Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Başladık 155Q4 Tuning

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Menza

Selamlar.
Nihayet bugün lifte aldık ve ameliyata başladık
Araç 1996 Alfa Romeo 155 Q4 widebody edition.
120.000 km'de.
Hesapta olmayan birkaç şey çıktı :
*Akslarda boşluk var
*Devir daim pompası da sizlere ömür.
Onun dışında eksantrikler iyi görünüyor yarın daha detaylı bakacağız.
Sanırım şanzumanda da bir kaç şey yapacağız.Gelişmeleri buradan paylaşmaya çalışacağım.
İlk resimler aşağıda.
Yarın motor rektifiyeye gidiyor piston ve yatak ölçüleri alınacak.
Biz de pistonlar gelene kadar motor kaputunun içi ile iştigal edeceğiz. Plastidip ile kaput içini boyayacağım.
Merak edenler ve bilmeyenler için bir kaç ufak video aşağıda.

Aracı bana göre Tr'nin en iyi ama eli en yavaş ustalarından ;D Karamarsuk lakaplı Gökhan Yıldırım (Swap Center) yapıyor.(Kendisi TR 'de 0-400 en hızlı araçlarından mzsky ve msupra'yı yapan Ustamız).
İçim çok rahat. Umarım mümkün olan en az aksilikle alnımızın akıyla çıkarız bu işten.
Ameliyat öncesi relaxing...

Gouki

Hayirli olsun abi umarim hersey planladiginiz gibi gider. Plastidip kaput altina bile uygun demek, vay be.

Menza

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayirli olsun abi umarim hersey planladiginiz gibi gider. Plastidip kaput altina bile uygun demek, vay be.
Teşekkür ederim.Umarım az sorunla devam ederiz:)
Evet ,plastidip'in 150 dereceye kadar dayandığını söylüyorlar.Bakalım deneyeceğim merak ediyorum çok.

ku2

Hayirlisi olsun be.. Cok ugrastin. Hersey guzel, gonlune gore olur insallah.

Baskan yarin gidicem Metin in oraya..istersen gidelim. Hem de senin makinayi gormus oluruz.. ?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Menza

Eyvallah Selim biliyorsun işte tüm hikayeyi. Son kurşunumu atıyorum. Nasip artık , herşeyin hayırlısı.
Ben de gidicem saat 12 gibi. Sana uyarsa saati gidelim tabi. Sohbet ederiz Metin'in orda 3 ü bir arada içip 8)

ku2

Eyvallah Selim biliyorsun işte tüm hikayeyi. Son kurşunumu atıyorum. Nasip artık , herşeyin hayırlısı.
Ben de gidicem saat 12 gibi. Sana uyarsa saati gidelim tabi. Sohbet ederiz Metin'in orda 3 ü bir arada içip 8)

Uyar bana. 12 de alirim seni. Nusrete ust baş goturucem.. Biliyorsun giymedigim esyalari hep veriyorum ona.
--

Menza

İki araba gideriz Selim ben akşama kadar Şaşmaz'da olucam büyük ihtimal.
Hem belki giderken rolling yaparız Subaru vs Jetta (leş versiyon) 8)

ku2

İki araba gideriz Selim ben akşama kadar Şaşmaz'da olucam büyük ihtimal.
Hem belki giderken rolling yaparız Subaru vs Jetta (leş versiyon) 8)

Tamam. Nasil istersen. 12 de sendeyim.
--

Menza

fevkalbeser12

Vay vay büyük operasyon başladı demek hadi bakalım Allah utandırmasın nazarlardan korusun çünkü çok imrenilcek bi mevzu:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

alfin

Merakla bekliyorum Fr 772'nin eski sahibiyim bende en son halini görmek için sabırsızlanıyorum.

Alfadanadam

Hayırlı olsun, inşallah en kısa zamanda istediğiniz hale gelir.

tugrul

Hayırlı olsun, benim motorda bu hafta toplanıyor inşallah tertemiz olur ikimizinki de:)
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Menza

Bursa'da yaptırdığım custom spacerlar'da tamamdır.
2,5 cm arkaya takacağız.

Alfadanadam

Güzel olmuş. Belki çamurluk içlerine ince bir işlem gerekebilir. Yapılacak onca işin içinde bu iş değil tabi :)

agucba

Spacelar bence 155 ve 164'lere mutlaka eklenmesi gereken bir parça.

