Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Kalkışta belirli belirsiz titreme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umutrıza

Merhaba arkadaşlar,
Araç konusunda haddinden fazla kılım sanırım, cuma günü bursadan bir 159 aldım selamlama konumda resimlerini paylaşmıştım.

kalkışta düşük devirde iken araçta bir titreme hissediyorum çok kuvvetli olmamakla beraber, direksiyona herhangi bir vurma yok, rot balans yaptırfım ön düzende hiç bir sıkıntı yok araç 40-50 km yi geçtiğinde ok gibi gidiyor ama daha düşük hızlarda belirli belirsiz bir titreme var.

benzeri bir sorunla karışalaşan varmıdır neye yoğunlaşmalıyım ?

Bu arada araç tamamen stok.
206 gti 2001-..
forester 2.0 s turbo 2008-2014
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

OğuzCanAlantor

Alt devirden hızlanırken yapıyorsa akslarınızı kontrol ediniz

umutrıza

rot balansa soktuğumda akslarla alakalı bir sıkıntı olduğunu söylemedi usta, sadece alt salıncak burçlarının  değişmesi gerektiğini söyledi, alt salıncak burçları bu tür bir soruna neden olurmu acaba ?
206 gti 2001-..
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login
rot balansa soktuğumda akslarla alakalı bir sıkıntı olduğunu söylemedi usta, sadece alt salıncak burçlarının  değişmesi gerektiğini söyledi, alt salıncak burçları bu tür bir soruna neden olurmu acaba ?
Frene basarken bi pedalda vurma hissi oluyordu burc yirtilinca. Strongflex burc almanizi oneririm, bir daha burc yirtildi sorununuz kalmaz. Rolantide titreme olunca motor kulaklari supheli oluyor ama kalkista olunca benim aklima da aks gelmisti.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

ekerem

1 ay oncesine kadar bende de vardı. Alt burclari motor takozu ile şanzıman kulaginida değiştirdim. Hangisinden oldugunu bilmiyorum ama yaptirirken hepsi aradan ciksin istedim. Suan titresim baya azalmis durumda.ozellikle kasislerden gecerken gelen sesler amortisorden geliyo sanıyodum ama burclardanmis hepsi kayboldu.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

umutrıza

Frene basarken bi pedalda vurma hissi oluyordu burc yirtilinca. Strongflex burc almanizi oneririm, bir daha burc yirtildi sorununuz kalmaz. Rolantide titreme olunca motor kulaklari supheli oluyor ama kalkista olunca benim aklima da aks gelmisti.

İlginize teşekkürler, bende bu his yok fakat rot balans yapan arkadaş değişmesi gerektiğini söyledi bahsettiğiniz markayı nereden temin edebilirim ?
206 gti 2001-..
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

umutrıza

1 ay oncesine kadar bende de vardı. Alt burclari motor takozu ile şanzıman kulaginida değiştirdim. Hangisinden oldugunu bilmiyorum ama yaptirirken hepsi aradan ciksin istedim. Suan titresim baya azalmis durumda.ozellikle kasislerden gecerken gelen sesler amortisorden geliyo sanıyodum ama burclardanmis hepsi kayboldu.
İlginize teşekkürler, bende tamamını değiştireyim o halde :)
206 gti 2001-..
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

francobaresi

İlginize teşekkürler, bende bu his yok fakat rot balans yapan arkadaş değişmesi gerektiğini söyledi bahsettiğiniz markayı nereden temin edebilirim ?
Bu sayfadan ihtiyaciniz olani secebilirsiniz. Zaten burc yirtiksa kolaylikla gorunur liftte.

Cuore sportivo

ArinFırat

Aslında bende kaç zamandır düşünüyorum, motor ilk çalışmada acayip sarsıyor arabayı,motor kulaklarımıdır, takoz mudur nerden temin ettiniz acaba? Ayrıca bu strongflex'in yurtiçi aynısı veya muafilinin satışı yok mudur?

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekerem

Bu sayfadan ihtiyaciniz olani secebilirsiniz. Zaten burc yirtiksa kolaylikla gorunur liftte.

ya ben bu uygulamayı bilmiyordum. aslında her kar kış sonrası olan sorunlar böylece ortadan kalkar. keşke daha önceden görseydim değiştirdiğim bütün parçaları böyle yapsaymışım :duvar: Bilgi için çok teşekkürler :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

francobaresi

ya ben bu uygulamayı bilmiyordum. aslında her kar kış sonrası olan sorunlar böylece ortadan kalkar. keşke daha önceden görseydim değiştirdiğim bütün parçaları böyle yapsaymışım :duvar: Bilgi için çok teşekkürler :)
Rica ederim,alt salincak burclari iyi oluyor ama ust salincak icin olanlarda gicirdama sorununda bahsediliyordu.

Cuore sportivo

umutrıza

Şimdi eve gelirken fark ettim yüksek hızdada gazladığımda devir yükselirken kalkış kadar olmasada bir titreme var hafta sonu bana maslak yolları göründü :))
206 gti 2001-..
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

wolkanku

Şimdi eve gelirken fark ettim yüksek hızdada gazladığımda devir yükselirken kalkış kadar olmasada bir titreme var hafta sonu bana maslak yolları göründü :))

powerflex burç alacaksanız maslakta bulamazsınız.
yurtdışından sipariş geçip, maslakta taktırabilirsiniz.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ArinFırat

powerflex burç alacaksanız maslakta bulamazsınız.
yurtdışından sipariş geçip, maslakta taktırabilirsiniz.
volkan kardeşim bir kaç soru soracam..benim sadece ön sol taraf bazen gıcırdama yapıyor.sadece sorunlu olan yeri değiştirmek çözüm mü yoksa el atmışken ön-arka alt-üst tamamını mı yenilemek gerekiyor. hepsini değiştirelim desek toplam kaç tane almamız gerekiyor? fiyatlarına baktım ort. 10 euro, vergisidir gümrüğüdür vs başka masraflar ekleniyor mu? yurtdışı alışveriş hiç yapmadığım için bu konuda cahil oğlu cahilim maalesef

wolkanku

volkan kardeşim bir kaç soru soracam..benim sadece ön sol taraf bazen gıcırdama yapıyor.sadece sorunlu olan yeri değiştirmek çözüm mü yoksa el atmışken ön-arka alt-üst tamamını mı yenilemek gerekiyor. hepsini değiştirelim desek toplam kaç tane almamız gerekiyor? fiyatlarına baktım ort. 10 euro, vergisidir gümrüğüdür vs başka masraflar ekleniyor mu? yurtdışı alışveriş hiç yapmadığım için bu konuda cahil oğlu cahilim maalesef

valla bu konuda en tecrübeli olan You are not allowed to view links. Register or Login .
ben daha önce ön alt takımın , arka burçları yırtıldığı için orayı powerflexler ile değiştirdim. sonuç inanılmaz güzeldi, yanlız 19" jant ve yay ile sert olan arabaya bir %10 daha sertlik kazandırdı diyebilirim.

hepsini alıp yenilemeye kalktığınca , toplam alışveriş bedeli x 1,18 diyebiliriz. (%18 kdv ödenecek)
kargosunu ayrı fatura edebilirlerse, en azından kargoya ekstra kdv ödememiş olunur.

yani atıyorum 70 euro ürün + 20 euro kargo = 90 x 1,18  ödemek yerine
70x 1,18  + 20 euro  kargo  olursa daha avantajlı olur.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

francobaresi

Ek bilgi olarak sunu soyleyeyim, strongflex burclar powerflexden daha konforlu sertlik konusunda, ikisi de poliuretan.

Cuore sportivo

muğlalı

Bahsettiğiniz titreme muhtemelen akislerden geliyor.

Passione

Ek bilgi olarak sunu soyleyeyim, strongflex burclar powerflexden daha konforlu sertlik konusunda, ikisi de poliuretan.

%90 akslardan diyebilirim. 159 larda bir aks problemi mevcut. benimkini garantiden değiştirmişlerdi zamanında.
"centocinguantanove"

umutrıza

evet akslardamış tamir edildi, şu an sıkıntı kalmadı.
206 gti 2001-..
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

ArinFırat

evet akslardamış tamir edildi, şu an sıkıntı kalmadı.
Gözünüz aydın.Umarım fazla masraflı olmamıştır.

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

umutrıza

Teşekkürler, akslar salıncak burçları yağ ve filtreler toplam 2900 tuttu
206 gti 2001-..
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-