Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

P0244 turbo /super charger wastegate solenoid A range/performance hatası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fikri.şakar

Aracım seyir halindeyken motoru kontrol ettirin hatası verdi.aracı durdurup obd cihazıyla telefonla bakınca p0244 hatası yazıyordu hatayı silip yola devam ettim turbo basıncı tam doluyordu ekranda.Bu şekilde aracı belli bir kilometre kullandım sıkıntı yok gibiydi sonra tekrar aynı hatayı verdi bundan sonra turbo tam doldurmamaya başladı araç çekişi azaldı.aracı 3000 deviri geçirmeden kullanarak en yakın yer izmirde gittiğimiz usta ile test yaptık çekiş düşük ama arıza ışığı yakmıyordu araç. Bir turbıcu geldi wastegate kolunun kumanda ettiği emniyet klapesi aşınmış boşluk yapmış dedi. Turboyu söktüler bu klape ve wastegate tornacıda krom malzeme ile revizyon oldu. Bu arada turbonun yağlama borusu içinde tortu varmı diye temizlendi ama içinden tortu ve pislik çıkmadı. Turbonun kendisi iyi durumda dedi usta turboya dokunulmadı.sistem toplandı teste çıktık. Gene turbo doldurmuyordu.boğaz kelebeğinin girişindeki yumuşak olan borunun yere bakan kısmında yırtık vardı ama tamamen yırtılmadığı için önce çok belli etmedi. Bu boru ile beraber turbo solenoid valf(pierburg) da değişti. Sorun çözüldü.bunlar yapıldıktan sonra aracın çekişi baya bir değişti.bu sorunlar muhtemelen çok daha önce vardı turbo doldurduğu için herşey normal gibi geliyordu.ama turbo doldursada çekişte bir düşüş varmış şimdi bu işlemler yapıldıktan sonra anlamış oldum.başına gelen olursa bilginiz olsun.

fikri.şakar

Yapılan işlemler. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi