Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 145 1,6 Boxer 1996

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

schatz86

Arkadaşlar Merhabalar Ben 3 gün önce 145 aldım ve herhangi bir motor ustasına göstermeden aracı satın aldım 9,750 tlye araçta birkaç eksik vardı biri baskı balata (baskı balata aldım 240tl ye taktırmadım daha ) klima arızalı (radyatör bozuk ) bunları bilerek aldım fakat bilmediğim tek şey meğerse araç hiç benzinde çalıştırılmamış yaklaşık 2-3 yıl kulağa kötü geliyor bende öyle bir yerdeyim ki edirne uzunköprü de burada servis zaten yok bakacak usta ise bulmak imkansız. neyse aslında hem sorunumdan bahsedeyim hemde bir ustayla tanıştım size onu sorayım bilgisi olan bana yardımcı olsun (bu arada aracı olduğundan fazla fiyata aldığımın farkına yeni vardım :( )

Aldım aracı silivriden uzunköprüye yaklaşık 230 km getirdim lpg 50 lira yaktı. neyse buna sinir olduktan sonra sıralı lpgye çevirmek istedim bunun için aracın benzinde denenmesi gerektiğinden yakıt pompasını değiştirttim bunu değiştirdikten sonra 60 liralık benzin aldım ve aracı benzinde çalıştırmak istedim ilk çalıştı fakat stop ettikten sonra ne benzinde nede lpgde çalıştıramadım  :duvar: aracı baya yere götürdüm tabi iterek 1600 kiloyu itmekte gerçekten kolay değil... neyse bir usta baya uğraştı çalıştırdı lpgde ve başka bir ustaya yönlendirdi aracın yakıt enjektörlerinin olduğu kısımda plastikler deforme olmuş onlar değişecek ve enjektörlerde de sorun olabilir dedi fakat ben güvenemedim o da benzini aktif edecek bagaj kısmındaki aparatın kablosunu çıkarıp beni istanbuldaki servise kadar idare edebileceğini söyleyip gönderdi tabi 1 km sonra araç offf ayağımı gazdan çeker çekmez stop etmeye başladı neyse yüksek devirde aracı tekrar oraya götürmek zorunda kaldım usta bana zaman ver en azından yrür hale getiririm öyle götürürsün dedi sıkıntısı ne zaten kimse anlayamadı bile.. bende MAESTRO servisiyle Barış abiyle tanıştım o da getir bana dedi baya anlattım size anlattığım gibi hata kendide şaşırdı görmeden bir şey söyleyemeyeceğini söyledi şimdi sizce arızası neden kaynaklanmıştır bana tahmini masrafı nedir en az ne kadar en çok ne kadar çıkar? Ve Maestro servisini bilen tanıyan giden arkadaşlar var mı ve sizce boxer motor bi alfa alarak hata mı yaptım? aracı bu şekilde elden çıkarayım mı yoksa 2-3 bin se masrafı dursun mu malum burda servis ve usta sıkıntısı var sürekli istanbula git gel yapmalıyım 250 km yol... LÜTFEN YARDIM EDİN  :'( :'( :'( :'( :'(

Tolga033

Hoşgeldiniz. Yaptırılıp keyifle binilecek bir Alfa. Ama bulunduğunuz yerde Alfa ustası yok galiba. İstanbul'a götürebilseniz keşke. Umarım halledersiniz bir şekilde.

Sent from my iPhone using Tapatalk

schatz86

istanbula götüreceğimmaestro servisine barış abiye konuştuk baya burdaki ustalar ateşlemede veya elektirik aksamında sıkıntı var diyr bakalım ne olacak aracı kasko bile yaptım 350 liraya yolda kalırsam artık kaskodan yardım isteyeceğim

Tolga033

350TL kasko iyiymiş.

Bandırmalı

Arkadaşım 50 liraya 230 km gayet normal.
O araba 1600 kilogram değil.
350 liraya nasıl bir kasko, sadece çekici sigortasimi. Uzaktan kimse ariza şurada diyemez. En güvenilir çekici ile götürmeniz. Bu kadar sorunlu bir aracı trafiğe çıkartmak bile hata olur.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

milano 75

aracı galeridenmi aldınız,elden aldıysanız eski sahibi bilgi sahibidir en azından arızalar hakkında
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login
350 liraya nasıl bir kasko, sadece çekici sigortasimi. Uzaktan kimse ariza şurada diyemez. En güvenilir çekici ile götürmeniz. Bu kadar sorunlu bir aracı trafiğe çıkartmak bile hata olur.

aynen öyle. Boxer hata değil ama göstermeden almanız boxer bir alfayı büyük cesaret. 2-3 yıl benzin görmemişse içinden benzin geçen herşeyin değişmesi bile gerekebilir. Bence lpg'de sıkıntı yoksa araba alışmışken öyle binin. 50 lira gazla 230 km gayet doğal kilometrede 21 kuruş demek.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

schatz86

350TL kasko iyiymiş.

Evet anadolu sigortada yaptırdım perte karşı kaskolu doğal afet hırsızlık terör kundaklama bunlara karşı kaskolu ve çekici hizmetide dahil.

schatz86

aracı galeridenmi aldınız,elden aldıysanız eski sahibi bilgi sahibidir en azından arızalar hakkında

Telefonlara cevap vermiyor ne yazıkki

schatz86

motorda sanırım elektirik sorunu var en son usta o şekilde söyledi aracı götürebilirsin çok zorlama ama aracı dedi zaten 200 km o yüzden yavaştan çıkacağım artık eğer kalır veya hararet çok yükselirse yol yardımına başvuracağım

schatz86

aynen öyle. Boxer hata değil ama göstermeden almanız boxer bir alfayı büyük cesaret. 2-3 yıl benzin görmemişse içinden benzin geçen herşeyin değişmesi bile gerekebilir. Bence lpg'de sıkıntı yoksa araba alışmışken öyle binin. 50 lira gazla 230 km gayet doğal kilometrede 21 kuruş demek.
İşte benzinde hiç çalışmıyor şuanda ama gazda çalışırında sıkıntı yok sadece ayağını gazdan çektinmi stop ediyor uzun yolda sıkıntı çıkacağını sanmıyorum ama şehir içinde durmadan marşa basıp devam etmek gerekecek umarım dediğiniz kadar büyük sorun yoktur bana elektirik sorunu olma ihtimali yüksek dediler bakalım ne çıkacak yarın yola çıkacağım PEKİ BARIŞ USTA MAESTRO HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR YOK MU

Kaan

Bahsetiğiniz servis ve ustayı hiç duymadım ancak istanbula gelmişken işinin ehli ustalara gidin derim.
Bostancı sanayide carrium zeki usta, sportivo yılmaz usta ve maslak atatürk sanayi de bahattin ustadan birisine gitmeniz yararınıza olur. en azından git-gellerle uğraşmayıp sorunu tek seferde çözme olasılığınız artar.
1 hayal
5 duyu
6.his

Bandırmalı

Boxer motor Carium ortağı İhsan usta derim. Zeki abi uğraşmaz . Ama ihsan usta halleder

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

schatz86

arkadaşlar aracı maslak atatürk oto sanayi maestro servisi barış ustaya bıraktım ilk olarak aracın lpg sistemini iptal edecek sıralı lpg ye çevircem aracı tabi o boşlukta aracın motor aksamına iyice bir göz atacak ayrıntılar geldikçe burda paylaşacağım

schatz86

Arkadaşlar ustayla bugün konuştum lpgyi çıkartmış ve benzinde çalıştırmış enjektörlerde sıkıntıyı düzeltmiş fanda kıık varmış bana nasıl hararet yapmamış diye sordu bende şehir içinde kullanmadığımı söyledim fanını değiştireceğini söyledi artı olarak asıl konu lpg takmak istemedi bana bulunduğun yerde tak garantiyi ordan al sana orda o konuda aht bişekilde yardımcı olurlar dedi bende peki eğeröyle olacaksa burada taktırayım dedim ama sizce doğru olan bumudur ve sizce bu lpgyi taktırayımmı ortalama yakıt tüketimi ne olur? yardımcı olursanız sevinirim