Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Soğutma Suyu Dondu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

amasyalı

Öncelikle herkese selamlar. İl dışında olduğum için arabam yaklaşık iki haftadır çalıştıramadım. Kış bakımlarını yaptirmadigimdan dolayı antifiriz yoktu ve bugün çalıştırmaya gittiğimde doğal olarak çalıştıramadım. Ne yapmam gerekiyor acil yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler. .

tolga_ozhan

Kesinlikle iyice eriyip sıvı hale geldiğine emin olmadan çalıştırmayı bile denemeyin. Blok çatlatmadan, triger kayışını kopatmaya kadar gidebilecek sorunlar açabilir başınıza.
İlla ki çalıştırmak istiyorsanız önce çekici ile sıcak bir kapalı yere çektirmenizi tavsiye ederim.

amasyalı

Çok teşekkür ederim Peki iyice eridiginden nasıl emin olabilirim şimdi antifiriz koyamam galiba

tolga_ozhan

Donmuş suyun üstüne antifriz koysanızda birbirine karışmazlar. Suyun önce erimesi lazım.
Aracı kapalı bir yere götürme şansınız varsa bu ihtimali deneyin.

Nasıl emin olacağınız konusunda ise fikrim yok.

fmtan

Aynisi benimde basima geldi. 10 gundur kullanmadigim aracimi gecen gun kontrol ettim motor suyu donmustu hic calistirmadan cekiciyle bi tamirhaneye goturduk. Kapali ortamda  Ufolarla buzu cozduler  yapilan kontrolde termostat girisi patlamisti. Dun termostat siparisi verdim bakalim salı çarsamba elime ulasir sanirim. Motorda suan su olmadigi icin baska hasar varmi bilemiyoruz termostat takilinca anlayacaz. Demekki neymis antifiriz yaz kış lazımmış.. ders olsun bana.  Bi yandanda iyi oldu aslında termostatımdan şupheliydim oda bu vesileyle aradan cikmis oldu.. baska hasar yoksa tabi ;)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fmtan

140 fiyat verdi 120 ye anlastik kargo haric

fmtan

Behr olmasi lazim termostat basligindaki mesajlari okudugumda genelde behr ve valeo markalari tavsiye ediliyor oyuzden behr istedim.

amasyalı

Arkadaslar teşekkür ederim bilgjlendirdiginiz icin insallah bi sorun cikmaz

Alfadanadam

Sadece termostatı hasar görenler yatsın kalksın dua etsin. Aynı sebepten bir GTV'nin motor bloğu çatladı. Sahibi de yok pahasına satmak zorunda kaldı. Hatta bildiğim kadarıyla araba hala yatıyor.

fmtan

You are not allowed to view links. Register or Login
Sadece termostatı hasar görenler yatsın kalksın dua etsin. Aynı sebepten bir GTV'nin motor bloğu çatladı. Sahibi de yok pahasına satmak zorunda kaldı. Hatta bildiğim kadarıyla araba hala yatıyor.

Benimki daha belli degil valla termostatı takınca görecez başka hasar va rmı  mışıl mışıl uyuyor şimdi.. :duvar:

fmtan

Benimki daha belli degil valla termostatı takınca görecez başka hasar va rmı  mışıl mışıl uyuyor şimdi.. :duvar:

Bu arada hiç çalıştırmadım aracımı sizce bi hasar olmuşmudur termostattan başka?

Alfadanadam

Kötü senaryo yazıp moral bozmak istemem ama eğer hasar verdiyse dururken veriyor zaten öncelikle. Suyun özkütlesi 1 iken buzunki 0,9. Yani su donunca daha fazla yer kaplıyor serbest ortamda. Ancak motor kapalı bir ortam ve o sınırlı alanda genişlemeye çalışıyor. Artık kim kimi yenebilirse.
Eğer soğutma suyu donduysa hiç üçe beşe bakmadan tamirciye çektirmek gerekir aracı özetle.

fmtan

Kötü senaryo yazıp moral bozmak istemem ama eğer hasar verdiyse dururken veriyor zaten öncelikle. Suyun özkütlesi 1 iken buzunki 0,9. Yani su donunca daha fazla yer kaplıyor serbest ortamda. Ancak motor kapalı bir ortam ve o sınırlı alanda genişlemeye çalışıyor. Artık kim kimi yenebilirse.
Eğer soğutma suyu donduysa hiç üçe beşe bakmadan tamirciye çektirmek gerekir aracı özetle.

Her turlu senaryoya hazirlikliyim zaten yapacak bi sey yok termostati takinca gorecez diger hasarlarida..

tolga_ozhan

Basınç tıpasına gerek yok zaten kocaman genleşme kabı var. Ancak devirdaim çalışırken görevini yerine getirir basınç tıpası ya da genleşme kabı.
Donduğu için genleşen suya yapışacak birşey yok.
Birde ben ne olur ne olmaz yazayım.
Antifriz kış bakımı kapsamında koyulması gereken birşey değil.
Her ne kadar en öncelikli görevi donmayı engellemek olsada bir diğer büyük ve önemli görevi suyun yaratacağı korozyon etkisini azaltmaktır.
Bir çok arabada suyun bile saf su değilde musluk suyu olduğunu düşünürseniz, soğutma suyunun geçtiği her yeri mahfedecektir. Oksidasyon ve korozyon önlenemeyeceği için faturası daha ağır olacaktır. Lütfen litresi 10 TL olan antifriz'i yaz kış araçlarımızdan eksik etmeyelim.

