Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 bagaj camı patladı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaan

You are not allowed to view links. Register or Login
Yeni far aldımda ben takmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz?
Lastikleri sökmeden davlumbazı kastırıp aradan vidayı sökebilir miyim?

Farları sökmek için tamponu indirirken lastikleri sökmene gerek yok. Düz bir zeminde lastikleri en sağa ve en sola çevirerek oluşan boşluktan önce davlumbazı sonrasında davlumbazı aralayarak çamurluk içinde yer alan 3 tane vidayı sökebilirsin. Yanında wd40 bulundurman iyi olur. Çok yüksek ihtimal vidalara sıkman gerekecek.
1 hayal
5 duyu
6.his

confessinq.59

Tamponun üstünde ve altındaki vidalar torks kaç acaba.. lokma seti var ama içinde kaç numara torks başlık olduğunu bilmiyorum

confessinq.59

5 alyan oldu. artık hafta sonu girişeceğim bu işe... elektrikçinin değişime 2500 tl istemesi hiç normal değil  :lol:

kuti147

Bende farları bi-Xenon a çevirmek için söktürmeye gittiğimde saçma rakamlar (elden biraz iş gelince daha da saçma geliyor çünkü) istenince. YouTube a girip "alfa 147 remove headlight" yazdım. Gri bi 147 de söküm yapıyor abimiz. Nereye hangi uç hangi anahtar onlarıda belirterek söküm videosu koymuş. Sizde oradan destek alarak yapabilirsiniz bence de. Ben söküm takım için istenen paraya sıfır osram Xenon ampulu almıştım  :haydi:
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

confessinq.59

Bende farları bi-Xenon a çevirmek için söktürmeye gittiğimde saçma rakamlar (elden biraz iş gelince daha da saçma geliyor çünkü) istenince. YouTube a girip "alfa 147 remove headlight" yazdım. Gri bi 147 de söküm yapıyor abimiz. Nereye hangi uç hangi anahtar onlarıda belirterek söküm videosu koymuş. Sizde oradan destek alarak yapabilirsiniz bence de. Ben söküm takım için istenen paraya sıfır osram Xenon ampulu almıştım  :haydi:

Bugün tamponun üst kısmındaki vidalara baktım tor-xe benzer ama daha çok köşelisi gibi bir şey orjinal değil gibime geldi. 5 alyanla sökmeyi başardım ama hava yağmurlu olduğu için arabanın altına eğilip ordaki vidalara bakamadım yarında onlara bakacağım bir yerde görmüştüm T27 torks tutuyordu galiba.

coyote

Bugün tamponun üst kısmındaki vidalara baktım tor-xe benzer ama daha çok köşelisi gibi bir şey orjinal değil gibime geldi. 5 alyanla sökmeyi başardım ama hava yağmurlu olduğu için arabanın altına eğilip ordaki vidalara bakamadım yarında onlara bakacağım bir yerde görmüştüm T27 torks tutuyordu galiba.

Torxa benzeyip torx olmayan vida denince akla ribe geliyor. Alfa Romeo dahil İtalyan araçlarında sıklıkla kullanılır ama daha çok motorda kullanılır diye biliyorum, tampondan pek emin olamadım. Torx olma ihtimali daha yüksek.

confessinq.59

Başka vida sanırım hocam. Tor-x aynısı ama daha çok köşesi var. Neyse onu halledicem bir şekilde..

ELM327 modifiye hakkında bilginiz var mı acaba? Ek adaptör almadan cihaz üzerinde değişiklik yaparak ABS beynine bağlanabilir miyim?

Bu modifiye işlemi oluyorsa yapacağım  :)) Açıkçası her zaman kullanılmayacak adaptör setine 700 TL vermek istemiyorum.  :asagi-ok:

confessinq.59

Far değişimi tamam 2500tlden kurtardık paçayı
Çiçek gibi oldu. GTA siyah far bulabilseydim daha güzel olacaktı [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

V2035 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kuti147

Far değiştiği zaman aracın bakışı tamamen değişiyor. Yeni araba almış gibi oluyor
Maşallah keyifle kullanın
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

confessinq.59

Far değiştiği zaman aracın bakışı tamamen değişiyor. Yeni araba almış gibi oluyor
Maşallah keyifle kullanın
Teşekkürler

V2035 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi