Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

DPF Filtresi Yuzde78 tıkalı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersinguller

Arkadaşlar selam..
Birmottan bugun alabildim aracımı sonuçta.

Motor arıza sinyali nedeniyle gitti, önce manifolddaki kelebekimsi parçayı temizlediler, yine yaptı, sensörde problem dediler, değişti, yine yaptı aynı sorunu ve en sonunda çarşamba günü tekrar birmota girdi ve bu sefer hem o manifolddaki kelebek, hemde egsoz ekipmanları komple değişti..

anlayamadığım kadar parça değiştirdiler.
bunların hepsini aldığım yakıtın kötülüğüne bağladılar ancak ben biraz olsun bahane olduğunu düşünüyorum.

yakıtımın %80'ini PO'dan alıyorum. V/Max eurodiesel.
geri kalanı opet / total arasında değişiyor.

Hiçbir zaman, yolda kalacağımı bilsem bile kötü bir benzinlikten mazot almadım, eurodiesel dışında 1 damla bile depoma koydurtmadım.

Şimdi de diyorlar ki, DPF (Dizel Partikül Filtresi) egsoz çıkışında bulunan, kükürt tutan bir filtredir, %78'i dolu, revize ettik ama fazla gitmez, yeniden yanarsa motor arıza ikazınız bu sebeptendir bilginiz olsun..

Sizlerin bu konuda fikriniz var mıdır acaba? + Neden DPF filtremi de değiştirmediler o zaman bu kadar parça değiştirmişken?

Edited by - ersinguller on 17/04/2008  19:19:52

Geçmiş olsun öncelikle.

Siz neden sormadınız dpf filtresini degiştirmediniz diye?

ersinguller

Aracımı ben almadım servisten, artık çok geçti kapanmıştı servis ben notu farkettiğimde :)
Biliyorsunuz bir kağıt veriyorlar tüm kontrolleri içeren, orda ufak not şeklinde yazmışlardı.

belki problemi yaşayan arkadaşlarımız vardır diye bilgi almak istemiştim.

n/a

dha öncede yazdığım gibi bundan sonra opet ten opet kartınızıda herseferinde kullanarak alın..
ilk arıza çıktığında o filtreyide değiştirmelerini söyleyin..
aslında doluysa onuda değiştirmelerini en müsait zamanında gidip iste..

ama dedğim gibi nolur nolmaz die opet ve opet kartla al ve bundan sonra aldığın mazottada kabahat bulamasınlar..

ATA

Bu partikül filitreleri hiç iyi olmadı araçlarda. Son zamanlarda bu sıkıntıları başka markalardanda duymaya başladım. Üstekil bu parçalaın ömrü dolduğunda katalizör gibi söküp atmakta mümkün değil malesef...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

156 aracımda katalitik konvertör böyle tıkanmıştı sizdeki gibi... ve dediğiniz lamba bende de motor zorlanmalarında yanmaya başlamıştı... kat iptali yapıldı kurtuldum... yani dedikleri gibi sorunun sizdeki o filtreden olması mümkün... ama tabi kat iptali kadar kolay bir çözümü yok anladığım kadarıyla sizinkinin... yeni tip bir filtre...

ersinguller

yok malesef :(

bu filtreler kükürtü tutuyormuş ve değişim dışında herhangi bir şansınız yok :(

n/a

garanti den değişecektir büyük ihtimal..

yoksa yukarıdada yazdm opet kartla bütün işi opet e bırakabilirsiniz gene tıkanırsa :)

ersinguller

o kart kaybolmuş.. bi tane daha istettim Can bey ; gelecekmiş bir kaç güne kadar :)

bişey olursa da üstüme sorumluluk almamak en iyisi.. çin malı otomobil almıyoruz sonuçta :)

n/a

dizel in böyle bir riski var işte oyüzden bu tarz işlere karşı elde nekadar koz varsa kullanmak lazım :)