Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 HIZ GÖSTERGESİ SORUNU

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

can4242

İyı günler arkadaşlar mk2 156 araca sahibim bildiginiz gibi. Aracımda beni oldukça rahatsız etmeye başlayan bir sorun yaşamaya başladım. Aracım 90 km ile giderken örnegin hiz göstergesi 70 gösteriyor, yani hızımı sürekli normalden 20km düsük olarak gösteriyor sayaç. Bir yere gösterdim ve saatin degismesi gerektigi söylendi fakat bu parçayı nerden bulabilecegime dair fikir sahibi degilim. Lütfen Yardımlarınızı bekliyorum.

can4242

Hatta şehirlerarası yolda radara girmekten son anda kurtuldum bir defasında. Ben aracı 110 ile gider görüyorum, megersem hızım 130km/h civarındaymış. Polis tarafından durduruldum,hızımi 132 ölçtüklerini söyledilet inanamadım ama bizzat da gördüm gözlerimle 132 gösteriyor.Meslegimin ve ikna kabiliyetimin verdigi güçle ceza yemekten kurtulup,arkadaşları da arıza konusunda ikna ettim ve ilk fırsatta bunu halledecimin sözünü vererek aralarından ayrıldım ve yolun geri kalanını daha tedbirli bitirdim.

koramiral

Bence beyini resetlemeyi deneyin kutup başı sök tak deneyebilirsiniz yada gosterge tamircilerine goturun onlarda bakar

can4242

Hocam eskişehirde yaşıyorum, gösterge tamircisi diye bir yer var mıdır bilmiyorum, nereye gösterebilirim bunu, biraz daha yardım istiyorum sizlerden.

tolga_ozhan

Hep 20 km/s hata olmaz. Varsa da yüzdelik hata vardır. 130-110 ve 90-70 bağlantısını kurarsak. 20 ile gidiyorken de 0 görmeniz lazım ki bu pek mümkün değil.

can4242

Aynen öyle oluyor hocam, araçla hızım 20km ye ulaşmadan ibre hareket etmiyor kalkışta, her zaman 20 km fark oluyor. Kaldı ki problemim burada aracın öyle ya da böyle, (yani yüzdelik ya da orantısal) ne şekilde hata verdiği değil, var olan bir problem  var ve beni yönlendirecek bilgilendirmelerinizi bekliyor ve önemsiyorum. ;)

can4242

You are not allowed to view links. Register or Login
Hep 20 km/s hata olmaz. Varsa da yüzdelik hata vardır. 130-110 ve 90-70 bağlantısını kurarsak. 20 ile gidiyorken de 0 görmeniz lazım ki bu pek mümkün değil.
Hatanın yüzdelik olduğunu varsaysak bile hocam, bu hatanın ne şekilde nasıl bir çözümü olduğu ile ilgili bir öneri de bekliyorum sizden.Teşekkürler.

sariertan

Eğer 20km hıza ulaştığında ibre harekete yeni başlıyor ise ve bu hep 20km düşük göstererek ilerliyor ise ibreyi çıkar ve hızını belli bir rakamda sabitle ve ibreyi o sırada yerine tak. Bu hız ayarını da varsa telefonundan bir gps yardımı ile öğrenebilirsin. Tabi gösterge panelini felan sökmen gerekecek ve ibreleri çıkarırken dikkatli olman gerek. Ben göstergeleri söktüğümde ibreleri çıkardığımda bütün kalibrasyonu bu şekilde yapıp ibreleri yerine takıyorum. Yol bilgisayarında limit ayarını 50 - 80 - 100 - 120 olacak şekilde ayarlayıp ibreyi kontrol edip göstergenin montajını yapıp kapatıyorum.

ykpogutcu

You are not allowed to view links. Register or Login
Eğer 20km hıza ulaştığında ibre harekete yeni başlıyor ise ve bu hep 20km düşük göstererek ilerliyor ise ibreyi çıkar ve hızını belli bir rakamda sabitle ve ibreyi o sırada yerine tak. Bu hız ayarını da varsa telefonundan bir gps yardımı ile öğrenebilirsin. Tabi gösterge panelini felan sökmen gerekecek ve ibreleri çıkarırken dikkatli olman gerek. Ben göstergeleri söktüğümde ibreleri çıkardığımda bütün kalibrasyonu bu şekilde yapıp ibreleri yerine takıyorum. Yol bilgisayarında limit ayarını 50 - 80 - 100 - 120 olacak şekilde ayarlayıp ibreyi kontrol edip göstergenin montajını yapıp kapatıyorum.

Bu yöntem epeyi çetrefilli görünüyor :) Bence gösterge tamiri yapan birisini bulun sanayide vs. soruşturup. Sorunu kökünden çözmek daha iyi bir fikir.
αℓƒα яσмєσ ιѕ ℓιƒє ѕтуℓє... HIZLI ARABALAR İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAHIM.

sariertan

=) E biraz sök tak işlerine yatkın olması lazım elinizi =)

Reha

Göstergeyi gözle görülen 2 3 vida tutuyor. Sökmesi zor değil. Camı da tırnaklar tutuyor. Ama el alışkanlığı yoksa zor olabilir tabi. Eğer sökerseniz cep telefonunda hızı gösteren bir uygulamayla kalibrasyon yapılabilir.