Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara'da Özel Servis Tavsiyeleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ugursahin90

Bu arada sonraki ayda baskı balata değişimi debimetre, lambda sensörü temizliği, katalizör temizliği falan yapayım diyorum sizce bunlar aracın gidişini ve yakıtını etkilermi çünkü benim arabam şehir içinde 33 kuruş civarı yakıyor normal bir kullanım ile birde geçenlerde oksijen verilerini bilgisayar görmüyor demişlerdi sanırım sensör değişimine gidicez ama bunlar baya pahalıya patlayacak gibi bana tabi bide gacırdayan ön takım var listede, bitmiyor bu arabaların derdi  :'(

ugursahin90

You are not allowed to view links. Register or Login
Uğur triger setinin içinde gergi bilyeleri var zaten para eden onlar :) Sen ekstra olarak devirdaimi de değiştir. Masrafı 100-110 lira etkileyecektir.

yok zaten 100 - 110 liradan kaçmayacağım orası açılmışken değişsin herşey sonra işçiliğe bir sürü para veriyorum.

ismet

Ugur akotayi unut abi, garantisi olmayan aracin yetkili servise gitmesi cok mantiksiz :)

Ar serviste en son trigger degisimi 650 tl idi. Buna bilyalar dahil. Dd pompasi da degissin dersen 150 tl de o. Trigger de 500-600 arasi olsa gerek. Dedigim gibi ara fiyat al en uygununa git. Pisman olmazsin.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

ismet

Bu arada sonraki ayda baskı balata değişimi debimetre, lambda sensörü temizliği, katalizör temizliği falan yapayım diyorum sizce bunlar aracın gidişini ve yakıtını etkilermi çünkü benim arabam şehir içinde 33 kuruş civarı yakıyor normal bir kullanım ile birde geçenlerde oksijen verilerini bilgisayar görmüyor demişlerdi sanırım sensör değişimine gidicez ama bunlar baya pahalıya patlayacak gibi bana tabi bide gacırdayan ön takım var listede, bitmiyor bu arabaların derdi  :'(

Mutlaka duser ama 25 kuruslar olacagini da sanmiyorum :)

ugursahin90

Ugur akotayi unut abi, garantisi olmayan aracin yetkili servise gitmesi cok mantiksiz :)

Ar serviste en son trigger degisimi 650 tl idi. Buna bilyalar dahil. Dd pompasi da degissin dersen 150 tl de o. Trigger de 500-600 arasi olsa gerek. Dedigim gibi ara fiyat al en uygununa git. Pisman olmazsin.

Teşekkürler sanırım ar ye gidicem bu trigerde peki marka olarak neye dikkat etmeliyim çünkü bana 3 çeşidi var demişlerdi marka olarak sizler ne taktırdınız merakımdan ve anlamadığımdan soruyorum saçma bir soru ise kusura bakmayın  :D

ugursahin90

Mutlaka duser ama 25 kuruslar olacagini da sanmiyorum :)

Abi bu sitede ben 26 kuruş yakıyorum diyenler var o nasıl oluyor onları gördükçe arabada sorun olduğu hissine kapılıyorum çünkü

ismet

Abi yakitta zilyon tane parametre var. ben mesela tuple 25 kurustan gazla yakmadim hic ama sakin kullaniviyim ben ve cok fazla trafige girmem. Ama trafige cok girsem en az 30 kurus olurdu heralde :)

Trigger markasini tecrubeluler daha iyi bilir. Benimki dayco mu neydi

ugursahin90

Abi yakitta zilyon tane parametre var. ben mesela tuple 25 kurustan gazla yakmadim hic ama sakin kullaniviyim ben ve cok fazla trafige girmem. Ama trafige cok girsem en az 30 kurus olurdu heralde :)

