Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156'da kullanılan ampul tipleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfista35

Merhaba, resimde işaretli olan yerlerdeki ampul tiplerini bilen var mı? Ve tabii sökmesini-takmasını . :)

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

TRSemih

Ön farda işaretlediğiniz kısım kısa hüzmeli farlar. Ampul tipi H7

Arka sis ampulu P21W

Her ikisini de en yakın benzin istasyonundan temin edebilirsiniz.  Daha önce hiç değiştirmesiyseniz bir bilenden rica edin.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Alfista35

You are not allowed to view links. Register or Login
Ön farda işaretlediğiniz kısım kısa hüzmeli farlar. Ampul tipi H7

Arka sis ampulu P21W

Her ikisini de en yakın benzin istasyonundan temin edebilirsiniz.  Daha önce hiç değiştirmesiyseniz bir bilenden rica edin.

teşekkür ederim. arkada yanmayan tek duy mu acaba? bir de h7'ler için şunları buldum. var mı öneriniz

TRSemih

Doğrudur tek duy.

Bence gereksiz masraf. Osram standart h7nin 10 tl gibi bir ücreti var. İkisini değiştirin mis gbi olur. Xenon öncesi osram night braker plus kullandım. Aklımda yokken indirimde görünce 33 liraya metro grosmarketten almıştım. Psikolojik etkisi dışında pek bir fark göremedim :)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Alfista35

Doğrudur tek duy.

Bence gereksiz masraf. Osram standart h7nin 10 tl gibi bir ücreti var. İkisini değiştirin mis gbi olur. Xenon öncesi osram night braker plus kullandım. Aklımda yokken indirimde görünce 33 liraya metro grosmarketten almıştım. Psikolojik etkisi dışında pek bir fark göremedim :)

bende daha önce hiç kullanmadım. sanırım bu işimi görür. bu arada hepsiburada'da mobil 10-60 yağ 99tl. ve 25 tl hediye çeki kazanabilirsiniz haftasonu alışveriş yaparsanız. ihtiyacı olanlara duyurulur.  ;)

-- You are not allowed to view links. Register or Login h6 için şöyle bir şey varmış. ilk kez gördüm. bizim farlara uygulayan oldu mu hiç?

Hasqar

Hasqar

Bir de sis farı ampulünün tipi nedir? Onu da led yapmak istiyorum.

Kaan

156 da uzunlar h1 kısalar h7 dir. Bana düşmez ama sislere bence led takmayın. Hoşunuza gidebilir ama gerçekten çok göz alıyor. Karşınızdakileri de biraz düşünün ve sis farlarını amacına göre kullanın. Kısalar ve sis farlarına led takanlara karşıyım. Led çok fazla ışık saçıyor ve dağılıyor. Haliyle de vuran aracın şöförünü kör ediyor. Uzunlara takılabilir diye düşünüyorum selektör amaçlı en mantıklı olarak.
1 hayal
5 duyu
6.his

satoya147

küçük bir not: 
Arka sis farı sadece sol taraf yanar. sisli ve görüş zorluğu olmadıkça açmayınız. arka sis açık gezenler, damgalı apaçi olarak nitelendirilmekteler. bilginiz olsun.

Hasqar

Arkamdaki uzunları yakmadığı sürece arka sisleri yakmam  :) Ön sisleri de şehirler arasında kullanmam. Ledleri beyaz görüntüsünden dolayı seviyorum. Sislere beyaz halojen de takabilirim. Evlendikten beri akşam turlamaya da pek çıkamıyorum zaten  :D
Kayınpederimin arabası 2005 mat siyah 156, kısalara led taktırmış çok şık duruyor.

satoya147

Led karşıdan gelene güzel görünür de 6000kelvin ışık rengi (kristal beyaz) kötü hava koşullarında asfalt ıslandığın seni karanlıklara boğar. kısalar hadi neyse ama sisler mutlaka 3000k sarı olmalıdır. (halogen). internetten bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz