Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Zincirlikuyu Birmot

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bado

hım.annadım şimdi..saol

peki yıllık bakımda olması gerekenler ne?bana yaptıkları normalmi?

20.000 bakımında filtrelerin hepsi değişmişti..
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

n/a

Geçenlerde 80000 bakımı yaptık Zincirlikuyuda, şimdi Bahadırın faturasını görünce aklıma geldi; bu yıllık bakım işçiliği için alınan 108 lira bana biraz fazla geliyor doğrusu..Sadece yağ ve filtre değişmenin bedeli olarak yüksek bir rakam bana göre..Gerçi özel servislerdeki işçilik ücretlerini bilmiyorum..

bado

doğru diyosun kamutay abi..bncede fazla..10-15 dk lık bi olay..

selim

Ben hiç bir alfa romeo yetkili servisinden aradığımı bulamadım,işinin ehli bir servis imajı veremedi malesef hiçbiri.Özeller de öyle ancak en azından ücretleri normal.
Örneğin; 2 ay önce bir parça sipariş ettim birmottan hala bir haber yok.Kaporta için cevizlibağ Fiat yetkili servisi olan fırat otoyu tavsiye edebilirim,çok güzel işçilikleri var.

Yıllık bakım ücreti dediniz de aklıma şu çağrıştı birden:))
yıllık bakım işçiliği=kredi kartı kullanım ücreti=telefon sabit ücreti=fırsattan istifade kazığı

Edited by - selim on 05/03/2008  13:59:55
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

n/a

abi yıllık bakım ücreti dedikleri zaten senin garantinin devam etmesi için aracını zamanında yetkili elinde bakım gördüğü için aldıkları bir para...
yani sen garanti kapsamında aracının bakımlarını yetkili serviste yaptırmazsan,bir arıza nedeniyle garantiden aracına işlem yapılmasını istediğinde yapmazlar..maksat seni kendi servisine bağımlı kılmak garantin devam ettikçe bunun karşılığındada sana kullanımdan kaynaklanmadığı sürece hertürlü arızaya karşı ücretsiz tamir/yenileme vs. teminatı veriyor..
en basitinden varyatör gibi..
değişimde triger setide değişmesi gerektiği için 600-700ytl ye mal olan bir iş yetkili serviste yanılmıyorsam.. ama garantin varken 1 kuruş vermiyorsun..
iş garanti uzatıncada aynı :) sanırım bahadır da uzatmalı garanti kullanıyor,bnde uzattım garantimi haliyle yetkiliye gidicem..

en güzel yanı trim sesi fln işin işçilik saati fln sorunu yok garantide olduğundan her tık'ta götür halledilsin sonuna kadar uğraştır :)

admin

Özel veya yetkili tam hatırlamıyorum ama görmüş olduğum faturada şöyle birşey vardı.

Ön sağ alt salıncak 100 lira
Ön sağ alt salıncak sökme-takma 100 lira
Ön sol alt salıncak 100 lira
Ön sol alt salıncak sökme-takma 100 lira
...

Fiyatlar atmasyon ama, değişim ücreti olarak parça ne kadarsa işçilikte o kadardı. Ve bu 4 tekerdeki salıncaklar + viraj demiri-çubuğu+ampuler... falan falan diye gidiyordu.

Aptal olmuştuk resmen faturayı görünce.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

Servis beğenileri SERVİSLER bölümüne lütfen. Konu farklı.

bado

ewt aynen canın dediği gibi..servise gittiğimde hüseyin abi sordu bana yıllık bakımını yaptırdınmı..yaptırmadıysan oluşabilcek bi sorunda tofaş garanti'den yapmıyabilir dedi..
bnde tamam abi yıllık bakımıda yapalım dedim..

ayrıca 1 yıl uzattım garantiyi..bitince önümüzdeki eylülde 1 yıl daha uzatcam..

babi

quote:

ewt
ayrıca 1 yıl uzattım garantiyi..bitince önümüzdeki eylülde 1 yıl daha uzatcam..

Bahadır sakın ihmal etme uzat bak ben uzatmanın faydasını bu sene çok ıyı gördüm.tekrar 3 uzatma deseler yaptırırım.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

bado

yok abi ihmal edermiyim..yararlı bişey.. :)

Sercan Keklik

cuma bıraktım, bizim 159 u bitmek bilmeyen sorunları icin... Neyseee.. Uzun lafın kısası
beyinde problem dediler re-map yaptılar, ve ön cam çatlamıştı onu degiştirdik, ön camı degiştiren usta kesınlıkle ınsan degıl, bir dahaki gittigimde kesinlikle tanışmak istiyorum hatta suratına falan tükürmek istiyorum, insanın eli pisken Açık renk Sütün direklerine koltuklara, Kapı basamaklarına basarmı? kusura bakmayın ama bunu servıste yapan arkadaş. Hayatında araba ne görmemiş araba felsefesini kafasına almamış, beyinsizin tekidir. Zincirlikuyu Birmotta işim olmaz bundan sonra....

Artık ciddi anlamda sıkıldım şu servis muhabbetınden en sonunda ben açıcam bi servis herkezi oraya getiricem :) arabada galoş var koltuga galoş koyuyosun adam bınerken taksın dıye adam arka koltuga atmış.. Mantık yokki anlasın.. Ayı işte.. Zeki akıllı mantıklı olsa orda cam takmazdı zaten. Boşa söyleniyorum.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Calibra

Benim de kaput bi türlü gelemedi... 1 hafta doldu hala bi kaput değişecek bekliyoruz merakla...

Arabamı özledim Birmoot!
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

KAKIRMAN

quote:

Benim de kaput bi türlü gelemedi... 1 hafta doldu hala bi kaput değişecek bekliyoruz merakla...

Arabamı özledim Birmoot!

Bekleyin bekleyin zarar gelmez.
Malum bizim ön tampon 2 ay gibi sürede gelmişti
Bu arada netteki bazı online satış sitelerinde bilem 145 tamponları dolaşmakta iken hemde
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Sercan Keklik

yarın 10da servıse götürücem SR ı bakalım gıtmedıgımız bı bu servıs kalmıstı nolucak :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

bado

arkadaşlar çok can sıkan bir sorundan ötürü bugün tekrardan zincirlikuyu birmottaydım..

soruna gelecek olursak geçen gün ön sağ paspası silkeleyim dedim..kaldırdım bide ne göriym döşeme altında su...bastırdıkça yüzeye çıkıyor.epey bi birkmiş...

hemen hüseyin abiyi aradım..sunroof tahliye borusu tıkanmış oalbilr dedi..ve bugun için gelmemi söyledi..

tahliye borusuna hava basıldı..oradaki su süpürge ile alındı ve kurutucu örümcek bağlandı araca..sorun yoktu görünürde..
eve geldim.. bi bakıym dedim varmı bi sorun herkesinde tahmin edeceği üzere tekrardan su dolmuşş..

ben hemen hüseyin abiyi aradım..dedim bu aracın işi çok...detaylı bir şekilde bakılması gererekcek oda  onayladı..fakat ben mağdur kalıcam araç oradayken..call center üzerinden geliym araç talep ediym dedim...hüseyin abi gerek yok dedi..ben p.tesi tofaşla konuşup ayarlamaya çalışıcam dedii.. bakalım p.tesi 15.00'da oradayım...

bu arada bilgili abilerimzden fikir alıym.. nedendir bu su baskını :)

Edited by - bado on 27/12/2008  01:09:17

bado

yeni gelen siyah You are not allowed to view links. Register or Login birmot otoparkında çok dikkat çekici duruyordu bi kaç foto aldım..buradan paylaşmak istedim..

Register or Login" border=0>

Sercan Keklik

bahadır bende pazartesi ordayım kardeşim o zaman ufak caplı bi alfisti turkey bulusması yapsak aslında :) sabah gelseydın sanırım murat abide bize katılırdı..

ben randevu almadım amaa yarında kurs var bakalım cepten falan alıcam olmadı gıdıcez geri dönücez :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

cuneyt

pazar gidiyorum bende. gelsenize :)))

mutu

valla arkadaşlar ne reklam yaptınız yaw bu kadar iyi demek

ben arabayı aldım alalı ilk defa servise götürcem 40.000'lik bakımı geldi nereye götürsem diyodum bu gidişle zincirlikuyu ya gidicem gibime gelyo

bide birşey sorucam servisten nekadar zamanda cıkayo???
Muhammet İNNECİ
34 AJ 1212
156 t.spark
159 jtd

XETRaM

Ben şahsen Zincirlikuyu servisinden pek memnun kalmadım. Aracı bir vale lokantadan çıkarken sürtmüştü. Bende o servise bıraktım. Hemen hallederiz dediler fakat sürekli oyaladılar. En sonunda 7-8 gün geçmişti, dayanamayıp gittiğimde araca hala başlamadıklarını öğrendim. Farı bekliyorlarmış, ki bana 1-2 gün içinde gelir demişlerdi. Madem bu kadar zaman gelmicek bana haber versenize aracıma neden el koyuyorsunuz. En sonunda aldığımda aracın arkasında daha büyük bir sürtünme izi ile şok oldum. Neyseki hatalarını kabul etiler ve para almadılar fakat aracın arka tarafı boş yere boyanmış oldu. 2. almaya gittiğimde bi baktım aracı fırça ile yıkıyorlar. Resmen azarladım, yıkayan çocuk "abi bu bastırınca hasar verir ben yumuşak yapıyorum" diyerek benm sinirlerimle iyice oynadı. Kurulamayıda resmen paçavra gibi leş gibi olmuş yolda görsem üzerine bile basmam o derece pis bir bez ile yaptılar. Aracın arka kısmına yapılan pasta cilayıda artık nasıl yaptılarsa beyaz beyaz lekeler vardı. Oradaki uygulayan arkadaşlra söylediğimde "abi sen zamanla su tutup tırnağınla kazırsan çıkar" dediler.. Bende daha fazla dayanamayıp kaçtım ordan.. uzun sürede arkadaki o beyaz lekelerle dolaştım ne yaptıysam çıkmadı. Neyseki geçen gün Ziebartta hallettiler. 2-3 mevzu daha vardı ama uzatmicam daha fazla belki bana denk geldi bunlar ama bir daha inş oraya adımımı bile atmam.

Edited by - XETRaM on 27/12/2008  00:02:43

bado

quote:

bahadır bende pazartesi ordayım kardeşim o zaman ufak caplı bi alfisti turkey bulusması yapsak aslında :) sabah gelseydın sanırım murat abide bize katılırdı..

ben randevu almadım amaa yarında kurs var bakalım cepten falan alıcam olmadı gıdıcez geri dönücez :)

sercan sen git geri dönmessin sana telefon açtığımda pazartesi günü geleceğini söyledim ben..ii olurdu bnde sabah gelebilseydim ama..malesef çalışıyorum..

Orhan Isvan

Hüseyin Muslu Zincirlikuyu Birmot'tan ayrılmış. Kendisine çok alışmıştım. Aslında Zincirlikuyu Birmot'tan ziyade Hüseyin Muslu'ya giderdim. 156 nın başına gelenler de O yıllık izindeyken olmuştu. Servise güvenemesem de, Hüseyin Muslu'ya güvenerek içimi rahat tutmaya çalışırdım.

159 garanti kapsamında olduğu için ille de yetkili servise gitmem lazım. Bursa Birmot'tan hiç, Küçükyalı Birmot'tan da pek memnun kalmadığımdan, içim hiç rahat değil. Hangi "yetkili" servise gitsem? Daha doğrusu, kurumsal anlamda güvenebileceğim bir yetkili servisten ümüdi kestim de, hangi yetkili serviste kime gitsem?

Yoksa garanti kapsamında da yetkisi olan özel servis var mı? Akıl veren altın bulsun.

bado

şuan şok oldum ve üzüldüm.. gerçekten yakından ilgili öz verili bir kişiydi.. 6 yıllık bir diyaloğumuz vardı.. p.tesi bi arıyım kendisini..

bu arada lanet ediyorum bu park etmesini beceremeyen kişilere malesef arka tampona girerken veya çıkarken sürtmüş biri.. iki nokta şeklinde boyasını kaldırmış.. hakkaten lanet olsun...

KAKIRMAN

quote:

şuan şok oldum ve üzüldüm.. gerçekten yakından ilgili öz verili bir kişiydi.. 6 yıllık bir diyaloğumuz vardı.. p.tesi bi arıyım kendisini..

bu arada lanet ediyorum bu park etmesini beceremeyen kişilere malesef arka tampona girerken veya çıkarken sürtmüş biri.. iki nokta şeklinde boyasını kaldırmış.. hakkaten lanet olsun...

İnsanı anında katil edeck olaylar bu sürtme olayı. Cidden aracın içinde yatacağım hayvanları tespit etmek için. Geçmiş olsun...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

emin

quote:

geçmiş olsun bahadır abi, arabayı dışarı parketmeye korkuyorum inan sırf bunlar yüzünden.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695