///////////////

Menza

Güzel olmuş. Belki çamurluk içlerine ince bir işlem gerekebilir. Yapılacak onca işin içinde bu iş değil tabi :)
Teşekkür ederim.
İşçilik tahmin ettiğimden daha güzel oldu.
Benzer ürün Eibach'da 100 euro'dan başlıyor + shipping.
Çamurluk işlemini kulağımızın arkasına damlatırız o kadar yapılacak şeyden sonra:)

Menza

Spacelar bence 155 ve 164'lere mutlaka eklenmesi gereken bir parça.
Yani aslında fabrika bunun matematiğini yapmış ona göre belirlemiştir iz açıklığını v.s. ama işte estetik de önemli.
Gerçekten 2 cm lik parça ama arabanın duruşunu çok değiştiriyor.

Fatihob

Mahmut abi kolay gelsin. Piston yurtdısındanmı geliyor Cp pistona falanmı yaptırıyorsun bide sadece pistonmu yoksa kolda yaptırıyormusun?Sadece sağlamlığa yönelikmi bu upgradeler yoksa 250+ hpleri zorlıcakmısın.Üst kapak contası falan bunlarda değişicekmi.Bide utku abiden duymustum intercoolerlarınız ufak geliyormus hazır araç sanayideyken onuda büyütseniz iyi olur.
..

ku2

intercooler önemli :)))
Benim WRXdeki mesela Sti'ın intercooleri :)

Mahmut 250 ve üstünü zorlayacak :)) bana öyle geliyor.
--

ku2

BU arada spacer verdi Subarucu bir arkadaş.. 15 mm olanlardan..yalnız saplamaları yok..
eksik epeyce. Onsuz da takılmaz. Onun arabasındaymış, sökmüş, saplamaları bulamadı.

Taksam mi takmasam mı ben de kararsızım spacer konusunda..!
--

Menza

Mahmut abi kolay gelsin. Piston yurtdısındanmı geliyor Cp pistona falanmı yaptırıyorsun bide sadece pistonmu yoksa kolda yaptırıyormusun?Sadece sağlamlığa yönelikmi bu upgradeler yoksa 250+ hpleri zorlıcakmısın.Üst kapak contası falan bunlarda değişicekmi.Bide utku abiden duymustum intercoolerlarınız ufak geliyormus hazır araç sanayideyken onuda büyütseniz iyi olur.
Piston evet yurt dışından alıyorum. Yurt içinden de getirtebilirsin ama aynı fiyata denk geliyor.
Cp çok iyi marka ama ben wössner aldım. Çok ekstrem güçler istemiyorum beklemiyorum da , max 250 bg olsa yeter.Biraz da zaman ve arac bitinceki kondüsyonu bunu gösterecek. Forged piston hem daha sağlam ama daha önemlisi daha hafif. Oem pistona göre %50 'ye yakın oranda daha hafif oluyorlar. Kol'a gerek görmedim yüksek devir çevirmeyeceğim için. Üst kapak contası tabiki değişecek. Cometic çelik conta aldım. Intercooları'da değiştiriyorum hem yerini hem boyutunu. Precision marka olacak büyük ihtimal.

Menza

BU arada spacer verdi Subarucu bir arkadaş.. 15 mm olanlardan..yalnız saplamaları yok..
eksik epeyce. Onsuz da takılmaz. Onun arabasındaymış, sökmüş, saplamaları bulamadı.

Taksam mi takmasam mı ben de kararsızım spacer konusunda..!
Selim tak. Arabanın görüntüsünü , duruşunu değiştirir.

Fatihob

Piston evet yurt dışından alıyorum. Yurt içinden de getirtebilirsin ama aynı fiyata denk geliyor.
Cp çok iyi marka ama ben wössner aldım. Çok ekstrem güçler istemiyorum beklemiyorum da , max 250 bg olsa yeter.Biraz da zaman ve arac bitinceki kondüsyonu bunu gösterecek. Forged piston hem daha sağlam ama daha önemlisi daha hafif. Oem pistona göre %50 'ye yakın oranda daha hafif oluyorlar. Kol'a gerek görmedim yüksek devir çevirmeyeceğim için. Üst kapak contası tabiki değişecek. Cometic çelik conta aldım. Intercooları'da değiştiriyorum hem yerini hem boyutunu. Precision marka olacak büyük ihtimal.

Peki abi yurtiçinde CP veya Wössner'in bayisimi yoksa başka burda piston üreten firimalarmı var?
..

Menza

Burda forged üreten yok ancak eminim ki yurtdışında forged piston satan bir sürü markaya üretim yapılıyordur Türkiye'de Konya ve Bursa'da:)
Yurt dışından ebay ya da bagımsız olarak satanlardan alabilirsin.
Ama Türkiye' de de getiren adamlar var sipariş üzerine.