Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Debimetre yardımı!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Merhaba arkadaşlar,GTV V6 TB sahibiyim,4000 devirden sonra arada sırada yapmak koşuluyla tepkisizlik mevcut,yarı mekanik bir debimetre olmasından dolayı ayarını da yaptık ama biraz daha iyi duruma geldi,ancak bugün chip yaptırınca artık bu sorunu çözmem gerektiğini anladım!Yurtdışında araştırdım ama bulduklarımın hepsi satılmış. Sıfırı uçuk fiyat olduğundan çıkma arıyorum,bu yüzden güvenebileceğim çıkma parça satan yerlerin telefonlarını veya bu parça elinde olan birisinin telefonunu verebilirmisiniz...Şimdiden teşekkürler.
Parça kodu 0 280 20 30 34 bosch
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

master

Anıl Bey tepkisizlikten kastınız nedir biraz açabilir misiniz acaba?
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

Alfam Ahmet
0532 425 9444

Pek çok defa alışveriş yaptım Ahmet Abi ile, fiyatlarıda hem uygun hemde güvenilir. Hatta kendisi bana güvenip parayı daha yatırmadan parçayı kargolamışlığı var =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Teşekkürler Ata arayıp sorayım! Tepkisizlik diye bahsettiğim olay özellikle 4000 devir üstünde ani yüklenmede araç fırlıyor,sonra arada dalgalanma yapıyor,sanki arkadan birisi tutp bırakıyor gibi üst devirleri zor çeviriyor!Turbo'da, motorda hiçbir sorun yok,debimetreyi açtık bildiğiniz gibi yarı mekanik olduğundan ayar imkanı var, sağlıklı konuma getirdik ancak,kol mekanizmasının elektronik film üzerinde gezdiği kısım artık aşınmış,film çizilmiş bu yüzden akım geçmesi aksıyor,sonuçta 98 model bir GTV'den bahsediyoruz ama ne diyeyim böyle şeyler kafamı yormuyor,süper zevkli ve güvenli bir Alfa,motor sesi senfoni...Şuan sorunum bu,birde egzos manifoldu contadan kaçırıyor,tabi bununda turboya etkisi var,bunları düzeltirsem derdim kalmayacak!

1998 GTV V6 TB

master

Tamamdır. Özellikle sordum, çünkü benzer bir problem bende de vardı ancak tam olarak anlattığınız gibi değildi. O yüzden eğer debimetre sorunu değilse boşuna para vermeyin diyecektim :) Umarım sorun çözülür, siz de keyifle binmeye devam edersiniz :)

Debimetre değiştikten sonra sorun çözülmezse aklıma gelen birkaç olasılık daha var, ama inşallah onlara gerek kalmaz, debimetre problemi çözer.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

Arabayı aldığımda benim egzoz da manifolttan kaçırıyordu hem de arka taraftaki üçlüden. Ben manifoldu taşlatmak zorunda kaldım. Zamanla çok artıyor ve manifoldun yapısını iyice bozma ihtimali var. Mekanik bir müdahale olmamasına rağmen şekli bozulmuştu kaçak yüzünden. O yüzden fazla bekletmemenizi tavsiye ederim.

Debimetre için You are not allowed to view links. Register or Login, You are not allowed to view links. Register or Login dışında You are not allowed to view links. Register or Login gibi alternatif ülkelere de bakın derim. Google translate epey iş görüyor :)

Anıl

Egzoz zaten debimetre ile ilk sırada, kaçak baya var,motorun sesinden de kaçak olduğu belli!Debimetre olayını aramadığım internet sitesi kalmadı,sadece Rus sitelerine bakamadım anlamıyorum çünkü, Almanya,İsviçre vs ilanlara mail attım ama ya satılmış,ya da göndermiyorlar...Herneyse bosch car service'i aradım, 830TL fiyat verdi ve İstanbul'dan getiririz dedi,10dk geçti telefon geldi,merkezde yokmuş,Alfa servislerinden bakacaklarmış,2007 yılında bosch üretimden kaldırmış! Bende bunun üzerine merakımdan E.Alibertiyi aradım,tabi onlarda da yok,İtalya'dan gelecek dediler 2600TL fiyat verdilerservis elemanıyla baya bir gülüştük tabi!İstanbul'da Ata'nın verdiği çıkmacıyı aradım o da 400TL dedi,varmış elinde,yurtdışından geliyormuş vs... ya yurtdışı ne olacak,nereden baksan 10senelik debimetre olacak,beni ne kadar götürecek,elektronik cihazların ömrü bile 10 sene...Servisime sordurttum,bir tane pert gtv bulduk,İzmir'de bakalım onun üzerindekini bir deneyip görücez!Sıfır alayım dedim Türkiye'de o bile yok,İngiliz sitesinde var 1300TL yan sanayi! Bu arada İngiltereden bütün alışverişlerimi yaptığım çıkmacı elemanı aradım, o da bizim burda TB satılmadı, hep 3.0 var,olsada çok çok az bulamayız dedi...Şuan durup bekliyorum!
Chip yaptırmadan önce ışıklarda bir scirocco bulaştı(160HP versiyonu), 1-2 gelemedi,ben 3'e attım ve benim debimetre kendini gösterdi adam yanımdam uzadı gitti,şunu bulayım,bunu söküp üstünde zıplayacam Şuan 5000 üzeri takılıyorum, arada da 3000'den başlıyor,gidiş dalgalanıyor...
Bu arada chip için squadra ile mailleştim ama maliyeti burada Best Servisin yaptığı chip'i geçti,bende All Car Racing yaptırdım,yazılımın üzerinde biraz tadilat yaparak uyguladık,sonuç baya iyi oldu...

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

Sizin debimetre ile benimkisi aynı. aramalarınızda çıkmacılara bunu belirtirseniz belki netice alabilirsiniz.

Anıl

Farketmiyor hepsini denedim 164 Turbo arattım,zaten gtv ve 164 bir arada çıkıyor...Çıkma almak zorunda kaldım,yarın takarım herhalde!

1998 GTV V6 TB

agucba

Aradığınız debimetrenin Bosch kodu 0 280 203 034 mu?

Aşağıdaki linkte 3 tane var ama fiyatları yüksek ve TR'ye gönderirler mi bilmiyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login

///////////////

Alfadanadam

Bu fiyatlar neymiş böyle serkanım . Debimetreyi alana yanında motoru da veriyorlardır herhalde. Oralarda bizim motorlar tümden kaç para ki :)

Anıl

Evet bu debimetre,çıkmasını almak zorunda kaldım,çünkü bosch Türkiye'de yok,olsa fiyatı 830TL yani daha ucuz,2007'de üretimden kalktığından dünya çapında stoklarda da az var!Bu arada Alfa amblemlisi 2600TL
Herneyse halletik bakalım!

1998 GTV V6 TB

n / a

Anıl abiii hayırlı olsun... Anıl abi egzozlara bak sorada kaçak varmı ona bakın:) debiyi ellemeseydiniz keşke!!!!
kolay kolay bozulmaz...

Bu arada boost saati al kaçak varsa görürsün. SElenoid de yapar korumaya alabilir ecu kendini

n / a

Önce egzozlara bakın!!!!! Sora kaçak eğer ödeme yapmadıysan beklet abi debiyi acelesi yok:) Okudumda sorunu  egzoz ne var ne yok boşalt. Üst viteslerde belli eder özellikle 5.vityes Egzoz tıkanık gibi duruyor haliyle zengine kayıp kafa atma eylemi gerçekleştirmeye çalışıyor!!!!:):) İnşallah tabi öyledir..

ATA

Debimetre aracı aldığına bozukmuş zaten Akın.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

selim

Sorunun ortadan kalkınca değil 160 bg scirocco 210 bile Gtv'ye kafa tutamayacak.Nasıl bir 210 beygirse kaç tane ile karşılaştıysam 4. viteste güçleri tükeniyor.Bu audi tt 2.0 tfsi,330i,quattro 2.0 tfsi içinde geçerli.Kalkışlarda da gtv boy farkıyla önde tamamlıyor 0-100km/h'yi ve fark gittikçe You are not allowed to view links. Register or Login ne derse desin üst devirlerde bizim motorlar oldukça başarılı,hatta fabrika verilerinden daha üst güç değerlerine sahip olduğuna inanıyorum.
Aracımda chip olmadan önce dyno ölçümü yaptırdım 198 beygir çıktı tork da 260.Bu değerleri neredeyse bitik baskı balatayla aldık.Sonra chip+düz boru tek susturucu egzos sistemi+iridium buji+k&n cai uyuguladım ancak dyno'ya çıkarmadım henüz.Bu arada yukarıdaki araçalarla uyuglamalarımdan sonra kıyas yaptım.Orjinal hali değil.

Aslında bir 5000-10000 liralık (turbo upgrade)masraf gtv çok daha kuvvetli ve daha zevkli devir bandına sahip bir makina olabilir.

Debimetre gibi benzin pompası da yüklemede yetersiz geliyor ömrünü tamamlamış olabilir.Bir de önder kardeşimin bu konuda bir kaç tavsiyesi olabilir.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

Anıl

Debimetreyi buldum ve aldım, eğer bu debimetreden isteyen varsa,şuan isviçre'de bir tane var kargo dahil 260TL ama adam bana geç mesaj attığından daha pahalıya aldım!Birde İstanbul'da var(alfadanadam buldu sağolsun)!
Egzos'da orta susturucu çürük olduğundan sesin daha çok artmaması için direk geçişli krom tip ile değiştirdik, konvektörü'de söktük onada krom direk geçişli susturucu taktık(görünce inanamadım çünkü konvektörden,susturuculara kadar egzos sistemi hiç değişmemişti),motorun kendi sesi gerçekten tahrik edici,orjinal egzoz sistemide sessiz sayılmaz,bu bana yeter,düz geçiş benim kafamı şişirir,hava filtresi sünger pipercross,chip Allcar racing ama biz biraz daha oynama yaptık! Debimetre'de sürekli bir arıza yok 5000'de tıkanıyordu,arada 3000-4000'de gideyim mi durayım mı diyordu ama mesela geçen Çeşme otabanında chipten sonra hiç kasmadan 6000'de 225'i gördüm!Tabi yutdışı sitelerinde okuduğum gibi acayip bir rüzgar sesi var içeride,camların ayarını yaptırdım bakalım ne olacak...Böyle sakin olmayan kullanımda bozuk debimetre ile 12-14litre arası yakıyor,sakin gidersem 10litre...
Ben Turbo değişikliği değilde ileride colombo bariani egzantrik düşünüyorum,çünkü okuduğum kadarıyla zamanla aşınma fazlalaşıyormuş! Bu arada parça lazım olanlar You are not allowed to view links. Register or Login'den her parçasını bulabilir,dün havalandırma kaçırdım 2.5TL'ye,ben birkaç parça aldım bile!(bu arada V6 TB motor parçası İngiltere'de yok çünkü toplamda 7 tane satmış,vergi sorunu olmadığından 3.0 V6 kaynıyor)

Edited by - Anıl on 26/09/2010  23:34:56

1998 GTV V6 TB

Anıl

quote:

Debimetre aracı aldığına bozukmuş zaten Akın.

Aldığımda sahibi bozuk olduğunu söylemişti ama ozaman tekleme yapmıyordu,sonradan bozdu kendini

1998 GTV V6 TB

n / a

Neyse abi hesaplı nede olsa:) hayırlı olsun. Turbo makina top speed sevmez haberin olsun abim.

Bu arada yapılcak olanları söyleyeyim sana ordan başlayabilirsin. Sağlıklı olması için. Öncelikle turbo basınc saati takarak kaçak var mı yok mu görmek lazım. Egzozların sorunsuz olması lazım. 8numara buji al derim. Buji kablosu. Olabildiğince soguk hava:)En önemlisi benzin pompası:) en 255lhp lik walbro benzin pompası. Bu işlerimleri yaptığında ancak chipin faydası olur:) yani ramdımanını görmüş oluırsun.  Şimdilik sadece chipin artısı basınc açma olarak görürsün. Birde çok topspeed yaparsan contan cortlar haberin olsun

Saygılar....

Anıl

Sürekli yüksek hızda gitmiyorum zaten,arada düzlükte deneme yapıyorum,normalde 90-100'den yukarı çıkmam otoban harici!Egzoz kaçağını hallettik,turbo girişinde somunu gevşemiş,şuan sorun yok!Ben bu aracı günlük en az 70km kullanıyorum şehirlerarası, bu yüzden benzin pompası vs kurcalamak istemiyorum,bana bunlar yeter artıyor bile!Aldığım günün haftası bakıma soktuk,buji,yağ,filtreler ne varsa değişti,kontrol yapıldı,artık buji olayını daha sonra düşünürüm...Çok titiz olduğumdan gözüme takılan ufak şeylerle uğraşıyorum,onlar halledilince diğerlerine de kafa yorarım artık...

1998 GTV V6 TB

n / a

Tamam abim ben sadece gazlamak istiyorsan yapılması gerekenleri söylüyorum. Turbo makina atmo ile karşılaştırma derim alakası yok. Benzin pompan hık der krılıverir makina anlmassın. Buji tam randıman ateşlemez koblo dahil görevini tam yapmaz,l zenign kalırsın yağa benzin karışır yatak sararsın anlmassın bile. Aşırı zenign yada fakir gidersin egt yükselir pistonlar muma döner. Atmoya gelince istersen ispirto koy gene gider. Turbo beniznlik bile secer. Ben tavsdiyede bulunayımda canlar yanmasın:):)

Anıl

Akın senimi kıracam, bugün Apexi turbo timer siparişi verdim ebay'den takarız artık,sen montajından anlarsın herhalde:)Şuan debimetre de değişti,motorda bir derdim kalmadı,gidişi dehşet ki ne dehşet...Senin Q4 ile deneriz artık!

1998 GTV V6 TB

n / a

Deneriz herzaman. Ben taktım bile turbo timer çok havalı oluyor. Farları falan herşeyi açık birak terket git arabayı kendi sayıyor:):) Şak kapatıyor hatta seslenenler oluyor dostum araba acık kaldı diye

ATA

Bide benim için lpg timer yapsalar, aracın anahtarını çıkarttığımda bi süre benzinde çalıştırıp stop etse
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n / a

Biraz zor aslında benizne alıp kapatıp gidersin olmaz mı o bir süre çalıştırır:)