Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ferrari'nin 2015 F1 Aracındaki Alfa Romeo Logosu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Brabus

Formula 1 haberleri okurken dün tanıdılan Ferrari 2015 F1 aracı SF15-T'de Alfa Romeo logosu dikkat çekti

Sol arkada çamurluğa bakınız :) Side Pod üstü diyelim

Not : Ferrari taraftarı değilim :)

ilgili haber:
You are not allowed to view links. Register or Login
156 1.6. 05.10.04 - 05.10.09, 100K

erdinc147

Konu İtalyansa merkalar farketmez Alfa logosu yakışmış sanırım sponsor olmuş İtalyanlar özellikle Alfa Romeo Ferrari gibi araçlar çok özel araçlardır el işçiliği üst noktadadır mesela bir Ferrrari otomobilinin üretimini izlemenizi tavsiye ederim adamlar araba değil sanat eseri yaratıyorlar İtalyanlar bu işi biliyorlar helal olsun bu tutkudan kopamamamızın nedenide işte bu hisler duygular üretim farkı hazlar zevkler tutkulardır zaten kopmak isteyen kim :alfisti: :)

hi_cazz

Şu logo bile Alfa Romeo tarafında işlerin ciddiyetini gösteriyor bence. Sağlam el atıyorlar gibi geliyor bana Alfa Romeoya. Biz burdayız der gibi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

The Schuey

Alfa Romeo, Enzo Ferrari'yi şirketten kovduğundan beri Ferrari'nin F1 otomobillerinde Alfa logosu yoktu. Şimdi FIAT logosu yerine gelmiş.

Tapatalk Kullanılarak Gönderildi

halil

Alfa Romeo, Enzo Ferrari'yi şirketten kovduğundan beri Ferrari'nin F1 otomobillerinde Alfa logosu yoktu. Şimdi FIAT logosu yerine gelmiş.

alfa enzo ferrari'yi ne zaman kovmuş?nasıl kovmuş?alfa ve ferrari tarihi ile ilgili bi dolu şey okudum.hiç rastlamadım.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

halil

ilk scuderia ferrari araçları alfa romeo'dan oluşuyordu.çok garip bir durum değil aslında.özüne geri dönüş olarak nitelendirilebilir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

The Schuey

alfa enzo ferrari'yi ne zaman kovmuş?nasıl kovmuş?alfa ve ferrari tarihi ile ilgili bi dolu şey okudum.hiç rastlamadım.
Olay tam olarak nasıl gelişti bilmiyorum ama Enzo Ferrari sanırım Alfa Romeo'dan kendi adını taşıyacak otomobiller üretmesini isteyince kovuluyor. Ama tam emin değilim, kendi rızası ile de ayrılmış olabilir. 

hi_cazz

Kovulma değilde tatsız bir ayrılık diye bahsediliyor.

schumi

M.Schumi gittiğinden beri F1 in ne tadı kaldı,ne de tuzu...

The Schuey

Bir Schumi fanatiği olarak buna katılmıyorum. 2007 ve 2008'de efsane sezonlar izledik. Ve bu sezonlarda Schumi yarışmıyordu. Ha yarışsaydı bu sezonlar daha heyecanlı geçerdi orası ayrı tabi.

The Schuey

Kovulma değilde tatsız bir ayrılık diye bahsediliyor.

Teşekkürler. Bir sürtüşmenin yaşandığını biliyordum ama kovulma olayı yokmuş demek.

tako74

F1 D-Smart a geçti bizim coçuklar 2 ledi tek zevkim olan sinama ses sistemiyle yarış seyretmekte rafa kalktı.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Doğa Tosun

Enzo Ferrari'nin tatsız ayrıldığını hiç okumadım. Şimdiye kadar okuduğum tüm yazılarda AlfaRomeo'nun yol otomobili üretmel adına o zamanki test pilotu Ferrari'nin başına geçirildiği ve AlfaRomeo isminden ayrı bir yarış takımı kuruyor. Hatta ilk yarış otomobillerini de Alfa Romeo'nun vatandaşa yol otomobili ürettiği fabrikada üretiyor ve geliştiriyorlar diye biliyorum. Bahsettğiniz anlaşmazlıklar bu olaylardan sonra olmuş olabilir mi?  Emin değilim ama.

F1 içinse, yaşım yetmemesine rağmen Ayrton Senna'dan sonra hiç eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum. Senna'nın ulaşılabilecek tüm yarışları, belgeselleri vs seyrettim. Yüzlerce sayfa okumuşumdur. ( Tufan Abi'nin etkisi çok büyük, bir de burdan teşekkür edeyim You are not allowed to view links. Register or Login canım abim.)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

tfnsmsk

You are not allowed to view links. Register or Login ; kardeşim, o sevgi karşılıklı. F1 bahane..
...
Bu sezon, Mclaren-Honda'yı desteklemeyi düşünürken, bu logo işi her şeyi tersine çevirdi..
Hem alfisti, hem tifosinin sloganı sanırım "Forza Ferrari!" olacak,
Sevgiler
sportif ruh.

The Schuey

F1 D-Smart a geçti bizim coçuklar 2 ledi tek zevkim olan sinama ses sistemiyle yarış seyretmekte rafa kalktı.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Yarıştan 1 gün sonra torrent'e düşüyor. İndirip Türkçe olarak izleyebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.

The Schuey

You are not allowed to view links. Register or Login ; kardeşim, o sevgi karşılıklı. F1 bahane..
...
Bu sezon, Mclaren-Honda'yı desteklemeyi düşünürken, bu logo işi her şeyi tersine çevirdi..
Hem alfisti, hem tifosinin sloganı sanırım "Forza Ferrari!" olacak,
Sevgiler
Açıkçası size de Tifosi olmak yakışır. Siz daha iyi bilirsiniz, Ayrton Senna'da Ferrari ile yarışmak istemiş vaktinde. Hatta kariyerini Ferrari'de noktalamak istiyormuş. 

tfnsmsk

:) Foruma hoş geldiniz, isminizle hitap etmek istedim, ama profilinizde göremedim.
...
Bence; hayatta bazı efsaneler var,
Çoğumuz tarafından hep bir arada anılmak istenen..
Ama gerçekte, bir araya gelmesi mümkün olmayan.
Senna ve Ferrari de böyle efsanelerden, bence..
...
'93'te vefat edene kadar, tüm olgunluğuna ve yaşına rağmen, Enzo gibi bir egonun;
Senna gibi, takım ve araba üzerinde dominant bir pilotu kırmızı arabada görmek istediğini,
Öte yandan; Senna'nın, benzer şekilde, bu denli patron orijinli bir takıma -ki o dönem, arabayı eleştirdiği için Prost'un kovulduğu bir takımdır- göz kırpacağını zannetmiyorum.
Elbette, bunlar kişisel incelemelerim doğrultusundaki çıkarsamalar.
...
Ben, Senna ve Ferrari'yi birlikte görmek ister miydim? Kesinlikle!
Sevgiler
sportif ruh.

ssg

BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

The Schuey

:) Foruma hoş geldiniz, isminizle hitap etmek istedim, ama profilinizde göremedim.
...
...
'93'te vefat edene kadar, tüm olgunluğuna ve yaşına rağmen, Enzo gibi bir egonun;
Senna gibi, takım ve araba üzerinde dominant bir pilotu kırmızı arabada görmek istediğini,
Öte yandan; Senna'nın, benzer şekilde, bu denli patron orijinli bir takıma -ki o dönem, arabayı eleştirdiği için Prost'un kovulduğu bir takımdır- göz kırpacağını zannetmiyorum.
...
Sevgiler
Teşekkürler. İsmim Enes.

Senna Ferrari'ye gidemedi ama McLaren-Honda ile özdeşleşmişti. Kim demişti bilmiyorum ama "aynamda kırmızı-beyaz-sarı kask üçlüsünü asla görmek istemem" minvalinden bir şeyler demişti. Çok doğru bir yorum bence.

agucba

Enzo Ferrari'nin Alfa Romeo'nun 75. yılında kaleme aldığı yazısında, Alfa Romeo'ya hala daha çok kırgın olduğu anlaşılıyor. Uzun bir mektup. Uzun zamandır Türkçe'ye çevirmek istiyorum ama bir türlü bunun için fırsat yaratamadım.  Baştan savma bir çeviri olmasını istemediğim için başlamadım çeviriye.
Belki 105. yıl dönümüne yetiştiririm.

///////////////

Brabus

Konu İtalyansa merkalar farketmez Alfa logosu yakışmış sanırım sponsor olmuş İtalyanlar özellikle Alfa Romeo Ferrari gibi araçlar çok özel araçlardır el işçiliği üst noktadadır mesela bir Ferrrari otomobilinin üretimini izlemenizi tavsiye ederim adamlar araba değil sanat eseri yaratıyorlar İtalyanlar bu işi biliyorlar helal olsun bu tutkudan kopamamamızın nedenide işte bu hisler duygular üretim farkı hazlar zevkler tutkulardır zaten kopmak isteyen kim :alfisti: :)

Otomobilinin üretimini izledim. Yol otomobillerinde de başarıları hiç tartışılmaz. Fakat Formula 1'de Ferrari fazla politik özellikle son yıllarda yapılanlar ve sonuç ortada. Benim gördüğüm bu sene en büyük operasyonu geçirdiler. Umarım başa oynayacak takımlar arasına girerler.

Schumi en büyük efsanelerden biri fakat Formula 1 veya diğer motorsporlarında 1 pilotla yarışın tadı tuzu olmuyor. 3-4 tane takımın rekabet içinde olması, en az 1 pilotu çok üst düzey olması diğer pilotları da onu zorlayacak kapasitede olması. Uzayan giden 1 araç yerine her yarış farklı çekişmelerin olması tadı tuzu olur.

Keşke Schumi Mercedes toparlandıktan sonra yarışabilseydi veya Mercedes 3-4 sene önce bu düzeyde aracı yapabilseydi.

Bir Schumi fanatiği olarak buna katılmıyorum. 2007 ve 2008'de efsane sezonlar izledik. Ve bu sezonlarda Schumi yarışmıyordu. Ha yarışsaydı bu sezonlar daha heyecanlı geçerdi orası ayrı tabi.

%100 katılıyorum

...
...
...
Sevgiler

Son cümle hariç katılıyorum. Çok güzel yazmışsınız.

The Schuey

Bu arada sezon öncesi kış testleri başladı ve tahmin edildiği gibi Mercedes herkesten 1 saniye daha hızlı. Sezon içinde motor gelişimine tekrardan izin verilmesi ile Ferrari ve Renault arayı kapatabilir ama Mercedes'te boş durmayacaktır.

schumi

You are not allowed to view links. Register or Login Schumi tek başına değildi. Onun yarıştığı yıllarda Mercedesten Hakkinen ile kapışmaları çok keyif verici ve zevkliydi... :)

The Schuey

You are not allowed to view links. Register or Login Schumi tek başına değildi. Onun yarıştığı yıllarda Mercedesten Hakkinen ile kapışmaları çok keyif verici ve zevkliydi... :)
Buyrun o zaman.

Brabus

Buyrun o zaman.

Ben de 98'de başlamıştım Formula 1'i izlemeye. İyi bildiğim hatırladığım sezonlar. McLaren taraftarı olduğumdan da Hakkinen'ciydim ama Schumacher'e her zaman saygım sonsuzdur.  Formula 1 izleyicilerinden de güzel bir  arkadaş çevrem var. Sürekli birlikte görüşürüz yarışları izleriz. Çok merak ettiğim eski sezonların da yarışlarını highlights videolarını falan indirdim. Yavaş yavaş onları izliyorum. Özellikle Senna, Prost zamanlarını.
98,99,00,07,08 sezonları da aynı şekilde.

Ben de bir video paylaşayım :) zaten SPA 00'ı bilmeyen yoktur :)