Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 2. Vites Sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakup41

aracı aldığımızda ilk sürdüğümde amaan yaptırırım falan diyordum ama artık üzülme seviyesine ulaştı ben sürerken 2.5 - 3 bin devire kadar yani düşük devirlerde sorunsuz geçiriyorum ancak sert kullanımda yani 3.000 devir ve üzeri geçişlerde çırtlama var satarken ne yapacağım ben zaten takıntılıyım etik değil bunu yaptırmam lazım sportivodan yılmaz ustayla konuştuk şanzıman yağı değiştirip katkı maddesiyle kurtarabiliriz belki dedi böyle bir olay başına gelen üyemiz var mı yardımlarınızı bekliyorum :s

45volkan45

Arkadaşım benimde başımda aynı sorun 3. viteste mevcut.Bende servise gösterdiğimde debriyaj baskıdan kaynaklandığını söylediler bende arabanın debriyajında bir sorun yok ne silkeliyor nede debriyaj kaçırıyor dedim.Servistekilerde evet balata sorunsuz ancak baskı da sorun var araç ısınınca daha belirgin çırtlar dediler, evet haklıydılar araç uzun süre trafikte dur kalklara mağruz kalınca dahada çırtlama artıyordu.Bizde biraz daha binip debriyaj balatasının az daha eskimesini bekliyoruz baskı balata set olarak değiştiricez.Umarım faydalı olabilmişimdir.

Erkay KAHYA

Kesin olmamakla beraber 2. vites senkromeçinde problem olabilir. Mekanik parça zamanla aşınmış olabilir.
(Diğerlerinde yapmayıp sadece 2. de yapıyorsa, Kalkışlar titremesiz ve düzgünse, ...)