Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfisti Turkey Forum Kataloğu/Yıllığı Düşüncesi...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

EskiTüfek

Kadircim, bak yazdığım satırları tekrar oku. O satırlarda kesinlikle yapamazsınız iması yok, olamaz zaten. Sadece ama sadece iyi bir şey istiyorsanız karşınıza çıkacak olan rakamlar bunlardır diyorum. Yok o maliyeti kaldıramazsanız en ucuz alternatif olarak copy centerlar var diyorum ki yukarıda da bahsedilmiş, basit bir fotokopiciye gidin demiyorum.

Büyük merkezlerde kendi grafikerleri olan, istediğin kağıda baskı yapabilen copy centerlar mevcut. Buralar; sizin tek kalemde matbaaya vereceğiniz kalıp parasına işi yapabilirler. Çok uluslu şirketlerin en çok iş yaptırdığı yerlerdir buralar. Devir dijital yaşam devri, artık kimse gereksiz para harcamak istemiyor.

vs... vs...

ismet

Alıntı YapAşkolsun!... Sİzler benim takım arkaşlarımsınız bir kere yaaa :'(

Ben sitenin byüklüğü yanında tanıdığım insan sayısını istatiski bir şekilde ifade etmeye çalıştım sadece :))

biz anladık anlayacağımızı kadir  :( site büyük ama biz "birkaç arkadaş", bahsedilmeye değmeyecek kadar küçüksünüz imasını da gözümüzden kaçırmadık haberin olsun  :-X
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
Kadircim, bak yazdığım satırları tekrar oku. O satırlarda kesinlikle yapamazsınız iması yok, olamaz zaten. Sadece ama sadece iyi bir şey istiyorsanız karşınıza çıkacak olan rakamlar bunlardır diyorum. Yok o maliyeti kaldıramazsanız en ucuz alternatif olarak copy centerlar var diyorum ki yukarıda da bahsedilmiş, basit bir fotokopiciye gidin demiyorum.

Büyük merkezlerde kendi grafikerleri olan, istediğin kağıda baskı yapabilen copy centerlar mevcut. Buralar; sizin tek kalemde matbaaya vereceğiniz kalıp parasına işi yapabilirler. Çok uluslu şirketlerin en çok iş yaptırdığı yerlerdir buralar. Devir dijital yaşam devri, artık kimse gereksiz para harcamak istemiyor.

vs... vs...

Abim, belirttiğim gibi en ufak bir saygısızlık yapmak, aklımın ucundan bile geçmez. Haklısınız, belirttiğim gibi yüzde yüz de haklı olabilirsiniz. Satırlarınızın hiçbirinde "YIKICI" bir eleştiri de yok zaten. Bunu da belirttim. Lakin anlatmaya çalıştığım

"Sadece ama sadece iyi bir şey istiyorsanız karşınıza çıkacak olan rakamlar"
"Sadece ama sadece iyi bir şey istiyor-SAK, karşı-MIZA çıkacak olan rakamlar" olamaz mıydı? Ben sizin de desteğinizi görmek isterim. Eminim ki tecrübeleriniz, bu kalatogun hazırlanmasını isteyen tüm üyelerimizi de mutlu edecektir. Yok eğer siz bu katalogda yer almasam da olur, yada katalogda yer alayım ama, çok da yorulmayayım diyorsanız da belki paylaştığınız bu bilgileri PM yolu ile gönderebilirsiniz. Belirtmek istediğim bu tarz eleştiriler, totalde yapıcı olmak yerine farklı algılanabiliyor sıklıkla. Netice "ben demiştim" le sonuçlanıyor. Bütüne baktığımızda kazanan değil kaybeden olunuyor doğal olarak. Eğer bir kazanım elde etmeye çabalıyorsak, ki inanıyorum ki sizin de yegane amacınız bu, özellikle son yazdıklarınızdan bunu anlıyorum, gösterebileceğimiz desteği gösterelim.

