Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yurtdışı - İnternetten Alışveriş

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

admin

Sözcü Gazetesi'nden bir haber. Haber Paypal tarzı sanal ödeme yapılabilen kuruluşların Türkiye'de faaliyetlere devam edebileceği bilgi var.

Paypal'in 2017 sonuna doğru gelebileceği yazıyor.

You are not allowed to view links. Register or Login
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alperuzi

Evet paypal 2017 mart ayında yurt dışından Türkiyeye ödeme sistemini devreye sokacakmış. 2017 sonunda da sunucuları taşıyıp tekrar faaliyete geçecekmiş.

krm1983

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

admin

Hazır kış yavaş yavaş yaklaşmaya başlamışken kar zinciri kullanamayan Alfa Romeo'lar için bir seçenek. İşe yarar mı bilinmez. Sitemizden gönüllü birisi alıp izlenimlerini paylaşırsa, öğrenebiliriz.  :)

denozor

merhaba Arkadaşlar

malum Alfa Romeo anahtarlık pek piyasada bulunmuyor. aramızda Aliexpress türü sitelerden alışveriş yapmayan, güvenmeyen arkadaşlar olabilir.

aliexpress'ten kendime aşağıdaki anahtarlıktan daha evvel aldım, memnunum ve tekrar getirteceğim.fiyata göre gayet güzel bir ürün. ayrıca aynı satıcıdan jant göbeği de getirteceğim.

arzu eden olursa cuma gününe kadar buradan yazsın. onların adına da getirteyim.
ürünün fiyatı belli. ben ekstra birşey istemiyorum.

ürün:

2014 giulietta 1.4 multiair distinctive tct 170bg

Adza

merhaba Arkadaşlar

malum Alfa Romeo anahtarlık pek piyasada bulunmuyor. aramızda Aliexpress türü sitelerden alışveriş yapmayan, güvenmeyen arkadaşlar olabilir.

aliexpress'ten kendime aşağıdaki anahtarlıktan daha evvel aldım, memnunum ve tekrar getirteceğim.fiyata göre gayet güzel bir ürün. ayrıca aynı satıcıdan jant göbeği de getirteceğim.

arzu eden olursa cuma gününe kadar buradan yazsın. onların adına da getirteyim.
ürünün fiyatı belli. ben ekstra birşey istemiyorum.

ürün:

Bi an sizi facebook' da 3$' a ldığı parçaları 35Tl' ye satan arkadaş sandım korktum :)

E.Ç.M. (MiTongin)

Bi an sizi facebook' da 3$' a ldığı parçaları 35Tl' ye satan arkadaş sandım korktum :)
:lol:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

denozor

facebook kullanmıyorum. Allahtan 35 tl de istemedim :) yoksa mimlenecekmişiz baksana :)))

sahibinden de biri satıyordu pahalı gelmişti aliexpressten aldım. kalite de hoşuma gidince yedek anahtara da takayım diye tekrar isteyeceğim.

alacağım ürünün linkini gönderdim zaten. sadece yurtdışı sitelerden alışveriş tecrübesi olmayan arkadaşlara yardımcı olmak istedim.

admin

Bu konu 6 yıl önce açılmış ve yaklaşık 18 sayfa yazılmış. Az çok tecrübe sahibi oldundu. Şu an için yaşanan sıkıntı PayPal gibi bir sistemin Türkiye için geçerli olmaması.

denozor

Bu konu 6 yıl önce açılmış ve yaklaşık 18 sayfa yazılmış. Az çok tecrübe sahibi oldundu. Şu an için yaşanan sıkıntı PayPal gibi bir sistemin Türkiye için geçerli olmaması.

eğer mesajınız banaysa, mesajınızın niteliğini ve meseleyi tam anlamayadım.

agucba

Alınganlık yapmanızı gerektirecek bir konu yok.
Konu başlığından göreceğiniz üzere yurtiçi veya yurtdışından internet alışverişi konusunda açılmış bir başlığımız var ve admin bunu dile getirmeye çalışmış.

Agucba by Tapatalk

///////////////

denozor

Alınganlık yapmanızı gerektirecek bir konu yok.
Konu başlığından göreceğiniz üzere yurtiçi veya yurtdışından internet alışverişi konusunda açılmış bir başlığımız var ve admin bunu dile getirmeye çalışmış.

Agucba by Tapatalk

alınganlıktan ziyade ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.

ben konuyu YEDEK PARÇA ve AKSESUAR TEMİNİ kısmına açmıştım.

admin veya moderatörlerden biri açtığım konuyu buraya, bu konunun içine taşımış.

