Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Mito - Frenler Sıkıştı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saskuran

bugun eve gelirken hafifce frene dokunmam gerekti fakat arac cok sıkı fren yapti .  giderkende ayağımı gazdan cekince daha hızlı yavaşlamaya başladı sanki biri icerden frene basiyo ... başına boyle bişi gelen varmı acaba ? ustamı aradım getir bakalim abi boyle anlaşılmaz dedi sizce neden ...

SAS....

Erdinc küflü

Geçmiş olsun sas .. !!!

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

hi_cazz

Geçmiş olsun. Kötü bişey olmamış bu esnada buna şükür.

tolga_ozhan

Aracı boşa alıp ittirmeyi deneyin. Gidiyor mu gitmiyor mu?

saskuran

incem bakicam şimdi birdaha ilk kez başima geliyo boyle bişi ....

SAS....

eminpar

Anlamanın kolay yolu düz yolda aracı boşa alıp itmek . Eğer fren takılı kaldıysa itmeniz  çok zor olur. Fren takılı kaldıysa çekici çağırın. Kendiniz gitmeye çalışırsanız fren diskleriniz  fazla ısınacaktır.

saskuran

çok ilginç bir şekilde düzeldi sıkışma ... şimdi herşey gayet normal ... arabayı yikatmiştım şu yikamacilar lastiklere tazzikli su sıkıyolar ya hep bişi olacak derdim oldu .. yinede yarın bi gostereyim .... herkeze teşekkurler.

SAS....

milano 75

geçmiş olsun.o tuttukları su diskler  çok sıcaksa diske zarar veriyor
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

KUY65

geçmiş olsun arkadan birisi yakın takip ederken olsaydı riskli olabilirdi. Önemli bişey değildir umarım.
Edit: mitolarda all weather modunda ayağı ani gazdan çekip frene basmalarda frene normalden daha çok hidrolik gittiğini duymuştum birde gazdan ayağınız çekiliyken de aracın hafif fren yaptığını. ne kadar doğrudur bilemem ama bundan değil sanırım abi sizin sıkıntınız
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

Alfadanadam

Bence problemin sebebi el freni telleri. İlk onları kontrol ettirin.

sp4rc0

You are not allowed to view links. Register or Login
Bence problemin sebebi el freni telleri. İlk onları kontrol ettirin.
Bence de el freni tellerinin gergin kalması olabilir. Tellerin içinden geçtiği kablonun, aracın altından sarkmaması için kullanılan sabitleme plastiği zamanla geriliyor. Bunu yerine getirip yaglamak lazım bence.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)