arkadaşlar resimde görmüş olduğunzu parçayı nerden bulabilirim ? elimdeki xenon kitinin bi farı kırıldı ve çöpe gitti bu kısım komple bu parçayı bulabilirmiyim istanbul içinde bide kaç paradır ? acil yardım lazım...
satılır.. bulunur.
bütün exnon ampuller birbirine uyuyor. elinizdekine eş alırken elinizdeki kaç kelvinse aynısını almanız gerekiyor.
fiyatını tam olarak bilmiyorum ancak 60 ila 100 milyon arasında kalitesine göre değişiyor diye biliyorum.
arkadşlar nerden bulabilirim ?bulamazsam yeni xenon alıcam 400 milyon zarar etmiyim
Tek ampul satıyorlar merak etmeyin. Fiyatlar her yerde farklı biraz araştırarak normal fiyata bulabilirsiniz. Bana çifti için 150ytl demişlerdi.
Önemli, olan sizinde bildiğiniz gibi renk sıcaklığı tutması ;)
ama far yokta o resimdeki kablolu kısımda yok çiftli ampül alırım sorun değil o kabloları neden bulucam sorun orda
Sitemizde Alfavela nickiyle yazan İlker' e bir sor Serkan,xenon,mercek,jant vs onun işi hep.İkinci el bölümünde jnt ilanlarından yakalarsın.
Resimden seçemedim ama tüm kitlerin sistematiği yaklaşık aynı,bozulan ampulün modeli ne ise (H7-H3 vsvs) aynından bulman kolay. Kiti aldığın yer dahil,tüm xenon montajı yapan elektrikçilerde olması muhtemeldir.
İkisini birden değiştirin , çünkü yeniyi taktığınızda diğeriyle ton farkı olacak...
http://www.yilmazotomuzik.com/
Bu Mtec xenonların ithalatçısı, yeri şirinevlerde, sanırım başka markaları da satıyolar..ama siz gidip 2 tane Mtec'in yeni tip ampulünden edinin derim.Zira ampullerin markası general electric

Edited by - murat147 on 10/11/2007 09:19:47
Evet xenon ampulleri arasında aynı marka ve aynı sıcaklık değerinde olsa bile fark oluyor,benim 6.000K cenmax ampulün teki değişti,tonları farklı gerçekten.
Bu arada madem xenon başlığ açıldı,bende bir soru sorayım,eksik kalmayayım=)
Cenmax xenon kitimi taktıralı 1 seneyi geçti. Bu süre zarfında tam 4 kez balast arızası oluşarak,balast değişti garantiden.
Şimdi de sigorta ve ampulüm bozularak,yine garantiden ampul değişti. Yeni ampülle eve geldim,akşam denediğimde yine aynı taraf yanmıyordu.
Ne yapılabilir??
derhal o kitten kurtulup Mtec alabilirsin :)
yada çıkma xenonlardan kendine bir kit yaparsın ama garantili olmaz oyüzden Mtec derim..
yeni D1 die bi modeli warmış 35W değilde 50W-55W la çalışıyormuş mantıken dha kuvvetli aydınlatmasıda gerekiyor..
arkadaşımın leon dada cenmax war baya bozuldu değişti meğişti seninki gibi birçok parçası..
Mtec tak bnce..biraz masraf kapısı ama sürekli cenmax la uğraşmamak için en net çözüm bu.
cenmax larınıda satabilirsin yinede..
en iyisi satıp yenisini almak

70 milyona bir arkadaş alırım dedi ona satıcam seti sıfır mtec düşünüyorum bakalım bi satalımda ilkönce
Benimde aklımda doşana bir plan var şu aralar.
Kendi xenon ampullerimden memnun olmadığım için (rengi birbirini tutmuyor), Yeni bir Mtec H7 xenon kiti alıp,
eski balastlarımada 2 adet H1 Mtec xenon ampul alarak kısa-sis xenon yapmayı düşünüyorum. Uzunşlarada "Philips Power Night 2" taktığımda deymeyin gece yolculukarımın keyfine
hiç fena olmaz walla ama sislerinle kısalarını gece kullnma Ata 2sinede xenon yaparsan özellikle..gerçekten arkamda öyle gidenler olunca hiç hoş düşünmüyorum açıkcası..
gündüz 2sinide yada sadece sislerinizi yak ama gece 2 si birden xenon mahvediyor..
Evet bugün biraz boş vaktim vardı,farlarla uğraşacak kadar,yine balastım bozulmuş,bu 5. oldu yanlış hatırlamıyorsam.
Bu cenmax sete 1 sene önce 500 YTL vermiştim,şimdi 200'e bile satsam, biliyorum ki en geç 2 ay sonra bozulacak,arkamdan beddua edecekler.
Garantim bitene kadar kullanıp,sonra öldü fiyatına satılabilir mantıken.
bıktım tek farla gitmekten,merceklerimin tadını çıkaramadım bir türlü=(
quote:
hiç fena olmaz walla ama sislerinle kısalarını gece kullnma Ata 2sinede xenon yaparsan özellikle..gerçekten arkamda öyle gidenler olunca hiç hoş düşünmüyorum açıkcası..
gündüz 2sinide yada sadece sislerinizi yak ama gece 2 si birden xenon mahvediyor..
Ben zaten gece sis pek açmam, açarsamda iyica karanlıksa vs. açarım.
Ama sislerinde sarı kalamsı taraftarımyım bir yandan. Uzunlarımı xenon yapsam acaba sis yerine. Alıncaya kadar düşüneyim ben bu işi
Bence uzunların xenon olması çok işlevli olmaz Ata, xenon yandığında tam performansa ulaşması için 3 sn. gibi bir süre gerekiyor, selektör yaptığında öndekiler anlamayabilir durumu=)
O zaman gelsin de, 3 değil 6 saniye sellektör çakarım bende Cem Abi

O da güzel bir yaklaşım=)
Bu arada biraz araştırdım konuyu,aracı çalıştırıp 3 saniye boyunca uzunları yakarsan,xenon şarj oluyor ve böylece selektörde 3 sn.bekleme zorunluluğu olmuyormuş=)
Ohh ohh çok iyi... Tek engelimiz para yani
Jant lastik işini hallet,sıra xenona gelsin=)Benimde aklımdan jant geçiyor ama şu sıralar mümkünatı yok malesef.
Bugün bostancıda cariumdaydım, bununle ilgili 1-2 fiyatı inceledim listelerden. MK1 orjinal far tanesi 1389, GTA farı teki 1580 liraydı. uuhhh dedim. Bunlar bide fiatın yedinci ay fiyatlarıydı.
Sonrada, yeni bir set gelecek dediler. Bu sette parklar, sisler falan tam takım olarak geliyormuş ve fiyatta çok çok farketmeyecekmiş.
quote:
Bence uzunların xenon olması çok işlevli olmaz Ata, xenon yandığında tam performansa ulaşması için 3 sn. gibi bir süre gerekiyor, selektör yaptığında öndekiler anlamayabilir durumu=)
ben bu sellektör işine şöyle bi çözüm getirdim uzunlarda;
uzun ampullerin yerine H4 uzun/kısa motorlu ampul yerleştirdim. kısalarda 4 tane xenon birden yanıyor, uzun yapınca motorlar ampullerin önünü açıyor ve rahatlıkla sellektör yapılabiliyor.
buda videosu;
http://www.youtube.com/watch?v=80B1eYKa-bI
quote:
Evet bugün biraz boş vaktim vardı,farlarla uğraşacak kadar,yine balastım bozulmuş,bu 5. oldu yanlış hatırlamıyorsam.
Bu cenmax sete 1 sene önce 500 YTL vermiştim,şimdi 200'e bile satsam, biliyorum ki en geç 2 ay sonra bozulacak,arkamdan beddua edecekler.
Garantim bitene kadar kullanıp,sonra öldü fiyatına satılabilir mantıken.
bıktım tek farla gitmekten,merceklerimin tadını çıkaramadım bir türlü=(
aldığınız ürün garanti süresi içinde 3 defa aynı arızayı veya 4 defa farklı farklı arıza yaptığında tüketici heyetine başvurabilirsiniz. fatura fiyatı üzerinden paranızı geri alırsınız. (fatura ve servis fişleri olmak zorunda)
arkadaşlar peki bu balastlara ampül takabilirmiyiz bana bunlara takılcak ampül lazım


Edited by - TurboSerkan on 12/11/2007 00:45:04
Ona illa bir ampul takılır ama bu konuda en detaylı ve doğru bilgiyi www.geceucusu.com adresindeki forumdan alabilirsin,ordakiler sitenin adına yakışır şekilde uçmuş=)