Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara Alper Oto

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeitgeist

Belki hatırlarsınız, 1 ay kadar önce Ankara'da Alper Oto'da iki ön salıncak, bir z-rotu ve ön fren balatalarını değiştirmiş ve 650 tl ödemiştim.

Çukurlardaki lokurdama %100 geçmediği gibi, geçen hafta en ufak bir tümsekten dahi geçerken, önden bir şakırdama gelmeye başladı. Ayrıca daha önce söndürmek için 25 tl istedikleri (kendileri söndüremiyorlar, başka bir yere aracı götürüp getiriyorlar) airbag lambası da yine yanmaya başlamıştı. 1 ay geçmesine rağmen frene bastıkça ötme de sürüyordu.
Ankara'ya da gitmişken dün yine uğradım ve şikayetlerimi ilettim, başka işlerim olduğu için de başında duramadım ve bıraktım arabamı.
3-4 saat sonra aradılar ve teslim aldım,

- önden gelen şıkır şıkır sesin, amortisör üstünde yer alan bir pulun çıkmasından kaynaklandığını ve o pulu kaynattırdıklarını, bir problem kalmadığını söylediler
- balata ve diskleri temizlediklerini, fren esnasında artık ses çıkmayacağını söylediler
- airbag ikaz ışığının yanmasının ise beyinle alakalı olduğunu, bilmem ne beyninin değişmesi gerektiğini, şu an ellerinde omadığını, 70 tl fiyatının olduğunu ve çok kafaya takmamamı söylediler

amortisör üstündeki pulu başka bir yere kaynattırdıklarını ve 60 tl tuttuğunu söylediler, 50 tl ödedim ve yola çıktım.

15 dk. içinde önde acaip sesler gelmeye başladı, çok daha kaba, ürkütücü sesler, sanki bir şeyler birbirine sürtüyormuş gibi, çukura girince veya direksiyonu çevirince çıkan bir gacırtı gucurtu.

Kan tepeme sıçradı, hemen telefona sarıldım ve aradım Alper Oto'yu,
durumu anlattım, tuhaf sesler geldiğini söyledim,
ve bu seslerin aracı kendilerine teslim etmeden önce olmadığını söyledim, bir aracı müşteriye teslim etmeden önce hiç kontrol etmiyor musunuz, bu şekilde nasıl verirsiniz arabayı vs.
hiç oralı olmayan muhatap, üstüne bir de bana bağırmaya başladı, 700 tl paramı alıp arabayı daha da kötü bir hale getirmesi karşılığında fırça bile yemeye dayanamayıp, "eeeh senle mi uğraşcam lan!" deyip suratıma telefonu kapattı! yazarken bile sinirleniyorum, neyse,

ertesi gün, Ankara'daki 3-4 servisten başka bir tanesine arabamı götürdüm, sonuç içler acısı:

- Alper Oto'nun 1 ay önce taktığı alt salıncak, bağlantı yerinden kırılmış,
- hiç bir sorunu olmayan amortisörüm (muhtemelen bahsettiklerim kaynatma işlemi sırasında) yamulumuş

sağ alt salıncak ve amortisör değişti, 400 tl lira daha ödedim, şu an her şey normal bakalım.

Kimseyi böyle doğrudan suçlamak istemiyorum ama başıma gelenler bunlar, çok uzun yazdım kusura bakmayın ama içime bir yere dökmem gerekiyordu...

ejelibonum

şerefsizler ya başka açıklaması yok...

Cem

You are not allowed to view links. Register or Login adresine şikayet etmekle başlayın bence. Kendilerini kaybettiler iyice.

ATA

Bu terbiyesizliği yapmaya hakları yok. Güvenmediğiniz bir yere aracınızı bırakmayın, yada mümkün olduğu müddetçe iş yapılırken başlarında durun. Alper Oto ne iş yapar bilmiyorum ama bir el cihazları bile yoksa, bence bir daha da gitmeyin böyle bir sevise. Hem iş yapıp hemde cihaza bağmala ücreti alan işletme sahibi benim gözümde esnaf değildir...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfa147black

tecrübeleriniz için teşekkürler. herkes uzak durur artık.. türkiyenin her yerinde böyle odunluk adamlar var malesef..

147BLACK

Alper Oto'da alt takımları ben de değiştirttim.
Seslerin büyük bir kısmı geçse de bir kısmı halen duruyor.
Sanırım değişmesi gereken bir takım parçadan sadece 1-2'si değişti ve ses yapan başka parçalar duruyor. (listesi arabada...getirir buraya yazarım)
Diğer fiyat aldığım yerlere göre daha uygun bir fiyata değiştirme yaptıkları için ve değiştirme yaptıktan sonra 3-4 gün ses gelmediği için o zaman zarfında buraya tavsiye babında yazmıştım kendilerini.

