Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Debriyaj pedalı yukarı kalktı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alphaboy

Arkadaşlar debriyaj pedalında basarken salırken sürtünme sesi geliyordu cıyk diye wd-40 ile sorunu çözüyodum.
Bir kaç zaman sonra yine wd-40 güzelce sıktım pedala. Bir kaç dakika sonra farkettimki pedal yukarı kalkmış iki parmak.
Neden oldu anlamıyorum?
Alfa 147 1.6 120hp benzina

blackgear

Toz- kir - pas birikmiş ve pedalın olması gereken hareketini kısıtlamış olabilir. Siz de bu pozisyona alışmış olabilirsiniz.

WD40 sonrası mekanizma temizlenip olması gereken yere geldiğinde de size yeni pozisyon garip gelmiş olabilir.

Aklıma gelen ilk neden bu :)

Pedal mesnet noktası ile ayak ucu arasındaki mesafeye bağlı olarak, stroğun tamamlanmasına etki edecek 1mm lik bir pislik, ayak ucunda 8-12mm gibi bir sapmaya neden olabilir. Değerleri afaki verdim, bu ölçü mesnet ve ayak ucu arası mesafeye göre artabilir, azalabilir.

alphaboy

Yanıt için teşekür ederim ama normalde fren pedalı ile aynı hizada olan debriyaj pedalı şimdi fren pedalından daha yukarıda  :S :)
Alfa 147 1.6 120hp benzina

admin

Pedalın tepe noktasındaki bağlantı yerinde sıkıntı (kırılma, yerinde çıkma vb) olabilir.
Kontrol ettirmenizde fayda var.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.