Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Gideceğiniz servisi iyi seçin, benim durumuma düşmeyin.  (Okunma sayısı 4503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sarpgrey

  • Membro
  • İleti: 679
    • Çevrimdışı
Merhaba arkadaşlar,daha önce forumun, teknik sorunlar ve çözümleri kısmında benim 147 nin yağ soğutucusunun arızalandığını ve onlarca telefon görüşmemi yapmama rağmen parçanın orijanilini bulamadığımı ve bu parçanın artık üretiminin yapılmadığını belirtmiştim, bu arada İzmir’den özel servis Alfa teknikten Özgür ustada soruşturdu oda bu parçanın yeni  ve orijanilini Türkiye’de bulamadığını söyledi (onada buradan tekrar teşekkür ederim).Sonunda Antalya Akdeniz sanayisinde bulunan Alfa Romeo özel servisi Turgay usta ile ( Turgay Ekemen, Ekemen Otomobil ) görüştüm, Alanya’dan kalkıp yanına gittim, her neyse yağ soğutucusunu orijinal olmak kaydıyla kargo dahil 630 tl ye getirtebileceğini, yalnız bir gün önceden haber verip parayı havale yapmam  gerektiğini söyledi. Tüm aramalarıma rağmen parçayı bulamamış olmam ve Turgay usta nın kendinden emin şekilde ‘’ sorun değil ben parçayı buldum ,sen sadece bir gün önceden haber ver ve parayı havale et ‘’demesi  kafamda soru işaretleri oluşturdu ama ,  demek ki bizim bulamadığımız parçayı bağlantıları sayesinde buldu diye düşündüm. Alanya tarafında çalıştığım için bir hafta sonra iş yerinden cumartesi günü izin alıp Cuma akşamından Antalya ya gittim, tabi gitmeden önce parça parasını 630 tl yi  Turgay ustanın hesabına havale yaptım.
Cumartesi sabahı 9.30 da dükkanın önündeydim, o da yeni gelmiş dükkan kapısını açıyordu bana getirttiği parçayı gösterdi, parça yeni parça ama kutusu yok( kutu yok, çünkü kutunun üzerinde Fiat doblo 1.9 jtd yağ ısı düzenleyici yazıyor ) ve benim arabanın orijinal parçası değil. Birde bana diyor ki parça sabaha yetişsin diye otobüs firmasıyla bir sürü görüşme yaptım. Her neyse ben parçaya baktım, daha önceden internette rastladığım Fiat doblo 1.9 jtd yağ soğutucusuna benziyor, bunu Turgay ustaya sorduğum zaman bana,- biz Fiat markasına bakmadığımız için bilmiyorum dedi, parçanın benim aracın orijinal parçası olmadığını da söylediğim zaman önce bana – bu dedi  2.0 ts mororun yağ soğutucusu daha sonra 2.0 jts nin yağ soğutucusu olduğunu söyledi, hem  geniş olduğu için daha iyi soğuturmuş !.Neyse yardımcısı başladı benim arabanın yağını vs. boşaltmaya, bu arada Turgay usta ile sohbete başladık, Almanya da uzun yıllar kaldığını, oradan geldikten sonra burada uyum sorunu yaşadığını çünkü Avrupa daki sistemin daha düzenli olduğunu ve insanların daha düzgün ve güvenilir olduğunu falan filan.
Bu arada benim aklım parçada kaldı, araştırmak istiyorum ama internetim yok, o sırada Antalya daki öğretmen arkadaşım arabası ile geldi sağ olsun onun telden benim arabaya takılan parçaya baktık Fiat doblonun 1.9 jtd modelindeki aynı parça. Biz en iyisi bir yedek parçacıya gidip soralım dedik, yedek parça dükkanı Turgay ustanın bir alt sokağında 50 mt uzaklıkta, dükkana girdik Doblonun yağ soğutucusu var mı dedik , var dedi, fiyatını sorduk, orijinal 1050 tl yan sanayi olan 135 tl dedi. Var mı dükkanda ,var dedi , parça geldi, 135 tl olan yan sanayi, inceledim benim arabaya takılan parça ile birebir aynı, peki dedim, bu parça Alfa Romeo lara oluyor mu,- evet dedi, arkada Alfa özel servisi var( Turgay ustanın servisi kast ediyor ) onlar zaman zaman bizden alıyor kullanıyor dedi.  meğer benim 630 tl verdiğim parça doblonun 135 tl lik yan sanayi parçasıymış, sinirim tepeme çıktı, parçayı aldım Turgay ustanın dükkana gittim, - bu parça benim arabaya takılan parça değil mi dedim, eline aldı baktı – benziyor falan filan, ben dedim ki aynı parça, bunun üzerine evet haklısın aynı parça, ben bu parçayı bana gönderen adamı bir arayım dedi ve telefonu aldı biriyle konuştu yada konuşmuş  gibi yaptı ,- yaa sen beni  neden müşterim ile karşı karşıya getiriyorsun,burada ben zor durumda kaldım falan filan.
Sonuçta ben işi fazla büyütmek istemedim saf ve inanmış ayağına yattım, tüm yapılan işlemleri hesapladık toplam, işçilik dahil 385 tl  tuttu, Turgay ustamız benim havale yaptığım 630 tl den düştü, ben sana pazartesi günü 245 tl geri iade edeceğini (parayı hesabıma yatırdı ) ve seni, bana bu parçayı gönderen adam ile telefonda görüştüreceğini (herhangi bir görüşme olmadı) söyledi. Ben kimle nasıl görüştüreceğini de çok iyi biliyorum.
Arkadaşlar kusura bakmayın uzun yazıp başınızı ağrıttım, bunu abartarak söylemiyorum ben bunun gibi rahat  bir adam daha görmedim, yok telefon etmiş otobüs firmasına sabaha parça yetişsin diye uğraşmış, yok bu parça 2.0 ts motorun parçası sonra 2.0 jts parçası, yok daha büyük olduğu için daha iyi soğutur vs. vs. düşünebiliyor musunuz 135 tl lik parçaya  630 tl ödeyecektim , bütün aldığım malzemeler( tiner, deterjan, işçilik, motor yağı vs. hepsi 620 tl tuttu. Aradaki farkı siz hesap edin artık.
Arkadaşlar bu forumu ben bir aile olarak görüyorum, bu nedenle bütün bu olup biteni tüm ayrıntıları ile anlatmaya çalıştım. Başka bir arkadaş aynı deneyimleri yaşamasın, sonuçta kimse parayı ağaçtan toplamıyor. Hepimiz araçlarımızı seviyoruz bu su götürmez bir gerçek ama demek ki bazı insanlar bunu bir kendilerine maddi çıkar olarak kullanmak istiyor
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

