Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfa 159 klima sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

frsarda

arkadaşlar herkese iyi akşamlar. aranıza 2008 159 jtdm ile katılmış bulunuyorum. öncelikle bu ilk yazımın bir sorun yazısı olmasını istemezdim ama mecbur kaldım. bu konudan dolayı özür dilerim. araçta yaklaşık 1 haftadan beri devam eden özellikle uzun yolda bir anda soğutmayı kesme problemi var. aracı çalıştırıyorum, soğutmaya başlıyorum 21 derece 3. kademeye alıyorum. başta her şey iyi gidiyor ama örneğin yaklaşık 20-30 km gittikten sonra soğutma duruyor. ya yüksek devir verdiğimde ya da klima tuşunu aç kapa yaptığımda tekrar soğutma başlıyor. ayrıca bu durum yaşanırken havalandırma bölümünden ( belki komprasör sesi olabilir diye düşünüyorum) pervane sesine benzeyen cızırtılı bir ses geliyor. hatay'da yaşıyorum. malum hatay'da zaten alfa ustası bulmak zorken depremden sonra imkansız hale geldi. bunun üzerine ben de klima ustasına gittim. klimaya gaz yüklendi ancak akşamına aynı sorun tekrarladı. bunun üzerine ertesi gün başka bir ustaya gittim. usta bu sefer araca farklı bir gaz yükledi. sorunun tekrarlaması halinde radyatör kaynaklı olabileceğini, temizlenmesi gereceğini, en son ise koprasöre bakacağını söyledi. ben de bunun üzerine sizlere danışmak istedim. daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu, komprasör veya radyatörün değişmesi ile sorun çözülür mü yoksa elektronik bir arıza olabilir mi fikrinizi öğrenmek isterim. sağlıncakla kalın:)