Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2007 Model, 159 1.9 JDTM Periyodik Bakım Tavsiye

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abdoganay

Selamünaleyküm arkadaşlar,

2015 Nisanda aldığımız 159 ile hızlı bir yaz dönemi geçirdik ve 10 bin bakımının zamanı geldi  :alkis: Sattığım 156'nın bakımı bu kadar karışık gelmemişti nedense  :S

Araç Bilgisi: 2007 Model 159 1.9 Jtdm, yazılım+ partikül iptali var, şimdi 205 bin km'de.
Aracın km'sini de dikkate alarak aşağıdaki hangi ürünler tercih edilebilir,

Motor Yağı

Castrol 5/40 C2
Mobil 1 New Life 0/40
Motul 8100 X-Clean FE 5/30
Motul 8100 Eco-Clean 5/30

Mazot Filtresi
Burada merak ettiğim asıl konu, her 10bin km mazot filtresini değiştirmem gerekli mi?
Bu filtrenin OEM : 77363657 olarak geçmekte ve sanırım FIAT'ın bazı modelleri ile aynı ;

You are not allowed to view links. Register or Login   (muadil mi?)

You are not allowed to view links. Register or Login

bu ürünler aynı mı?

Diğer Filtreler

Yağ Filtresi için OEM: 55183562

You are not allowed to view links. Register or Login       (bu parça yukarıdakilerle aynı mıdır?)

Hava Filtresi için OEM: 55183562

Polen Filtresi için OEM: 77363370

Bunlar için herhangi bir araştırma yapamadım, muadil parça bulabilen oldu mu?

Ardından Würth'e mail attım, önerileri var mı diye, cevaben ise;

Motor yağı ön temizleyicisi. Art. Nr: 5861 312 400 Motor yağı değişim öncesi kullanımı.
Motor yağı Performans iyleştiricisi Art. Nr: 5861 300 300 Yeni Motor yağına eklenir.
CR Dizel Enjektör temizleyicisi Art. Nr : 5861 006 300 Yakıt almadan önce depoya dökülür" geldi.

Bunları kullanacağım, bir sıkıntı olmaz umarım.

Önerileriniz ışığında siparişlerimi geçeceğim, ilginize şimdiden teşekkürler.

ES53

Motor yagi performans iyilestirici filan gereksiz bence.Periyoduk bakiminizi yapin ve yeter ki filtreleri orjinalleriyle degistirin,en azindan polen filt harici hepsini orjinalleriyle degistirirseniz saglikli olur.Yan sanayi kullanmayin.benim aracimda yazilimli ve dpf iptali var o yuzden 5/40 motul xcess en uygunu sizin icin

Sent from my iPhone using Tapatalk

ku2

Orjinal filtre kullanın bence de.
Özellikle de mazot filtreniz orjinal olsun..!!
Mazot filtresi her 30.000 km de bir değişmesi lazım. (ülkemizde mazot temiz değil)
Bakımlarınızda..her 15.000 de bir ayrıca... (10.000 değil)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ES53

Mazot filtresi her 30.000 km de bir değişmesi lazım. (ülkemizde mazot temiz değil)

Dediginiz gibi mazot temiz degil ulkemizde.Ben her 10 binde 1 degistiriyorum.gereksiz mi acaba yoksa 30 binde bir degistirmem yeterli midir ? Ben bakimi 10 bin kmde bir yapiyorum

alperuzi

Yağ Motul Xclean veya Mobil ESP tavsiye ederim eğer DPF iptal değil ise.

ku2

Yağ Motul Xclean veya Mobil ESP tavsiye ederim eğer DPF iptal değil ise.

Arkadaş yazmış iptal diye.. :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

alperuzi

atlamışım orayı :kahve:

O zaman 10-40 bile kullanılabilir bence :D

abdoganay

Motor yagi performans iyilestirici filan gereksiz bence.Periyoduk bakiminizi yapin ve yeter ki filtreleri orjinalleriyle degistirin,en azindan polen filt harici hepsini orjinalleriyle degistirirseniz saglikli olur.Yan sanayi kullanmayin.benim aracimda yazilimli ve dpf iptali var o yuzden 5/40 motul xcess en uygunu sizin icin

FIAT 9.55535-M2 karşılıyor ve "yeni nesil güçlü motorlar için geliştirildi" demesi de ayrı güzellik tabi :)  yağ tamamdır  :yukari-ok:

Dediginiz gibi mazot temiz degil ulkemizde.Ben her 10 binde 1 degistiriyorum.gereksiz mi acaba yoksa 30 binde bir degistirmem yeterli midir ? Ben bakimi 10 bin kmde bir yapiyorum

Aracı alırken yağ ve filtrelerini İstanbul'da değiştirmiştim, mazot filtresini dün kontrol ettim, orjinal değil, 15 bin km olmasa da orjinal olmadığından onu da mutlaka değiştireceğim.
Bu arada beni affedin, yanlış kelime kullanmışım, aşağıdaki linkler için "muadil" olmayacaktı, "birebir aynı" mı diye soruyordum aslında: OEM numaraları aynı.

İlave olarak; Motor yağı ön temizleyicisi. Art. Nr: 5861 312 400 ve CR Dizel Enjektör temizleyicisi Art. Nr : 5861 006 300 alınır ve kullanılır sanırım  :yukari-ok:

Bakım süreleri konusunda biraz babama çekmişim, 13 yıl kullandığımız Kartal'ımızın yağını 3 bin km olunca değiştirirdi  :D Alfa 156'ının da 7-8 bin olmadan değiştirdim hep. 

gokturk01

konuyu hort yaptım ama  :)  benimde bakım geldi geçen ay egr iptal ettik ve dpf nin içini boşaltık yazılım yaptık 190k olacak araç bu tavsiye ettiğniz motul banada uyarmı.

abdoganay

Hazır konu da hortlamışken, hem konuyu açan hem motul kullanan hem de 159'unun bakım zamanı tekrar gelen Alfisti olarak, motulda hiç sıkıntı yaşamadım, 14 bin km için yarım litre filan ekledim diyebilirim.. Lakin sorum şu, Bursa Nilüfer birmoddan Mehmet abimiz, kesinlikle mobil 1 kullan diye tavsiyede bulundu. Çok daha sessiz çalışır dedi, her ikisini de kullanmış bir arkadaş varsa aradaki farkı söyleyebilir mi?

gokturk01

Hazır konu da hortlamışken, hem konuyu açan hem motul kullanan hem de 159'unun bakım zamanı tekrar gelen Alfisti olarak, motulda hiç sıkıntı yaşamadım, 14 bin km için yarım litre filan ekledim diyebilirim.. Lakin sorum şu, Bursa Nilüfer birmoddan Mehmet abimiz, kesinlikle mobil 1 kullan diye tavsiyede bulundu. Çok daha sessiz çalışır dedi, her ikisini de kullanmış bir arkadaş varsa aradaki farkı söyleyebilir mi?
motul kullanmış birisi olarak yazdığınız cevap çok iyi oldu hocam evet ses olayı malesef magirus minibüs gibi kaput altına izalsyon yaptım ama pek ses azalmadı hatta farklı bir madde ile yazın bir daha yapmayı düşünüyorum mobil 1 nasıl acaba araştırmak lazım forumda kullanmış yada kullan arakdaşlarımız varsa yazarlarsa çok iyi olur

francobaresi

motul kullanmış birisi olarak yazdığınız cevap çok iyi oldu hocam evet ses olayı malesef magirus minibüs gibi kaput altına izalsyon yaptım ama pek ses azalmadı hatta farklı bir madde ile yazın bir daha yapmayı düşünüyorum mobil 1 nasıl acaba araştırmak lazım forumda kullanmış yada kullan arakdaşlarımız varsa yazarlarsa çok iyi olur
ben eski 159umda kullanmistim, seste bariz bi azalma olmustu , mobil 1den memnun kalmistim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cuore sportivo

hakan

Merhaba bende 159'um da mobil 1 esp 5/30 kullanıyorum,başka bir marka denemedim.aracımda dpf ve egr iptali var.şuana kadar 3 senede hiç yağ eksiltme olmadı.araç bakımı için Düzce'den bostancı ya zeki abiye gidiyorum.orada birçok 159 görme şansım oldu.şimdiye kadar benimkinden daha sessiz bir 159'a denk gelmedim,bunun yağla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
haktas

emre_deniz

Aynı motor için V kayışı kaç binde değiştirilmesi tavsiye olunur?

abdoganay

Aynı motor için V kayışı kaç binde değiştirilmesi tavsiye olunur?
Periyodik olarak km bilmiyorum, ama çok önemli , kafana takıldıysa 50 tl civarı zaten, bi de işçilik tabi..ihmale gelmez

abdoganay

ben eski 159umda kullanmistim, seste bariz bi azalma olmustu , mobil 1den memnun kalmistim

Ben de bakımı yaptırdım, sesin azaldığı fark ediliyor hemen.. Mıbil 1 5 30 tavsiye ederim..

emre_deniz

Periyodik olarak km bilmiyorum, ama çok önemli , kafana takıldıysa 50 tl civarı zaten, bi de işçilik tabi..ihmale gelmez

Tşk ederim