Şunu da unutmamak gerek ki, ben neticede Makina Mühendisiyim, copy centerlar la işim anca pafta çıktıları zamanında oluyor. Evet belirttiğiniz gibi devir teknoloji devri, çok düşük maliyetlere çok kaliteli işler yapılabiliyor artık. Ama ben bunun detayını bilemem, bilene de saygısızlık edemem. Ama bunu doğru bir şekilde, örnekleri ile ortaya koymak da bilenin görevidir. Eğer böyle yapılmayacaksa "anca laf" olarak yorumlanır eleştiriler. Mesela bir fotoğraf katalogu sitesi paylaştı bir arkadaş, çözüm olabilir belki, belki copy center' in işi, fotoğrafçının yapacağı işten çok daha kaliteli olacaktır. Ama dediğim gibi bunu işi yapmaya aday olan arkadaşa göstermek gerek. Kanımca tecrübe ile, örnekler ile ve en önemlisi polemiğe girmeden açıklamak gerek. :)

Selamlar;
Kadir... 
:alfisti:

blackgear

:D birkaç iyi adam  :)

:arkadasim:

Veloce

144 sayfalık premium sınıf bir derginin sadece baskı maliyeti 4500 adet için 18,500 TL.
Bunun bir alt kalitesinde de durum pek değişmiyor. 96 sayfa için 9500 TL.

Bunlarda grafik çalışma yok. Bunun içinde 3-5 bin eklerseniz ortalama rakamlara ulaşırsınız.

Grafik çalışmayı kendimiz yapacağız, makul fiyatlara ulaşılabilir... Matbaalar arasında rekabet çok fazla. Aynı ürüne aynı kalite ve malzeme ile 10 katı fiyat veren firmalar var...

100 adetlik bir baskı için matbaalarla uğraşmana gerek yok. Söylediğiniz anlamda iş yapan copy centerlar var.
Seçeceğiniz iyi bir kağıt üzerine yaptıkları baskıdan taş çatlasın 200-300 liraya hallederler.

Diğer taraftan aynı ürün, aynı kalite, aynı malzeme arasında hiçbir zaman bırakın 10 katı 2 kat bile fark olsa, o matbaa batar. Kısa ve net. :)

Her söylediğimiz kelime spesifik olarak irdeleniyorsa ya da birşey anlatmaya çalışıp çalışılmadığına bakılmıyorsa bilemiyorum fakat, 10 da birine yapan sadece az kazanıyor 10 katına yapan zengin oluyor. Örneklendirme isterseniz seve seve verilebilir. Yapıcı olalım yaklaşımlarımızda..

Yapmaya çalıştığınız işe sekte vurmaya çalışmıyorum ve hatta eleştiri bile getirmiyorum, önce bunu algılamak gerekir. Diğer taraftan bu sektördeki 35 senelik tecrübemden fiyat örnekleri veriyorum, böyle saçma fiyat farkları olamayacağını söylüyorum, bunlara inanırsınız inanmazsınız beni bağlamaz, dediğim gibi ben sadece tecrübemi paylaşıyorum.

Yıl 2010. Bir alkollü içki için 6000 adetlik özel seri tasarımını tamamen kendi yaptığım ön arka etiket için aldığım fiyatlar... Ömür Matbaa: 9500 TL (Haramidere), Şansal Matbaa: 1950 TL (Avcılar) 45 gün vade ile... Malzeme aynı kalite aynı... Sadece birinin tesisleri fabrikadan büyük, diğeri daha mütevazi şekilde aile işletmesi büyükçe bir atölye tarzında... Çok afedersiniz, aradaki fark saçma bir 10 katı değilmiş, "4.871" kat fark varmış arada özür dilerim...

Bu bahsettiğim "4.871" oranındaki fark saçma değil size göre belki ama 10 katı oranı saçma. Biri çok zengin, diğeri olması gerektiği kadar kazanıyor. 35 sene 40 sene farketmez, hayat tecrübelerle dolu, son güne kadar... Lütfen beni etrafınızda boş konuşanlarla karıştırmayın desteksiz atmam asla...

Veloce

Hüseyin Abi grafiker olmanın yanında aynı zamanda uzun yıllar bir matbaada çalışmış olduğundan az çok maliyetler hakkında bilgi sahibi zaten.  :)
Bunun yanında Copy Center'da yapılabilir ile kast ettiği alelade bir kağıda baskı yapmak değil. Copy Center'lar sadece alelada veya basit kağıda döküm almanın haricinde oldukça kaliteli baskılar da yapabilmekteler. Yani bu bahsedilen yerleri basit bir fotokopici olarak algılamamak gerekir diye düşünüyorum.
Bir matbaadan fiyat alınabileceği gibi gelişmiş bir Copy Center'dan da fiyat alınabilir. Burada amaç ortaya çıkartılması düşünülen yıllığın belli bir kalitede olmasını ve uzun yıllar kalıcı olmasını sağlamak. Maksat güzel bir şeyin ortaya çıkmasını sağlamak. Her zaman söylediğim ve yazdığım gibi, sanal ortamlarda zaman zaman usluplar sert olarak algılanıyor olsa da karşılıklı olarak konuşulduğunda hiç der sert olmayabiliyor...  :arkadasim:

Tamam işte Serkan ne kadar güzel. O zaman beyefendi bu yorumlar yerine, ayrıca arada garafik maliyeti size 3500-5000 TL'ye malolur diyeceğine, grafiğini ben hazırlarım falan deyipte bizi en azından bu külfetten kurtarmayı falan teklif etse olmazmıydı? Bir üst yorumda bir örnek verdim ayrıca. Gerçek ve dikkate alınmalıdır. Copy Center durumuna indirgemek bence farklı bir ima oldu burada. Kenarları telli plastik kapaklı birer foto albüm istenir mi diye bir anket yapalım hemen dilerseniz...

Veloce

Birde bu iş son noktaya gelecek potansiyele ulaştığında, herkes fiyat alsın, öyle konuşalım.

EskiTüfek

Boşa anlatıyorum, boşa konuşuyorum. Zaten 35 senelik iş hayatımda boşunaymış...
Dört nokta bilmem kaç katı fiyat farkını bile bilmiyor anlamıyorum.

Çok haklısınız diyor ve özür dileyerek çekiliyorum...

agucba

Kimsenin kimseye boş konuşuyorsun dediği yok ki.  :)
Kimseyi savunmak veya desteklemek niyetinde de değilim.
Hüseyin Abi eğer tasarım konusunda yardımcı olabilseydi zaten yardım ederdi. Sanıyorum öyle bir zamanı olmadığı için tasarım ve baskı konusunda yardım teklif etmemiştir.

Neyse... Sonuç olarak fikir güzel ve amaç güzel bir şeyin ortaya çıkmasını sağlamak. Yardm etmek isterdim ama bu tip konularda bilgi sahibi olmadığım için yardımım dokunamayacağından başlığı ancak okumak ve yazmakla takip edebiliyorum...  :)

///////////////

Veloce

Son olarak şunu ekleyeyim, konunun başından beri matbaa lafı dönüyor. Matbaadan kasıt matbaa firmasının baskı yöntemi değil. Matbaalar kalıp yaptırıp, renk bazında fiyatlandırma yaptıkları için alternatiflere göre nispeten pahalı olmak zorundadır. Ben bahsettiğim etiket örneğinde, parlak kağıt üzerine, 3 - 5 renk olan bir baskıyı kalıp yaptırtarak hazırlatmıştım. Parlak kağıdın sadece bir kaç küçük noktadan sızan parlaklığından faydalanabilmek içindi bu... Matbaaya teklif için danıştığımızda illa kalıp yap demeyeceğiz. Kalıbın gereksiz olduğu bu tip bir işte zaten aşikar. Matbaa profesyonelliği bize bu işte, sayfa birleştirmede ya da ciltlemede ayrıca kapak konusunda lazım. Konunun başlarında baskı yöntemlerinden bahsedilmedi. Amaç sadece kaliteli bir iş yapılması.

