Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 Sis Farı Hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erkay KAHYA

You are not allowed to view links. Register or Login
Hahaha  :lol: Bu yorumu yapacağından neredeyse adım gibi emindim :) O yüzden de o kadar detaylı yazdım Erkayım.
GT' de ise durum farklıdır, sis farları bir çok aracın aksine, farda yer alır. Bir çok araçta sinyalin olduğu yer, GT' de ön sis farı olarak kullanılır. Bakış doğrultusu ise, aşağı yöndedir. 159 sis farı (Yada neredeyse tüm araçlar) gibi aşğıdan yukarıyı değil, yukarıdan aşağıyı aydınlatır ;) :)
EDIT: 147 de öyle sanırım.

Bize detay işlemez. Sonuç önemlidir.
Sisler açık geziyor musun? Evet  :D

hiktor

159 aracımı aldığımda tamponu boyatırken, boyacı tamponu ve üzerindekiler söktüğünde benimle bayağı dalga geçmişti.  Sis lambasını eline aldığında Albea ile aynı olduğunu hemen farketti ve depodan çıkarıp ikisini de yan yana koyduğunda oradaki herkesle beraber ben de aynı olduğunu anladım. Aslında bu iyi bir şey. En azından Honda'daki gibi iki sis lambası 900 TL değil.
Bu arada sis lambasını amacı dışında kullananlardan hiç hazzetmiyorum. O lamba arabayı önden- arkadan  güzel göstersin diye takılmadı. Özellikle arka sis lambası yanık gidenlerin arkasında olursam direk uzunları yakıyorum. Çünkü inanılmaz rahatsız edici bir durum. Maalesef yollar düşüncesiz insanlarla dolu. Hele Xenon çakması takıp önündekinin dünyasını karartan hayvanlar için söyleyecek kelime bulamıyorum.
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

blackgear

Hahaha  :lol: Bu yorumu yapacağından neredeyse adım gibi emindim :) O yüzden de o kadar detaylı yazdım Erkayım.
GT' de ise durum farklıdır, sis farları bir çok aracın aksine, farda yer alır. Bir çok araçta sinyalin olduğu yer, GT' de ön sis farı olarak kullanılır. Bakış doğrultusu ise, aşağı yöndedir. 159 sis farı (Yada neredeyse tüm araçlar) gibi aşğıdan yukarıyı değil, yukarıdan aşağıyı aydınlatır ;) :)
EDIT: 147 de öyle sanırım.

Bize detay işlemez. Sonuç önemlidir.
Sisler açık geziyor musun? Evet  :D

Senin farlar niye sarı yanıyor, bi xenon yok mu diye sordun ama :))

Rotweiler

Onu ne o ne de ben görebildik ya. Sarılar o kadar kuvvetli ki.
Kalitesiz abi. Bak 159a, Koymuş adam öne üç tane ayrı lens, neyin ne olduğu belli :P
Öyle 166 çakması gt ile gelip burda şimdi bak... :))
Kapa o sisleri kapa.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

blackgear

Onu ne o ne de ben görebildik ya. Sarılar o kadar kuvvetli ki.
Kalitesiz abi. Bak 159a, Koymuş adam öne üç tane ayrı lens, neyin ne olduğu belli :P
Öyle 166 çakması gt ile gelip burda şimdi bak... :))
Kapa o sisleri kapa.

Kapadım ;) :)

seikocan

Merhaba,

Nereden temin edebileceğimiz hakkında bilgi verebilir misiniz? Ankarada ikamet etmekteyim, aradığım çoğu yerde de yok bunlardan.

TRSemih

Merhaba,

Nereden temin edebileceğimiz hakkında bilgi verebilir misiniz? Ankarada ikamet etmekteyim, aradığım çoğu yerde de yok bunlardan.

konuyu baştan okudunuz mu?
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

seikocan

Peugeot Boxer Trust aradığım hiç bir Peugeot yedek parçacısında bulunmamakta. Albea da iç tasarım olarak farklıymış zaten. O yüzden Trust olsun istiyorum.

Reha

İstanbul Aksaray'da bir parçacıdan aldım ben. Ümraniye sanayinin karşısındaki bir parçacıda da vardı. Numaralarını vermek isterdim ama kartviziti İstanbul'da bıraktım ve 1 ay sonra dönüş yapacağım. Ulaşınca sizinle paylaşırım.

hiktor

Yapmayın şimdi nerde çelişki var :) 159 'un  sis farları kalitesiz üretilmiş diyorum evet. 156'nın sisleri ise daha kaliteli ve her şeyiyle palio sis farıyla aynı. Palio sislerinin de orjinallleri kalitelidir. Üreticisi Magneti Marelli'dir. Yan sanayiler için bir şey diyemem tabi ki.
Dostum Albea ile uyumlu olması kaliteli olmadığı anlamına gelmez. Orjinal Magnet Marelli alırsan iyi para, Mako alırsan makul, yerli yansanayi alırsan çekirdek parası verirsin. Ama her keseye göre yedek parçası olması ise muhteşem. Hele Honda HRV için yansanayisi olmayan sis lambalarına 900 TL istediklerinde alafama şimdi nekadar tapsam yeridir.
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)

ES53

Arkadaslar simdi tam olarak 159 un sis fari hangi aracla birebir.benimde sag sis farim cok kotu durumda

Sent from my iPhone using Tapatalk

Theillest

bende 156 icin degistircem ama yan sanayi ile orj arasında cok fark varmı kalite olarak fln cabuk sararırmı karar veremedim yan sanayi alayım diyordum bilemedim :)

ES53

Boxer sis fari icin bahsettigimiz bu mudur ? Orjinal oldugu yaziyor

hiktor

bende 156 icin degistircem ama yan sanayi ile orj arasında cok fark varmı kalite olarak fln cabuk sararırmı karar veremedim yan sanayi alayım diyordum bilemedim :)
Değiştirebileceğin alternatiflerin çok. Albea için olanından alacaksın (Ustanın bana söylediği). Artık orjinal mı yan sanayi mi, sana kalmış.
Bendeki orjinal fakat bir tanesi kararmış durumda. Karamış olması hiç te umurum'da değil, çünkü güzel görünsün diye de sis farını değiştirmeyi düşünmem. Neden değiştireyim ki camı kırık değil. Üstelik sis farını kullanabileceğim bir iklimde yaşamıyorum. Yaşadığım İstanbul'da ise ön arka farketmez açık sis farı gördüğümde ise küfürü basıyorum.
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)

Theillest

Değiştirebileceğin alternatiflerin çok. Albea için olanından alacaksın (Ustanın bana söylediği). Artık orjinal mı yan sanayi mi, sana kalmış.
Bendeki orjinal fakat bir tanesi kararmış durumda. Karamış olması hiç te umurum'da değil, çünkü güzel görünsün diye de sis farını değiştirmeyi düşünmem. Neden değiştireyim ki camı kırık değil. Üstelik sis farını kullanabileceğim bir iklimde yaşamıyorum. Yaşadığım İstanbul'da ise ön arka farketmez açık sis farı gördüğümde ise küfürü basıyorum.

Aslında bende bi kac sefer arka ön acık gidiyordum abi ama arkadaki beni uyarınca artık acmıyorum birisi daha acık gidiyordu bende uyardım ama dinlemedi beni.Kullancagımız yerler aslında var  uzun yolda ankaraya giderken öyle bi sis vardıki arka sislerin olması bence avantaj bizler icin sehir ici gerekli degil tabi.Beni muzdarip edende ön farlarımızı temizlemeye verdik yeni gibi oldu fakat sisler berbat temizleme durumuda yokmus ondan degistireyim dedim ama bakalım muayaneden sonra oda :)

hiktor

Arkadaşlar tabiki güzel durması ve gerektiğinde sağlıklı şekilde kullanmak için sis lambası değişikliği yapmak gerekebilir. Bunda anormal bir durum yok. Benim derdim sisleri her daim açık tutan ve öndekinin- arkadakinin ne kadar etkilediğini umursamayan sürücüler ile. Önümdeki veya arkamdaki aracın sis lambaları açık ise gerçekten de görüş kalitem düşüyor. Artistik olsun diye görüşümün etkilenmesi doğru değil.
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)

