Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Würth boya koruma ve cam filmi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuncay Nergis

Arkadaşlar bugün bir tanıdığım bana şu linki gönderdi:

You are not allowed to view links. Register or Login

Forumumuzda Meguiar's a gidip memnun kalan kişiler var, ancak würth'ün bu alandaki malzeme-işçiliği hakkında bilgim yok. Satıcının diğer ilanlarına da bakarsanız cam filmi için de, koruma için de uygun fiyatlar sanki.

Yakın zamanda Maltepe sahildeki Meguiars'a gitmeyi düşünüyordum ama bunu görünce acaba aynı paraya gidip burda koruma yaptırıp üstüne de cam filmi mi kaplatsam diyorum..

Size danışmak istediklerim:

1. Fiyatlar nasıl? (Boya koruma:100 tl, cam filmi 80 tl) Bana uygun geldi.

2. Würth bu işlerde ürün kalitesi açısından nasıldır?

3. Cam filmleri içerden uygulanmaz mı? Resimlerde dışarıdan uygulandığı gözüküyor.

4. Buraya giden oldu mu? (İşçiliklerini bilmek açısından. Malum, işçilik malzemeden daha önemli bu işlerde)

exclusive.alfisti

yorumum genel olarak würth bayileri için değil fakat bu ilanın giren canboy otomotive WÜRTH (ÖMÜR AVM) gidip istediğiniz hizmeti yaptırıp hiç memnun kalmayan insanlara rastladım nette hatırladığım kadarıyla  araçları zarar görmüştü ve yapılan işlemlerin çok baştan savma olduğu idi.Yanılmıyorsam böyle bir konu forum.donanaımhaberde açılmıştı.Kaldıki ben bu fiyatlarada çok özenli ve güzel bir iş çıkacağına inanmıyorum tabiki tercih sizin be okuduğumun yalancısıyım belkide harikadır

Alfadanadam

80 tl cam filmi için garip bir fiyat bence. Kötü cam filmi insana kaza yaptırır allah korusun.

Tuncay Nergis

You are not allowed to view links. Register or Login

Bir de bunu gördüm. Soğudum, vazgeçtim.

Meguiar's her halükarda iyidir.

agucba

quote:
3. Cam filmleri içerden uygulanmaz mı? Resimlerde dışarıdan uygulandığı gözüküyor.

Dışarıdan sadece ölçü alınmakta. Yapıştırma işlemi içeriden yapılmakta.

///////////////

murat

Würth iyidir iyi olmasına da uygulayan kimdir ? Ucuz etin yahnisi nası olur ?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

exclusive.alfisti

CANBOY OTOMOTİV Aracımın Camını Kırdı
04.12.2010 cumartesi günü saat 17:00 de 34 AZ 6*** plakalı 2004 model peugeot 206 aracımı Canboy Otomotiv?e iç ve dış detaylı temizlik, motor koruma, su itici, pasta ve cila , teflon kaplama gibi komple işlemlerin yapılması için teslim ettim.

Fakat 05.12.2010 pazar günü aracımı teslim alırken ön camımda bir çatlak tespit ettim ve bunu görevlilere belirttim.Yalnız sorunumu ilettiğim görevli profesyonellikten o kadar uzak olacak ki bu işten üç kuruş kazandığını ve bu çatlağın orda olsa bile yaptırmayacağını, benim aracımı getirdiğim esnada bu çatlağın olduğuna yönelik beyanda bulundu.

Ben de getirdiğim esnada aracımın fotoğrafını çekip ispat edemediğim için girişte sağlam verdiğim aracımın ön camında 20 cm?lik bir çatlak ile ordan ayrıldım.Yolda ilerlerken aracımın baston kilidinin araçta olmadığını farkettim ve ilerde sağda durup araçta aramaya başladım.

Sonra ihtimal vermememe rağmen arka koltukları kaldırdığımda hiç temizlenmediğini gördüm.Sonra acilen geri döndüm ve baston kilidimi zar zor buldular.
Arka koltukları kaldırmalarını istediğimde yetkili olup da yetkili olamayan kişi kendisi de bu pisliği gördü ve temizlettirdi.

Yani detaylı temizlik aslında hiç de detaylı değildi.Kapı kenarlarında, cam kenarlarında kalan pasta cila kalıntılarından hiç bahsetmiyorum bile.Sonuç itibari ile tüm bu işlemler için 230.00 TL ödediğim Canboy Otomotiv?den hiç memnun kalmayarak ve ön camım çatlak olarak ayrıldım. ??

evet donanaımhaberde gördüğüm tamda buydu şikayetvara yazmadan bu arkadaş donanımhaberde konu açmıştı.

ATA

1. 100 TL'ye hakkıyla boya koruma yapılamaz. Ya malzeme eksik kullanılır yada söylenenin dışında farklı malzeme kullanılır. 80 TL cam filmide bana çok ucuz geldi, markasını ve sertifikasını mutlaka sorun derim.
3. Dışarıdan ölçüsü alınır ve camın formuna alıştırılır.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfa147black

samimi olduğum bir oto yıkamacı würth ürünleri kullanıyor. boya koruma ürününün bir oto için 80 liraya yakın maliyeti olduğunu söylemişti.bence 20 lira işçilik için kimse böyle bir işle uğraşmaz

Orhan Isvan

Tuncay Bey, size Würth?ün kauçuk besleyicisini tavsiye ederken diğer ürünlerini de övmüş olduğum için sorularınızdan kendimi biraz sorumlu hissettim. Evet, Würth?ün oto bakım ürünleri genellikle kalitelidir ama boya koruma ve cam filmi malzeme kadar işçiliğe ve asıl; bayi sisteminin nasıl yönetildiğine bağlı. Eğer Würth bayilerine iyi eğitim veremiyor veya onları yeterince denetleyemiyorsa, bazı bayileri üründen ?tasarruf ediyor? veya Würth olmayan ürün kullanıyor ve/veya yalap şap işçilikle çalışıyor olabilirler. Aksi takdirde o fiyatları veremezlerdi. Kalite arıyorsanız, o fiyatlar bence epey düşündürücü.

