Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta Aktif Çift Çıkış Egzoz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

recepcan

Arkadaşlar Selam,

1.4 170 HP Giuliettam ile aranıza yeni katıldım.

Aracımda ikinci egzoz ucu var fakat aktif değil. Ben bu ucu da aktif etmek istiyorum ancak son susturucu iptali veya varex uygulaması düşünmüyorum. İnternette ve youtubeda gördüğüm uygulamalarda ya son susturucu iptal ediliyor ya da tek susturucunun yanına delik açılarak ikinci çıkış veriliyor.
Bu yöntemler bana pek sağlıklı gelmedi açıkçası.
Dolayısıyla tek kazandan orjinal şekilde çift çıkış verecek şekilde ya da her iki egzoz ucuna da ayrı susturucu takacak şekilde bir uygulama düşünüyorum. Bu işleme uygun parça ve usta önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Egzozcu tanıdığım hiç olmadığı ve daha önce egzozla ilgili hiçbir işlem yaptırmadığım için sıfır bilgi sahibiyim. Mazur görün. Görüş ve önerilerinize açığım. :)  :clover:

Saygılarımla

mustafaguleryuz

Hoş geldiniz, alfanızı tanıtan bir başlık açarsanız foruma daha kolay adapte olursunuz  :)

Bende tek çıkış standart var, bir ara çifte döndürmeye niyetlenmiştim ama yapmadım şimdilik.

Standart sadece sol uca çıkan susturucu çarpaz durduğu için bunun üstüne yapılan değişiklik ne olursa olsun soldan daha çok duman çıkıyor. Hem orijinali bozup hem istenilen gibi olmayacaksa mantıklı gelmiyor bana. Flanş sonrası susturuculu ya da susturucusuz yapanlar var, usta konusunda benim de bilgim yok malesef.

OEM olarak T şeklinde susturucu var, en orijinalci çözüm bu olur. OEM susurucu ile OEM çift çıkış şu şekilde:

2015 Giulietta Bianco Lunare

recepcan

Selamlar,

İlginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Araç tanıtım başlığına da uğrayacağım en yakın zamanda  :)

Dediğiniz gibi tek kazandan ikinci ucu çıkarınca hem duman sorunu olacağı hem de ucuz bir işçilik olacağı için hiç o işe bulaşmadım. Her iki uca ayrı ayrı susturucu taktırarak işlem yaptırdım.

Orta borudan sonra pantolonla boruyu iki yola ayırdık, sonrasında her iki uca da universal susturucu taktık. Sesi toklaştı, rolantide ve gaz verişlerde tatlı bir homurdanması oldu. Duman çıkışı eşitlendi ve performans olarak çok fark olmasa da araç rahatlamış hissettirdi.  :clover:

You are not allowed to view links. Register or Login