156vs

1 hafta önce  termostad degiştirdim işçilik dahil 150 ama marka okuyamadım sadece üstünde made in italy yazısı gözüme çarptı , 2 ön disk 2 balata 300 tl

geçmiş olsun

156vs

benimki 156 , balata işareti çıkmadı yanlız pedal a 3 sny üzeri basılı tutarsam ugultu yapıyordu balatalarda %75 bitmiş , disklerin taşlama payı hiç kalmamış ses de muhtemelen disk yamuklugundandı, şu an ses kalmadı ve fren hissi çok daha kaliteli oldu

Alfadanadam

O bahsettiğiniz özellik Broadway'de bile vardı ama o uyarıyı beklerseniz gereğinden fazla beklemiş olursunuz emin olun. İş o noktaya geldiğinde siz çoktan yüzlerce defa riskli frenlemede bulunmuş oluyorsunuz. Periyodik kontrollerde balata ve disk kontrolü hayat kurtarır.

blackgear

Bülent abi, örneklemelerin hep Reno 9 üzerinden, bunun özel bir sebebi var mı?  :))

Şaka bir yana Bülent abiye katılıyorum. Uyarı almadan değiştirmek en faydalısı. Neticede her 10.000 km de servise giriyoruz, o esnada kontrol ettirmek gayet kolay ;)

Qadesh

Basınç tıpasına gerek yok zaten kocaman genleşme kabı var. Ancak devirdaim çalışırken görevini yerine getirir basınç tıpası ya da genleşme kabı.
Donduğu için genleşen suya yapışacak birşey yok.
Birde ben ne olur ne olmaz yazayım.
Antifriz kış bakımı kapsamında koyulması gereken birşey değil.
Her ne kadar en öncelikli görevi donmayı engellemek olsada bir diğer büyük ve önemli görevi suyun yaratacağı korozyon etkisini azaltmaktır.
Bir çok arabada suyun bile saf su değilde musluk suyu olduğunu düşünürseniz, soğutma suyunun geçtiği her yeri mahfedecektir. Oksidasyon ve korozyon önlenemeyeceği için faturası daha ağır olacaktır. Lütfen litresi 10 TL olan antifriz'i yaz kış araçlarımızdan eksik etmeyelim.

+1 kesinlikle haklısınız. Bende alfamı Muğla'dan aldım. Aldığım şahıs hiç antifiriz koymamış. Ben alıp Ankara'ya getirdiğimde antifirizi koyunca radyatördeki pasları söktü ve radyatör su kaçırmaya başladı, mecburen değiştirmek zorunda kalmıştım. Dediğiniz gibi suyun geçtiği her yerde paslanma ve aşınmaya sebep oluyor. Kışlık bakım için değil her zaman kullanılmalı antifiriz. Geçmiş olsun inşallah çok masraf çıkarmaz.
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

Alfadanadam

Bülent abi, örneklemelerin hep Reno 9 üzerinden, bunun özel bir sebebi var mı?  :))

Şaka bir yana Bülent abiye katılıyorum. Uyarı almadan değiştirmek en faydalısı. Neticede her 10.000 km de servise giriyoruz, o esnada kontrol ettirmek gayet kolay ;)

İlk arabam Kadirim, çok anısı var çok :)

fmtan

aracı dondurmanın maliyeti bana termostat+çekici parası+boruya kaynak 270 lira...30 liralık antifiriz yüzünden umarım sende ufak bir masrafla çıkarsın işin içinden

Bugun termostatım geldi montajı yapıldı

Alfama antifiriz koymamanın bana maliyeti:

120 TL Termostat  :duvar:
130 TL  işcilik + bikac conta+elektirik faturası + Antifiriz + usta cok agladı  :haydi:
  55 TL Çekici   :duvar:
Toplam: 305 tl..  :duvar: :duvar: :duvar:
1 hafta alfamdan uzak kalmanın bedeli??
Paha biçilemezzzzz...  :duvar: :duvar: :duvar: :duvar:

blackgear

Bununla geçmiş olsun :) Allah kaza bela vermesin, artık biraz daha özenli (antifriz, yağ kontrolü vs..) kullanırsınız  :serefe: :nazar:

fmtan

Bununla geçmiş olsun :) Allah kaza bela vermesin, artık biraz daha özenli (antifriz, yağ kontrolü vs..) kullanırsınız  :serefe: :nazar:

Teşekkür ederim valla ''özen'' ne kelime!! imkanım olsa lastiklerine patik giydirir kaportasında battaniye bile sararım bundan sonra (hanımın fikri) :D