Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

yeni yapılan motoru açma nedir

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

koramiral

arkadaslar yeni yapılan motorda motor açma nasıl olur kaç devirde ve nekadar sürede yüksek devir kullanmalıyız kullanacağımız devir aralığı ne olmalı bilgisi olan varsa bu konuda yardımcı olabilirmi

Ferhat_27

Yeni yapılan motorda,yeni takılan parçaların birbirine alışması için geçen süreye rodaj denir,bin km kadar aracı zorlamamak gerekir,2500-3000 devir aralığında sürülmelidir,ama arada 4-5 bin devride kısa süreliğine göstermek lazım ,tabiri caizse motoru alıştıra alıştıra açmak lazım  :) benim bildiğim bunlar,daha tecrübeli arkadaşlar bilgi verecektir  :)

Qadesh

You are not allowed to view links. Register or Login
Yeni yapılan motorda,yeni takılan parçaların birbirine alışması için geçen süreye rodaj denir,bin km kadar aracı zorlamamak gerekir,2500-3000 devir aralığında sürülmelidir,ama arada 4-5 bin devride kısa süreliğine göstermek lazım ,tabiri caizse motoru alıştıra alıştıra açmak lazım  :) benim bildiğim bunlar,daha tecrübeli arkadaşlar bilgi verecektir  :)

Arkadaşımın dedikleri doğru. Ek olarak 1000 km den sonra yağını, filtrelerini değiştirip yine yaklaşık 1000 km daha fazla zorlamadan geçirirsen sorunsuz kullanırsın.
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

koramiral

şuan 1400 km oldu sürekli 3000 devirde çok sakin kullandım son 200km 4000-5000 km aralığında kullanıyorum performansta artış gözlemledim sanırım yağ değişsem iyi olacak doğru yol izliyorum sanıyorum

Qadesh

yağı değiştirmede geç kalmışsınız biran önce değiştirin.

koramiral

hmm tamam yarın gidip değiştiririm önereceğiniz bir yağ varmıdır boxer motor için numara olarak

cengogo

Çiçeği burnun da yeni motor yaptırmış biri olarak. Ustamın söylediklerini aktarayım bende nacizane: 3000 dv/dk geçme, motoru çok sıkıştırma 3000'e de bir anda yükseltme. Rampalarda kesinlikle klima açma, sakin vites geçişleri yap ve en az 3000 km bu şekilde kullanılmalı. Yağ değişim mevzusunu sorduğumda ise ben en az 3 kez motoru tiner+basınçlı hava ile yıkıyorum iyice temizliyorum çapak toz kalma ihtimalini sıfıra indiriyorum o yüzden gerek yok dedi. Sizde bu konuyu ustanıza sorun bence eğer doğru düzgün bir şekilde temizlenmişse yağ değişimine gerek kalmaz.

koramiral

benim ustamda aynısını söyledi birebir

koramiral

bugün gittim ustama 10/60 yağ koydu formula araçlarına koyulandanmış 170 kağıt verdim :)

Qadesh

benim alfa'ma motor yapıldıktan sonra ki yağ değişiminde mobil1 2000 - 10/40 koydu usta. Yağ yakması da azmış bu yağda şu ana kadar memnunum bir sorun yaşamadım tavsiye ederim.