Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yurtdışı - İnternetten Alışveriş

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
beyler daha önce You are not allowed to view links. Register or Login siteden alışveriş eden oldumu,motor kulağı alıyorum,kargo teklifi 57 eoro için 19 ero.3-5 gün içinde gelir diyor,dhl sanırım ,burdaki deneyimlerden hatırladığım kadarıyla dhl ile gelenler gümrüğe takılıyo direk.nasıl bi yol izlememi önerirsiniz.gebze adresli isteyeceğim ürün gümrüğe takılırsa nereye gider.motor sağ sol kulaklar 57 ero +15 ero ön arka krank keçesi.toplam kargo hariç 73 gibi.buralarda yok bu malzemekler malesf,en uygun fiyat bu sitede,onun dışında ebay ve başka sitelerde en düşük fiyat adet 45 ero. You are not allowed to view links. Register or Login aksarayda bulamadım bunları,burda bulma şansımız varmıdır yoksada en kolay nasıl getirim bunu sence

49 euro kestir faturayı hiç bişey olmaz :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

milano 75

tamamdır,yazayım adama bi,ne diyo bakalım
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

birimi yanlış anlamışım,pond muş.gerçi yinede diğer satıcılardan 10 pound eksik fiyatı.fatura miktarı ile ilgili dönmediler henüz,okey derlerse alıcaz artık.

milano 75

sercanın teklifini sundum elemana,oda alttaki cevabı verdi.anladığım kadarıyla bulaşamam yanlış işlere,neyse onu yazarım minvalinde bişeyler söylemiş,doğrumudur
I have to declare the goods correctly.
the paperwork is also used as proof of export for tax free sale!

Fatihob

You are not allowed to view links. Register or Login Abi doğru anlamıssın. Tam fatura keserim diyor.
Ben Şekerpınar'a sipariş verdiğimiştim tabi fatura yüksek olduğundan gümrüğe takıldı. Beni Kocaeli PTT'ye çağırdılar.
Ptt-izmit Dağıtım Ve Toplama Merkezi: You are not allowed to view links. Register or Login
..

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login Abi doğru anlamıssın. Tam fatura keserim diyor.
Ben Şekerpınar'a sipariş verdiğimiştim tabi fatura yüksek olduğundan gümrüğe takıldı. Beni Kocaeli PTT'ye çağırdılar.
Ptt-izmit Dağıtım Ve Toplama Merkezi: You are not allowed to view links. Register or Login
sağol fatih,yapcak bişey yok,burada keçeleri  bulabilrim ama takozlar yok.takozlarda kargoyla 71 sterlin,onları sipariş edip bekliycez keçeleri iptal edip.şansımız varsa takılmaz(kesin takılır ;) )

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login  bunlar faturayı tek kalemmi kesiyorlar yoksa parça şu,kargo şu diye ayrı kalemmi yazıyolar.ayrı kalem yazarlarsa miktar ok değil,takılma ihtimali düşük gibi.

mertcancagla

Ben bilstein B6 amortisor alacagim alfistishoptan. Fiyat olarak yaklasik 450-500 euro gibi bir fiyat tutuyor. Acaba ne kadar vergi odemem gerekir herhangi bir bilgisi olan varmi?

Fatihob

You are not allowed to view links. Register or Login  Abi bu siteden alışveriş yapmadım ama normalde ürünleri kalem kalem gösterip en aşşağı tarafa nakliye ücreti şu kadar diye yazmıları lazım. Aşşağıdaki resimdeki gibi.

Son siparişimde başıma gelen komik olay.
Bu benim en son yaptığım alışverşin mail ortamında gelen faturasıydı. Ben düşük fatura kesin demedim ama İtalioWelt düşük fatura kesmiş (230€) ve kargo ile o faturayı yollamışlar. Gümrük memuru aradı:
G.M: Fatih bey ürünleriniz var burada, toplamı 230€ gözüküyor ama bilemiyorum bunlar sanki 230€'dan pahalı gibi, gümrük memuru sevkedip bedel biçicez.
F: Abi zaten nakyie dahil toplamı 520€ tutuyor onun, nakliye hariç 490€. Ben size 490€'nun %18ini ödeyeyim.
G.M: Tamam o zaman gel hallederiz.

