Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 alternatör kayışı ötüyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet KARACA

Arkadaşlar yaklaşık 1.5 ay önce yetkili serviste değiştirtdiğim triger kayışı vs ile birlikte alternatör kayışınıda değiştirtmiştim.yaklaşık 1 haftadan beri alternatör kayışından ses gelmeye başladı :( servisi arayıp sordugumda yağışlı havalar nedeyile ıslanmış olabileceğini kuruyunca geçeceğini söylediler.alternatör kayışının muhafaza kapağı olurmu 156 twinspark motorlarda.alternatöre takılan kayışa göz attığımda kayış milin bi oluk dışarda durdugunu görüyorum.yani şöye izah edeyim kayışı tutan kasnakta 6 oluk var takılan kayışta ise 5.merak ettiğim konu servis yanlış kayışmı taktı yoksa benim araç 1.5 ayda kayışımı sıyırdı? lütfen biri servisin yanlış kayış taktığını söylesin aksi halde ben kayışı sıyıracam.

tolga_ozhan

Kayış benim bildiğim ıslandığı için değil, özellikle soğuk havada kuruduğu için ve üzerinde bolluk varsa öter.

Edited by - tolga_ozhan on 09/02/2010  19:08:01

Sercan Keklik

soguk havada öter bıraz ama cok uzun sürelı degıl özellikle kullanım süresının sonlarına yaklaştıgında ötmeye başlar.

göstermenızde fayda var yan sanayı kayış takılmış olabılır, daha büyük masraftansa kontrol ettırmek daha ıyıdır
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

burcintun

soğuk ve ıslak havalarda öter. Ama kayışı tekrar eskisini takmış olabilirler. Geçici çözüm olarak bebek pudrasını eline dök. O pudra ile kayışın içine sür epeyce yedir yani. Ses kesilecek. Bize de bilgi verirsen seviniriz.

tolga_ozhan

164'ün de kayışı ötüyordu. Biraz bolmuş, sağolsun Yılmaz usta bolluğnu aldı, ne yaptı nasıl yaptı bilmiyorum ama ses kesildi.