Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: admin@alfistiturkey.net

alfa romeo 147 1.6 sarsıntılı ve sesli çalışma sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

efeyagci147

arkadaşlar 2004 1.6 147 sahibiyim bir kaç sorum ve sıkıntım var. arabam ışıklarda durduğumu farz ederek düşünün devir 500 hatta daha düşük de olabilir düşüyor ve tekrar normal yerine geliyor. Aracım biraz sarsıntılı çalışıyor. motorumda biraz hatırı sayılacak kadar yağ eksiltme var fakat yarım litrelere varacak kadar eksiltmiyor. bugünde aracımı çalıştırdım rölantide beklerken devir kendiliğinden düşerek boğuk bir sesle 0'a kadar düştü ve stop etti yeniden çalıştırdıktan sonra o sesli çalışan arabam sarsıntılı çalışan arabam sessiz eski titreştiği kadar titremeden çalışmaya devam etti sonra tekrar stop edince eski haline sarsıntılı çalışmaya sesli çalışmaya devam etti. diğer konu ise çanakkale'de yaşıyorum hava biraz 10'lü derecelere gelsin aracım beyaz duman atıyor tamam havanın bu işe etki ettiğini biliyorum fakat aynı arabadan arkadaşımda var yan yana gelince onun dumanı 90dereceye geldiğinde dumanı kesiyor benimki kesmiyor. hareket halinde duman kesiliyor rölantide atıyor bu dumanı. olayı biraz karışık anlattım farkındayım kusura bakmayın. :clover:

aslıbayram

rölantide dalgalanma genelde boğaz kelebeğinden yapıyor, bazen temizleyince geçse de çoğu zaman o devir dalgalanması kesilmiyor. önce oraya baktırmanızı öneririm. maf sensörü de bu sıkıntıyı yapabiliyor. araçta lpg takılıysa lpg ayarsızlığı da yapıyor. yani devir ile ilgili bir kaç yere baktırmanız lazım. ben çıkma temiz kelebek taktırdım sonra lpg ayarını yaptırdım o dalgalanma bitti. beyaz duman evet soğuk havalarda oluyor ama sizde motor tam ısısındayken yine devam ediyorsa contalara baktırmanızda fayda var.

aslıbayram

araçta varyatör de yapıyor sesli ve hafif sarsıntılı çalışmayı ona da baktırabilirsiniz

murat

Aslı Hanım'ın belirttiği gibi LPG kaynaklı olabilir, ayrıca rölanti valfini de kontrol ettirin  :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)