rain man

  • Membro
  • İleti: 1.366
    • Çevrimdışı
Yazık gerçekten.

Zaten sayıca az olan bir markanın kullanıcı kitlesine bu şekilde davranmak, parça ve servis anlamında gerek forum içinde gerek forum dışında kimse alınmasın, bence kendi kafasına sıkmak ile eşdeğerdir.

Bu zamana kadar bir çok şey okuduk işte bazı şeyler yapılmaya onarılmaya çalışılırken kimisinin zarar gördüğüne şahit olduk hepsine eyvallah ama işin içinde dolandırıcılık olunca bunun adı ticaret olmuyor.

Müşteriye yalan yanlış bilgi veren kimse zaten kâr ettiğini ticaret yaptığını düşünmesin. O şekilde bir kazanacağın sana çok fazlasını kaybettirir. Olay gerçekten bahsi geçen kişinin kasti tutumu ile oluşmuşsa bu bilgi dağılıp yayılmalı ki başkaları sıkıntı yaşamasın.

Size de geçmiş olsun...
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2016, 17:30:31 Gönderen: Gouki »
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Mehmetinki

  • Membro
  • İleti: 33
    • Çevrimdışı
Merhaba,

Turgay Ustayı tanırım. Ben de bir sorunun sıkıntım olduğu zaman ona gidiyorum direk.

Kendisini yurt dışında geliştirmiş, adını yeteri kadar duyurmuş, farklı şehirlerden bile ufak işler için yanına gidenler olduğunu da duydum. Bu şekilde ün yapmış birinin böyle alçakça işler ( gerçekten bilinçli yapılmış bir şey ise bunun adı dolandırıcılıktır.! ) yapabileceğine inanmak istemiyorum.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Doğa Tosun

  • Membro
  • İleti: 2.732
    • Çevrimdışı
Neler neler dönüyor bu işlerde, bu yüzden yetkili servise gidiyorum herşey sabit ve Orjinal hiç değilse. Şimdiye kadar güvenebildiğim tek özel servis oldu 147'yi herşeyini orada yaptırdım ve memnun kaldım. Başka nereye gittiysem yalan dolan.

Turgay down  :asagi-ok:
"AlfaRomeo 159 JTDM Dist.Plus Qtronic
"MercedesBenz C180 AMG Selection
"BMW 520i Executive Plus

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)
"BMW 320ied 40th year(sold)
"BMW X5 3.0i (sold)
"BMW 320ia (sold)
"MercedesBenz C180 AMG(sold)
"VW Passat B8 Highline(sold)
"Honda Civic SportPlus 182(sold)
"Nissan Navara 4x4 Platinum(sold)

fatihmehmet

  • Membro
  • İleti: 1.633
    • Çevrimdışı
Geçmiş olsun.

Turgay usta hakkında hep olumlu yorumlar okumuştum şimdiye kadar.


Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

surgeon

  • Membro
  • İleti: 215
    • Çevrimdışı
Doğrudur olabilir sanayide nelerle karşılaştım sonunda Konya'da istediğim ustayı bu gün buldum KONAFT gerçekten ilgililer sağolsunlar şehir dışına çıkmama gerek kalmadı bayağı uğratılar araba sıfıra döndü nerdeyse
palio 1.2 sl 2005 (2009-2010)
vectra cd oto. 1998 (2010-2011)
Megane ıı  privilege oto. 2008 (2011-2014)
corsa 1.4 gls 2000 (2012-2013)
Passat 1.4 tsı dsg 2010 (2014-2015)
Polo 1.4 tdı 2008 (2014-2014)
A3 1.6 oto. 2000 (2014-2014)
156 1.6 ts 2005 (2014-       )
Megane ıı privilege oto. 2008 (2015-2016)
C-ellysee 1.6 hdı 2014 (2016-2016)
Astra 1.6 cdtı oto. Sedan 2016 (2016-     )

misket

  • Membro
  • İleti: 561
    • Çevrimdışı
Geçmiş olsun, talihsiz bir durum olmuş. Ülkemizdeki otomotivin genel sorunu Alfa da daha da çok baş ağrıtabiliyor malesef.

Bende önceki sene rektefeye girdiğimde ne fiyatlardan ne fiyatlara parçalar bulmuştum (oparı 300TL çektiği saplamaları 130 TL) hani tabiri caiz ise eperin dibine vurmuştum. Ondan beridir pc den eksik etmiyorum.

Hani parçası sudan ucuz bir otomobil kullanmıyorsanız marka fark etmez temel düzeyde de olsa kendi kendinizin ustası olacak interneti de dibine kadar kullanacaksınız yoksa çok başınız ağrır.

cem_dogan

  • Membro
  • İleti: 318
    • Çevrimdışı
yan sanayi parça üç gün sonra bozukup motora zarar verdimi ne olacak.neyse geçmişolsun.ben yan sanayi hiç kullanmadım belkide uzun ömürlüdür
alfa sevgisi

valerosso

  • Ziyaretçi
Burda bahsedilen şahıstan bağımsız konuşuyorum, şuan piyasa esnaf adı altında faaliyet gösteren dolandırıcılardan geçilmiyor. Ama insanlardan hile ile aldıkları bu paraların hayrını göreceklerini sanmıyorum.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

156vs

  • Membro
  • İleti: 131
    • Çevrimdışı
parçacı söylemiş işte bizden alıyorlar diye ;) olay bu kadar basit... geçmiş olsun arkadaş, aklını alır bu ustalar insanın aklını , hiç birinde kalmayacak kimsenin ahı çoluğun dan çocuğun dan çıkacak.. tabi zamanı gelince  :clover:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ali kaynak

  • Membro
  • İleti: 573
    • Çevrimdışı
Geçmiş olsun
Lancia delta III

defrost

  • Membro
  • İleti: 276
    • Çevrimdışı
Öncelikle böyle bir uyarı yapmanız önemli teşekkür ederiz. Bende önceki ve şimdi kullandığım alfamı turgay ustaya götürüyorum. Son bakımları için güzel para harcadım (kafam rahat olsun diye) ve aklımı kurcalayan birkaç durum var açıkcası ama şuan net birşey konuşmam çünkü emin olmam lazım. Alanya'da ikamet ettiğim için her an Antalyaya gidemiyorum, fatura ve iş emrini almayı unutmuştum. Önce Turgay usta ile kafama takılan konuları görüşeçeğim belgeleri alacağım sonra detayları burada paylaşacağım. Baştada dediğim gibi bu önemli bir konu. Zaten kafamda soru işaretleri vardı buda tuzu biberi oldu.

Sercan Keklik

  • Membro
  • İleti: 9.833
    • Çevrimdışı
Okuyunca içimden kaç kere size HELAL OLSUN dediğimi inanın ben bile hatırlamıyorum :)

Gerçekten Helal olsun, Takipçi, araştırmacı bir kullanıcı olarak tebrik ettim. Neden biliyormusunuz? Haksız Kazanç a, dolandırılmaya, haksızlığa gelmediniz. Hep söylüyorum bazı ustalar 200 Liraya yapılacak işi 50 liraya yapıyor ama altında yatanları kimse bilmiyor.

Bir Parça Hiç bir yerde yok ise yoktur arkadaşlar. Kimsede Türkiye bayi kanalından getiremez. Genelde Büyük Toptancılar veya Büyük Perakendeciler Bütün Türkiyedeki Jeep - AR - Fiat Depolarını Görür. Karstan  - Edirneye.

Büyük bir parçacının getiremediği bir şeyi bir sanayi ustası getiremez. Zaten mantık dışı, burda şüpheniz iyiki devreye girmiş.

135 TL lik bir parçadan kazanılan bedel değil aslında benim için önemli olan, gerçekten bu tür işlerle müşterilerini ellerinden kaçıran esnaf arkadaşlar. 1 Kişiden 500 Lira kazanmayı göze alıp, 1 kişi yüzünden 10 kişiden olmayı nasıl göz ardı ediyorlar anlam veremiyorum.

Bir Çoğunuz biliyordur. Bende Yedek Parça işi yapıyorum ve daha önce forumda defalarca dile getirdiğim bir konu var;
Orjinal Parça 2 Şekilde tedarik edilir. Gri - Beyaz Kutulu veya Sarı Opar Kutuludur.

Bu işe girmeden önce ki gözlemlerimde bazı AR Yedek parçacıların abi Kutusundan BEHR çıkıyor orjinal mal diyip, Behr Kutusundaki Termostatları Orjinal Parasına satıp milletin Rıskını yemesi, Orjinal Olarak Satılan Mito Radyatörü 300 Lira iken, Yan sanayisini 600 Liraya satan Yedek Parçacıların Kullanıcıları üzmemeyi ögrenmesi zor olmadı. Çünkü Orjinal Parça fiyatları ve termin durumunu gösterirsen adam da diğer yandan Kullanıcıyı kazıklayamaz oldu.

Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hoş olmamış yine iyi sabretmişsiniz ben sizin kadar sabretmezdim.

Şunuda İletmeden edemiyorum; Arabanıza ÇAKMA - ÇUKMA parçalar takmayın arkadaşlar. Alfa Romeo kötü bir arabadır, ön takımını yaptırdım olmadı, onu yaptırdım olmadı demenizin tüm sebebi bu parçalardır. Alfa Romeo Sağlam bir arabadır. Nazik olduğu yerler tüm markalardaki gibi evet var zira ÇAKMA - ÇUKMA parçalar takılarak daha fazla nazikleştirip sonra AR markasından soğumanıza neden oluyor.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

ku2

  • Membro
  • İleti: 4.405
    • Çevrimdışı
 :alkis: :alkis: :alkis:
İyi dedin Sercan..!
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Adalı35

  • Membro
  • İleti: 912
    • Çevrimdışı
işletme itibarını 5 paralık etmiş.
güya avrupada yaşamış, disiplin ve eğitim almış. hayrını görsün artık bundan sonra yapacağı işlerin.
size de helal olsun yanına bırakmamışsınız. :alkis:
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

sarpgrey

  • Membro
  • İleti: 679
    • Çevrimdışı
Okuyunca içimden kaç kere size HELAL OLSUN dediğimi inanın ben bile hatırlamıyorum :)

Gerçekten Helal olsun, Takipçi, araştırmacı bir kullanıcı olarak tebrik ettim. Neden biliyormusunuz? Haksız Kazanç a, dolandırılmaya, haksızlığa gelmediniz. Hep söylüyorum bazı ustalar 200 Liraya yapılacak işi 50 liraya yapıyor ama altında yatanları kimse bilmiyor.

Bir Parça Hiç bir yerde yok ise yoktur arkadaşlar. Kimsede Türkiye bayi kanalından getiremez. Genelde Büyük Toptancılar veya Büyük Perakendeciler Bütün Türkiyedeki Jeep - AR - Fiat Depolarını Görür. Karstan  - Edirneye.

Büyük bir parçacının getiremediği bir şeyi bir sanayi ustası getiremez. Zaten mantık dışı, burda şüpheniz iyiki devreye girmiş.

135 TL lik bir parçadan kazanılan bedel değil aslında benim için önemli olan, gerçekten bu tür işlerle müşterilerini ellerinden kaçıran esnaf arkadaşlar. 1 Kişiden 500 Lira kazanmayı göze alıp, 1 kişi yüzünden 10 kişiden olmayı nasıl göz ardı ediyorlar anlam veremiyorum.

Bir Çoğunuz biliyordur. Bende Yedek Parça işi yapıyorum ve daha önce forumda defalarca dile getirdiğim bir konu var;
Orjinal Parça 2 Şekilde tedarik edilir. Gri - Beyaz Kutulu veya Sarı Opar Kutuludur.

Bu işe girmeden önce ki gözlemlerimde bazı AR Yedek parçacıların abi Kutusundan BEHR çıkıyor orjinal mal diyip, Behr Kutusundaki Termostatları Orjinal Parasına satıp milletin Rıskını yemesi, Orjinal Olarak Satılan Mito Radyatörü 300 Lira iken, Yan sanayisini 600 Liraya satan Yedek Parçacıların Kullanıcıları üzmemeyi ögrenmesi zor olmadı. Çünkü Orjinal Parça fiyatları ve termin durumunu gösterirsen adam da diğer yandan Kullanıcıyı kazıklayamaz oldu.

Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hoş olmamış yine iyi sabretmişsiniz ben sizin kadar sabretmezdim.

Şunuda İletmeden edemiyorum; Arabanıza ÇAKMA - ÇUKMA parçalar takmayın arkadaşlar. Alfa Romeo kötü bir arabadır, ön takımını yaptırdım olmadı, onu yaptırdım olmadı demenizin tüm sebebi bu parçalardır. Alfa Romeo Sağlam bir arabadır. Nazik olduğu yerler tüm markalardaki gibi evet var zira ÇAKMA - ÇUKMA parçalar takılarak daha fazla nazikleştirip sonra AR markasından soğumanıza neden oluyor.

Buradan size ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, gerçekten hoş olmayan can sıkıcı bir durum, sizinde söylediğiniz gibi, müşteri psikolojisi şöyle çalışıyor ( bende aynı şekilde düşündüm ). bize aracımızda ki arıza ile ilgili maliyetin ne kadar olacağı söyleniyor, parça şu kadar, işçilik şu kadar vs. en başta benim araç içinde işçilik ücreti söylenince bana gayet makul geldi çünkü yağ soğutucu arızası sonucunda, motor yağı aracın soğutma suyuna karıştığı için tüm soğutma kanallarına yağ bulaşıyor ve bu bulaşan yağın bir seferde sistemden temizlenmesi mümkün değil bu yüzden bir kaç kez sistemin temizlenmesi gerekiyor. her neyse demek ki az gibi gösterilen işçilik ücreti ile müşteri cezbediliyor diğer taraftan müşterinin parça ile ilgili bilgisi olmadığı için parça fiyatını araştırma gereği duymuyor. az gösterilen işçilik ücreti parça fiyatından telafi ediliyor.
Benim gerçekten anlamadığım konu ise şu arkadaşlar, ben Turgay usta nın yanına gittiğimde ilk söylediğim şu oldu, titiz olduğumu aynı zamanda alfisti foruma üye olduğumu, sitedeki arkadaşların önerisi üzerine buraya geldiğimi söyledim. buna rağmen bütün bu saçmalıkların yapılmasını anlamıyorum. demek ki artık insanlar gayet rahatlar, yada nasıl olsa kimse araştırmaz ve ortaya çıkmaz diye düşünüyorlar.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Koful

  • Membro
  • İleti: 542
    • Çevrimdışı
Konuyu okudum, bana da mantıksız gelen "ben alfisti foruma üyeyim" diyen birini kandırmaya çalışmak.
Ya adam dediğiniz gibi "rahat", ya da bence rahat değilse afedersiniz "salak".
Öte yandan Avrupa'da yaşamış bir insanın "TR standardlarının üzerinde bir vizyon" sahibi olması gerektiğini düşündüğüm için hikaye toplamda bir türlü aklıma yatmıyor.
Sanayi esnafını ben de biliyorum, çok muhattab oldum. Kankanız ya da kankanızın kankası değilse "hiç affetmez kazıklar" durumu genelde geçerlidir. Lakin şimdiye kadar hiçbir Alfa servisinde bunu görmedim, Antalya servisinin de farklı olduğunu düşünemiyorum. Çükü bu adamlar müşterilerinin "çok sınırlı" olduğunun farkında. Olmamaları için "salak" olmaları lazım.

Sonuç olarak bu örnekte ben hikayeyi sindiremedim, eksik aktarılan birşeyler olabilir(bilerek değil, unutulmuş ya da dikkatten kaçmış olabilir).

İnsanları direkt tek taraftan dinleyerek yargılamak yanlış sonuçlara yol açabilir. Lütfen dikkat edelim.


Not: Bahsi geçen ustayı hayatım boyunca hiç görmedim. Bu yorumu tamamen "daha önce muhattab olduğum özel servis ustalarını" referans alarak yazdım.

muğlalı

  • Membro
  • İleti: 865
    • Çevrimdışı
@Sercan Keklik   bunu yapan başka servislerinde olduğunu ben bu yazıdan çıkarıyorum, yanlış ucuz yağ mı dersin orjinal diyip yan sanayi mi? opelin kini takıp orj ar nin bu parça mı dersin var oğlu var allah korkusu yok bu insanlarda maalesef. ben zerre kadar helal etmiyorum bunu yapanlara >:( Turgay usta hakikaten ayıp etmiş forumda da herkesin bildiği bir usta üstelik.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Doğa Tosun

  • Membro
  • İleti: 2.732
    • Çevrimdışı
Okuyunca içimden kaç kere size HELAL OLSUN dediğimi inanın ben bile hatırlamıyorum :)

Gerçekten Helal olsun, Takipçi, araştırmacı bir kullanıcı olarak tebrik ettim. Neden biliyormusunuz? Haksız Kazanç a, dolandırılmaya, haksızlığa gelmediniz. Hep söylüyorum bazı ustalar 200 Liraya yapılacak işi 50 liraya yapıyor ama altında yatanları kimse bilmiyor.

Bir Parça Hiç bir yerde yok ise yoktur arkadaşlar. Kimsede Türkiye bayi kanalından getiremez. Genelde Büyük Toptancılar veya Büyük Perakendeciler Bütün Türkiyedeki Jeep - AR - Fiat Depolarını Görür. Karstan  - Edirneye.

Büyük bir parçacının getiremediği bir şeyi bir sanayi ustası getiremez. Zaten mantık dışı, burda şüpheniz iyiki devreye girmiş.

135 TL lik bir parçadan kazanılan bedel değil aslında benim için önemli olan, gerçekten bu tür işlerle müşterilerini ellerinden kaçıran esnaf arkadaşlar. 1 Kişiden 500 Lira kazanmayı göze alıp, 1 kişi yüzünden 10 kişiden olmayı nasıl göz ardı ediyorlar anlam veremiyorum.

Bir Çoğunuz biliyordur. Bende Yedek Parça işi yapıyorum ve daha önce forumda defalarca dile getirdiğim bir konu var;
Orjinal Parça 2 Şekilde tedarik edilir. Gri - Beyaz Kutulu veya Sarı Opar Kutuludur.

Bu işe girmeden önce ki gözlemlerimde bazı AR Yedek parçacıların abi Kutusundan BEHR çıkıyor orjinal mal diyip, Behr Kutusundaki Termostatları Orjinal Parasına satıp milletin Rıskını yemesi, Orjinal Olarak Satılan Mito Radyatörü 300 Lira iken, Yan sanayisini 600 Liraya satan Yedek Parçacıların Kullanıcıları üzmemeyi ögrenmesi zor olmadı. Çünkü Orjinal Parça fiyatları ve termin durumunu gösterirsen adam da diğer yandan Kullanıcıyı kazıklayamaz oldu.

Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hoş olmamış yine iyi sabretmişsiniz ben sizin kadar sabretmezdim.

Şunuda İletmeden edemiyorum; Arabanıza ÇAKMA - ÇUKMA parçalar takmayın arkadaşlar. Alfa Romeo kötü bir arabadır, ön takımını yaptırdım olmadı, onu yaptırdım olmadı demenizin tüm sebebi bu parçalardır. Alfa Romeo Sağlam bir arabadır. Nazik olduğu yerler tüm markalardaki gibi evet var zira ÇAKMA - ÇUKMA parçalar takılarak daha fazla nazikleştirip sonra AR markasından soğumanıza neden oluyor.

sonuna kadar katılıyorum abi.

orjinal parça kullanmayan en ufak detayda bile mümkün mertebe ucuza kaçan kullanıcı kitlesi zaten markanın Türkiye'de bu durumda olmasının sebebi, kesinlikle katılıyorum. 159 yetkili servisinin belirlediği periyotlarda servise gidiyor, orjinal parçalarla gereken yapılıyor. Çıktığında fatura özel servise ahmet ustaya mehmet ustaya göre kabarık oluyor ama mesela bir kere bozulan şeyi bir kere yaptırıyorsunuz ve uzun süre sorunsuz kullanıyorsunuz. Kullanımın ve bilinmeyen araç geçmişinin de etkisi vardır elbette ama takılan parçalar hayati etken mesela 159'da. Ben bazen karamsarlığa kapılıyorum forumda öyle postlar okuyorum ki 159 durmadan bozulan ve parçaları çok pahalı olan, idame ettirmesi aşırı zor bir araba gibi geliyor. Ama kendi aracıma bakıyorum; üzerinde çıkma-yan sanayi-1.kalite yan sanayi vb. tek vida bile yok. Herşeyi orjinal, ne gerekiyorsa siparişle geliyor. Ve 80 binden beri yazılımlı. 170 bindeyim, ne trim var, ne alt takım vırt zırt sesi var, ne şanzıman revize ettim ne turbo revize ettim ne enjektör. Yakıtı da özellikle bazı 159'lara göre bayağı düşük.
"AlfaRomeo 159 JTDM Dist.Plus Qtronic
"MercedesBenz C180 AMG Selection
"BMW 520i Executive Plus

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)
"BMW 320ied 40th year(sold)
"BMW X5 3.0i (sold)
"BMW 320ia (sold)
"MercedesBenz C180 AMG(sold)
"VW Passat B8 Highline(sold)
"Honda Civic SportPlus 182(sold)
"Nissan Navara 4x4 Platinum(sold)

sarpgrey

  • Membro
  • İleti: 679
    • Çevrimdışı
Konuyu okudum, bana da mantıksız gelen "ben alfisti foruma üyeyim" diyen birini kandırmaya çalışmak.
Ya adam dediğiniz gibi "rahat", ya da bence rahat değilse afedersiniz "salak".
Öte yandan Avrupa'da yaşamış bir insanın "TR standardlarının üzerinde bir vizyon" sahibi olması gerektiğini düşündüğüm için hikaye toplamda bir türlü aklıma yatmıyor.
Sanayi esnafını ben de biliyorum, çok muhattab oldum. Kankanız ya da kankanızın kankası değilse "hiç affetmez kazıklar" durumu genelde geçerlidir. Lakin şimdiye kadar hiçbir Alfa servisinde bunu görmedim, Antalya servisinin de farklı olduğunu düşünemiyorum. Çükü bu adamlar müşterilerinin "çok sınırlı" olduğunun farkında. Olmamaları için "salak" olmaları lazım.

Sonuç olarak bu örnekte ben hikayeyi sindiremedim, eksik aktarılan birşeyler olabilir(bilerek değil, unutulmuş ya da dikkatten kaçmış olabilir).

İnsanları direkt tek taraftan dinleyerek yargılamak yanlış sonuçlara yol açabilir. Lütfen dikkat edelim.


Not: Bahsi geçen ustayı hayatım boyunca hiç görmedim. Bu yorumu tamamen "daha önce muhattab olduğum özel servis ustalarını" referans alarak yazdım.
Benim başıma gelen olayı elimden geldiğince tüm ayrıntıları ile anlatmaya çalıştım hatta bilerek ayrıntılı yazdım ki sizlerde yaşanan bu olayı tarafsiz bir şekilde analiz edip yorumlayın diye,sizinde söylediğiniz gibi gibi bu hassas bir konu benim kimsenin ekmeği ile oynama yada haksız yere suçlamam söz konusu olamaz. ama maalasef durum ortada, düşündüğüm zaman karşı tarafın tek savunması şu şekilde olabilir, '' benim suçum yok, suç bana yan sanayi parçayı gönderen karşı tarafta. o zaman bende şunu sorarım,
1- neden bu parçayı kutusundan çıkarıp kutuyu atıyorsun
2- ben parçayı ilk görüp sorduğum zaman neden farklı diye, önce 2.0 ts daha sonra 2.0 jts diyorsun
3- bu kadar deneyimli ve almanya da çalışmış bir ustasın gelen parçanın neye ait olduğunu neden biimiyorsun
vs. vs
gerçekten art niyet olduğuna inanmasam böyle bir konu açmazdım, hatta çok da düşündüm
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Sercan Keklik

  • Membro
  • İleti: 9.833
    • Çevrimdışı
@Sercan Keklik   bunu yapan başka servislerinde olduğunu ben bu yazıdan çıkarıyorum, yanlış ucuz yağ mı dersin orjinal diyip yan sanayi mi? opelin kini takıp orj ar nin bu parça mı dersin var oğlu var allah korkusu yok bu insanlarda maalesef. ben zerre kadar helal etmiyorum bunu yapanlara >:( Turgay usta hakikaten ayıp etmiş forumda da herkesin bildiği bir usta üstelik.

Yokmu üstad? Bilmiyor mu kullanıcılar sanki :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

ozoozo

  • Ziyaretçi
Bilinen bir şey varsa hazır konusu açılmışken , kimin başına ne geldiyse yazsın bizde öğrenelim. Yoksa arka planda dedikodu dan başka bir anlamı yok. Eğer söylemek istemiyorsanız buraya yazıpta sadece kafa karıştırmaya hiç gerek yok.

Açılan başlık çok faydalı yarın bir gün yolumuz düşer bir şey olur , el mahkum uğrarız dikkat edeceğimiz şeyler. Geçmiş olsun.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Koful

  • Membro
  • İleti: 542
    • Çevrimdışı
@sarpgrey hocam açıklamam sizin tavrınıza veya açtığınız konuya yönelik değildi kesinlikle. Ben de eminim ki kendinizden emin olmadan böyle bir başlık açmazdınız.

Benim dikkat çekmek istediğim husus, sayıca sınırlı ve burada ismi geçen kişiler hakkında topluca peşin hüküm vermeden önce her iki tarafın da dinlenmesi gerektiği.

Yoksa alelade bir servise gitmiş ve ağzınız yanmış olsa, zaten buradaki arkadaşlar da konunun üzerine bu kadar varmazdı.

admin

  • Amministratore
  • İleti: 5.824
    • Çevrimdışı
Bilinen bir şey varsa hazır konusu açılmışken , kimin başına ne geldiyse yazsın bizde öğrenelim. Yoksa arka planda dedikodu dan başka bir anlamı yok. Eğer söylemek istemiyorsanız buraya yazıpta sadece kafa karıştırmaya hiç gerek yok.

Açılan başlık çok faydalı yarın bir gün yolumuz düşer bir şey olur , el mahkum uğrarız dikkat edeceğimiz şeyler. Geçmiş olsun.

Özel servis beğeni ve eleştirileri diye başlık var zaten. Oradan devam edilebilir. Hatta bu başlığı orası ile birleştirerek, isteyen daha önceki olumlu ve olumsuz düşünceleri aynı başlık altında okumuş olur.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

milano 75

  • Membro
  • İleti: 3.749
    • Çevrimdışı
malesef sanayi ortamlarında işler biraz böyle yürüyor,bahsi geçen usta eşşeğin kulağına su kaçırmış o ayrı.normalde ne olur,parça 130 dur,telefonla fiyat alınır,sana 150 denilir v.s v.s .Bunu herkes yapar mı,yapmayabilir,biraz karakter ve tamah ile ilgili.kullanıcıya düşen arkadaşın yaptığı gibi yaptırdığı işi takip etmek.mahallemde samimi bi arkadaşım var tamirci,75 elimde olduğu sürece çok fazla takıldım yanında,parça almaya gittim arabasıyla ona,ne biliyim işine yardım ettiğim oldu,buna benzer çok olaya şahit oldum,vatandaş geliyor abi doblo nun bakımı kaça yapıyon,atıyorum 150 diyor,yaa bana 200 dedler deyip bırakıp gidiyor.yağ ne kullanıyosun,filtre ne takıyon soran yok.koy luk oiıl in varil yağını gitsin.bunda arkadaşların dediği gibi ölücü müşterinin,sadece fiyat sorup çıkan,hangi kalte parça kullanıldığını sormadan fiyat karşılaştırması yapan adamın etkiside çok büyük.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

 

GoogleTagged



Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
9 Yanıt
707 Gösterim
Son İleti 11 Mayıs 2007, 20:29:47
Gönderen: krm
1 Yanıt
503 Gösterim
Son İleti 18 Mayıs 2007, 11:52:13
Gönderen: alfamania35
3 Yanıt
507 Gösterim
Son İleti 06 Kasım 2009, 15:02:43
Gönderen: alfistahakan
21 Yanıt
1863 Gösterim
Son İleti 27 Ocak 2015, 14:27:06
Gönderen: ArinFırat
26 Yanıt
4237 Gösterim
Son İleti 27 Şubat 2015, 12:02:15
Gönderen: hannas

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal