Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2005 156 / konsol içi ses sorunları.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

delıfısek

arkadaslar 156 aracımın ön konsoldan araba yoldayken sallandıkca cıtır cıtır plastik sürtme sesi geliyor + üst tavan içinden yine sanki tavan esniyor sallanıyor ses yapıyor ben elimle tavana bastırınca ses kesiliyor... artık kafayı yemek üzereyim bildiniz yolda giderken ön konsolu ( klima radyo bölümünü ) , tavanı yumrumluyorum... en son arabanın biyeri elimde kalıcak yani o derece >:( >:( >:( >:( :duvar:

arkadaslar bu sorunları yaşamış olanlar veya yardımcı olabilecek akıl verebilecek birileri varsa yardımcı olursa sevinirim. :(

Alfadanadam

Tavana birşey diyemem ama ön konsol diyince çok şey giriyor kapsama. Yapılacak iş öncelikle sesi yapan yer neresi onu bulmak. Tespit ettikten sonra da sökerek ses kaynağını bir şekilde gidermek.
Sorun muğlak olunca cevap ta biraz muğlak oldu kusura bakmayın.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
arkadaslar 156 aracımın ön konsoldan araba yoldayken sallandıkca cıtır cıtır plastik sürtme sesi geliyor + üst tavan içinden yine sanki tavan esniyor sallanıyor ses yapıyor ben elimle tavana bastırınca ses kesiliyor... artık kafayı yemek üzereyim bildiniz yolda giderken ön konsolu ( klima radyo bölümünü ) , tavanı yumrumluyorum... en son arabanın biyeri elimde kalıcak yani o derece >:( >:( >:( >:( :duvar:

arkadaslar bu sorunları yaşamış olanlar veya yardımcı olabilecek akıl verebilecek birileri varsa yardımcı olursa sevinirim. :(

Tavandan geçen koruma baglantı sacı var, baya kalın bir saç, dış kaporta sacı ile puntolu oluyor. Puntoları bazen zamanla atmakta olup arası açılıyor çat çut ses yapıyor. bunun çözümü döşemeyi söküp iki sacın arasını silikon veya benzeri bir mazeme ile doldurmak. Başka çözüm malesef yok

Torpido için bir şey diyemiyeceğimm
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

iceberg156

Ön konsol plastik aksam bağlantılarına silikon sprey uygulayın yardımcı olacaktır

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

thuGLife

Benimde cam açma kapama tuşlarının hepsinden şıkır şıkır sesler geliyor bi söktüm içeriyi bantladım falan ama çözüm olmadı, 2-3 yerden daha yolun durumuna göre ses geliyor bende müziğin sesini biraz fazla açıyorum sorun çözülüyor :))

milano 75

würth ün fitil besleyici silikon spreyi sürtünme kaynaklı sesleri geçiçi gideriyo.ön camla dashboard arsına,direklerdeki plastiklere düğme ve kapı kollarına torpido kapağı,teyp kasası gibi yerlere sıkın 1 ay götürür.torpidoyuda çok fena parlatıyor ve tozu ilttiği için uzun süre tertemiz.reklam gibi oldu be.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

iceberg156

You are not allowed to view links. Register or Login
würth ün fitil besleyici silikon spreyi sürtünme kaynaklı sesleri geçiçi gideriyo.ön camla dashboard arsına,direklerdeki plastiklere düğme ve kapı kollarına torpido kapağı,teyp kasası gibi yerlere sıkın 1 ay götürür.torpidoyuda çok fena parlatıyor ve tozu ilttiği için uzun süre tertemiz.reklam gibi oldu be.
+1  :yukari-ok:

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

tayfun

Neler yaptım neler.  konsoldaki O ses geçmiyor abi.deri fitil çekip cam ile konsol arasına sıkıstirdim. Biraz kesildi yine devam. Mehmedin dedigi  silikon spreyi sıktım,biraz kesildi yine devam. Konsol ile camın birlestigi yerde bi keçe var, ordan geliyor ses. Gariptir,arabam temiz oldumu kesiliyor, biraz arabama ilgisiz kalayım ses tekrardan başlıyor:)