Trigger markasini tecrubeluler daha iyi bilir. Benimki dayco mu neydi

Son zamanlarda bende çok sakin kullanmaya başladım arabada tek oluyorum genelde çok trafiğe girdiğimde yok ama sonuç en fazla 30 kuruşa düştüm şehir içi

ugursahin90

belkide tüp tam alışamadı daha taktıralı 4000 km falan oldu ama tamamını şehirler arası yaptım bu mesafenin

Alfadanadam

Triger ve V kayışının dayco olmasına ekstra dikkat edin. Menfaatinizedir. Devşr daimi mutşaka söyleyin değişsinler. Triger seti için ina ve skf tercih edebilirsiniz. Triger yapılırken varyatör elden geçsin, iki iki işçilik ödememiş olursunuz. Triger değişim sonrası külbütör kapağı contası kontrol edilsin gerekiyorsa değişsin ve dikkatli kapatılsın.
Kapak sökülürken bujiler ve kablolarda sorun varsa görülecektir muhtemelen.
Lambda ezbere değişmesin. Soket bağlantısı kontrol edilsin önce. Hatalı da olsa mutlaka sinyalini göraünler bilgisayara bağlanıldığı zaman.

Tapatalk

ugursahin90

Triger ve V kayışının dayco olmasına ekstra dikkat edin. Menfaatinizedir. Devşr daimi mutşaka söyleyin değişsinler. Triger seti için ina ve skf tercih edebilirsiniz. Triger yapılırken varyatör elden geçsin, iki iki işçilik ödememiş olursunuz. Triger değişim sonrası külbütör kapağı contası kontrol edilsin gerekiyorsa değişsin ve dikkatli kapatılsın.
Kapak sökülürken bujiler ve kablolarda sorun varsa görülecektir muhtemelen.
Lambda ezbere değişmesin. Soket bağlantısı kontrol edilsin önce. Hatalı da olsa mutlaka sinyalini göraünler bilgisayara bağlanıldığı zaman.

Tapatalk

Hocam bujiler ve ömrünü yitirmiş bir buji kablosu 3 hafta önce değişti yalnız "külbütör kapağı contası" nedir ne işe yarar nerede bulunur ilk defa duyuyorum kendisini.

Alfadanadam

Sizin özellikle göstermenize gerek yok zaten. Muhabbet esnasında inceden bahsederseniz yeterlidir :)

Tapatalk

mehmet5050

slm arkadaslar nevşehirdeb mehmet ben de 1999 model 156 2000 motor alfa var servise gidecem ankarada bi servis arayışindayım hangi servisi önerirsiniz yardımcı olurmusunuz tşk..

Sercan Keklik

slm arkadaslar nevşehirdeb mehmet ben de 1999 model 156 2000 motor alfa var servise gidecem ankarada bi servis arayışindayım hangi servisi önerirsiniz yardımcı olurmusunuz tşk..

Mehmet bey öncelikle hoşgeldiniz. Bu tür mesajlar arkadaşlarımızın fanatikliği, kazandıkları iyi veya tecrübeleri, kin leri sonucunda daha öncede hep polemiklerle bitmiştir. Bu yüzden bu tür sorular hep cevapsız kalıp ortalığı germemeye calısıyorlar sagolsunlar. Bende bu durumu sizdende talep edicem. Bu tür mesajlar Hem reklama giriyor hemde sonu polemikle mutlaka bitiyor.

Servisler bölümünde Yetkili ve Özel servislerin iletişim bilgileri mevcut. İsimlerini alıp forumda araştırma yaparsanız zaten bilgilere ulaşabilirsiniz. Sevgilerimle
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

erdem1904

Kaç gündür yazıp yazmama arasında gidip geldiğim bir konu var. Amaç reklam değil zaten 5 yıldır da gittiğim servislerin asla reklamını yapmadım. Bu konuda hassasım. Ama günü gelince acımasızca eleştirebildiğimiz gibi hak ettiklerinde övgülerimizi de paylaşmamız gerektiğine inanıyorum.

Cumartesi öğleden sonra Alfom Mustafa ve Osman ustaların yanındaydım. Servis bomboş. Ankara plakalı bir 147 selespeed geldi. Mardin'den tavsiye üzerine gelmişler. Araç sahibi 147 sinin SS yağı eksilttiğinden şikayetçiydi. Osman usta aracı lifte kaldırmadan önce araç sahibinden yağı nasıl hangi şartlarda ölçtüğü bilgilerini aldı. Lifte kaldırıp gerekli yerleri inceledi. Hiçbir kaçak yok. 147 sahibi arkadaşın uygulaması tamamen yanlış. Şoför kapısını açıp kaputu açtığı için pompa çalışıyor ve sisteme yağı çekiyor, araç sahibide bu eksiltmiş diyerek yağı tamamlıyor. Devamında park ettiği zamanda araç SS yağ kabındaki direnajdan fazla yağı atıyor. Sabah tekrar aynı kısır döngü devam ediyor. Nasıl yapması gerektiği ve sürekli yağ ekleyip durmaması konusunda uyardı. Orjinal olmayan yağ filtresini değiştirip cüzi bir para alarak yolladı.

Kendi kendine arıza yaratıp, Mardin'den gelip resmen servisin kucağına düşen müşteriyi hiç işi olmamasına ve araç sahibini hiç tanımamasına rağmen,  aracında bir sorun olmadığına ve masraf etmesinin gereksizliğine ikna edip gönderdiği için çok takdir ettim.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozoozo

Kaç gündür yazıp yazmama arasında gidip geldiğim bir konu var. Amaç reklam değil zaten 5 yıldır da gittiğim servislerin asla reklamını yapmadım. Bu konuda hassasım. Ama günü gelince acımasızca eleştirebildiğimiz gibi hak ettiklerinde övgülerimizi de paylaşmamız gerektiğine inanıyorum.

Cumartesi öğleden sonra Alfom Mustafa ve Osman ustaların yanındaydım. Servis bomboş. Ankara plakalı bir 147 selespeed geldi. Mardin'den tavsiye üzerine gelmişler. Araç sahibi 147 sinin SS yağı eksilttiğinden şikayetçiydi. Osman usta aracı lifte kaldırmadan önce araç sahibinden yağı nasıl hangi şartlarda ölçtüğü bilgilerini aldı. Lifte kaldırıp gerekli yerleri inceledi. Hiçbir kaçak yok. 147 sahibi arkadaşın uygulaması tamamen yanlış. Şoför kapısını açıp kaputu açtığı için pompa çalışıyor ve sisteme yağı çekiyor, araç sahibide bu eksiltmiş diyerek yağı tamamlıyor. Devamında park ettiği zamanda araç SS yağ kabındaki direnajdan fazla yağı atıyor. Sabah tekrar aynı kısır döngü devam ediyor. Nasıl yapması gerektiği ve sürekli yağ ekleyip durmaması konusunda uyardı. Orjinal olmayan yağ filtresini değiştirip cüzi bir para alarak yolladı.

Kendi kendine arıza yaratıp, Mardin'den gelip resmen servisin kucağına düşen müşteriyi hiç işi olmamasına ve araç sahibini hiç tanımamasına rağmen,  aracında bir sorun olmadığına ve masraf etmesinin gereksizliğine ikna edip gönderdiği için çok takdir ettim.

Abi ben Ankaralı değilim daha hiç bir servise gitmedim ama gideceğim elbet ondan dolayı içim rahat yazıyorum , kimse yanlış anlamasın.

Bu yukarıda saydığın durum zaten servislerin yapması gereken bir şey bana göre. Hatta bu sadece servis değil her esnafın yapması gereken bir şey. İş ahlakına,helale-harama inanan , adam olanın dürüst olanın yaptığı bir şey. Zaten diğer türlü olduğunda anormal bir durum meydana geliyor. Aslında servisin yaptığı ekstra bir şey yok gibi yapması gerekeni , olması gerekeni yapmış ;) Ancak bizim memleket öyle bir hal almışki böyle bir durumu sanki iyi bir şeymiş gibi yazıyoruz :D

yazımın seninle hiç alakası yok abi , bunuda bildireyim :) sadece görüşümü bildirdim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

erdem1904

Özdemir seninle tamamiyle aynı fikirdeyim.. Ama neler duyuyor ve öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki olması gereken durust esnaflığı över hale geliyoruz  ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Qadesh

osman usta iyidir bende ona gidiyorum. gereksiz masraf yapacak şeyi sen istesen de değiştirmiyor :)
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

eko tango

Alfami yeni aldim tümbakimlari yetkili serviste yapildi 2004 model ama bundan sonra yetkili servise goturemiydcem  ttasfiye edeceğinizservis isimlerini bekliyorum saygilar

av.can

tebriklere şaşkınlık...

Çok sert...

ben böyle düşünmüyorum Özgün... Sadece şaşırıyorum... mevzu çok derine gider asıl duşunduklerimi yazarsam... Yalnız yapması gerektiği telafi için bolca tebrik edilen üyenin ticari bir müessese olduğunu ve bunun diğer 3 müessese için haksız rekabet oluşturacağını düşünmek gerek ;)

valla ben de erdem in bakış açısına sahibim. aylarca müşteriyi uğraştırdıktan sonra buraya yazıldı diye sorun halledilmiş gibi gözüküyor.

bir de açıkçası servisin mesajında "normalde yapmazdık ama" falan diye müşteriye verilen hizmeti abartmak hoş değil. yani o zaman yapmasaydın. "Normalde uğraşmazdım ama işte yaptık değerimiz bilinmedi vs" gibi tuhaf bir anlam içeriyor. Sadece hatayı kabul edip sorunu çözmek daha yerinde olurdu sanki. Verilen zararı aylar sonra düzeltmek bence de tebrik i hak eden bir husus değil. Ancak maalesef o kadar kötü örnekler var ki bir servis yapması gerekeni gecikmeli de olsa yapınca tebrik etmek geliyor insanın içinden. Oysa yapması gereken zaten buydu. öyle değil mi. bana sorarsanız gecikmeden dolayı uğranılan zararı da karşılamalı.
06 AV 483 -- 145 BOXER

admin

Konu off-topic olmasın. Zaten amacından çok farklı kullanılan bir konu, yakında kaybolmasın.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

av.can

Evet haklısınız tekrar okudum da sabah sabah niye bu kadar gaza geldiysem. Biraz sert yazmışım.

Neyse tavsiye de bulunayım o zaman. 8) Alfin fiyat ve ilgi açısından son derece iyi bir servis. parçayı değiştirelim demek yerine önce tamir edelim diyen bir yer. Benim tavsiyem alfin olur
06 AV 483 -- 145 BOXER

myavuz

Servislerin isimleri aşağıda ve web siteleri var ,birini tercih edebilirsiniz,Neredeyse hepsi aynı bölgede .illaki hangisi olsun derseniz forumda yazılacaklara göre arada kalırsınız
Herkez' in ayrı yorumu olur,
Alfalıne
Alfin
Ar servis
Alfom
Gran Turismo Veloce

Gouki

Servislerin isimleri aşağıda ve web siteleri var ,birini tercih edebilirsiniz,Neredeyse hepsi aynı bölgede .illaki hangisi olsun derseniz forumda yazılacaklara göre arada kalırsınız
Herkez' in ayrı yorumu olur,
Alfalıne
Alfin
Ar servis
Alfom

Abi ellerine sağlık.

fmtan

O 06 plakalı 147 Mardinli Arkadaşa ben her gördüğümde inatla selam veriyorum ama inatla almamakta direniyor maalesef artık araca selam vermiş sayıyorum kendimi sürücüsüne degil. Keşke bir kere selamımı alıp bahsetseydi sorununu bana burdan ta Ankara'ya kadar gitmek zorunda kalmazdı. Yinede geçmiş olsun kendisine..