Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Cam düşme 147

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alphaboy

147 Kapı döşemeleri nasıl sökülüyor baya zorladı bende bıraktım. Bilgisi olan arkadaşlar var mı.
Camı indiren motorda sorun var açıp bakmak istiyorum cam aşağı düşüyor boşta.
Alfa 147 1.6 120hp benzina

seremett

You are not allowed to view links. Register or Login
147 Kapı döşemeleri nasıl sökülüyor baya zorladı bende bıraktım. Bilgisi olan arkadaşlar var mı.
Camı indiren motorda sorun var açıp bakmak istiyorum cam aşağı düşüyor boşta.
Döşemeleri sökmek istiyorsanız kapı kollarını tutan iki tane allen vida ve döşemelerin çevresinde 4-5 tane vida kapı döşemelerini tutar. bunun öncesinde cam açma/kapama tuşlarının olduğu kutuyu yerinden dikkatlice çıkarmanız lazım. Bende aynı sorunu yaşıyorum camlara üstten bastığım zaman mekanizma tutmuyor aşağıya iniyor. Boş vakit bulup üstüne düşemedim bi türlü.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

legolas

Selam,

Öncelikle kolay gelsin.

Hatırladığım kadarı ile yazayım sırayla.

1.Kapının yan ve alt taraflarında vida yerlerindeki muhtelif vidaları sökün. Bir tanesi kapı lambasını da tutuyor aynı zamanda, ona hassas davranın.
2.Kapının içeriden açma kapama kısmının olduğu yerde bir mini kapak var, zedelemeden tornavida ile söküp altındaki vidayı sökün. Bu vida yıldız olması lazım.
3. Kapı tutacağının üst kısmındaki kapağını çıkarın, alyenle onu da sökün.
4.Kapının arabanın burun kısmında bakan birleşim yerindeki üçgen plastik parçayı da sökün tornavida tarzı bir şeyle ucunu kaldırın gelecektir.
5.Orada bir bağlantı soketi olacak onu da sökün.Ayna soketi olsa gerek.
6. Kapı panelini çok dikkatlice kenarlarından ve aşağıdan tornavida ucu veya daha yumuşak bir şeyle kanırtın, dişleri kırmamaya çok dikkat edin, aşağısı ve yanları tamamen kurtulduğunda kapı açma mandalına dikkat ederek camı yukarı kaldırır gibi panele aşağıdan güç verin gelir kendileri.

Hatırladığım sıra böyle, bir yerde takılırsanız elimden birey gelirse yardımcı olabilirim.

serdar_ileri

Şu linkler belki yardımcı olur