Meguiars?ın lider bir dünya markası olduğundan başka birşey bilmiyorum. Bayi denetimi iyiyse, yapılan iş de kaliteli olsa gerek. Bazı ürünlerini kendim kullandım ve memnunum ama hizmetleri hakkında bilgim yok.

Sorunuzun dışına taşarak boya koruma ve cam filmi işinde gerek malzeme, gerekse bayi sisteminin profesyonelliği konusunda Ziebart?ı önerebilirim. Ziebart?ta yapılan boya koruma ve cam filmi işleri bence çok kaliteli oluyor ama ne yazık ki, bahsettiğiniz fiyatların hayli üzerinde. Boya koruma ve cam filmi gibi hem işçiliğin ön plana çıktığı hem de malzemenin belirleyici olduğu işlerde ?ne ka ekmek o ka köfte? mantığı oldukça geçerli gibi.

Tuncay Nergis

Orhan bey ben sizin samimiyetinizi biliyorum ve forumda da herkesin olduğu gibi sizin de önerilerinizi ciddiyetle dinliyor, bilgilerinize güveniyor ve dikkatlice okuyorum. Kendinizi sorumlu tutmanıza gerek yok, içiniz rahat olsun. O konu işçilik hakkında değildi zaten.

Burada Meguiars'a gidip beğenen çok kişi var, skoda forumlarında ve diğer yerlerde de en çok tavsiye edilen yerler arasında. Gideceğim bayi hakkında da hep olumlu konuşuluyor. Bu aralar sıkışığım biraz, ama kış tam olarak gelmeden de bu işlemi yaptırmam iyi olur diye düşünmüştüm.

Biraz daha sıkıp yaptırayım bari :)

EDIT: Bir de bey demenize gerek yok, pek hoşlanmam o laftan, yaşım da büyük değil zaten.

Edited by - Tuncay Nergis on 09/12/2010  22:33:22

Orhan Isvan

Tamam. Mesele yok o zaman. Bayinin referansları herşeyden önemli bence de.

Dentist

Gerçekten iyi bir sonuç bekliyorsanız eğer;benim de yıllardır memnun kaldığım Meguiar's ya da Ziebart'ı öneririm.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Tuncay Nergis

quote:

Gerçekten iyi bir sonuç bekliyorsanız eğer;benim de yıllardır memnun kaldığım Meguiar's ya da Ziebart'ı öneririm.

Sizin arabanızın da bütün topiğini baştan aşağı okudum Arabamı iş bilmeyen kimselere emanet etmem zaten. Kaç saat olursa olsun işlemin başından sonuna kadar mutlaka arabamın başında dururum. Facebooktaki Meguiar's grubundan bir de NXT Tech Wax kazandım, onu da uygulatırım

Bir de şeyi sorayım, tamponumda mercimek kadar bir yerde boya düşmüş, tam scudettonun alt kısmı. Eski sahibinden kalma, park ederken dokunmadan oluşmuş ufacık bişey. Pastayla hallolmaz malesef, çizik şeklinde değil, mercimek şeklinde olduğu için. Bunu Meguiarsta yaparlar mı, Ziebart'ta böyle ufak boyama işleri yapıyorlarmış ama Meg'de var mı veya nasıl yaparlar bilmiyorum. Sonuçta o kadar para verip birsürü işlem yapılacak, ufak kusurlar daha çok gözüne batıcak bu sefer insanın. Ayrı bir yerde yapılsa bunun için gereksiz para almalarını da istemiyorum. Sonuçta minnacik bişeye 100 lira bayılmak istemem.

Tavsiyeler için de çok teşekkürler, bu forumdaki yardımlaşmaya bayılıyorum. Forum demeye bile dilim varmıyor hatta, çoğu yerdeki forumların seviyesini düşününce..

ATA

@Tuncay Nergis: Kaç saat olursa olsun işlemin başından sonuna kadar mutlaka arabamın başında dururum.

meg'de boya koruma için 1,5 gün falan kalıyor araç. Meg'in koruma ürününü kürleşme süresi 1 gün kadar uzun =))

Boya, damlamış ise zımpara ile halledilebilir, çizik giderme sıransında aşındırıcılar ile zımpara izleride giderilir.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Tuncay Nergis

Sabahtan akşama kadar dururum da, gece beklemem tabi

Boya damlaması değil, boyadan küçük bir parçanın aşınması diyim. Tümsek değil, çukur var yani yüzeye kadar. Sivri bi yere dokundurmuş tamponu büyük ihtimalle. Yarın foto çeker koyarım daha kolay anlaşılır

ATA

Foto çekerseniz daha iyi anlaşılır tabi ama, aracınızla aynı renk rötüj boyası yapılacak. Dolu dolu rötüj yapılacak kuruyunca 2500 zımpara, sonrasınca çizik giderici işe yarar sanırım.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts