Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yurtdışı - İnternetten Alışveriş

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Ben geçen aylarda Amerika'dan motosiklet egzosu getirmiştim tabi ulusal postayla,sadece %18 vergiyi ödedim, onu da kapıdan! Eskiden bu uygulama yoktu postaneye gidip ödüyordunuz,tabi bunu öderken gümrük memuru gelip postayı inceliyordu tabi işler biraz daha yaş oluyordu. 2-3 sene önce 156 abs beyni getirmiştim,salak adam gönderi tarihi gecikti diye UPS ile gönderdi, olay gümrükte patladı,bir masraf çıkardılar ürünle aynı fiyat,bende geri gönderttim adamdan parasını aldım ama posta parası bana kaçtı :D
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Anıl

Sabah DHL'i aradım ve herşeyi öğrendim, gönderim beyan edilen düşük ücret nedeniyle gümrüğe takılmış! Masrafı 65TL depolama ücreti+%18 KDV...İstenen evraklar,paypal ödemesi,ebay çıktısı,ekstra doldurulan adres vs bilgileri olan bir form + bu önemli(motosiklet ve otomobil parçalarında kim ürünü aldıysa ürünün takılacağı ve alıcı kişinin adına ruhsat fotokopisi)!!!!Yani sen bana gönder vs durumu olamıyor! Bu belgeleri gönderip,verilen hesaba ücretler yatırılınca,kargom adrese gönderilecekmiş!!!!Bu işin 2 gün süresi var,yoksa şemsiye açılıyor :D

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Anıl

You are not allowed to view links. Register or Login
Anııılllll. :o
Malesef işin özüne gelirsek, uluslararası özel kargo şirketleri ile gelen malın havaalanı gümrüğünde kaçışı yok,hem içindeki malzemeye bakılıyor,hem bu adam nereden almış,nasıl almış,ne kadara almış,ticari işmiş yapmış yoksa kendine mi almış,dedektif gibi çıkarıyorlar. Yinede çok korktuğum gibi olmadı,ptt ile de gelse &18'i bayılacaktım ama onlar kutuda ne fiyat varsa ona göre alıyorlar,diğer gümrükte adamlar o malın ne para yaptığını biliyor,araştırıyor,bu işte ekstradan 65TL depolama parası verdim ;) DHL'in çalıştığı Aras Kargoya burada içten selamlarımı iletiyorum ki dhl'e de ilettim. Ne adres doğru ne tel numarası, onu geç içinde adresler her sayfada var! Birde uzak akrabamın kiralık dükkanına ihbarnameyi bırakıp gitmişler,kiracı akrabama,akrabam bana iletti,ya gelmeseydi süre aşımından mal gümrükte kalacaktı,böyle işgüzarlık olmaz.Süre aşımının yarısı geçmişken elime ulaştı 9 günde :-*

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

The Machina List

depeche101

Bismillah diyelim yinede...

Takılır o hocam . Ben janttan tut tampona kadar sayısız parça getirttim. Devlet postası tek çare. Limitleri zorlayın , satıcıyı ikna edin , PTT ile uğraşmak gümrükçülerin eline düşmekten içok çok daha yidir.

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

KAKIRMAN

Varsın takılsın Okan Hocam... Yeter ki beni uğraştırmasınlar. Yahu bir yay alalım dedik sanki TR'deki bütün giu sahipleri eibach yay taktı da yollarda prokitlerle geziyorlar. Allah Allaah...
The Machina List

Fatihob

Yayın kutusu falan kocaman geçmesi imkansız gibi.

Okan abi seninki geldimi ne oldu ?
..

depeche101

Yok daha var zamanı Fatih  :D

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

KAKIRMAN

Arkadaşlar sağlık olsun tüm bunları göz önüne alarak daldım olaya. Hem tecrübe olmuş olur.
The Machina List

Anıl

Bu gönderi sanırım posta kargosu,çünkü ekonomi yazıyor,diğerleri express oluyor,DHL yazısı yanıltmasın,DHL esas olarak Almanya postası! Takılır mı bence de takılma ihtimali yüksek neden derseniz,ağırlık ve kutu göze batan cinsten. Posta gümrüğüne takılırsa,adrese gelir %18 vergiyi kapıda tahsil ederler,eskiden gümrüğe gidip adamı süründürüyorlardı,zamanında süründük :D DHL Expree olursa şimdi yaşadığım gibi 3-4 basit evrağı DHL'e mail ya da fax atıyorsunuz onlar hallediyor,bunun masrafı ise %18 vergi+kendilerine yonttukların 65TL depo masrafı. Korkma öyle de böyle de eline ulaşacak ;)

1998 GTV V6 TB

Fatihob

Yok daha var zamanı Fatih  :D

Sabırsızlıkla bekliyorum :D
..

KAKIRMAN

You are not allowed to view links. Register or Login'e rica etmiştim olursa yapabiliyorsan yap diye. Faturayı da (kargoyu gönderirken) 75 EU altı göster demiştim. Anıl dediğin gibi ekonomi paketi yaptım vs gib birşeyler geldi maile.
Yahu arkadaşlar şimdi heyecana girdim bak. Sırf bakalım neler olacak diye heyecan başladı hafiften. Biraz heyecan da iyidir hani  >:D
Bu arada Okan hocam ne aldın yine...Biz en iyisi Almanya'da bir ofis açtıralım şaka maka...
The Machina List

Anıl

Alfisti.net'e rica etmiştim olursa yapabiliyorsan yap diye. Faturayı da (kargoyu gönderirken) 75 EU altı göster demiştim. Anıl dediğin gibi ekonomi paketi yaptım vs gib birşeyler geldi maile.
Yahu arkadaşlar şimdi heyecana girdim bak. Sırf bakalım neler olacak diye heyecan başladı hafiften. Biraz heyecan da iyidir hani  >:D
Bu arada Okan hocam ne aldın yine...Biz en iyisi Almanya'da bir ofis açtıralım şaka maka...
Alfistinet DHL posta ile gönderiyor sorun yok, en fazla %18 ödersin.

1998 GTV V6 TB

milano 75

yurtdışından,ebay den misal tampon alsak 2.el,ulusal postayla sıkıntı olurmu,benim 75 e veloce kit alıcam,burda yapamıyorlar,geçen buji kablosu aldım 75 euro ya direk kapıya geldi ama tampon falan getirten oldumu aranızda,ayrıca kakırman hocam guli nin maşallahı var,bugüne kadar gördüğüm en deli guli olmuş,cariumda arabayı ilk arkadan gördüm ahanda alfa suv gelmiş dedim.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

KAKIRMAN

Mehmet Bey rica ederim lakin sizin 75 daha bir harikaydı ama.
The Machina List

Anıl

Tampon veya kit,mutlaka takılır. Burada bir sorun daha var,çıkma veya 2. el olması işi karıştryor,çünkü bu parçaların gelmesi yasal değil,çıkma getiriyormuyuz; evet getiriyoruz ama memurun insafına kalmış!Bu parçalar büyük hacimli olduğundan mutlaka göze batacaktır.

1998 GTV V6 TB

Anıl

Yurtdışı alışverişte gümrük olaylarını özetleyelim;
- Alışveriş tutarınızda limit  75 Euro ve diğer denklik döviz kuru (sadece malın tutarı,kargo tutarı önemli değil)
-Fiyat aralığı 75-1500Euro arası mallarda EU ülkelerinden geliyorsa %18, Amerika vs ise %20 vergiye tabi, 1500Euro üstü limit ticariye giriyor,hiç bulaşmayın,hem psikolojiniz bozulur,hem de gümrükten çekmeniz durumunda buradaki fiyatını bile katlayan bir mal alırsınız!
- Aynı kargoda 2 adetten fazla aynı maldan varsa bu ticarete girer,onun yönetmeliği bambaşka.
POSTA;
- Alışverişinizde mutlaka Ulusal Postaları tercih edin,(China Post,Royal Mail,USPS vs gibi),DHL'de ise express olanı özel postadır,economi kısmı bizim ptt tarzıdır,bunda da satıcıya mutlaka hangisi ile gönderdiğiniz sorun.
-1. Seçenek olarak; normal posta ile ürünü aldınız,burada biraz daha rahatsınız,fatura tutarı genelde göz önüne alınıyor,ekstrem bir durum olmadıkça,yani piyasada 1000lira olan malı,siz 50TL yazdırırsanız gümrüğe takılır,tabi bu da göreceli,kutuyu açmazlarsa hiç takılmayabilir de! Farzedelim açtılar ve fiyat şüpheli geldi,sizi ödeme evrakları ve aldığınız yere ait fiyat evrakları ile posta gümrüğüne çağırırlar,kısaca tutarı ispat etmek zorundasınız.Gittiğinizde, esas fiyatı elinizdeki fiyat görürlerse ve limit üstü bir değerse %18 veya 20 vergisini öder,üstüne 3-5TL posta ücreti verir ürünü alısınız.(Tabi bu mal yasaklı olmayacak cep telefonu,elektronik sigara,kimyasal vs. bunlar zaten internette yazılı,bunları hiçbirşekilde çıkaramazsınız.). Eğer ürün araç teybi ise bunda mevzuat farklı TRT bandrolü vs işin içine giriyor!
Ürün limit altı ise direkt verilen adrese gelir ve sadece 3-5TL posta parası verirsiniz.
(Gelen mal büyük,ağır,hacimli ise mutlaka açılır,değerine bakılır.Değer uygunsa sıkıntı çekmeden alırsınız,kısaca 30kg(limit) altı her gönderi de yukarıda yazılan durumlar geçerli,30 üstü ticarete girer)
2- Farzedelim bir yanlışlık oldu, ya da UPS,FEDEX,DHL Express gibi özel posta ile malınız geldi. Bu direkt olarak havaalanı gümrüğe girer ve burada tüm paketler açılır,fiyatlar kontrol edilir. Burada da limitler aynıdır ama fiyat yönünden pek kaçışınız yoktur,hele ki hediye vs yazdırıp içine fatura koymazsanız üstüne soğuk su için derim!
Aldığınız mal 75 Euro limitini geçmiyor ve faturada şüpheli bir durum belirlenmediyse ürün elinize ulaşır.
Ürün limit üstü değere sahip yani 75-1500Euro arası ise yeni yönetmeliğe göre sadece depolama parası yani 65TL(DHL) ve %18-20 vergi ile ürün elinize ulaşıyor,eskiden bu kurumlar komisyon parası,pul parası, vs vs diyerek sizden vergi hariç ekstar 300-400TL talep ediyorlardı.
Ürününüz özel posta ile geldi gümrüğe takıldı,size ihbarname gelecek,ürünü 20 gün içinde çekmeniz gerekli,ya da geriye gönderme şansınız var.
Eğer alacaksanız,size mail ile gümrük işlerinin takibi ile ilgili vekalet evrağı gönderilecek,bunu dolduracaksınız,yanına gönderilen ürün havalesinin çıktısı ve ürünün fiyatının göründüğü internet linki,nüfus cüzdanı fotokopisi ile mail veya fax ile firmaya gönderilecek,onlar sizin gümrük işlerini yapacak, vergi ve ekstradan 65TL ile işiniz halledilecek,çıkan mebla firmanın hesabına yatacak,mal 2 gün içinde kargo ile elinize ulaşacak. Eğer gümrükten almak istemiyorsanız,geri gönderecekseniz firmayı arayıp ürünü göndermesini söyleyeceksizni,bunun size masrafı yok.Genelde aldığımız ürünler otomobil parçası olduğundan burada ekstra bir durum daha var,malı alan kişi ile ödemeyi yapan kişi aynı olacak,en kötü ihtimal aynı soyadına sahip olacak ve malı alan kişi adına otomobilse otomobilin,motora parça alındıysa motorun ruhsatıda faxlanacak,yani Aliye,Veliye alırsanız,o malın arkasından el sallamak düşüyor.

1998 GTV V6 TB

milano 75

pki arkadaşlar ,konu dışı ama bana bu tamponu veya en azından spoyleri yapabilcek bi usta  varmıdır bildiğiniz,.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

KAKIRMAN

Bizim yaylar Serkanın dediği gib Çin'e gitti galiba. Ses seda yok. PTT'yi arıyorum Cl kodunu veriyorum yok. Biraz daha bekleyelim bakalım.
The Machina List

Anıl

Bizim yaylar Serkanın dediği gib Çin'e gitti galiba. Ses seda yok. PTT'yi arıyorum Cl kodunu veriyorum yok. Biraz daha bekleyelim bakalım.
Bayram yoğunluğu nedeniyle sıkışıklık oldu herhalde, benim de bir gönderim uzun süredir yok,satıcıya söyledim yenisini gönderiyor ;)

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

PTT'yi aradım bir kere kodu okudum daha TR'ye girmemiş dedi. Salladı mı yoksa baştan savmak için ne?
The Machina List

tolga_ozhan

Bayram tatilinden hemen önceki gün sipariş vermiştim Amerika'dan, dün gelmiş, bugün ptt'den teslim aldım.

KAKIRMAN

Tam 1 ay olacak neredeyse...
The Machina List

Anıl

PTT'yi aradım bir kere kodu okudum daha TR'ye girmemiş dedi. Salladı mı yoksa baştan savmak için ne?
Bulunduğunuz yerin ptt gümrüğüne gidip sorarsanız daha iyi olur,telefonda biraz geçiştiriyorlar.

1998 GTV V6 TB