Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ANLIK YAKIT GÖSTERGESİ 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cakkurt

Arkadaşlar herkeze merhaba aranıza yeni katıldım aracım 2007 159 dizel oto. Sizlere bir kaç sorum olacak.

1) aracımda yazılım var ve dpf iptal edilmiş siyah duman atıyor dpf aracın üstünde değil muanede sorun olurmu?

2) gaza basınca anlık yakıt göstergesi düşüyor ayağımı gazdan çekince vites d ama gaz basmıyorum 33 35 litre yakıt göstergesi alıyorum?

3) sol alt salıncağa ihtiyacım var uygun biryer tavsiyesi olan varmıdır.

Herkeze şimdiden çok teşekkür ederim.
Alfa Romeo 159

Alfadanadam

1- DPF'e benzeyen birşey varsa anlamayabilirler.
2- Yol bilgisayarında gösterdiği rakamın yanındaki birime dikkat edin. Sizdeki km/lt'de kalmış. Yani 1 litre ile ne kadar giderde.
Yaygın kullanılanı ise lt/100'dür. Yani 100 kilometrede kaç litre tüketir.
3-Alfayedek.net ile görüşün.

Cakkurt

Alfa Romeo 159

emre2blue

DPF iptaline çok dikkat edin. hemde çok. Programla yapan var. Elle yapan var. Harita sayıları değişik. Yarı harita açık kalıyor. Kafası karışıyor. v.b. birçok durum olabilir. DPF kolay gibi görünüyor ama ben okuyup öğrendikçe çok farklı düşünüyorum artık.

Siyah duman neden atsın DPF iptali olunca? Bir de ne kadar siyah duman var.
Acaba DPF iptal edildiğinde sensörleri de iptal edildi mi?
DPF rejenerasyon sırasında fazla yakıt atarak, DPF 'i ve önündeki katalizörü ısıtıyor. Peki DPF kapatılmasına rağmen. Sayaçlar grubu ne durumda. Araba'da hala DPF varmış gibi yakıt atmasına sebep olacak yerler gerçekten düzeltilmişmidir. Neyse kafanızı karıştırmayayım. Benimki bu aralar bu tür konularda çok karışık. :o