6 yıl önce açılmış konuya açmadığım için, tüm konuyu da okumadım doğal olarak. kimin tecrübesi var yok bilmiyorum. keza 6 yıl önce açılmış konu bile olsa tahminimce hergün yeni birileri üye olabiliyor. benim 15-20 gün önce olmam gibi.

o yüzden 6 yıllık konu, herkes tecrübe sahibi, paypal dışında bir sorunumuz yok, biz kendimiz halledebiliyoruz gibi algıladım.

mesele budur.

milano 75

admin veya moderatörlerden biri açtığım konuyu buraya, bu konunun içine taşımış.

6 yıl önce açılmış konuya açmadığım için, tüm konuyu da okumadım doğal olarak. kimin tecrübesi var yok bilmiyorum. keza 6 yıl önce açılmış konu bile olsa tahminimce hergün yeni birileri üye olabiliyor. benim 15-20 gün önce olmam gibi.

o yüzden 6 yıllık konu, herkes tecrübe sahibi, paypal dışında bir sorunumuz yok, biz kendimiz halledebiliyoruz gibi algıladım.

mesele budur.
ALİEXPRES den adetli getireceğiniz ürünlerde sıkıntı yaşamanız muhtemel,ticaretini yaptığınızı varsayarak iade veya gümrük vergisi(prosedür neyse artık) onu uygularlar.makul olan tek veya abartısısz adetler almak.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

Hazır kış yavaş yavaş yaklaşmaya başlamışken kar zinciri kullanamayan Alfa Romeo'lar için bir seçenek. İşe yarar mı bilinmez. Sitemizden gönüllü birisi alıp izlenimlerini paylaşırsa, öğrenebiliriz.  :)

hiç kullanışlı değiler,plastikler,soğuk mukavemetleri az,zincir niyetine kullanılmaz.Daha çok battığınız yerden kopup çıkmak için kullanabilirsiniz,yol yapılmaz(denemedim ama gözümün önünde takılan audi 10 dakka sonra parçalamış geldi bunları)

Alfadanadam

hiç kullanışlı değiler,plastikler,soğuk mukavemetleri az,zincir niyetine kullanılmaz.Daha çok battığınız yerden kopup çıkmak için kullanabilirsiniz,yol yapılmaz(denemedim ama gözümün önünde takılan audi 10 dakka sonra parçalamış geldi bunları)

Ben daha pahalı ve daha iyilerini aldım.
Mehmet hocamın dediği gibi anca birkaç metrelik yerden kurtulmaya zincirle uğraşmamak için alınır ancak. Kopuyorlar az zorlayınca. Buna güvenip sakın yola çıkmayın.

denozor

ALİEXPRES den adetli getireceğiniz ürünlerde sıkıntı yaşamanız muhtemel,ticaretini yaptığınızı varsayarak iade veya gümrük vergisi(prosedür neyse artık) onu uygularlar.makul olan tek veya abartısısz adetler almak.

3-5 kişi isteyen olur diye düşünmüştüm
kalkıpta 50 adet getirecek halim yok. zaten o kadar adet getirmeye kalksam kesin gümrüğe takılır.

milano 75

Ben daha pahalı ve daha iyilerini aldım.
Mehmet hocamın dediği gibi anca birkaç metrelik yerden kurtulmaya zincirle uğraşmamak için alınır ancak. Kopuyorlar az zorlayınca. Buna güvenip sakın yola çıkmayın.
abi telin geldi,iki tane aldım  :) adresini yolla,musait bi ara veriyim kargoya,

milano 75

3-5 kişi isteyen olur diye düşünmüştüm
kalkıpta 50 adet getirecek halim yok. zaten o kadar adet getirmeye kalksam kesin gümrüğe takılır.
bu ara gümrükler titiz,pek güvenmemek lazım,gerçi aliexpres paypal dan bile sağlam bana sorarsanız,anında iade yapıyor dönen ürüne falan

denozor

bu ara gümrükler titiz,pek güvenmemek lazım,gerçi aliexpres paypal dan bile sağlam bana sorarsanız,anında iade yapıyor dönen ürüne falan
Uyarınız ve öneriniz için teşekkürler.

Mevzuata aykırı birşey yapmazsanız memur istediği kadar titiz olsun  problem yok.

15 temmuzdan sonra Gümrükler dediğiniz kadar sıkıntılı. Ama benim getireceğim 3-5 anahtarlığa bakmazlar.  Merak etmeyin. Şu an kimi takip edeceklerini nelere müsade etmeyeceklerini çok iyi biliyorlar.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

agucba

mesele budur.

Admin, ben, diğer yöneticiler ile bir çok üyemiz yeni bir başlık açılmadan var olan başlıktan devam edilmesi gerektiği konusunda genelde uyarılarda bulunur. Zaten adminin imza kısmında da yeni bir konu açmadan önce Ara fonskiyonunun kullanılması tavsiye edilir. Bunun sebebi aynı veya benzer konuların tekrar tekrar açılmasının önüne geçerek kafa karışıklığını önlemek içindir. Bir başlıktaki bilgileri rahat okumak varken farklı farklı başlıklarda gezinmek, pek rahat değil.