Theillest

Arkadaşlar tabiki güzel durması ve gerektiğinde sağlıklı şekilde kullanmak için sis lambası değişikliği yapmak gerekebilir. Bunda anormal bir durum yok. Benim derdim sisleri her daim açık tutan ve öndekinin- arkadakinin ne kadar etkilediğini umursamayan sürücüler ile. Önümdeki veya arkamdaki aracın sis lambaları açık ise gerçekten de görüş kalitem düşüyor. Artistik olsun diye görüşümün etkilenmesi doğru değil.

+1

Reha

Aynen kendisi oluyor. 159 sis farıyla aynı.

ES53

Aynen kendisi oluyor. 159 sis farıyla aynı.

Tesekkur ederim internetten buldugum guzel oldu.65 ₺ guzel fiyat pahali degil

Reha

Fiat parçacılarından, Albea, Palio, Fiorino modellerinin Mako marka olanından almanızı tavsiye ederim.

Theillest

Saolasın hocam mako detayı da aklımda olsun fiat servisinde bi arkadas var sordurayım ona

Reha

Yapmayın şimdi nerde çelişki var :) 159 'un  sis farları kalitesiz üretilmiş diyorum evet. 156'nın sisleri ise daha kaliteli ve her şeyiyle palio sis farıyla aynı. Palio sislerinin de orjinallleri kalitelidir. Üreticisi Magneti Marelli'dir. Yan sanayiler için bir şey diyemem tabi ki.
Dostum Albea ile uyumlu olması kaliteli olmadığı anlamına gelmez. Orjinal Magnet Marelli alırsan iyi para, Mako alırsan makul, yerli yansanayi alırsan çekirdek parası verirsin. Ama her keseye göre yedek parçası olması ise muhteşem. Hele Honda HRV için yansanayisi olmayan sis lambalarına 900 TL istediklerinde alafama şimdi nekadar tapsam yeridir.
Anlaşamıyoruz. Ben Albea'nın orjinal sis farları kalitelidir diyorum. Mako yan sanayi değildir, orjinal ekipmandır. Üzerinde Magneti Marelli yazdığını görürsünüz zaten. Yan sanayi olanlar Mars markadır. Ben 159'un Trust marka olan orjinal sis farlarının kalitesiz olduğunu söylüyorum. Bence yazılanları dikkatli okumayıp yazıyorsunuz, konuyu okuyanların kafası karışıyor.

hiktor

Anlaşamıyoruz. Ben Albea'nın orjinal sis farları kalitelidir diyorum. Mako yan sanayi değildir, orjinal ekipmandır. Üzerinde Magneti Marelli yazdığını görürsünüz zaten. Yan sanayi olanlar Mars markadır. Ben 159'un Trust marka olan orjinal sis farlarının kalitesiz olduğunu söylüyorum. Bence yazılanları dikkatli okumayıp yazıyorsunuz, konuyu okuyanların kafası karışıyor.
Kesinlikle haklısın Mako Yan sanayi değildir, Magnet Marelli (yani Fiat) için orjinal yedek parça üreten bir firma. O nedenle fiyat kategorisini yeniden düzeltmek gerekirse Bosch 50 Euro, Magnet Marelli 36 Euro, TYC 14 Euro. Arada daha başka üreticiler de var fakat Türkiyede bulunabilecek markalar bunlar. İnternette biraz araştırma yaptım ve bu sonuçlara ulaştım.
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)

fatihcan

Ben bu ürünü aldım gayet memnunum :)
2004 156 1.6 TS Distinctive (2012-2015)
2008 159 1.9 JTDM Distinctive (2015-2022)
2016 Giulietta 1.6 JTDM Super TCT (2022-....)

ArinFırat

Ben bu ürünü aldım gayet memnunum :)
1 e 1 oturuyor mu yuvaya?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi