Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 1.6 TS beyaz duman atma?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zaferisgoren

Selamlar, benim 2004 147'de yol bilgisayarım son 3000km'nin ortalamasını 8.7lt gosteriyor. Tamamı şehiriçi diye düşünebiliriz, o yuzden çok yakmıyor diye düşünüyorum ve Debimetreyi sağlam kabul ediyorum.  Ancak egzosdan beyaz renkli duman atıyor. Kırmızı ışıkta durunca dikiz aynamdaki manzaradan rahatsızım.
   Turgay Ustam Debimetreyi ve bogaz kelebeğini balata spreyiyle temizledi.Hatta debimetreye balata spreyi yanlış seçim mi acaba diye de aklım karıştı? Radyatöre de Würth çatlak giderici koydu ama sonuç aynı. Egzosdan beyaz duman atma şikayeti ve çözümüne yakın olan arkadaşım var mı acaba?
    Bir de başlık kirliliği yaratmak istemedim; debriyajın kavraması sırasında ayda bir iki kez karşılaştığım koyu, sürtünme sesi gibi bir ses var. Denedim, 3.viteste kalkışa geçmeye yelteniyor aracım, yani debriyaj balatası değil gibi; ne olabilir acaba?

Edited by - zaferisgoren on 02/01/2011  19:41:07

Alfadanadam

Beyaz duman yanma odasına su kaçma işaretidir. Ancak bu beyaz dumandna kastınız soğuk havalarda çıkan dumanın beyazımsı olması durumu mu yoksa bariz bir anormal beyaz duman çıkması durumu mu var? Egzoz gaz analizi yaptırın, H2 ne seviyelerde ona bakılsın. Hidrojen değeri normal değerin üzerinde değilse problem yok.

3.viteste kalkışa geçmeye yelteniyor ne demek? 1. vitese atmak isterken 3.vitese mi geçiyor sürekli?

zaferisgoren

Teşekkür ederim. Geçen kış ta dikiz aynasından bu duman meselesi dikkatimi çekmişti. Yaz gelince ortadan kaybolmuştu. Bahsettiğiniz gibi soğuk havalarda kendisini gösteriyor diyebiliriz. Egzoz gazına baktırırım hemen.

Forumda okuduğum kadarıyla araç durur pozisyondayken yüksek viteslere takıp kalktığımızda; kalkışa geçmeye yeltenebiliyorsa debriyaj balatası kötü durumda değildir diye hatırlıyorum.  Bunu kastetmiştim. Bu noktada sorunum yok. Ayda bir-iki kez 1. vites yokuş yukarı ya da geri viteste kalkış yaparken yoğun sürtme ya da koyu bir kazınma sesi gibi bir ses yapıyor. Aynı problemi yaşayan oldu mu acaba?

dnr1

aynadan baktıgımda beyaz dumanlar bendede agresif bir biçimde çıkıyordu..enjeksiyon lambasıda yanıyordu..servis debimetreyi degiştirmişti..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Taner27

Register or Login" border=0>

aynı araç aynı sorun mu acaba ? resimle katılayım dedim, kışın özellikle ve lpg de daha fazla duman çıkıyor, akşamları ışıkta dikkat çektiğimi düşünüyorum, nadiren bi kaç alfa da gördüm ama ciddi bir şey deildir umarım.
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.

bussone

Pratik tavsiyem şöyle:

Motor ısınmış şekilde egzoz gazının soğuktan yoğuşmayacağı kadar ısıtılmış kapalı bir ortama girin. Bunun için alışveriş merkezi kapalı otoparkları ideal çünkü yaklaşık oda sıcaklığında ısıtılıyorlar. Aracınızı park halinde rölantide bırakıp, inerek egzoz çıkışını gözleyin, beyaz (siyah ya da mavi renkli) gaz çıkıyorsa size servis yolu gözükür.
Dr.Ingegnere Bussone