Bu konu başlığı 6 yıl önce açılmış olabilir, ancak 6 yıl önce açılıp kalmış bir konu değil,  6 sene boyunca yazı yazılmış ve daha dün, admin internetten alınabilecek bir "aksesuar" konusunda bilgi paylaşmış. Yazılmış olan tüm mesajların da okunma zorunluluğu yok. Bu, yeni üye olunup olunmaması ile ilgili bir konu değil. Yönetim, sizin açmış olduğunuz konu ile zaten var olan konu başlığını birleştirmiş.

Konu ile yazacaklarım bu kadar.

///////////////

denozor

Admin, ben, diğer yöneticiler ile bir çok üyemiz yeni bir başlık açılmadan var olan başlıktan devam edilmesi gerektiği konusunda genelde uyarılarda bulunur. Zaten adminin imza kısmında da yeni bir konu açmadan önce Ara fonskiyonunun kullanılması tavsiye edilir. Bunun sebebi aynı veya benzer konuların tekrar tekrar açılmasının önüne geçerek kafa karışıklığını önlemek içindir. Bir başlıktaki bilgileri rahat okumak varken farklı farklı başlıklarda gezinmek, pek rahat değil.

Bu konu başlığı 6 yıl önce açılmış olabilir, ancak 6 yıl önce açılıp kalmış bir konu değil,  6 sene boyunca yazı yazılmış ve daha dün, admin internetten alınabilecek bir "aksesuar" konusunda bilgi paylaşmış. Yazılmış olan tüm mesajların da okunma zorunluluğu yok. Bu, yeni üye olunup olunmaması ile ilgili bir konu değil. Yönetim, sizin açmış olduğunuz konu ile zaten var olan konu başlığını birleştirmiş.

Konu ile yazacaklarım bu kadar.

savunmanızın yanlış yönde olduğunu düşünüyorum. amacımda tartışmak değil.

öncelikle forum adabını, işleyişini, neyin nereye yazılması gerektiğini iyi kötü bildiğimi sanıyorum ;

yaşım 40
20-25 gündür sizin forumdayım.
kendimce yeterli sayıda başka konu ve kategorilere sahip forumlara da üyeyim.
alfistiturkey gibi belli bir kalite ve niteliğe sahip üyelerin olduğu değil,  saçma sapan insanın doldurduğu, bir anda adap dışı muhabbetlerin döndüğü anlık chat sayfası olan başka forumlar da moderatörlükte yaptım. vbulletin, mybb gibi forum scriptlerinin kullanımına da gayet aşinayım. o yüzden işin, işleyişin, genel görüntüyü, forumu derleyip toplamanın ne kadar zor olduğunu iyi biliyorum.

1. Konuyu yanlış yere açmadım. aksesuar ve yedek parça teminine açtım. niteliği itibariyle burada olması gerekiyor. Anahtarlık kelimesi genel değil tek bir şeyi ifade ediyor.

2. internetten alışveriş konusu, genel alışveriş prosedürleri, hangi sitede ne var, gibi konuları içeriyor.

3. internetten alışveriş ile ilgili konuları birleştirme gibi bir misyon varsa tabiki birleştirin ancak tek bir ürün için açtığım konu linkteki konudan farksız You are not allowed to view links. Register or Login

4. Konunun birleştirilmesine itiraz etmedim ki :) sadece admin'in "Bu konu 6 yıl önce açılmış ve yaklaşık 18 sayfa yazılmış. Az çok tecrübe sahibi oldundu. Şu an için yaşanan sıkıntı PayPal gibi bir sistemin Türkiye için geçerli olmaması" yazısını  neye istinaden olduğunu merak ettim.

velhasıl; zıtlaşmak gibi bir niyetim yok. sadece forumu çözmeye çalışıyorum. yarı ihtiyar bir adama anlayış gösterin yahu ;)

agucba

///////////////

denozor

bir anahtarlık için sizce fiyatı çok mu ?

halil

bir anahtarlık için sizce fiyatı çok mu ?

o tip bir anahtarlık için oldukça fazla.

şu örneklere bakabilirsiniz.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

denozor

o tip bir anahtarlık için oldukça fazla.

şu örneklere bakabilirsiniz.

alfayedek daha pahalı . misal kırmızı anahtarlık aliexpress'te 3-4 dolar gibi rakama alabilecekken alfayedekte 95 TL. ha kaliteler aynıdır değildir tartışılır. görsel olarak birebir aynı.

shop.alfistideki anahtarlıklar da çok güzel ancak kargo hariç fiyatlar. kaba taslak aynı paraya gelir.

sanırım çokta pahalı değilmiş....