Yanlış bir yönlendirmeye sebebiyet veriysem özür dilerim.

Alt takımları göstermek için, amcamın ortağına devrettiği rot balans dükkanına götürmüştüm arabayı. Onlar baktıktan sonra ön takımlara, beni oraya yönlendirdiler. Senelerce amcamla beraber çalışmış kişilerin referansıyla gittik kendilerine. Fiyatta uygundu ama hata mı ettik acaba.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Jakomo

İşte bu gibi insan kılığına girmiş ''YARATIKLAR'' yüzünden zaten hem Alfanın hem diğer özel servislerin adı kötüye çıkmakta ve asla da adam olmaz.... Lanet olsun
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

omeroguz

Şu memlekette düzgün servisler olsa, Alfalar tadından yenmez

alfistahakan

Herşey bir yana müşteriye böyle davranılamaz.O zaman bizde müşteri olarak bu tip esnafa farklı şekilde davranmalıyız.Buradan bildirelimki kimse bu servise gitmesin mesela.
Hakan
Forever Alfa

Olgun

Zaten servis konusunda haklı bir üne sahip olan Ankara Alfa servislerine birisi daha eklendi demek...

Neticede aracınızdaki sorunu gidermişsiniz ya, iyi yönden bakalım.

Çok geçmiş olsun.

zeitgeist

Evet maalesef Ankara'da servis konusu biraz sıkıntılı, henüz %100 memnun kaldığım olmadı.

Tamamen güvenebileceğim bir yer bulabilmiş değilim.

bugra

değil %100 %1 dahi memnun kaldığım servis olmadığından,kısa bir sure bende Ankara'da Alfa mın bakımlarını yaptırttım ancak,yapılacakları Istanbul ziyaretlerimde gidermeye calıştım.

Yanlış anlaşılmasın lütfen hepsi kötüdür,işe yaramaz demiyorum içlerinden birisi ile cokta samimi dostluk ilişkim vardır halen,ancak anladımki Ankara tarifesi pek bana göre değil.maalesef tek sıkıntı yaşayan siz değilsiniz..

bugra

cihaz bağlanma ücreti alan özel servis kaldımı acaba

Gouki

Geçmiş olsun. Kasap bunların hepsi koskoca Ankara'da bir tane usta yok

onur06

Oncelikle gecmis ollsun. Alper oto servisinde ayni sekilde bende bin pisman olmustum oncedende bu sikayetlarimi sitede belirtmistim keske inceleseydiniz gitmeden daha tekrar gecmis olsun

emrazazil

arkadaşalr üstün otonu nservis kalitesi nasıldır bilen varmı...

147BLACK

quote:

arkadaşalr üstün otonu nservis kalitesi nasıldır bilen varmı...

Üstün Oto nispeten kaliteli servis verse de malzeme fiyatı ve işçilik olarak daha pahalı. Ve Alfacı'lar arasında çok konuşulan en kötü handikapları bozulan bir parça yapılabilecek bile olsa değiştirme yoluna gidip sorunu çözmeleri.
Alfin Otomotiv'i tavsiye ederim diyeceğim.
Fakat tavsiye etmesem artık kimselere bir şey iyi olacak.
Keza herkes bir yerlerden memnunsuz. Bir de , bir kişinin memnun kaldığından diğeri kalmayabiliyor. O yüzden servis seçimi ve tavsiyesi çok zor Ankara için.

147BLACK

quote:

Oncelikle gecmis ollsun. Alper oto servisinde ayni sekilde bende bin pisman olmustum oncedende bu sikayetlarimi sitede belirtmistim keske inceleseydiniz gitmeden daha tekrar gecmis olsun

Alper Oto'daki Yaşar usta bildiğim kadarıyla eski bir FIAT'çı.
1.8 motor gümrük girişli bir 156'ları You are not allowed to view links. Register or Login'da 2 senedir satılık.BRC tüplü.
Anladığım kadarıyla, el yordamı vasıtasıyla Alfa'yı anlamaya çalışıp zaman içinde FIAT yaparken arada Alfa'dan da nemalanalım düşüncesinde olarak Alfa'ya da el atmışlar.
İkinci sefer gittiğimde ve "sesler kesilmedi" dediğimde seslerin kaynağından alakasız bir kaç bir şey yaptılar. Bir de sprey sıkıp gönderdiler.
Sanayideki eski tanıdıklarımızın kazığı oldu Alper Oto ile tanışmamız, şeklinde düşünüyorum.
Gerçi ben de anlamalıydım. Milletin dışarıda yaklaşık 1000 TL'ye yaptırdığı şeyleri benim 450 TL'ye yaptırıp sağlıklı bir şekilde oradan çıkamayacağımı.