Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

benzin göstergesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

2000 model 156 SS aracımda, yakıt göstergesi oldukça oynak, daha önce kullandığım FIAT BRAVO ve FOCUS'larda alışık olduğum, daha kontağı açtığında yakıt göstergesinin doğru göstermesi... Ama bu arabada yokuşa bağlı, eğime bağlı, ve bariz bir şekilde değişken... İlk başta hep az gösterip sonra daha çok gösteriyor.. Korkuyorum yani benzin biterse falan diye... Bu herkesde böyle midir? Yoksa benim gösterge mi arızalı?

Teşekkürler..

Cem

Aramıza hoşgeldiniz, Alfa Romeo'nun huyudur ,hepsi yapar bu tip şeyler,dert etmeye gerek yok=)

Bazen iyice afallayıp çeyrekten daha fazla doluyken depom , göstergenin en dibe kadar wurdugunu gördüm bende şaşırmıştım , fakat burda normal karşılanınca bende alıştım

admin

Düz yoldayken bakacaksın hesabını öyle yapacaksın. Hatta mümkünse çeyrek göstermeye başladığında dolduracaksın.

Ne kadar benzinle ne kadar yol giderim hesabını iyice kavradıktan sonra problem olmayacaktır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Cem

Ayrıca benzini ışık yandıktan 50-60 km sonra da alabilirsiniz,hatta 100 KM giden arkadaşlar da var ,ancak bektaş abinin tavsiye ettiği gibi çeyrekte iken almak iki açıdan daha sağlıklı olur,
1- Deponun dibinde biriken pislikleri enjektöre çekmemiş olursunuz,
2- Benzin pompalarımız benzin ile kendini soğuttuğu için aşırı ısınmaya mahal vermemiş olursunuz.

n/a

Teşekkürler, rahatlatıcı oldu

n/a

Yokuş yukarı iken ibre kalkar,aşağı iken düşer,Diğer otomobillerede genelde (bazen tersi olsada) böyledir.

AlfistiKerem

Valla en iyisi ışık yanmadan dolduracan.Böylelikle kafandaki soru işaretleri kalkmış olur.

n/a

Depodaki benzinin en keyif verici kısmı son çeyrek..Göstergenin son çeyreğinden itibaren ,240 ve 230 km arası yol gidilebiliyor..Işık yandığından itibarende şehirler arası ; 110-100km arası ,şehir içi kullanımında da cem abi' ninde dediği gibi 60km civarı gidilebiliyor..O yüzden deponun son çeyreğinde korkulacak birşey yok... :) Deneyimlerinizle bunu daha iyi anlayabilirsiniz

ATA

Evet, Ahmet!in dediği gibi son çeyrek en keyifli kısmı ve tecrübe ettikçe ne zaman benzin alacağınızı öğreniyorsunuz =) ancak çok kasmayın sonra benim gibi bir kaç kez yolda kalabilirsiniz =))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

master

Bu soruyla benzer, simdi aklima geldi benim de. Benim depoya benzin doldururlarken pompa erken atiyor. Gecen fulle dedim adama, azcik doldurdu atti pompa, sonra devam ettik tekrar atti, oyle oyle nerdeyse manuel olarak fulledik arabayi. Nedendir acep?
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

AlfistiKerem

Depoyu tam doldurduktan 80-100 km sonra (tabi normal kullanımlarda) inmeye başlıyor.O işi seviyorum.Benim eski unoda da öyleydi.Heralde italyan arabalarının klasik bir özelliği.Işık yandıktan sonra çok fazla km yapma fırsatım olmadı ama tam yandıktan sonra 40 km yaptığımı biliyorum.Daha gider sanırım.

quote:

Bu soruyla benzer, simdi aklima geldi benim de. Benim depoya benzin doldururlarken pompa erken atiyor. Gecen fulle dedim adama, azcik doldurdu atti pompa, sonra devam ettik tekrar atti, oyle oyle nerdeyse manuel olarak fulledik arabayi. Nedendir acep?

Aynısı benim başımada geldi ama pompanın sorunudur diye hiç aldırış etmedim doğrusu.Duyduguma göre çok tazyikli giden yakıt geri gelip pompaya dolmuş tepkisi yaptırabiliyormuş.

Cem

Aynı sorun bende de mevcut,3 çeyrekten fazla benzin alamıyorum malesef,taşmaya başlıyor. Deponun hava tahliye kanalı tıkalı olabilir denmişti ama üstüne düşmedim açıkçası.
You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - afacan156 on 20/02/2008  21:33:07

AlfistiKerem

Birde depoyu tam fullemeyin diye hep duydum ama ben ağzına kadar doldurtuyorum.Hiçbirşey de olmadı bu zamana kadar.Hava yapar falan dediler ama maşallahı var.Şimdiye kadar üzmedi.

Sizce de tam doldurmak zararlı mıdır?

Tufan

yakıtın taşması hava tahliye kanalının tıkanmasından. zaten çok dar olan deliğin ufak bir yakıt tortusu nedeniyle tıkanması normal bir durum. serviste ufak bir müdahale ile düzeliyor hemen. eğer kafaya takmazsanız 1-2 depo sonra da kendi kendine düzeliyor. şu ana kadar en az 4-5 kez başıma geldi, hiçbirisinde servise gitmeme gerek kalmadı.

yeşilyonca

2002 ve sonrası 156 larda yakıt göstergesinin yanlış gösterme sorunu olarak devrede birbirine paralel bağlı km göstergesinin değiştiğini ve problemin kalktığını 2006 yılında tofaş aş nin yayımladığı bültende mevcuttur fakat 2002 yılı öncesi araçlarda böyle bir probleme de rastlanmadı.

ATA

quote:

2002 ve sonrası 156 larda yakıt göstergesinin yanlış gösterme sorunu olarak devrede birbirine paralel bağlı km göstergesinin değiştiğini ve problemin kalktığını 2006 yılında tofaş aş nin yayımladığı bültende mevcuttur fakat 2002 yılı öncesi araçlarda böyle bir probleme de rastlanmadı.

Nasıl ya? Benim 2001 modelde aynı sorun var.
Hatta '97 model 146 mızdada aynı sorun vardı...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts