Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Kapı Sapları Kaplaması

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FlyByDistinctive

Merhabalar tekrar...
2006 Model 147 min bütün kapılarının tutma kulpları sanki yapışkan birşey sürülmüş gibi bir hal aldı, daha doğrusu almış...
Benim ustalara sorduğumda verdikleri çözüm yöntemi söküp tinerle silmek ardından da 0 numara zımpara ile zımparaladıktan sonra sprey boya ile boyamak dediler.
Ben şoför tarafındaki cam açma düğmelerinden başladım. tinerle sildim gayet güzel oldu eski haline göre ama kapı kulplarını sökmek için kapı döşemelerini sökmeyi göze alamadım, tırnaklarını bulmakta zorlandığım için :)

Sizlerin tavsiyeleri var mıdır; yada benim gibi bu sorunu yaşayanınız?

Teşekkürler...

Dentist

Çok rahatsız ediyorsa eğer;bence çıkarıp yenilemek en iyisi.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

serdar_ileri

benimde öyle. çözüm olarak o yapışkan tabaka kalkarsa soun çözülür diye düşünüorum. bunun için sonax'ın bazı ürünlerini deneyeceğim. ikinci seçenek olarakta 3m'in karbon görünümlü kapmalaarı uygulanabilir. Fakat görüntüsü taksici gibi mi olur yoksa sportif mi durur emin değilim.

Değiştirmek masraflı gibi görünüyor. Ayrıca işlevselliğini yitirmemiş parçayı değiştirmektense kurtarmak daha iyi gibi.
Siz cam açma kapama düğmelerini nasılş söktünüz.

Tuncay Nergis

Benimkilerde yapışkanlık falan yok da, biraz çizik çizik gibi duruyor bazı yerleri, sanırım cilasından. Bunları neyle cilalarsak daha düzgün gözükür? Yapıldığı malzeme hakkında bilgim yok ama alüminyum falandır heralde.

FlyByDistinctive

O düğmelerin yan kenarından herhangi bir yere düz tornavidayı düğmelerin olduğu plastik aksam ile kapı döşemesi arasına dikkatlice soktuğunuzda 2 parça var metal tırnak onları hemen görebilirsiniz. Fakat bu dediğim şoför tarafı için geçerli değil onu çıkartmak çok zorlu, onunda sadece üst kapak kısmı çıkabiliyor. Bayram sonrası bu kapı içi kulpları ile cam düğmelerinin tamamını söküp temizleyeceğim.
Şimdilik sadece şoför tarafını yapabildim :) O yapışkan kaplama çıktı ve eskisine göre gayet güzel oldu...

Tuncay Nergis

Siz içerdeki kulplardan bahsediyorsunuz heralde.

FlyByDistinctive

evet evet onlardan bahsediyorum. acaip yapışkan bi madde yaa.. anlamadım nasıl olduysa.

ATA

Yapışkanlığın sebebi, o parçaların üstü yumuşak dokunma hissi vermesi için yapılan kaplamanın zamanla bozulmasından kaynaklanıyor.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

FlyByDistinctive

hımm evet o madde bazı parçalarda bozulmamış ve güzel bi his veriyor dediğiniz gibi. ama bozulunca da çok kötü oluyor yaa..