Gittim, adam beni boş odasına çekti, sen 230€'nun %18ini ver bide çorba parası at dedi. 200TL verdim elden, hiç bir belge almadan el sıkıştık, öpüştük, gelen ürünlerimi aldım çıktım gittim.

Bana ürünleri yollayan vergi kaçırmış düşük fatura keserek. Gümrük memuru bana belge vermedi belkide o parayı cebe attı, ayrıca çorba parasınıda. Ben 100-200TL az ödedim.
Kaçak iş yapmıyayım diyorum, kaçak iş geliyor beni buluyor.

You are not allowed to view links. Register or Login Normal şartlarda nakliye hariç tutarın %18i. Yani B6lar 500€ ise 90€ vergi çıkar. Tabi normal şalrtlarda.
..

milano 75

Ben bilstein B6 amortisor alacagim alfistishoptan. Fiyat olarak yaklasik 450-500 euro gibi bir fiyat tutuyor. Acaba ne kadar vergi odemem gerekir herhangi bir bilgisi olan varmi?
%18 miş

mertcancagla

Yuh ya peki bunu bavul icinde felan ulkeye sokabilirmiyiz

Fatihob

Tabi sokabilirsiniz. Ehliyetsiz arabada kullanabilirsiniz, polis yakalamazsa sorun yok. Bundada öyle, bavul içinde havaalanından geçirirken xraydakiler normal karşılarsa, hoop kdv'siz şekilde TR'ye sokmuş olursunuz.
..

mertcancagla

Xraydekiler yakalarsa peki herhangi bi sikinti olurmu?

ertena

Airbag, amortisör vb. şeylerde sorun olabildiğini duydum ama mesela tuning box, stop lambası, vites topuzu vb. gibi birşey olsaydı valizinde sorunsuz geçerdi.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

krm1983

En basitinden kaçakçılık oluyor yapılan işlem.
Türkiye gümrük bölgesine beyan vermeden başka bir ülkeden eşya sokuyorsunuz.

4458 sayılı gümrük Kanunu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

martini_lancia

İlk başta shopalfistiye ödeme yaparken 4 amortisör için tahminim ürün bedeline ek olarak 60 euro civarı kargo parası ödersiniz,daha sonra 4 adet amortisör bedeli + kargo bedelinin toplamının %18'i kadar da ülkemize girince Ptt'ye gümrük bedeli ödersiniz.

Ayrıca Paypalle ödeme yaparken 5 euro işlem ücreti ve ilgili bankanın desteği ve döviz çevirici kullanıp kullanmanıza,ekstreye Türk lirası yansıtmanıza bağlı olarak kur yansıması nerden baksanız sizin alışveriş meblasında ortalama 150-200 tl farkeder.

Umarım aydınlatıcı olmuştur.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

Alfadanadam

Arkadaşlar, eskiden havaalanından çıkarken gümrükçüler kafalarına göre bavul seçip açtırırdı. Artık sistem değişmiş, tüm bavullar x-ray'den geçiyor tam çıkış öncesi. Yani güvenlik kontrolü değil kaçak göçek kontrolü.

Eğer duty free'den birşeyler aldıysanız ve o poşetlere sığabilecek birşeyler aldıysanız içine koyabilirsiniz; genelde o poşetleri x-ray'e sokmuyorlar. Aklınızda bulunsun.

E.Ç.M. (MiTongin)

Arkadaşlar, eskiden havaalanından çıkarken gümrükçüler kafalarına göre bavul seçip açtırırdı. Artık sistem değişmiş, tüm bavullar x-ray'den geçiyor tam çıkış öncesi. Yani güvenlik kontrolü değil kaçak göçek kontrolü.

Eğer duty free'den birşeyler aldıysanız ve o poşetlere sığabilecek birşeyler aldıysanız içine koyabilirsiniz; genelde o poşetleri x-ray'e sokmuyorlar. Aklınızda bulunsun.
2 tane xray var çıkışta. Herkesin valizlerini geçirince yığılma olur ama ?
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

mertcancagla

Ailemle gitsem biyere butun bavullara birer birer serpistirsem bilsteinlari belki kimse bisey demez:D
Dersede ailecek kacakciliktan iceriye:D

mertcancagla

Vergisinide odeyecez baska care yok o zaman. Alfistishopla konusup belki faturanin biraz dusuk gostermesini isteyebilirmiyiz acaba

mertcancagla

Benim asil sikintim belki biraz konu disi olucak ama bende stock amortisorler ama vogtland 30 mm yaylar var. arac biraz fazla yaylaniyor bide yerdeki titresimleri eskisine gore cok hissediyorum. Bilstein B6 cozer bu sorunu diye dusunuyorum. Bide bu kadar para verdikten sonra ayni sey devam ederse cinnetin esigine gelirim sanirim:D

Alfadanadam

Çok dikkatli incelediklerini sanmıyorum ama netice varsa risk te vardır

fatihmehmet

Konuyu her gördüğümde aliexpressten almaya çalıştığım ELM327 geliyor aklıma. 2014 Aralık'ta sipariş vermişim gelecek hala :))

Simdi 2015 logo siparişi verdim ama hadi Bismillah :))

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

francobaresi

Konuyu her gördüğümde aliexpressten almaya çalıştığım ELM327 geliyor aklıma. 2014 Aralık'ta sipariş vermişim gelecek hala :))

Simdi 2015 logo siparişi verdim ama hadi Bismillah :))

ebayde bulgar bir çocuk satıyor, keşke ondan alsaydın, her aldığım 15 günde kapımda hem de tracking bilgisi veriyor ve ürünleri kaliteli. yankov soyadlı bi satıcı.
Cuore sportivo

Fatihob

Ben 10. Ayda Dubaiden geldim. Arkadaşlar telefon istemişti, 3 tane Iphone aldım. Onlara; normalde hakkım 1 tane, yakalanırsam karışmam dedim.
Neyse indim  havaalanında, 3 karton sigaramı ve alkollerimide aldım ama bavulumda Dubai freeshopundan aldığım 1 karton sigara ve 1 Lt alkol daha var. Baktım gelen gençleri xraye sokuyorlar, 15-20 dk takıldım, yaşlı bir grubun arasına sıvıştım ama adam beni gördü, bavul ve laptop çantamı xraye koymamı istedi. İçimden gitti telefonlar falan diyorum, xrayi inceleyenler vay vay vay diyor :D Aha dedim geçmiş olsun.
Bavullarım diğer tarafa geldiğinde adam bana, " Beyfendi kaç karton sigaranız var dedi"  , " 4 karton var dedim" tamam o zaman geçebilirsiniz dedi ve gittim :rock:

Geçen ay Pakistandan geldim, Xraye sokmadılar.

Bavulda geçirmek tamamiyle şans.
Shopalfitsi eskiden düşük fatura kesiyordu ama şuan yanaşmıyorlar diye biliyorum.

Eğer Shopalfistiden ön taraf için olan B6ların fiyatını 137€ olarak görüyorsanız, o Avrupa Birliğine üye ülkeler için KDV dahil fiyatı. Adresi Türkiye olan bir kullanıcı ile giriş yapıp bakarsanız KDV hariç fiyatı olan 118€'ya düşüyor B6lar. O KDV hariç fiyattan siz alım yapıyorsunuz ve TR'ye gelince %18 KDV'sini ödüyorsunuz. Benim hesaplarıma göre 2ön, 2 arka B6 450€ + Nakliye + Paypal vs. komisyon + TR'Ye geldiğinde %18KDV.
..