. Ama Peugeot parçacılarında orjinal Boxer sisleri olarak sorarsanız aradığınızı bulacaksınız. Tekrar belirteyim, markası Trust olacak. Diğerlerinin içi farklı. Bu arada 156 sisleri de Palio sisleriyle tamamen aynı. Onların da Mako marka olanları genelde 35-40 lira. Boşuna orjinal parça diye dünyanın parasını vermeyelim.

francobaresi

güzel paylaşım teşekkürler :yukari-ok:
Cuore sportivo

driftking11

Alfayedekten 2 tanesını 100 liraya aldım bıde oraya bakın:))
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

Reha

İçi aynı mı yoksa Palio'lardaki gibi düz mü acaba?

Reha

Benim bahsettiğim ve kendi aracıma aldığım bu.

Düz dediğim ve 156 ile aynı olan Palio sis farıysa bu:

İkisi de yerine tam oturuyor ama içi farklı.

saskuran

dış nikelajlı kısmı ve plastik aksamı (birleşik zaten ) 50 tl tanesi ... orjinal

SAS....

Reha

Çerçeve de çok bozuluyor zaten. Nerede satıyorlar 50 liraya. Fiyat uygunmuş. Aklımızda bulunsun.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Çerçeve de çok bozuluyor zaten. Nerede satıyorlar 50 liraya. Fiyat uygunmuş. Aklımızda bulunsun.

Herhangibir alfa yetkili servisinden temin edebilirsiniz. Servisteki fiyatı o zaten.

Sent from my iPhone using Tapatalk

wolkanku

albea 'nın sis farı da oluyor, hatta yan sanayisini 24 TL'ye alıp taktım. muayenede ayar vs. problemi de olmadı..
sis farlarım yepyeni duruyor bu şekilde.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

francobaresi

albea 'nın sis farı da oluyor, hatta yan sanayisini 24 TL'ye alıp taktım. muayenede ayar vs. problemi de olmadı..
sis farlarım yepyeni duruyor bu şekilde.
Cercevesi filan tasmiyor orjinal goruntu gibi oluyor mu volkan?, benimde tek sis farinin icinde hafiften sararma var, degistirsem iyi olur

Cuore sportivo

wolkanku

Hiç taşma vs yok, hatta alt kısmında çok hafif bi boşluk kalıyor ama benim gib rahatsız adamın gözüne takılmıyorsa kimse görmez onu:)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Hiç taşma vs yok, hatta alt kısmında çok hafif bi boşluk kalıyor ama benim gib rahatsız adamın gözüne takılmıyorsa kimse görmez onu:)

Eyvallah volkan, degistirecegim zaman bakayim, cok makul bi cozum :)

Cuore sportivo

Reha

Ya ama siz benim yazdığım yazıyı hiç okumadan mı yorum yapıyorsunuz. Yazıyı geçtim koskoca iki fotoğraf da koydum. :D Albea palio vs hepsinin içi farklı.

wolkanku

Ya ama siz benim yazdığım yazıyı hiç okumadan mı yorum yapıyorsunuz. Yazıyı geçtim koskoca iki fotoğraf da koydum. :D Albea palio vs hepsinin içi farklı.

yok reha aynı fikirdeyiz.
palio ve albea 'nın içleri farklı, dolayısıyla aydınlatma da farklı olacaktır.

ama şehir içinde güneşli havada bile gece gündüz sis farı yakan apaçileri etkiler bu durum.

benim için sadece orada temiz ve düzgün bir sis farı olması önemli olan...o yüzden albea sisi taktım..aydınlatma açısında ya da seviyesinde de belirgin bi sıkıntı yoktu ki muayeneden geçti.

demek istediğim buydu :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ArinFırat

benim 159 un sislerin içine peynir suyu dökülmüş gibi alt tarafı sarımsı olmuştu :) değerli bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.

ArinFırat

dikkatli bakarsanız sararmayı görebilirsiniz. You are not allowed to view links. Register or Login

francobaresi

Ben de volkan gibi bir tek temiz goruntuye onem veriyorum sis farinda, en son ne zaman yaktigimi bile hatirlamiyorum :) sizin bilgilerde cepte ama fiyat olarak en uygun cozume baktigimdan konustuk albea olayini

Cuore sportivo

Reha

Arabanın güzelliğinden sis farlarını gözümüz görmüyor ki :nazar: Şaka bir yana bu 159larin hepsi öyle. Çok kalitesiz bir malzeme kullanmislar. 156'nın 17 senelik farlarinda bir şey yokken 6 senelik arabanin sis farlarını değiştirmek zorunda kaldim

ArinFırat

Arabanın güzelliğinden sis farlarını gözümüz görmüyor ki :nazar: Şaka bir yana bu 159larin hepsi öyle. Çok kalitesiz bir malzeme kullanmislar. 156'nın 17 senelik farlarinda bir şey yokken 6 senelik arabanin sis farlarını değiştirmek zorunda kaldim
teşekkürler...147 ve 156 ya göre 159 daha kaliteli malzeme ve işçilik ile üretilmiş

blackgear

156 ile Palio aynı demiştiniz, ama sararıyor diye ısrarcısınız, şimdi de 156' nın 17 senelik farında bişi yoktu demişsiniz :) Çelişkili ifadeler bunlar Reha Bey :p  :lol:

Şaka bir yana, 156 sis farlarım gayet güzeldi, 11 yaşında idi sattığımda, 7 yılı benimle geçti. Sis farının sadece uygun koşullarda kullanılması gerek. Aksi taktirde hangi malzemeden yapılıyor olursa olsun, ayna kararacak, cam saydamlığını yitirecektir. Çünkü, normal fara göre daha ufak bir hacimde, daha yüksek bir ısı altında çalışır. Genellikle dik gelen rüzgar ile soğur. Far da ise hava, farın üzerinden akmaya meyillidir. Soğuma daha hızlı gerçekleşir.  :yukari-ok: Bu bağlamda farların da gündüz kullanımı görülebilirlik anlamında tavsiye ediliyor olsa da, gündüz far yakmak da far aynası ve camı için ömür törpüleyen etkenlerdir. Hele hele bol güneşli öğle saatleri mümkün mertebe kapatılmalıdır.

Ayrıca sis farının gerekli ortam oluşmadığında kullanımı da ülkemiz genelinde yasak :) Hem ön, hem arka sis farlarının mümkün mertebe gerekli koşullarda yakılması gerekiyor. Arka sis farlarını karşıdan gelen yoğun güneş ışığı zamanlarından dikkat çekmek için kullanıyorum. Haricinde sis ve yağmur zamanları :) Ömrü de uzun oluyor.

Erkay KAHYA

156 ile Palio aynı demiştiniz, ama sararıyor diye ısrarcısınız, şimdi de 156' nın 17 senelik farında bişi yoktu demişsiniz :) Çelişkili ifadeler bunlar Reha Bey :p  :lol:

Şaka bir yana, 156 sis farlarım gayet güzeldi, 11 yaşında idi sattığımda, 7 yılı benimle geçti. Sis farının sadece uygun koşullarda kullanılması gerek. Aksi taktirde hangi malzemeden yapılıyor olursa olsun, ayna kararacak, cam saydamlığını yitirecektir. Çünkü, normal fara göre daha ufak bir hacimde, daha yüksek bir ısı altında çalışır. Genellikle dik gelen rüzgar ile soğur. Far da ise hava, farın üzerinden akmaya meyillidir. Soğuma daha hızlı gerçekleşir.  :yukari-ok: Bu bağlamda farların da gündüz kullanımı görülebilirlik anlamında tavsiye ediliyor olsa da, gündüz far yakmak da far aynası ve camı için ömür törpüleyen etkenlerdir. Hele hele bol güneşli öğle saatleri mümkün mertebe kapatılmalıdır.

Ayrıca sis farının gerekli ortam oluşmadığında kullanımı da ülkemiz genelinde yasak :) Hem ön, hem arka sis farlarının mümkün mertebe gerekli koşullarda yakılması gerekiyor. Arka sis farlarını karşıdan gelen yoğun güneş ışığı zamanlarından dikkat çekmek için kullanıyorum. Haricinde sis ve yağmur zamanları :) Ömrü de uzun oluyor.

Burada yazmışsın sis farı şöyle böyle.  :D
Eee geçenlerde dikiz aynamda gördüğüm üzere sisler açık gidiyordun bunu nasıl açıklayacaksın?

Reha

teşekkürler...147 ve 156 ya göre 159 daha kaliteli malzeme ve işçilik ile üretilmiş
Yanlış ifade etmişim özür dilerim. 159'un sis farlarında kalitesiz malzeme kullanmışlar demek istedim. Yoksa 159 ile 156 arasında çok fazla kalite farkı var. Bunda hem fikiriz.

blackgear

Burada yazmışsın sis farı şöyle böyle.  :D
Eee geçenlerde dikiz aynamda gördüğüm üzere sisler açık gidiyordun bunu nasıl açıklayacaksın?

Hahaha  :lol: Bu yorumu yapacağından neredeyse adım gibi emindim :) O yüzden de o kadar detaylı yazdım Erkayım.

GT' de ise durum farklıdır, sis farları bir çok aracın aksine, farda yer alır. Bir çok araçta sinyalin olduğu yer, GT' de ön sis farı olarak kullanılır. Bakış doğrultusu ise, aşağı yöndedir. 159 sis farı (Yada neredeyse tüm araçlar) gibi aşğıdan yukarıyı değil, yukarıdan aşağıyı aydınlatır ;) :)

EDIT: 147 de öyle sanırım.

coyote

156 sis farı ile ilgili bilgi için teşekkürler. Benim sislerden biri de kararmış, fiyatları uygun olunca, fark olmasın diye ikisini birden değiştiririm artık.

Reha

Yapmayın şimdi nerde çelişki var :) 159 'un  sis farları kalitesiz üretilmiş diyorum evet. 156'nın sisleri ise daha kaliteli ve her şeyiyle palio sis farıyla aynı. Palio sislerinin de orjinallleri kalitelidir. Üreticisi Magneti Marelli'dir. Yan sanayiler için bir şey diyemem tabi ki.