Konuyu tartışma ortamından uzaklaştımak amacıyla, özellikle hüseyin beyden, fiyat araştırması yapması konusunda bir isteğim olacak. Kişi başı tek sayfadan 100 kişi 50 yaprak eder. Buna bir iki sayfa bir önsöz bölümü vs. eklense 52 53 yaprak. Belirli bir ağırlıkta kuşe kağıt olmalı 200gr gibi. Bu kriterler üzerinden alabilen diğer arkadaşlar da şimdiden fiyat alsınlar lütfen...

Veloce

Boşa anlatıyorum, boşa konuşuyorum. Zaten 35 senelik iş hayatımda boşunaymış...
Dört nokta bilmem kaç katı fiyat farkını bile bilmiyor anlamıyorum.

Çok haklısınız diyor ve özür dileyerek çekiliyorum...

Beyefendi gerçek yaşadığım bir konu bahsettiğim. Sizin tecrübeleriniz gibi bu da bir tecrübe. Herkes birbirine saygı duymalı. Sizden birşey rica ettim. Lütfen yardımcı olun ve yanlış anlamış olduğumuz niyetinizi bize gösterin lütfen...

Veloce

Kimsenin kimseye boş konuşuyorsun dediği yok ki.  :)
Kimseyi savunmak veya desteklemek niyetinde de değilim.
Hüseyin Abi eğer tasarım konusunda yardımcı olabilseydi zaten yardım ederdi. Sanıyorum öyle bir zamanı olmadığı için tasarım ve baskı konusunda yardım teklif etmemiştir.

Neyse... Sonuç olarak fikir güzel ve amaç güzel bir şeyin ortaya çıkmasını sağlamak. Yardm etmek isterdim ama bu tip konularda bilgi sahibi olmadığım için yardımım dokunamayacağından başlığı ancak okumak ve yazmakla takip edebiliyorum...  :)

E yardım etmez tabi Serkan. Şimdi biz dost yakın olduğumuz ustalarımızdan birine gidip, ya ustacım be bize bir yardımcı ol şu arabanın motorunu komple bir sökte ben birşeyler yapacağım desen bedavaya sökmez değil mi? Zamanı olmaz bu iş için yani... Haklı da, sonuçta profesyonel yani bu işten para kazanan kişi.

EskiTüfek

Volkan bey sorun para olsaydı problem olmazdı, benim bu site için nelerden feragat ettiğimi bilirler.

Bakın hala söylediklerimi anlayamadınız.

Siz kaliteli bir işten bahsettiniz; Ben bunun karşılığında şu an her ay 4 tanesini birden çıkardığım 4 farklı dergiden fiyat örneği verdim.

Son sizler bunlar pahalı bunun 10 kat ucuza yapan yerleride var dediniz; Ben bunun karşılığında o zaman matbaayla uğraşmayın copy centerlarda da bu işleri çözüyorlar dedim.

Siz bu kataloğun fotokopide çoğaltılacak kadar dandik olmasını istemiyorum dediniz; Bende artık bu merkezlerin matbaa baskılarından farkı olmadığını, grafiker çalıştırdıklarını vs... anlattım.

Şimdi gene bu kataloğun telli vs... olacağından bahsediyorsunuz; Ve bende diyorumki şurada bana cevap yazarak zaman harcayacağınıza gugıla dijital baskı gibi bir kelimeyle arama yaptırsaydınız karşınıza çıkacak sayfalardan neler demek istediğimi anlayacaktınız.

Mesela ben girdim ve arattım karşıma söyle bir yer çıktı. You are not allowed to view links. Register or Login Adamlar basit bir kartvizitten çok çok sayfalı kataloglara kadar her şeyi dijital ortamda hallediyorlar. Referans sayfasını incelemeniz yeterli. Ya da You are not allowed to view links. Register or Login ya da You are not allowed to view links. Register or Login ya da You are not allowed to view links. Register or Login veya You are not allowed to view links. Register or Login

Ne kadar çok seçenek var değil mi?

Daha ne yapabilirim bilmiyorum...

Veloce

Volkan bey sorun para olsaydı problem olmazdı, benim bu site için nelerden feragat ettiğimi bilirler.

Bakın hala söylediklerimi anlayamadınız.

Siz kaliteli bir işten bahsettiniz; Ben bunun karşılığında şu an her ay 4 tanesini birden çıkardığım 4 farklı dergiden fiyat örneği verdim.

Son sizler bunlar pahalı bunun 10 kat ucuza yapan yerleride var dediniz; Ben bunun karşılığında o zaman matbaayla uğraşmayın copy centerlarda da bu işleri çözüyorlar dedim.

Siz bu kataloğun fotokopide çoğaltılacak kadar dandik olmasını istemiyorum dediniz; Bende artık bu merkezlerin matbaa baskılarından farkı olmadığını, grafiker çalıştırdıklarını vs... anlattım.

Şimdi gene bu kataloğun telli vs... olacağından bahsediyorsunuz; Ve bende diyorumki şurada bana cevap yazarak zaman harcayacağınıza gugıla dijital baskı gibi bir kelimeyle arama yaptırsaydınız karşınıza çıkacak sayfalardan neler demek istediğimi anlayacaktınız.

Mesela ben girdim ve arattım karşıma söyle bir yer çıktı. You are not allowed to view links. Register or Login Adamlar basit bir kartvizitten çok çok sayfalı kataloglara kadar her şeyi dijital ortamda hallediyorlar. Referans sayfasını incelemeniz yeterli. Ya da You are not allowed to view links. Register or Login ya da You are not allowed to view links. Register or Login ya da You are not allowed to view links. Register or Login veya You are not allowed to view links. Register or Login

Ne kadar çok seçenek var değil mi?

Daha ne yapabilirim bilmiyorum...

Teşekkür ederim işte baştan beklenen bu şekilde bir davranış. Blackgear arkadaşımızın da serzenişi, ilk tepkilerin bu yönde olmayışından dolayı idi sanıyorum. Araştırma elbetteki yapıyorum. Boşa kürek çekmekten hoşlanan biri değilim. Bir şeyi ya tam yapmaktan ya da hiç yapmamaktan yana olurum. Şu an pc başında değilim, verdiğiniz kaynakları da araştıracağım, teşekkür ederim samimiyetle...

h.t

01 - Veloce (Volkan Kuyumcu)
02 - AlperMusa (Alper Musa Akdeniz)
03 - Gouki (H. Özgün Polat)
04 - Alfista159 (Doğa Tosun)
05 - Ata (Ata Can Aytaç)
06 - FB10r (Onur Macit)
07 - Tfnsmsk (Tufan Şimşek)
08 - Mahoretti (Mahmut Süner)
09 - Blackgear (Kadir Araz)
10 - Blackeyekenan (Kenan Karagöz)
11 - Redmoon (Kutay)
12 - Fevkalbeser (Kemal Yılmaz)
13 - Kibitzer (Zafer A.)
14 - Alfist_3548 (Özfen Kölgeli)
15 - eminpar (Emin Parmaksızoğlu)
16 - GokhanALFA (Gökhan Kanat)
17 - smlcvsgl (İsmail Çavuşgil)
18 - sifyan (Mustafa Sifyan)
19 - erdem1904 (Erdem Yıldız)
20 - madmax (Cansın Turguner)
21 - Tunerviper (Anil Aykutlug)
22 - depeche101 (Okan)
23 - may-alfa (Mehmet Arif Yazar)
24 - Cem Meriç ( Cem Meriç )
25 - blackpearl (Gökhan Özkaner)
26 - h.t ( Hür Can Tümay )

İnşallah hayata geçirebiliriz çok güzel olacağa benziyor . :alfisti:

alfist_3548

volkan abı haklsın ınsanlarda bırlık beraberlık cıdden yok ve sızlerın guzel bır saheser ortaya koyacagınızı emınım guzel bır katalog olacak ve sonuna kadarda desteklerım keske herkes senın atacan gıbı benım gıbı bu konularda hassas olsa ama bızler turk halkı olarak sokulsek asla yamamız bulunmaz buda kacınılmaz bır gercek volkan abı saygılarımla
alfist_3548

35 KZS 18 (2001-2015)
35 NCC 97 (2015-      )

[url="http://i.hizliresim.com/GoPn4y.jpg"]http://i.hizliresim.com/GoPn4y.jpg[/url]

obasar

Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

alfist_3548

alfist_3548

35 KZS 18 (2001-2015)
35 NCC 97 (2015-      )

[url="http://i.hizliresim.com/GoPn4y.jpg"]http://i.hizliresim.com/GoPn4y.jpg[/url]

Veloce

abı son durum nedır

Yeterli sayıya ulaşmayı bekleyeceğiz, şimdilik durum bu :)

blackgear

Grafiker bir arkadaşım uygun ücretler karşılığında bize bu konuda destek olabileceğini belirtti.

Arkadaşın örnek uygulamaları için;

Katalog işleri falan da yapıyor tabiki. İş tasarım ve baskı aşamasına geldiğinde bi değerlendirir, teklif alabiliriz. :alfisti:

alfist_3548

abı son durum nedır

Yeterli sayıya ulaşmayı bekleyeceğiz, şimdilik durum bu :)

beklemedeyız merkez :D
alfist_3548

35 KZS 18 (2001-2015)
35 NCC 97 (2015-      )

chao

2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

FB10ur

Evet katalog olayında'ki son durum nedir ne değildir..

egeozal1

Katalog için bende varım hatta İstanbul'daki abilerimin araçlarının fotoğraflarını yüksek çözünürlükte çekip ,ufak tefek PhotoShop ile fotoğrafların kalitesini arttırabilirim. Katalog için çok daha kaliteli hale getirebilim. Kapak için küçük küçük Alfa Romeo fotoğrafları alt köşeye Alfisti Turkey yazilabilir. İçine ise her bir sayfaya 4 araç sığacak şekilde düzenlenebilir. Araçların altına ufak bir bilgi kutusu yerleştirilebilir. Kutunun içinde ise; Araç Sahibinin Nick'i mesela benim üzerimden değerlendirirsek  Şöyle olması tercihim; 

Nickname:egeozal1

Araç Modeli: 2005 Alfa 147  1.6 Distinctive (ekstra varsa mesela sunroof SR diye yanına belirtilebilir.)

Araç Km: 40.700 Km

Katalog Rengi: Rosso Alfa

-------------------------------
Başka bir örnek Selespeed için verecek olursak;

Nickname:----------

Araç Modeli: 2004 Alfa 156 2.0 Selespeed SR

Araç Km: 87500 Km

Katalog Rengi: Nero Jarama

-------------------------------------- En sevdiğim 2 araçtan biri olan Volkan abinin  Spider ı mesela :yukari-ok:

Nickname: Veloce

Araç Modeli:1999 Alfa Spider 2.0 TS ph2

Araç Km: 106000 Km

Katalog Rengi: Rosso Alfa

-------------------------------------- Diğer araçta Tuğrul abinin makinesi 2.5 V6  :yukari-ok: :yukari-ok:

Bunlar benim katalog  için örneklerim size de uygunsa bence en mantıklısı böyle bir sayfaya 4 araç sığdırmalı 25 sayfa olur yıllık her yıl 100 araç. 8) :alfisti: